ייעוץ לפני שידרוג - E61HX או Bezzera BZ07/10??

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכל מכובדיי,

אני לא שורץ כאן קבוע בפורום אבל תמיד מחפש כאן מידע וקורא שירשורים כי יש כאן אחלה דיונים ואחלה מגיבים :)

לפני כשנתיים נעזרתי בכם בתחילת דרכי עם האסקסו בייסיק (מכונה שלישית אחרי דלונגי זיבלית ועוד מכונה סינית כלשהי...), ועכשיו אני כאן שוב לפני שידרוג.

קראתי המון ומהר מאוד הבנתי שאני רוצה הפעם להשקיע במכונה טובה באמת שתחזיק לי שנים רבות ותיתן לי קפה מעולה. השמיים הם כמובן הגבול, אבל התייצבתי על לקנות מכונת E61 HX. משיטוט בפורומים ובחנויות המקוונות, המכונות שהתבייתתי עליהן כוללות את האניטה, בריקולטה ודומובר ג'וניור.
(אגב, נפח הצריכה נמוך למדי - 2-3 ביום שגרתי ולפעמים יותר בסופשבוע ובאירוח. כמו-כן אני מתעניין כרגע רק במכונה עם טנק ללא חיבור לצנרת המים).

אממה, הייתי היום בקדמה, ואלון לחץ מאוד והמליץ על המכונות של בזרה - BZ07 או BZ10 וגם Magica שהיא כמובן E61. המחירים לצורך העניין דומים עד זהים. הוא גם הציע לי כמה מכונות E61 משומשות בקצת פחות כסף - כולל Giotto Cellini Bricoletta Vivi Mia.

אני פסלתי מראש את סדרת BZ כי הייתי נעול על E61 - קודם כל בגלל שזה דיזיין קלאסי, מוכח ונפוץ שכל אחד יודע לתקן, ויש חלפים ואביזרים בשפע.
בנוסף, מבחינה טכנולוגית, E61 נותן חימום תרמוסיפוני לראש ופרה-אינפיוז'ן אשר לפי הטענה הרווחת משפיע משמעותית על איכות הטעם, עקביות וסלחנות המכונה, וכן עוזר לשמור על שלמות העוגיה. מצד שני, ה-BZ מחמם את הראש אקטיבית עם אלמנט חימום+תרמוסטט ייעודיים (לא נשמע לי רעיון רע בכלל! - פוטנציאל ליציבות טובה, חימום מהיר, פחות בעיות גלישה, ופחות דברים שיכולים להיסתם), ויש הטוענים שהפרה-אינפיוז'ן לא כזה קריטי, במיוחד עם משאבות רטט שגם ככה בונות בהדרגה את הלחץ.

גם בשירשורים כאן בפורום ראיתי כאלה שמצדדים במכונות ה-BZ. אז אני פונה אליכים מלומדיי. מה דעתכם בסוגיה? ובכלל, מה המלצתכם לחיוב או לשלילה על מי מהדגמים שהזכרתי לעיל (בהנחה שהמחירים די דומים)?

תודה מראש!

נועם

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

משומש מחנות לא הייתי ממהר לקנות, אם כבר ממישהו שמבין ויודע לתחזק את הציוד (כדאי לנסות למצוא מישהו מהפורום).

לגבי רכישה חדשה, ה BZ10 מכונה קטנה ומצוינת והקפה שלה ממש לא נופל ברמתו מ E61.
נכון שפרה אנפיוזן מסייע קצת לקבל חליטה טובה יותר ומחפה מעט על טעויות של פיזור ודחיסה אבל כפי שנאמר לך במכונה עם מיכל ומשאבת רטט זה לא כזה הבדל כי הלחץ נבנה בהדרגה.

ממה שציינת האניטה והמג׳יקה בחירות מעולות, אני מאוד אוהב את האיכות של רוקט.

מה לגבי אלקטרה סמיאוטומטיקה ?

אגב אני ממליץ בחום לשקול הזמנה מאירופה, יש לא מעט פוסטים בנושא ואתה יכול לחסוך סכומים מכובדים ביבוא אישי.

