עוצו לי עצה - חנות מלחיצה!
חבר'ה
אני לא רוצה ללכלך על אף חנות ולכן אני לא אכתוב איפה אמרו לי את זה:
שמעתי בחנות הזאת את ה-MISSION 782 והציעו לי אותו חדש ב-3400 ש"ח.
האמת די אהבתי את הרמקול, אבל אני לא כל כך בטוח, כי לא שמעתי מספיק רמקולים בשביל להיות בטוח.
השארתי פיקדון של 100 ש"ח. עכשיו המוכר מתקשר אומר שנשארה לו יחידה אחרונה שמורה אליי, ושאני אבוא כבר ייקח, או שאני מאבד את הרמקול ואת ה-100 ש"ח.
זאת חנות מכובדת, והוא די השאיר אותי בשוק.
השאלה - להלחץ ולקחת את הרמקול החדש במחיר הזה, או פשוט להחליט לא לעבוד עם החנות הזאת ולשלוח אותם לכל הרוחות?
עזרתכם המהירה והכנה.
בתודה מראש!
נ.ב. אני מצטער שאני פותח ט'ראד חדש, אבל אני חושב שזה לא קשור להתלבטות שלי בט'ראד השני.
האמת די אהבתי את הרמקול, אבל אני לא כל כך בטוח, כי לא שמעתי מספיק רמקולים בשביל להיות בטוח.
השארתי פיקדון של 100 ש"ח. עכשיו המוכר מתקשר אומר שנשארה לו יחידה אחרונה שמורה אליי, ושאני אבוא כבר ייקח, או שאני מאבד את הרמקול ואת ה-100 ש"ח.
השאלה - להלחץ ולקחת את הרמקול החדש במחיר הזה, או פשוט להחליט לא לעבוד עם החנות הזאת ולשלוח אותם לכל הרוחות?
עזרתכם המהירה והכנה.
בתודה מראש!
נ.ב. אני מצטער שאני פותח ט'ראד חדש, אבל אני חושב שזה לא קשור להתלבטות שלי בט'ראד השני.
קודם כל תרגע-בגלל 100 ש"ח לא שווה להכנס ללחץ.
על מה נתת פיקדון? האם על שמירת הרמקול בשבילך? אם כן כמה זמן שומרים לך? (הרי אם החנות שומרת לך זוג אחרון זמן רב ואתה עדיין לא מחליט, מחזיק אותם קצר.. ובנתיים הם מאבדים קונים פוטנציאלים--> אז "מגיע" להם משהו תיאורטית, מעשית
)
לדעתי הפורום קיים גם על מנת למגר מקרים של סוחרים לא הגונים--פרסום שם החנות/ האיש יכול לעזור, מה הסוד? אין כאן אמת לאמיתה במה שכתבת?
על מה נתת פיקדון? האם על שמירת הרמקול בשבילך? אם כן כמה זמן שומרים לך? (הרי אם החנות שומרת לך זוג אחרון זמן רב ואתה עדיין לא מחליט, מחזיק אותם קצר.. ובנתיים הם מאבדים קונים פוטנציאלים--> אז "מגיע" להם משהו תיאורטית, מעשית
לדעתי הפורום קיים גם על מנת למגר מקרים של סוחרים לא הגונים--פרסום שם החנות/ האיש יכול לעזור, מה הסוד? אין כאן אמת לאמיתה במה שכתבת?
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
') javascript:emoticon('
')- alchimedes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 185
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בקש ממנו "בעדינות" לא להתקשר אליך יותר .
תחשיב את ה 100 שח כשכר לימוד .
הרמקול "הנבחר" שם אינו נדיר ותוכל כנראה למצוא אותו באם תרצה אותו לבסוף,
במקום אחר .
תחשיב את ה 100 שח כשכר לימוד .
הרמקול "הנבחר" שם אינו נדיר ותוכל כנראה למצוא אותו באם תרצה אותו לבסוף,
במקום אחר .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
חשבתי שזה המשמעות של פיקדון - כלומר, לאפשר להחזיק ברמקול זמן מה ואם אתה לא רוכש אותו אז אתה מאבד את הפיקדון.
