מכונה אומטית VS מכונה ידנית
אני שם לב שהדעה הרווחת שמכונה ידנית עדיפה פי כמה וכמה על מכונה אוטומטית.
בתור מישהו שלא מבין לעומק ומתכוון לרכוש בקרוב מכונת קפה חדשה (ככל הנראה אוטומטית),
אני מנסה להבין למה מכונה אוטומטית לא יכולה להוציא קפה ברמה גבוהה.
הרי במכונת קפה אוטומטית הטחינה של פולי הקפה נעשית על המקום ונלקחת כמות מדודה של הקפה הטחון (כולל הידוק).
אשמח להחכים:)
בתור מישהו שלא מבין לעומק ומתכוון לרכוש בקרוב מכונת קפה חדשה (ככל הנראה אוטומטית),
אני מנסה להבין למה מכונה אוטומטית לא יכולה להוציא קפה ברמה גבוהה.
הרי במכונת קפה אוטומטית הטחינה של פולי הקפה נעשית על המקום ונלקחת כמות מדודה של הקפה הטחון (כולל הידוק).
אשמח להחכים:)
לרוב הכל עשוי פלסטיק, החימום בטרמובלוק, אין יציבות טמפרטורה. הטחינה מאוד גסה כדי שהקפה המשומש לא ייתקע במסננת בזמן הפינוי. ההידוק חלש מאוד. כדי שזמן המיצוי יהיה סביר ולא מהיר מידי משתמשים במגביר קרמה (מגביר לחץ חליטה באופן מלאכותי). הפולים שבמיכל מתחממים ונהרסים.
בקיצור רובן עובדות כמו הדלונגי הפשוטה ביותר שתמצא, רק עם היתרון של טחינה במקום.
בקיצור רובן עובדות כמו הדלונגי הפשוטה ביותר שתמצא, רק עם היתרון של טחינה במקום.
what's next?
המכונה האוטומטית ששמתי עליה עין היא Gaggia Brera שנאמר לי שהיא מוציאה קפה יותר טוב ממכונות קפסולות, שכן יש לה אפשרות לשלוט ברמת הטחינה כך שהחיסרון הזה כנראה לא רלוונטי.
בנוסף, כל אותם הבדלים משמעותיים גם בקפוטצ'ינו או שהחלב מצליח לטשטש?
בנוסף, כל אותם הבדלים משמעותיים גם בקפוטצ'ינו או שהחלב מצליח לטשטש?
בקפוצ'ינו ההבדלים פחות רלוונטיים, אבל מקציפים אוטומטיים בעייני הם זוועה.
ברוב המכונות האוטומטיות שאני מכיר יש אפשרות לכוון את רמת הטחינה בצורה כזו או אחרת. זה לא באמת משנה את העובדה שהיא לעולם לא תטחון מספיק דק, גם על האופציה הדקה ביותר שלה.
ברוב המכונות האוטומטיות שאני מכיר יש אפשרות לכוון את רמת הטחינה בצורה כזו או אחרת. זה לא באמת משנה את העובדה שהיא לעולם לא תטחון מספיק דק, גם על האופציה הדקה ביותר שלה.
תן לי לעשות סדר בראש שלי:קרמריקה כתב:בקפוצ'ינו ההבדלים פחות רלוונטיים, אבל מקציפים אוטומטיים בעייני הם זוועה.
ברוב המכונות האוטומטיות שאני מכיר יש אפשרות לכוון את רמת הטחינה בצורה כזו או אחרת. זה לא באמת משנה את העובדה שהיא לעולם לא תטחון מספיק דק, גם על האופציה הדקה ביותר שלה....
1. בהינתן העובדה שאני אשתה רק קפוצ'ינו, כנראה שההבדלים בין מכונה ידנית למכונה אוטומטית לא יבואו לידי ביטוי כמעט?
2. בנוסף, מקציפים אוטומטים הכוונה למכונות שגם מקציפות את החלב עבורך, שם באמת האיכות זוועה. אבל המכונה עליה אני מדבר יש סטימר, כך שאיכות ההקצפה תהיה טובה. אני טועה?
תודה על העזרה, אני רוצה לעשות כמה שיותר "שיעורי בית" טרם אני הולך לחנות לבדוק וכנראה גם לקנות.
1. תלוי. איכות ובעיקר פשטות ההקצפה לא יהיו כמו במכונה ידנית באותו מחיר. מבחינת הטעם, חלב זה חלב, והשונות בטעם של אספרסו מצטמצמת מן הסתם ככל שמוהלים אותו ביותר חלב.
2. אתה צודק מאוד.
לך תראה ולא פחות חשוב תטעם הדגמה של המכונה. טעים ונראה לך נוח להפעלה? תקנה.
2. אתה צודק מאוד.
לך תראה ולא פחות חשוב תטעם הדגמה של המכונה. טעים ונראה לך נוח להפעלה? תקנה.
תודה על העזרה, רק למה שאיכות ופשטות ההקצפה עם סטימר במכונה אוטומטית לא יהיה כמו בסטימר מכונה ידנית?קרמריקה כתב:1. תלוי. איכות ובעיקר פשטות ההקצפה לא יהיו כמו במכונה ידנית באותו מחיר. מבחינת הטעם, חלב זה חלב, והשונות בטעם של אספרסו מצטמצמת מן הסתם ככל שמוהלים אותו ביותר חלב.
2. אתה צודק מאוד.
לך תראה ולא פחות חשוב תטעם הדגמה של המכונה. טעים ונראה לך נוח להפעלה? תקנה....
חשוב לי שאיכות ההקצפה תהיה טובה ונוחה..