אין מה להילחץ מנושא האחריות, מדובר במכשירים אמינים שבנויים היטב וגם אם חלילה תהיה תקלה ניתן לקבל חלפים בחינם מהחנות שרכשת ולהחליף לבד או במעבדה כמו אספרסימו ולשלם סכום לא גבוה רק על העבודה

לצערי יש מקרים שסוחרים בארץ מהווים רק תווך ליבוא ולא תמיד מקבלים שירות כמו שצריך, יש כמובן יבואנים ונותני שירות טובים אך פער המחירים בהרבה מקרים לא מצדיק קניה מקומית...

בהצלחה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #3 

אגב מה לגבי מטחנה ? מיותר לציין שזה פריט חובה עם מכונה ברמה כזו...

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הי כפיר תודה על התגובה.

חשבתי שדווקא מחזיקים פה ממוניטין השרות של קדמה. משומש מקדמה (או כל חנות מכובדת אחרת) אומר שהם מטפלים בה טוב טוב לפני המכירה ("מחדשים") ונותנים אחריות שנה, אז מה רע? בכל מקרה וידאתי עם אלון שהמכונות המוצעות היו בשימוש פרטי בלבד (לא נקרעו באיזה עסק).

אלקטרה סמיאוטומטיקה זה המכונה הורטיקלית נכון? חוץ מזה שהיא כבר ממש ממש יקרה מדי בשבילי, אני חושב שהיא גם לא תעבור את מבחן העיצוב של אשתי.

אתה אומר שהמג'יקה מעולה. אז לצורך מיקוד הדיון הבה נגביל עצמנו רק אליה כנציגת ה-E61, מה גם שהיא מתוצרת בזרה. איזו מכונה היית מעדיף, את המג'יקה או את ה-BZ10 (באותו מחיר בערך)?
(יש למג'יקה דוד וטנק יותר גדולים אבל לא נראה לי שקריטי עבורי בהתחשב בנפח השימוש הצנוע שלי. השאלה מתייחסת יותר לשאלה E61 מול מכלולי BZ)

(אגב, ה-BZ07 ו-BZ10 שונות בעיצוב אבל זהות לחלוטין בקישקע לדברי אלון ואכן נתוניהן הטכניים על הנייר זהים. תקנו אותי אם אני טועה).

הזמנה מאירופה - אני אשקול, אבל מטעמי נוחיות (עצלות) ואחריות אני נוטה לקנות בארץ אא"כ ההפרש הוא אבסורדי.

לשאלתך האחרונה על מטחנה - יש לי את האיי-מיני של אסקסו והיא סבבה. נראה לי שאני אשאר איתה בינתיים. האמת היא שאני שוקל לקנות עוד אחת בשביל ה-decaf של אשתי...

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

נ.ב. שאלה אולי טפשית, אבל לא מצאתי לה תשובה ב-user manual של ה-BZ07, אז ליתר ביטחון אני שואל: האם אני יכול לכוונן את לחץ החליטה ב-OPV שלה? אותו כנ"ל לגבי ה-BZ10 והמג'יקה? לכולן אגב יש שני שעונים (דוד ומשאבה).

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #6 

נועם שלום,

נסה לתאר לא רק את היקף הצריכה אלא גם את סוג המשקה. האם זה בעיקר אספרסו או בעיקר קפוצ'ינו?
בנוסף, אם יש שיקולים רלוונטיים אחרים (אם אתה חובב נקיון או פרקטיות, אם שיש מגבלת גודל וכו'). כמו כן, מהי המגבלה התקציבית? לא הייתי שולל לקנות מכונה מחודשת מחנות אמינה או ממשתמש בייתי פדנט.

אין לי נסיון עם ראש E61, אך כמו רבים הייתי נעול על ראש E61 בתחילת חיפושי אחרי מכונה טובה. עם הקריאה בפורומים בארץ ובחו"ל ועם הנסיון והשיטוטים הבנתי כי ראשים טובים אחרים (ויש רבים כאלו, בזרה, צימבלי, אלקטרה, לה מרזוקו) נותנים תוצאה טובה ויש אומרים שלעיתים טובה יותר מראש E61. אני מציע שבמידת האפשר תטעם את התוצר שמתקבל מהמכונות השונות ותתרשם מפרופיל הטעם לפני הרכישה. יש גם אופציה של מכונות מנוף...

כפי שכפיר רשם, מטחנה היא לא המלצה אלא בגדר חובה בשדרוג כזה ולמכונה טובה יש להשקיע במטחנה טובה... סדר גודל של 1800 ש"ח לחדשה.

