יו"ר רשות שידור בנושא האגרה: "צריך למצוא חלופות לשיטה הקיימת"
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אני רואה כבר מה יקרה - יפריטו את אגף הגביה ויתנו לחברה פרטית אחוזים מהאגרה שהיא גובה ואז עוד נתגעגע להיום.
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
זה לא יקרה. הרעיון הוא להביא מקורות מימון אחרים שיחליפו את האגרה. הוא במפורש אמר: "צריך לנתק את הזיקה בין מקלט הטלוויזיה לאגרה" - מעשית זה אומר ביטול האגרה כפי שהיא היום. גם את תשלום האגרה על מקלטי הרדיו שינו באותו האופן - פעם היית משלם אגרה על מקלט רדיו באוטו, היום עלות הרשיון לאוטו כולל בפנים את אגרת רשות השידור, בלי קשר אם קיים או לא קיים רדיו באוטו.
המקורות האחרים יכולים להיות כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו - חלקיק אחוז של מס הכנסה, או כל דבר אחר.
המקורות האחרים יכולים להיות כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו - חלקיק אחוז של מס הכנסה, או כל דבר אחר.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
יו"ר רשות השידור על האגרה: השיטה הקיימת כשלה
http://www.globes.co.il/news/article.as ... rearticles
אמיר גילת: "רשות השידור צריכה לעסוק רק בדבר אחד - בשידור" ■ "השיטה הקיימת לא מוכיחה את עצמה יותר. במאה ה-21 ובאווירה הציבורית הקיימת המצב לא יכול להימשך. צריך למצוא חלופות למימון השידור הציבורי"
אמיר גילת: "רשות השידור צריכה לעסוק רק בדבר אחד - בשידור" ■ "השיטה הקיימת לא מוכיחה את עצמה יותר. במאה ה-21 ובאווירה הציבורית הקיימת המצב לא יכול להימשך. צריך למצוא חלופות למימון השידור הציבורי"
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נו באמת, ומהן החלופות ?
מימון מתקציב אחד המשרדים כלומר מה מיסים שאנחנו משלמים.
ומה זה מבטיח לרשות השידור ? חיסכון בהוצאות גביה שזה אומר שבסוף הם ישארו עם אותו כסף ביד ופחות הוצאות.
כמובן שאז גם התשלום שלנו יהיה פרוגרסיבי ( מס משכר ) כלומר מי שמרוויח יותר ישלם יותר ולהיפך..
ומה זה מבטיח לרשות השידור ? חיסכון בהוצאות גביה שזה אומר שבסוף הם ישארו עם אותו כסף ביד ופחות הוצאות.
כמובן שאז גם התשלום שלנו יהיה פרוגרסיבי ( מס משכר ) כלומר מי שמרוויח יותר ישלם יותר ולהיפך..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מסכים עם Lior_M,
השאלה היחידה היא מאיפה הכסף יגיע אם לא דרך האגרה.
אם לא היתה אגרה וזה היה מגיע מכלל המיסים, הרי שאז היתה התרעמות (ובצדק) מאלו שאין להם טלוויזיה, למה הם צריכים לממן לאחרים את השידורים שלהם....
זה שהרשות לא מנוהלת חכם או בצורה יעילה, זה סיפור אחר, אבל אם המדינה רוצה להחזיק ערוץ ממלכתי, ואני בטוח שכולם יסכימו שכן ומי שלא, כנראה לא ממש מבין את החשיבות של ערוץ כזה, הכסף אליו צריך לבוא מאיפשהו....
אם לא היתה אגרה וזה היה מגיע מכלל המיסים, הרי שאז היתה התרעמות (ובצדק) מאלו שאין להם טלוויזיה, למה הם צריכים לממן לאחרים את השידורים שלהם....
זה שהרשות לא מנוהלת חכם או בצורה יעילה, זה סיפור אחר, אבל אם המדינה רוצה להחזיק ערוץ ממלכתי, ואני בטוח שכולם יסכימו שכן ומי שלא, כנראה לא ממש מבין את החשיבות של ערוץ כזה, הכסף אליו צריך לבוא מאיפשהו....
