אני קורא לחרם על אל על
-
ronensud
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
- נתן תודות: 22 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
אחי, שטס פעם באף פעם לחו"ל, החליט לפני חודש להפתיע את אישתו ליום ההולדת שלה ולטוס למספר ימים לפראג.
הם רכשו חבילה עם טיסות הלוך חזור של אל על. רצה הגורל ותאריך החזרה נקבע למחר לפנות בוקר.
עקב השביתה ומכיוון שיש להם ילדים קטנים, הם לא יכלו להרשות לעצמם להישאר מעבר לזמן הזה בחול ונאלצו לרכוש כרטיסי חזור דרך חברה זרה. עלות- 4,000 ש"ח. כל הטיול עלה להם 4,500. אלעל לא מוכנים להחזיר את הכסף שגבו עבור הטיסות אלא אולי לתת פיצוי סמלי של 400-500 שקל. כואב לי הלב על עוגמת הנפש שנגרמה לאחי ולאישתו והחלטתי שאני יותר באל על לא אטוס.
לא ייאמן כיצד כל פעם חבורת פרחחים משביתה את מדינת ישראל. פעם זה הנמלים, פעם זה נתב"ג.
הם רכשו חבילה עם טיסות הלוך חזור של אל על. רצה הגורל ותאריך החזרה נקבע למחר לפנות בוקר.
עקב השביתה ומכיוון שיש להם ילדים קטנים, הם לא יכלו להרשות לעצמם להישאר מעבר לזמן הזה בחול ונאלצו לרכוש כרטיסי חזור דרך חברה זרה. עלות- 4,000 ש"ח. כל הטיול עלה להם 4,500. אלעל לא מוכנים להחזיר את הכסף שגבו עבור הטיסות אלא אולי לתת פיצוי סמלי של 400-500 שקל. כואב לי הלב על עוגמת הנפש שנגרמה לאחי ולאישתו והחלטתי שאני יותר באל על לא אטוס.
לא ייאמן כיצד כל פעם חבורת פרחחים משביתה את מדינת ישראל. פעם זה הנמלים, פעם זה נתב"ג.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זאת חוצפה לא נורמלית פשוט לבטל לאנשים כרטיסי טיסה ללא החזר כספי אפילו.
אני לא מבין איך זה בכלל חוקי לעשות את זה.
אני לא מבין איך זה בכלל חוקי לעשות את זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
באמת מתסכל
אומנם זו החברה שהכי בטוח לטוס אתה ואם אני טס אני מעדיף לתת לישראלים פרנסה אבל אם בשעת משבר שאינו באשמת הלקוחות החברה "מענישה" את הלקוחות אז בהחלט יש מקום לחרם... היו יכולים לתת זיכוי לכרטיס טיסה או משהו משמעותי יותר מאשר 500 שקל
אומנם זו החברה שהכי בטוח לטוס אתה ואם אני טס אני מעדיף לתת לישראלים פרנסה אבל אם בשעת משבר שאינו באשמת הלקוחות החברה "מענישה" את הלקוחות אז בהחלט יש מקום לחרם... היו יכולים לתת זיכוי לכרטיס טיסה או משהו משמעותי יותר מאשר 500 שקל
Honey , just one more upgrade, I promise !!!
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2338
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אני לא יודע מאיפה הוצאת את המיתוס הזה, אבל זה ממזמן לא נכון.אומנם זו החברה שהכי בטוח לטוס...
1. צי המטוסים של אל-על נחשב מיושן ורק ב 2014 יעבור ריענון
2. אם הקבט"ים שמתחקרים אותך בעליה למטוס זה מה שגורם לך להרגיש בטוח - אז לך על זה, זה לא עזר לאותו
אחד ששכח להצהיר על אקדח והגיע איתו עד ארה"ב או לאותו אחד שממש טס עם פצצת תאורה ששכח בתיק
מהמילואים והבדיקות המחמירות והבודקים המהוללים של אל-על בכל בדיקות הבטיחות המחמירות שלהם לא עלו עליה
(דרך אגב הוא נתפס בכניסה לדרא"פ.)
3. אם רק היית יושב לקפה עם המכונאים באל-על היו מספרים לך כמה תקלות קשות קורות בזמן טיסה עקב ההתישנות של
המטוסים ואז לא היית מסכים להסתכל על הלוגו של אל-על בכלל.
אל-על לא חברה רעה, אבל גם לא יותר בטוחה לדוגמא מיוניטד או וירג'ין אטלנטיק או בריטיש איירוויס, רק שאותנו
הישראלים לימדו מלידה לקשר המון אבטחה עם ביטחון כללי ובטיחות טיסה.אז יוק! זה לא תופס יותר.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
לא הייתי קורא לחרם על אף אחד. אבל כן יש מקום לשקול לבחור ספקים בהתאם למציאות.
חוסר הגינות משווע שחברה משביתה שירות ציבורי (וזה שירות ציבורי לכל דבר, פשוט יקר יותר מנסיעה באוטובוס) כי לוקחים לה את הסוכריה.