בהצלחה

התחלתי לרשום את התגובה ב2341, כך שהיא לא מתייחסת להודעות שלך לאחר הודעתו של כפיר. אין לי נסיון עם בזרות, רק חיבה לסמיאוטומטיקה שלי...

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

מיץ_פטל כתב:נועם שלום,

נסה לתאר לא רק את היקף הצריכה אלא גם את סוג המשקה. האם זה בעיקר אספרסו או בעיקר קפוצ'ינו?
בנוסף, אם יש שיקולים רלוונטיים אחרים (אם אתה חובב נקיון או פרקטיות, אם שיש מגבלת גודל וכו'). כמו כן, מהי המגבלה התקציבית?
....
יש גם אופציה של מכונות מנוף...
...
אני אוהב בעיקר אספרסו כפול ולפעמים קפוצ'ינו או מקיאטו. אשתי רק קפוצ'ינו.
אני חובב פרקטיות (whatever it means) במובן שאני רוצה תוצאות מעולות אבל בלי להתאמץ מעל הראש, במיוחד בסיטואציות של אירוח. היינו, לא נראה לי שהייתי רוצה להתחיל להתמקצע במכונות מנוף (אם כי זה מסקרן ומפתה אני חייב להודות ) ואני גם לא רואה את עצמי מתחיל לקלות תערובות בבית בעתיד הנראה לעין...

יש מגבלת גודל - אין לנו שיש עצום במטבח והאשה לא רוצה מכונה מפלצת. זה דווקא נותן יתרון ל-BZ שהן קומפקטיות יחסית.

עכשיו 1 בלילה ואני קצת יותר חכם... ממה שקראתי עכשיו ברשת, החימום האקטיבי של הגרופ (במקום סיפוני) תורם ליציבות טמפרטורה שעושה את כל עניין הקולינג פלאש פשוט יותר, מהיר יותר והרבה פחות קריטי (כך אומרים). כמו-כן, המכונה מתחממת מהר ומוכנה לעבודה תוך הרבה פחות מחצי שעה, בהשוואה למכונות E61 רבות בהן ממליצים על 45-60 דקות. אם זה באמת נכון, אז זה יתרון חשוב מאוד בעיני (פרקטי כבר אמרתי שאני?).

עוד משהו פרקטי - טנק גדול 3L שקל למלא מבלי להוריד את הכוסות ולפרק את המגש (WTF?).
ועוד משהו פרקטי - צינורות הקצפה/מים רותחים גמישים עם מפרק כדורי וברזים קפיציים מופעלים בלחיצה ללא צורך לסובב.
אני מתחיל להתנדנד בכיוון ה-BZ... :)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

בכל המכונות האלו ניתן לכוון את הלחץ ב opv ותוודא שיש שעון לחץ חליטה בכלל ב bz07 כי ב bz10 יש שעון לחץ כפול.

לגבי עלות מול המג׳יקה, לא הגיוני שהעלות דומה ואם זה המצב קח את המג׳יקה.
להביא לפה ביבוא אישי BZ10 צריך להיות סביב 5000, המג׳יקה תעלה עוד כ 1000 וקצת.

לגבי יד שניה מחנות הייתי בוחן בשבע עיניים ולא ממהר לרכוש.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

יש מגבלת גודל - אין לנו שיש עצום במטבח והאשה לא רוצה מכונה מפלצת. זה דווקא נותן יתרון ל-BZ שהן קומפקטיות יחסית.

עכשיו 1 בלילה ואני קצת יותר חכם... ממה שקראתי עכשיו ברשת, החימום האקטיבי של הגרופ (במקום סיפוני) תורם ליציבות טמפרטורה שעושה את כל עניין הקולינג פלאש פשוט יותר, מהיר יותר והרבה פחות קריטי (כך אומרים). כמו-כן, המכונה מתחממת מהר ומוכנה לעבודה תוך הרבה פחות מחצי שעה, בהשוואה למכונות E61 רבות בהן ממליצים על 45-60 דקות. אם זה באמת נכון, אז זה יתרון חשוב מאוד בעיני (פרקטי כבר אמרתי שאני?).