תאמת זה נשמע לי רעיון מעולה לגבות דרך חשבון החשמל. הסכום של האגרה יוכל להתכווץ משמעותית עד כדי כך שזה יהיה מספיק צודק לגבות גם ממי שאין לו מקלט. בנוסף לא יהיה צורך בכלל באגף גביה מה שיביא לניצול טוב יותר של האגרה.asaf23 כתב:בטורקיה זה נגבה דרך חשבון החשמל. הסכום נמוך, כולם משלמים ואין צורך באגף גבייה מנופח. כמו כן יש פרסומות בערוצים.
הרשות משדרת 10 ערוצים כולל HD ספורט לימודים ועוד....
בכל המדינות שיש סוג של אגרה אנשים מתלוננים , כמו שמתלוננים על כל סוג אחר של מס. הבעייה היא לא באגרה אלא בפוליטיזציה של הערוץ שהביאה בין היתר לבחירת היו"ר הנ"ל שרק מנסה לתעתע בציבור. אין ערך לערוץ מנוון שעובד כשופר תעמולה ממשלתית ותו לא.
הנקודה עצמה נכונה, אבל אל תשכח שכספי המיסים של כולנו סביר להניח מממנים לפחות מטרה אחת שלא היינו מעוניינים לממןMartinHSabag כתב:מסכים עם Lior_M,
אם לא היתה אגרה וזה היה מגיע מכלל המיסים, הרי שאז היתה התרעמות (ובצדק) מאלו שאין להם טלוויזיה, למה הם צריכים לממן לאחרים את השידורים שלהם.......
יש מספיק חלופות כדוגמת טורקיה, שם יש גם פרסומות בשידורים, שכחתי לציין.Lior_M כתב:נו באמת, ומהן החלופות ?
כמובן שאז גם התשלום שלנו יהיה פרוגרסיבי ( מס משכר ) כלומר מי שמרוויח יותר ישלם יותר ולהיפך.....
לא חושב. ההכנסות מפרסום מאפשרות ל-TRT לשדר תכנים ראויים. קרוב ל-10 ערוצים בכל הז'אנרים.
חוץ מזה שאם יהיו פרסומות ברשות השידור, הרשות תיאלץ לשדר תכנים מעניינים ולא שידורים מלפני עשרים שנה, אחרת לא יהיו צופים ולא יהיו הכנסות.
בכל מקרה, התדמית של הרשות כ"כ שלילית, שהיא חייבת לבטל את האגרה במתכונתה הנוכחית, על מנת לפתוח דף חדש עם הציבור.
חוץ מזה שאם יהיו פרסומות ברשות השידור, הרשות תיאלץ לשדר תכנים מעניינים ולא שידורים מלפני עשרים שנה, אחרת לא יהיו צופים ולא יהיו הכנסות.
בכל מקרה, התדמית של הרשות כ"כ שלילית, שהיא חייבת לבטל את האגרה במתכונתה הנוכחית, על מנת לפתוח דף חדש עם הציבור.
אם יש פרסומות אני לא מבין על מה האגרה? הרי הרעיון הוא שידור לא מסחרי.
מבחינתי יהיה עדיף שיקחו את כל הכסף הזה ויתנו אותו למשרד התרבות לסבסוד הפקות מקור כמו סרטים וסדרות של יוצרים צעירים, סדרות מופת, סרטים דוקומנטריים וכו'.
אם זה מסובסד אז שישודר בערוצים\קולנוע ללא פרסומות או מעט פרסומות ואם זה במימון מלא אז שישחררו את זה כמו HOUSE OF CARDS בנטפליקס במכה אחת לאינטרנט (כי כבר שילמנו על זה).
ושאת ערוץ הכנסת ישאירו כי זה חשוב לחופש המידע.
אני לא מבין למה צריך ערוצי BROADCAST במימון ממשלתי. עדיף שירכזו את ההשקעה למעט מאוד תוכן מאוד איכותי מאשר הרבה מאוד *** שאף אחד לא רוצה לראות.