הועדים במדינה הזו הם בסיס להרבה דברים רעים. החל מעובדי הנמל, עובדי הרכבת, רשות שדות התעופה וכדומה. לא ייתכן שקבוצה תחליט אם אני יכול ליסוע או לא, לקבל חבילות או לא, לטוס או לא וכן הלאה. זה שירות שאני משלם עליו ואני מצפה שלא ישביתו לי אותו כל פעם שבא להם.
חוסר הגינות משווע שחברה משביתה שירות ציבורי (וזה שירות ציבורי לכל דבר, פשוט יקר יותר מנסיעה באוטובוס) כי לוקחים לה את הסוכריה.
הועדים במדינה הזו הם בסיס להרבה דברים רעים. החל מעובדי הנמל, עובדי הרכבת, רשות שדות התעופה וכדומה. לא ייתכן שקבוצה תחליט אם אני יכול ליסוע או לא, לקבל חבילות או לא, לטוס או לא וכן הלאה. זה שירות שאני משלם עליו ואני מצפה שלא ישביתו לי אותו כל פעם שבא להם.
Vocare Ad Regnum
- michalosman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
תשמע, אני מבינה שמה שקרה לאחיך ומשפחתו זה מקרה מצער, אבל היו שביתות בחברות תעופה בעבר וכנראה שגם יהיו, והחוק היבש אומר שלא מקבלים פיצוי. לי אישית התבטלה טיסה של אייר פראנס בגלל שביתה לפני כמה שנים ונשארתי בפריז כמה ימים עד שהם מצאו טיסה אחרת להעלות אותי עליה. כל ההוצאות היו עליי כמובן. זה לצערי משהו שצריך לקחת בחשבון כשמזמינים טיסה, כל טיסה. זה לא משהו שהוא ספציפי באל על.
ובגדול, למרות שאני לא אוהבת שביתות (מי כן?) אני דווקא מסכימה עם השביתה הזאת. השמיים פתוחים הזה הוא מכת מוות בעיני. ממש לא מוצא חן בעיני הרעיון של להיות תלויה בחסדיהם של האירופאים בכל מה שקשור לתעופה, ותמיד להיות אזרח סוג ב' מבחינתם.
ובגדול, למרות שאני לא אוהבת שביתות (מי כן?) אני דווקא מסכימה עם השביתה הזאת. השמיים פתוחים הזה הוא מכת מוות בעיני. ממש לא מוצא חן בעיני הרעיון של להיות תלויה בחסדיהם של האירופאים בכל מה שקשור לתעופה, ותמיד להיות אזרח סוג ב' מבחינתם.
לרוב המדינה נמאס להיות אזרח סוג ב' של אל-על , אם כבר את מעלה אתזה. חוץ מזה שבעיקר בנושא הזה לא קצת אנשים שעוברים בשדה התעופה בישראל מרגישים לא כמו אזרחים סוג ב' אלא כבני אדם סוג ב' ואני לא מדבר על בני מיעוטים ... (כן כן , גם אם הכל בשם הבטחון...)michalosman כתב:. ממש לא מוצא חן בעיני הרעיון של להיות תלויה בחסדיהם של האירופאים בכל מה שקשור לתעופה, ותמיד להיות אזרח סוג ב' מבחינתם....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
1. במקביל לשביתה הזו לופטהאנזה גם שבתו (יתכן שעדיין שובתים). גם חברות רבות אחרות שובתות (אלאיטליה בזמנו היו שובתים פעם בחודש...)
2. לפי הכתבה בטלויזיה, הם אמורים לפצות על ידי תשלום השהות (או לארגן הסדר) או לסדר עבורכם כרטיס טיסה עם חברה אחרת.
זה נשמע לי אכן מעט מופרך.
3. זה באמת מרגיז אבל לא נראה לי שבמקרה דומה חברות אחרות היו עושות משהו אחר או מפצות יותר...
2. לפי הכתבה בטלויזיה, הם אמורים לפצות על ידי תשלום השהות (או לארגן הסדר) או לסדר עבורכם כרטיס טיסה עם חברה אחרת.
זה נשמע לי אכן מעט מופרך.
3. זה באמת מרגיז אבל לא נראה לי שבמקרה דומה חברות אחרות היו עושות משהו אחר או מפצות יותר...
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 679
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
מצד אחד מטרת השביתה היא, ואין דרך אחרת לומר זאת, למנוע תחרות. לשמור רמת מחירים גבוהה.
מצד שני, בלי אל על אי אפשר. כאשר יש כאן מלחמות, הם החברה היחידה שממשיכה לטוס לארץ, מה שמאפשר לכלכלה להמשיך לתפקד.
בעיה.
מצד שני, בלי אל על אי אפשר. כאשר יש כאן מלחמות, הם החברה היחידה שממשיכה לטוס לארץ, מה שמאפשר לכלכלה להמשיך לתפקד.
בעיה.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לדעתי ההסדר שסגרו איתם הוא חשוב והגיוני. אני שמח שמוחות שקולים בחרו להתקדם.