עוד משהו פרקטי - טנק גדול 3L שקל למלא מבלי להוריד את הכוסות ולפרק את המגש (WTF?).
ועוד משהו פרקטי - צינורות הקצפה/מים רותחים גמישים עם מפרק כדורי וברזים קפיציים מופעלים בלחיצה ללא צורך לסובב.
אני מתחיל להתנדנד בכיוון ה-BZ... :)
...
שיקולים דומים לאלו שהיו לי ובסוף בחרתי ב-BZ10 ואני מאושר מכך. הגודל קומפקטי, החימום מהיר (כ-10-15 דקות) יציבות חום טובה וקולינג פלאש קצר, סטיקים (ברזים קפיציים) בקיצור כל מה שציינת אכן נכון. ואגב כמובן שאפשר לכוון לחץ חליטה.
מה שכן התמחור של קדמה כפי שכפיר ציין, תמוה, לאור העובדה ש-BZ10 זולה יותר בכ-150 יורו בחול.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

ראש E61 עדיף בזכות התרמוסיפון והפרה אינפיוז'ן.
אם אתה הולך על ראש אחר - כדאי שזה יהיה זול יותר... אחרת אין טעם.
אלא אם אתה הולך על מכונה שיש לה פרה אינפיוז'ן והיא יציבה תרמית: כמו ויואלדי, לה סן מרקו וכו'.

אין בעייה לקנות יד שנייה מחנות - תלוי איזה חנות.
אספרסימו משפצים מוכנות יד 2 ומוכרים עם שנה אחריות. בינתיים לא שמעתי תלונות על זה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

כפיר: יפה הבחנת. אכן יש גרסה בסיסית של ה-07 עם שעון אחד. ההצעה שקיבלתי מתייחסת לדגם עם שני שעונים (אך בלי PID וקוצב מנות).
יש הבדל של כ-500 ש"ח בין שתי המכונות, שזה זניח בעיני ביחס לנושאים המהותיים, אבל יש מקום להעלות את העניין ואולי לקבל הנחה נוספת. בעניין אירופה - בדקתי בלה גונדולה וזה יוצא יותר בסביבות 6K כולל הכל. אתה יכול לתת לי לינק לחנות שממנה זה יעלה 5K?

ביטפילד: תודה על התגובה. מעניין אותי לשמוע ממך יותר פרטים על-סמך נסיונך המצטבר.
קודם כל איך הקפה וההקצפה, והאם אתה משיג תוצאות חליטה עקביות?
מסקרן אותי לדעת מה פרופיל עליית הלחץ בזמן חליטה, כלומר, מה אתה רואה במחוג שעון המשאבה תוך כדי חליטה? זה יוכל ללמד כמה שונה זה באמת יהיה מ-E61 עם פרה-אינפיוז'ן.
ובכלל, מה הביא אותך בסוף לבחור ב-BZ ולא במכונת E61?

עפר: תגובתך מעניינת מאוד בהתחשב שקראתי פוסטים שלך שדווקא מצדדים בבזרה או לפחות לא מצדדים חד-משמעית ב-E61. אנא הרחב! לי אישית נראה שחימום אקטיבי של הגרופ לא נופל מפיתרון תרמוסיפוני ואולי אף עולה עליו. יחד עם זאת, אני מעט מוטרד מפרופיל הלחץ (בזמן חליטה) ב-BZ ביחס ל-E61 עם פרה-אינפיוז'ן. גם לא ברור לי איך ה-BZ מתנהגת מבחינת הרטבה ראשונית של הקפה ומניעת פריצות בעוגיה (אם כי אני חייב לציין שלא היו לי שום בעיות עוגיה עם האסקסו בייסיק. תמיד הקפדתי ליישר ולדחוס טוב ונראה שזה עבד).

הערה כללית: היום שיחקתי עם מטר במטבח ודמיינתי כמה מקום זה יתפוס (בואנה, האסקסו פצפונת ביחס לכל המכונות הנדונות!). נראה לי ששיקול הקומפקטיות משמעותי עד קריטי במטבח שלנו. ה-BZ היא ברוחב 25ס"מ (גם הדומובר ג'וניור, אגב), בעוד שכל מכונות ה-E61HX שראיתי הן 30ס"מ וצפונה. אולי זה מה שייטה את הכף, כמובן בהנחה שהדיון לעיל באיכות הקפה לא ישלול את ה-BZ.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

חמום אקטיבי של הגרופ הוא סוג של תיקון לראש לא יציב בטמפרטורה. זה לא בהכרח עוזר עם קולינג פלאש ויציבות לאורך השוט שנקבעת גם בגלל מבנה מחליף החום והדוד.גם ב E61 יש מכונות שלא בנויות הכי יציב בטמפרטורה ויש כאלה שיותר.
כשיש פרה אינפיוז'ן הכל פשוט יותר קל - זה לא אומר שבלי לא ייצא קפה טוב אף פעם.
שעונים עוזרים לכיול ובקרה כללית של המכונה. אתה לא חייב להסתכל כל הזמן על השעונים.
ה BZ10 קטנה פיזית וזה יכול להיות יתרון, היא גם סימטרית בעין לעומת אחרות אבל עדיין כמעט כל דבר יהיה גדול יותר מאסקסו.