מבחינתי יהיה עדיף שיקחו את כל הכסף הזה ויתנו אותו למשרד התרבות לסבסוד הפקות מקור כמו סרטים וסדרות של יוצרים צעירים, סדרות מופת, סרטים דוקומנטריים וכו'.
אם זה מסובסד אז שישודר בערוצים\קולנוע ללא פרסומות או מעט פרסומות ואם זה במימון מלא אז שישחררו את זה כמו HOUSE OF CARDS בנטפליקס במכה אחת לאינטרנט (כי כבר שילמנו על זה).
ושאת ערוץ הכנסת ישאירו כי זה חשוב לחופש המידע.
אני לא מבין למה צריך ערוצי BROADCAST במימון ממשלתי. עדיף שירכזו את ההשקעה למעט מאוד תוכן מאוד איכותי מאשר הרבה מאוד *** שאף אחד לא רוצה לראות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
טורקיה היא לא דוגמה טובה. תביאו מדינה בגודל של ישראל.
יש 24 שעות שידור. ככל שיש יותר אנשים, העלויות תתחלקנה ליותר וכל אחד יישלם פחות....
כבר נתתי דוגמא בעבר בסקנדינביה משלמים פי 4 ויותר מאיתנו.....
שלא תבינו לא נגון. אני בעד ל״שטח״ את הרשות כמו שהיא מתנהלת ולהקים שם משהו חדש מאפס, אז אם בנקודה היא ״התמורה״ בעד האגרה, אני איתכם. אם הטענה היא סתם לבטל, אז לצערי אני לא.
יש 24 שעות שידור. ככל שיש יותר אנשים, העלויות תתחלקנה ליותר וכל אחד יישלם פחות....
כבר נתתי דוגמא בעבר בסקנדינביה משלמים פי 4 ויותר מאיתנו.....
שלא תבינו לא נגון. אני בעד ל״שטח״ את הרשות כמו שהיא מתנהלת ולהקים שם משהו חדש מאפס, אז אם בנקודה היא ״התמורה״ בעד האגרה, אני איתכם. אם הטענה היא סתם לבטל, אז לצערי אני לא.
השאלה אם צריך את כל מערך הBROADCAST היקר.
אני חושב שכיום אפשר להשתמש במודלים אחרים כמו נטפליקס, שידור דרך יוטיוב, IPLAYER של הBBC וכו'
לא צריך 24 שעות. שיתמכו ביצירות עבריות וערביות ויעלו לאינטרנט בחינם או שיעשו את זה בשיתוף עם גופים אחרים. לא באמת צריך ערוץ 1 או 23 שעולים המון. שישקיעו נטו בתוכן מקומי.
חדשות, מערכונים, ריאליטי והרבה דברים אחרים גופים אחרים עושים. אפילו דוקיומנטרי רווחי יש (גם אם הוא לא 100 אחוז נקי מדיעה). שימקדו את עצמם למימון הפקות וזהו. שיהיה גוף מימוני במקום גוף משדר ומנהל. זה גם מבנה רזה הרבה יותר.
אני חושב שכיום אפשר להשתמש במודלים אחרים כמו נטפליקס, שידור דרך יוטיוב, IPLAYER של הBBC וכו'
לא צריך 24 שעות. שיתמכו ביצירות עבריות וערביות ויעלו לאינטרנט בחינם או שיעשו את זה בשיתוף עם גופים אחרים. לא באמת צריך ערוץ 1 או 23 שעולים המון. שישקיעו נטו בתוכן מקומי.
חדשות, מערכונים, ריאליטי והרבה דברים אחרים גופים אחרים עושים. אפילו דוקיומנטרי רווחי יש (גם אם הוא לא 100 אחוז נקי מדיעה). שימקדו את עצמם למימון הפקות וזהו. שיהיה גוף מימוני במקום גוף משדר ומנהל. זה גם מבנה רזה הרבה יותר.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7042
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1462 פעמים
הסיבה היחידה שאני צופה בערוץ 1 היא העדר הפרסומות שקוטעות תכנית או סרט.
אם ישימו פרסומות הם ככול הנראה יפסידו את הצופה היחידי שלהם
אם ישימו פרסומות הם ככול הנראה יפסידו את הצופה היחידי שלהם