שומעים טוב, אבל אני מרגיש שמשהו חסר, לא לזה התכוון המשורר.
לאחר שביקרתי אצל יואב בשבוע שעבר ושמעתי את הסאונד אצלו הבנתי איך ק"ב צריך להשמע וגם הבנתי שיש פה הזדמנות להביא הביתה מומחה שיעזור לי למצוא את מה שחסר לי.
http://www.hometheater.co.il/vt187185.% ... 7%9E%D7%9F
קבענו להפגש אצלי והמפגש יצא לפועל אתמול בשעות הבוקר. יואב הגיע מצויד היטב עם קטעים מוכרים ומד SPL.
אחרי ששמענו מספר קטעים, יואב נתן חוות דעת ראשונה, " שומעים אצלך טוב, אבל לא מרגישים את הסראונדים, אולי הם לא מחוברים?"
מיד שמתי קטע הדגמה של דולבי והראיתי ליואב שכל הרמקולים מחוברים ועובדים.
חיברנו את הדיסק שיואב הביא איתו ושמענו את הקטע המפורסם של הגשר בסרט קונג פו פנדה. כאן שמענו את הסראונדים, אבל לא מספיק.
טוב, מתחילים בבסיס.יואב שואל אותי, "מדדת את העוצמות של כל הרמקולים?" . אני חושב לתומי, הכיול האוטומטי מודד לא?! לפחות את זה הוא אמור לעשות מדויק, לא?!:oops:
התחלנו למדוד את הערוצים בעזרת רעש מהרסיבר ומד SPL והפלא ופלא, הרמקולים האחוריים היו צריכים תוספת מאוד רצינית (כ3DB) כדי להגיע לעוצמת הקדמיים.
האמת היא, שיש לי מד SPL בחדר, אבל מעולם לא ביצעתי בדיקה כזו כי הייתי משוכנע שמערכת הכיול יודעת לבצע פעולה כה פשוטה.
אחרי שהשוונו את העוצמות חזרנו לצפות בקטע מקונג פו פנדה, שנשמע שונה לחלוטין.
גם הקטע המפורסם במערה מפרומתיאוס נשמע סוף סוף כמו ק"ב ולא סטריאו עם סאב.
רק לשם הבהרה, הסאונד אצלי עדיין לא נשמע כמו אצל יואב, אבל הקפיצה בחוויה מאוד גדולה.
יואב נתן לי גם שיעורי בית לשחק עם מיקומי הקדמיים והסאב ועכשיו שמתחילים לראות את האור, חזר לי החשק לבצע ניסויים כאלה.
אז יואב, המון תודה,כיף שיש חברים כמוך, עם המון ניסיון ועם רצון לעזור בפורום
וכמו תמיד, אין תחליף למפגשים פנים מול פנים.