דרך אגב - אני לא מת על ג'ויסטיקים. אתה מקבל את כל הקיטור או כלום, אין אמצע.
אם זה גו'יסטיק שננעל בכל זווית פתיחה אז מילא.

menny
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 917
נתן תודות: 457 פעמים
קיבל תודות: 113 פעמים

שליחה #13 

אני הזמנתי בהמלצת האתר (תודה לכולם) NEW Rocket Cellini Evoluzione V2 Rotary Pump Espresso Coffee Machine
רציתי מיכל גדול ואפשרות עתידית לחיבור מים ישיר (כרגע אני בדירה שכורה)
סה"כ מחיר "אצלי בדלת" +- 7000 ש"ח
מרוצה מאד
בכל מיקרה היא רוחב 33 ס"מ

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

menny כתב:אני הזמנתי בהמלצת האתר (תודה לכולם) NEW Rocket Cellini Evoluzione V2 Rotary Pump Espresso Coffee Machine
רציתי מיכל גדול ואפשרות עתידית לחיבור מים ישיר (כרגע אני בדירה שכורה)
סה"כ מחיר "אצלי בדלת" +- 7000 ש"ח
מרוצה מאד
בכל מיקרה היא רוחב 33 ס"מ
...
נראית יפהפיה ובטח בומבה של מכונה. כרגע אני מוטרד מהגודל ונוטה לכיוון מכונות יותר קומפקטיות (כמו הדומובר ג'וניור או ה-BZ10 או משהו אחר אם יש למישהו המלצה) אבל רשמתי לפניי את הדגם וגם את החנות. תודה!

נ.ב. כמה היא היתה עולה לך בארץ?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #15 

לא מייבאים לארץ אבולוציונה. מה שנמכר בארץ זה בעיקר הדגמים הישנים הפשוטים יותר.
בכל מקרה אם אתה עולה מעל 5K למכונה לא תיפול - אין מה לדאוג.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

ביטפילד: תודה על התגובה. מעניין אותי לשמוע ממך יותר פרטים על-סמך נסיונך המצטבר.
קודם כל איך הקפה וההקצפה, והאם אתה משיג תוצאות חליטה עקביות?
מסקרן אותי לדעת מה פרופיל עליית הלחץ בזמן חליטה, כלומר, מה אתה רואה במחוג שעון המשאבה תוך כדי חליטה? זה יוכל ללמד כמה שונה זה באמת יהיה מ-E61 עם פרה-אינפיוז'ן.
ובכלל, מה הביא אותך בסוף לבחור ב-BZ ולא במכונת E61?
...
לגבי הקפה וההקצפה, אני חושב שנאמר פה יותר מפעם אחת, במכונות ברמות האלה לא נופלים ברמת הקפה או ההקצפה, מה שמשחק תפקיד משמעותי הוא הבריסטה ואיכות הקפה. שתיתי כבר קפה בינוני ומטה ממכונות טובות ויקרות וקפה משובח ממכונות זולות יחסית כך שאני מחשיב את התהליך והעקביות שלו לא פחות ואולי יותר מהמכונה. בתערובת נתונה אחרי כיול הטחינה ומפעיל מיומן התוצאות עקביות לחלוטין. ההקצפה גם היא טובה ועקבית - סה"כ גודל הדוד ומספר החורים הם מה שקובע מעבר למפעיל והם לא משתנים.
פרופיל עליית הלחץ - עליה אטית עד 4-5 באר ואח"כ עליה מהירה לכיוון ה-9 באר (במקור 12). ניסיתי מבפר פעמים לעצור למספר שניות ברגע שהלחץ הגיע ל-4 ואח"כ להמשיך (כדי לדמות פרה-אינפיוז'ן), אני לא יכול לומר בבירור שחשתי בשינוי.
לאור ההבדלים הזניחים בעיני שעשויים להיות באיכות הקפה, מה שגרם לי לבחור ב-BZ10 מעבר לעיצוב הקומפקטי הוא המהירות בה המכונה מוכנה לשימוש מרגע הדלקתה. במחשבה שנייה גם זה זניח אם משתמשים בטיימר.