על כמה זמן מדובר?
לדעתי שבועיים זה זמן סביר, אם מדובר בפחות אז לדעתי הוא מלחיץ אותך יותר מדי וזה לא רציני. אם יותר משבועיים, אז אני מניח שבעל החנות רוצה כבר להיפטר מהסחורה ואתה מפריע לו במשימה.
על כמה זמן מדובר?
לדעתי שבועיים זה זמן סביר, אם מדובר בפחות אז לדעתי הוא מלחיץ אותך יותר מדי וזה לא רציני. אם יותר משבועיים, אז אני מניח שבעל החנות רוצה כבר להיפטר מהסחורה ואתה מפריע לו במשימה.
עברו בדיוק שישה ימים (רק ארבעה ימי עסקים) - הייתי בחנות שיום חמישי שעבר.oferlaor כתב:חשבתי שזה המשמעות של פיקדון - כלומר, לאפשר להחזיק ברמקול זמן מה ואם אתה לא רוכש אותו אז אתה מאבד את הפיקדון.
על כמה זמן מדובר?
לדעתי שבועיים זה זמן סביר, אם מדובר בפחות אז לדעתי הוא מלחיץ אותך יותר מדי וזה לא רציני. אם יותר משבועיים, אז אני מניח שבעל החנות רוצה כבר להיפטר מהסחורה ואתה מפריע לו במשימה....
ובעקרון השארתי פיקדון על ה-NAIT ובסוף החלטתי שקודם אני אלך על רמקולים ורק אז אחליט על מגבר.
אני לא יודע מה לעשות...
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
בלי סנטימנטים.
פרסם את שם החנות, ויפה שעה אחת קודם.
פרסם את שם החנות, ויפה שעה אחת קודם.
חבר'ה, אני מכבד פה את כולכם, ואני לא רוצה לפגוע בפרנסה של בן אדם בגלל כמה מילים או התנהגות לא נאותה.logankungfu כתב:בלי סנטימנטים.
פרסם את שם החנות, ויפה שעה אחת קודם....
אני רוצה לפתור את הבעיה בצורה מתורבתת, ולא נראה לי ככה לכלך ולפגוע בחנות שנחשבת אמינה. אז לעת עתה אני לא מפרסם, אם לא אצליח לפתור מולם הכל בצורה יפה.
מקווה שתבינו את המצב.
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
נראה לי שאותו בעל חנות היה צריך לחשוב בעצמו אם הוא לא רוצה לסכן את פרנסתו עקב התנהגות לא נאותה. הוא לא יכול להניח שהלקוח הלא מרוצה שומר לעצמו הכל בסוד.
אבל אני בהחלט מסכים שיש לתת לו הזדמנות נוספת לפתור את העניין בנעימים לפני כן.
אבל אני בהחלט מסכים שיש לתת לו הזדמנות נוספת לפתור את העניין בנעימים לפני כן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
לא הבנתי, החנות מלחיצה אותו אז אתם מלחיצים אותו להגיד מי זו החנות הסוררת? הבחור רוצה לומר - שיגיד, לא רוצה, אל תלחיצו אותו.
6 ימים לדעתי זה עדיין מעט מדי זמן. אתה יכול לומר לו בעדינות שבררת בפורום HOMETHEATER ושם אמרו לך שמגיע לך עוד שבוע להחליט ושלא ילחיץ אותך כ"כ. שיהיה ברור, אם אתה אח"כ מחליט לא לרכוש, זכותו המלאה לשמור את הפיקדון (זו בדיוק המשמעות של פיקדון).
6 ימים לדעתי זה עדיין מעט מדי זמן. אתה יכול לומר לו בעדינות שבררת בפורום HOMETHEATER ושם אמרו לך שמגיע לך עוד שבוע להחליט ושלא ילחיץ אותך כ"כ. שיהיה ברור, אם אתה אח"כ מחליט לא לרכוש, זכותו המלאה לשמור את הפיקדון (זו בדיוק המשמעות של פיקדון).
