התחדשתי!!
אז אחרי חודשים רבים ביותר של חפירות, שאלות ובדיקות. קניתי semiautomatica ביד שניה.
ועכשיו, צריך ללמוד להכין קפה.
הסוגיה הראשונה היא כיול המטחנת compak k-3 שלי. עד עכשיו הייתה מכוונת למקינטה. המלצות יתקבלו בברכה.
שנית, הבוקר ערכתי כמה נסיונות, בתחילה זרם הקפה היה מהיר ביותר, לאחר מכן בטחינה דקה יותר הזרם יצא איטי ובעל קרמה משובחת בהרבה. איך יודעים כמה בדיוק קפה לשים (סינגל, דאבל), איך יודעים כמה לדחוס?
בקרוב תמונות...
ועכשיו, צריך ללמוד להכין קפה.
הסוגיה הראשונה היא כיול המטחנת compak k-3 שלי. עד עכשיו הייתה מכוונת למקינטה. המלצות יתקבלו בברכה.
שנית, הבוקר ערכתי כמה נסיונות, בתחילה זרם הקפה היה מהיר ביותר, לאחר מכן בטחינה דקה יותר הזרם יצא איטי ובעל קרמה משובחת בהרבה. איך יודעים כמה בדיוק קפה לשים (סינגל, דאבל), איך יודעים כמה לדחוס?
בקרוב תמונות...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אתה לא חייב שיבקרו אותך אפילו שזה יעזור.
ץץחיל עם סלסלה כפולה, תמלא אותם עד הסוף, תיישר ותדחס בכל הכח.
אתה צריך לחפש דרגת טחינה שתגרום לזליגה של 60 מ"ל ב כ 30 שניות (מנה כפולה)
אל תשכח לעשות קולינג פלאש קצר לפני החליטה
ומזל טוב
ץץחיל עם סלסלה כפולה, תמלא אותם עד הסוף, תיישר ותדחס בכל הכח.
אתה צריך לחפש דרגת טחינה שתגרום לזליגה של 60 מ"ל ב כ 30 שניות (מנה כפולה)
אל תשכח לעשות קולינג פלאש קצר לפני החליטה
ומזל טוב
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תתחדש ותהנה
, מכונה מצויינת
.
לגבי התחלה, כדאי לעיין במדיריכים של אלקטרה עצמה לגבי הפעלה נכונה - למשל כאן:
http://www.coffeeitalia.co.uk/prodimage ... C.SXCD.pdf
כדאי להשתלט על נושא הקולינג פלאש ולהשתמש לשם כך בכלי קיבול חיצוני ולא ב"מגשית העודפים" (אם תרצה לצלול לעומקם של הדברים יש מידע ומאמרים טובים ומעמיקים בהום בריסטה).
כדאי להתחיל בסלסלת הדאבל ולמלא אותה כך שלאחר הדחיסה גובה הקפה הוא כמה מ"מ מתחת לקו שיש על הסלסלה. אמנם מדברים על כך שהוא צריך להיות כגובה הקו או טיפה גבוה מכך אך מנסיוני כמויות קפה קטנות יותר מיטיבות עם התוצאה הסופית. אם תרצה להיות פדנט - תוכל לשקול כל מנה לפני הטחינה או לאחר ההעמסה בסלסלה ולהגיע לכמות קפה עקבית - נדמה לי שכפיר מדד את משקל הקפה האופטימלי למנה כפולה באלקטרה והגיע למסקנה שהאופטימום הוא 15.6 או 15.8 גרם, אם טעיתי, הוא בטח יתקן בזאת בקרוב.
בברכה ובהצלחה
לגבי התחלה, כדאי לעיין במדיריכים של אלקטרה עצמה לגבי הפעלה נכונה - למשל כאן:
http://www.coffeeitalia.co.uk/prodimage ... C.SXCD.pdf
כדאי להשתלט על נושא הקולינג פלאש ולהשתמש לשם כך בכלי קיבול חיצוני ולא ב"מגשית העודפים" (אם תרצה לצלול לעומקם של הדברים יש מידע ומאמרים טובים ומעמיקים בהום בריסטה).
כדאי להתחיל בסלסלת הדאבל ולמלא אותה כך שלאחר הדחיסה גובה הקפה הוא כמה מ"מ מתחת לקו שיש על הסלסלה. אמנם מדברים על כך שהוא צריך להיות כגובה הקו או טיפה גבוה מכך אך מנסיוני כמויות קפה קטנות יותר מיטיבות עם התוצאה הסופית. אם תרצה להיות פדנט - תוכל לשקול כל מנה לפני הטחינה או לאחר ההעמסה בסלסלה ולהגיע לכמות קפה עקבית - נדמה לי שכפיר מדד את משקל הקפה האופטימלי למנה כפולה באלקטרה והגיע למסקנה שהאופטימום הוא 15.6 או 15.8 גרם, אם טעיתי, הוא בטח יתקן בזאת בקרוב.
בברכה ובהצלחה
בכיף, רשום לי במסר מס טלפון ושעות נוחות לשיחה ואחזור אליךמזרימי כתב:טוב, אחרי יומיים שהמכונה אצלי יש לי יותר שאלות מתשובות, למי יש מכונה כזו ומוכן לתת קצת יעוץ טלפוני?...
תוכל גם להעלות שאלות או סרטונים לפורום - גם תזכה בחוכמת ההמונים (רבים ישיבו ותגלה גם נקודות מבט או נסיון שונה) וגם ההמונים הבאים בתור או הקוראים הפאסיביים בפורום יזכו מכך...
טוב, יש בעיה עם המכונה (או איתי...) אני ממלא את הדוד ככתוב (עד שהסמן מראה על 3/4). ברגע שהמכונה מופעלת הדוד כאילו מתמלא ומוצף. בקפה של הבוקר המכונה ממש הוצפה ומים קפצו מהדוד החוצה. גם הלחץ עלה פלאים...
המלצות? מעבדה?
המלצות? מעבדה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
בסמי אוטומטיקה מילוי המים הוא ידני. לחיצה על כפתור שמפעיל את המשאבה ומסתכלים על מבחנת זכוכית.
יכול להיות שאצלך יש אבנית או לכלוך אחר שחוסם מעבר מים חלק למבחנה ולכן יש אתה ממלא יותר ממה שצריך.
אפשר לפתוח לנקות ולבדוק.
יכול להיות שאצלך יש אבנית או לכלוך אחר שחוסם מעבר מים חלק למבחנה ולכן יש אתה ממלא יותר ממה שצריך.
אפשר לפתוח לנקות ולבדוק.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)