אפרופו עקביות ויציבות חליטה, כמי שחי בשלום למעלה מעשור עם לה פבוני אולי אני לא האדם הנכון להביע דעה בנושא ...

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

תודה ביטפילד. תגיד,
אתה משתמש בסלסלות שקיבלת או קנית אחרות? קראתי ברשת הרבה עדויות שהסלסלות לא משהו - במיוחד לסינגל - שהן לא מצליחות להכיל כמו שצריך את הכמויות הנכונות ושאין מרווח מספיק לשאוור-הד.
אתה משתמש בטמפר אחר (קטן יותר -בסביבות 40ממ) לסינגל?
האם קיבלת יחד עם המכונה שני פורטפילטרים (לכוס אחת ולשתיים) או שתי זרבוביות מתברגות (לכוס אחת ולשתיים), או פשוט רק פורטפילטר אחד לשתי כוסות? ואם רק אחד, האם הזרמים מספיק קרובים בשביל לזלוג לתוך כוס אספרסו צרה?
קנית מקדמה?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

ה BZ10 מגיעה פורטפילטר אחד בלבד עם משפך כפול ו 2 סלסילות (סינגל ודאבל).

הסינגל באמת לא משהו וכדאי להשקיע בסלסילה של לה מרצוקו בודדת או VST יחד עם טמפר 40.7 מ״מ.
זה לא חובה על ההתחלה, קודם תתמקצע עם הסלסילה הכפולה ותלמד להוציא את המקסימום מהמכונה כולל לימוד נושא הקולינג פלאש.

גם להקצפה לא פשוט להתרגל בהתחלה משום שהיא דיי חזקה.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

כפיר_ש כתב:ה BZ10 מגיעה פורטפילטר אחד בלבד עם משפך כפול ו 2 סלסילות (סינגל ודאבל).

הסינגל באמת לא משהו וכדאי להשקיע בסלסילה של לה מרצוקו בודדת או VST יחד עם טמפר 40.7 מ״מ.
זה לא חובה על ההתחלה, קודם תתמקצע עם הסלסילה הכפולה ותלמד להוציא את המקסימום מהמכונה כולל לימוד נושא הקולינג פלאש.

גם להקצפה לא פשוט להתרגל בהתחלה משום שהיא דיי חזקה.
...
מדויק :-)

הזרמים מספיק קרובים עבור כוס צרה שממוקמת היטב.
רכשתי בקדמה.

ngordon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

תודה לכולכם על המידע!

אוקיי, לקדמה יש כרגע בעיית מלאי, אז אני רוצה לבדוק את האופציה של דומובר ג'וניור (משום שגם היא רק 25סמ רוחב והיא נראית לי מכונה מעולה) .
חיפוש חנות ברשת העלה לי רק את ספורה, אבל ראיתי כאן בפורום עוד שמות שמתגלגלים - ריסטרטו (היבואן?) ואספרסימו (המעבדה) שאולי גם הם מוכרים מכונות ללקוחות ואולי לא - לא הבנתי. אז בקיצור, איפה אפשר וכדאי לקנות את הג'וניור?

אני גר בחיפה, ולכן העדפתי למצות את האפשרויות עם קדמה (רמת-ישי/נשר). עם האסקסו שלי זה היה מאוד מבאס לבזבז חצי יום עבודה ודלק יקר כדי להביא את המכונה לשירות באינטרפרק. איך, למיטב נסיונכם, עובד הקטע של השירות (בעיקר בתקופת האחריות אבל גם אחרי, בהתחשב במוניטין המהולל של אספרסימו כאן בפורום) עם המעבדה שמתקנת את הויביאמה? האם יש נק' מסירה ואיסוף או מעבדת אחריות נוספת בצפון?

ובעניין הג'וניור - עד כמה להיות מוטרד מבעיית קירור-היתר של המים (שקשורה לאיזה דיזה בדרך לראש), פרסוסטט שמתקלקל תכופות, וחיבורי צנרת מתפרקים שקראתי עליהם כאן?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”