אני לא שורץ כאן קבוע בפורום אבל תמיד מחפש כאן מידע וקורא שירשורים כי יש כאן אחלה דיונים ואחלה מגיבים
לפני כשנתיים נעזרתי בכם בתחילת דרכי עם האסקסו בייסיק (מכונה שלישית אחרי דלונגי זיבלית ועוד מכונה סינית כלשהי...), ועכשיו אני כאן שוב לפני שידרוג.
קראתי המון ומהר מאוד הבנתי שאני רוצה הפעם להשקיע במכונה טובה באמת שתחזיק לי שנים רבות ותיתן לי קפה מעולה. השמיים הם כמובן הגבול, אבל התייצבתי על לקנות מכונת E61 HX. משיטוט בפורומים ובחנויות המקוונות, המכונות שהתבייתתי עליהן כוללות את האניטה, בריקולטה ודומובר ג'וניור.
(אגב, נפח הצריכה נמוך למדי - 2-3 ביום שגרתי ולפעמים יותר בסופשבוע ובאירוח. כמו-כן אני מתעניין כרגע רק במכונה עם טנק ללא חיבור לצנרת המים).
אממה, הייתי היום בקדמה, ואלון לחץ מאוד והמליץ על המכונות של בזרה - BZ07 או BZ10 וגם Magica שהיא כמובן E61. המחירים לצורך העניין דומים עד זהים. הוא גם הציע לי כמה מכונות E61 משומשות בקצת פחות כסף - כולל Giotto Cellini Bricoletta Vivi Mia.
אני פסלתי מראש את סדרת BZ כי הייתי נעול על E61 - קודם כל בגלל שזה דיזיין קלאסי, מוכח ונפוץ שכל אחד יודע לתקן, ויש חלפים ואביזרים בשפע.
בנוסף, מבחינה טכנולוגית, E61 נותן חימום תרמוסיפוני לראש ופרה-אינפיוז'ן אשר לפי הטענה הרווחת משפיע משמעותית על איכות הטעם, עקביות וסלחנות המכונה, וכן עוזר לשמור על שלמות העוגיה. מצד שני, ה-BZ מחמם את הראש אקטיבית עם אלמנט חימום+תרמוסטט ייעודיים (לא נשמע לי רעיון רע בכלל! - פוטנציאל ליציבות טובה, חימום מהיר, פחות בעיות גלישה, ופחות דברים שיכולים להיסתם), ויש הטוענים שהפרה-אינפיוז'ן לא כזה קריטי, במיוחד עם משאבות רטט שגם ככה בונות בהדרגה את הלחץ.
גם בשירשורים כאן בפורום ראיתי כאלה שמצדדים במכונות ה-BZ. אז אני פונה אליכים מלומדיי. מה דעתכם בסוגיה? ובכלל, מה המלצתכם לחיוב או לשלילה על מי מהדגמים שהזכרתי לעיל (בהנחה שהמחירים די דומים)?
תודה מראש!
נועם