א. איני משפטן
ב.אני לא בטוח שזכותו של המוכר לחלט את ההפקדון , פקדון כשמו הוא - סכום כסף שניתן למשמורת עד לסיום העסקה , הוא אינו דמי קדימה או תשלום ראשון לעסקה שנחתמה בוצעה
ג. אישית איני אוהב שמחייבים אותי לבצע עסקה כשאני מתלבט
ד. לא ברורה לי בכלל הסיטואציה - אם נכנסתי לחנות החלטתי שאני מעוניין במוצר מסויים שילמתי פיקדון - כעבור פרק זמן מסויים הגיע המוצר לחנות וניתן להשלים את הרכישה - מהי ההתלבטות - או שאני הולך לחנות לסיים את העסקה או שאני חוזר בי , ומשלם דמי ביטול הרכישה במידה והיו כאלו - ואיני חושב שפקדון הוא דמי ביטול
אז מהבעצם הדילמה - האם ברצונך להמשיך להתלבט ? האם אתה חושש שיאבד הפקדון ?
אם לא הייתי שלם עם הרכישה הייתי מוכן "לסכן" 100 ש"ח ולהמשיך להתלבט
ושוב להזכיר זה רק הגיון שלי ואיני ממש מכיר את החוק
ב.אני לא בטוח שזכותו של המוכר לחלט את ההפקדון , פקדון כשמו הוא - סכום כסף שניתן למשמורת עד לסיום העסקה , הוא אינו דמי קדימה או תשלום ראשון לעסקה שנחתמה בוצעה
ג. אישית איני אוהב שמחייבים אותי לבצע עסקה כשאני מתלבט
ד. לא ברורה לי בכלל הסיטואציה - אם נכנסתי לחנות החלטתי שאני מעוניין במוצר מסויים שילמתי פיקדון - כעבור פרק זמן מסויים הגיע המוצר לחנות וניתן להשלים את הרכישה - מהי ההתלבטות - או שאני הולך לחנות לסיים את העסקה או שאני חוזר בי , ומשלם דמי ביטול הרכישה במידה והיו כאלו - ואיני חושב שפקדון הוא דמי ביטול
אז מהבעצם הדילמה - האם ברצונך להמשיך להתלבט ? האם אתה חושש שיאבד הפקדון ?
אם לא הייתי שלם עם הרכישה הייתי מוכן "לסכן" 100 ש"ח ולהמשיך להתלבט
ושוב להזכיר זה רק הגיון שלי ואיני ממש מכיר את החוק
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
פקדון כשמו כן הוא.drambuie כתב:חבר'ה
עזרתכם המהירה והכנה.
בתודה מראש!
נ.ב. אני מצטער שאני פותח ט'ראד חדש, אבל אני חושב שזה לא קשור להתלבטות שלי בט'ראד השני....
הוא לא יכול לקחת לך את הכסף אם לא בצעת את הרכישה.
עצתי , קח את ה 100, וקנה את אותו הרמקול במקום אחר.
יצא איתך מניאק, מגיע לו שיפסיד לקוח.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
ליאור וכל שאר אלו ש"נגד" החנות , איננו יודעים בדיוק מהי הסיטואציה אני יכול לחשוב על כמה מצבים שבהם בעל החנות צודק - לדוגמא :סיכם עיסקה , גבה פיקדון , מימן הובלה מהיבואן אליו ,ביקש מהלקוח לבוא להשלים עיסקה ,
והלקוח בשלב זה מתלבט וכלל לא בטוח שישלים את העסקה
והלקוח בשלב זה מתלבט וכלל לא בטוח שישלים את העסקה
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אל תחליט החלטות בלחץהשאלה - להלחץ ולקחת את הרמקול החדש במחיר הזה, או פשוט להחליט לא לעבוד עם החנות הזאת ולשלוח אותם לכל הרוחות?...
ואם זאת החנות שאני חושב ...
אני לא הייתי קונה שם אפילו שרוך לנעליים.
תוותר על ה 100 ש"ח -בסופו של דבר תצא מרווח.