אני מאוד מקווה שאל על ישפרו את היעילות שלהם. הבעיה שיש להם גם לא מעט בעיות יעילות ב-Security.
בטיסה האחרונה שעשיתי מארה"ב, עברתי תהליכים מסובכים ומשונים מאוד בדרך ל-security ללא שום הגיון וללא שום צורך. היו שני סטים של צ'ק אין - גרסא ראשונה שבה החליפו לנו את כרטיסי ה-boarding בחדשים (כולל תדרוך בטחוני), ואז עשינו צ'ק אין רגיל (כך שטכנית בגלל שעשינו Pre checkin, עשינו בעצם 3 פעמים צ'ק אין...). אחרי זה ה-security של השדה, ואז היה חדר מיוחד של ההמתנה לטיסה שבשביל להכנס אליו היה צריך לעבור עוד תור של security רק עבור אל על.
האם זה באמת היה הכרחי? זה בהחלט נתן לנו משהו לעשות, אבל זה עיכב דרמטית את התור ולדעתי לא תרם אפילו טיפה בטחון...
אני מאוד מקווה שאל על ישפרו את היעילות שלהם. הבעיה שיש להם גם לא מעט בעיות יעילות ב-Security.
בטיסה האחרונה שעשיתי מארה"ב, עברתי תהליכים מסובכים ומשונים מאוד בדרך ל-security ללא שום הגיון וללא שום צורך. היו שני סטים של צ'ק אין - גרסא ראשונה שבה החליפו לנו את כרטיסי ה-boarding בחדשים (כולל תדרוך בטחוני), ואז עשינו צ'ק אין רגיל (כך שטכנית בגלל שעשינו Pre checkin, עשינו בעצם 3 פעמים צ'ק אין...). אחרי זה ה-security של השדה, ואז היה חדר מיוחד של ההמתנה לטיסה שבשביל להכנס אליו היה צריך לעבור עוד תור של security רק עבור אל על.
האם זה באמת היה הכרחי? זה בהחלט נתן לנו משהו לעשות, אבל זה עיכב דרמטית את התור ולדעתי לא תרם אפילו טיפה בטחון...
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
עופר, מכיר את זה.oferlaor כתב:לדעתי ההסדר שסגרו איתם הוא חשוב והגיוני. אני שמח שמוחות שקולים בחרו להתקדם.
האם זה באמת היה הכרחי? זה בהחלט נתן לנו משהו לעשות, אבל זה עיכב דרמטית את התור ולדעתי לא תרם אפילו טיפה בטחון......
יש דברים שלא כל הציבור מודע אליו ולפעמים זאת הדרך, אילוצי מודעין.
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
אנשים שובתים להגן על מקום העבודה שלהם. זה תמיד פוגע באנשים אחרים וזה הכי מבאס להיות בצד הנפגע.
ברור שהתחרות מול חברות בינ"ל לא הוגנת - לאלעל יש מאות עובדי בטחון שלא קיימים בחברות תעופה אחרות וגם אסרו עליהם לעבוד בשבת.
לטעמי המאבק היה מוצדק
ברור שהתחרות מול חברות בינ"ל לא הוגנת - לאלעל יש מאות עובדי בטחון שלא קיימים בחברות תעופה אחרות וגם אסרו עליהם לעבוד בשבת.
לטעמי המאבק היה מוצדק
מה הבולשיט הזה , חברה פרטית!! שהייתה לא יעילה ופשוט אכלה את כספי הציבור ללא סיבה הגיונית , שים לב כמה עובדים היו באלעל מול כל חברת תעופה אחרת , בנוסף כמו שאתה אומר , לא עובדים בשישבת (כן , גם כשמכלילים את הקומבינות עם חברת הבת) , איפה נשמע דבר כזה ואיך הוא ייצא יעיל ?wallalon כתב:אנשים שובתים להגן על מקום העבודה שלהם. זה תמיד פוגע באנשים אחרים וזה הכי מבאס להיות בצד הנפגע.
לטעמי המאבק היה מוצדק...
צודק , ברור , רק כי כל שאר הציבור הרשה להם לעשוק אותו .
אז לא הבנתי - צריך לשאול קודם "אתה במקרה אחד מ-10 שכן רוצה לפוצץ את המטוס"? או פשוט לספוג את זה שעל מטוס של 300 איש רק 30 באמת רוצים לפוצץ?menny כתב:לדעתי פה הכסף, שעומדים חבורה של ילדים ששואלים מי ארז ??.... נו באמת..... 90 % מהאוכלוסיה לא ינסו לפוצץ את המטוס
בזבזנות לשמה.....
- michalosman
-
- חבר פעיל

- תגובות: 90
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
כל מילה בסלע
זה בדיוק מה שאני אומרת. ולצערנו יש כאן מלחמות כל הזמן... אז אנחנו באמת לא רוצים שתהיה לנו חברת תעופה משלנו?Multimediaman כתב:מצד אחד מטרת השביתה היא, ואין דרך אחרת לומר זאת, למנוע תחרות. לשמור רמת מחירים גבוהה.
בעיה....