עוצו לי עצה - חנות מלחיצה!
אל תקנה אצלו.
מי שמשחק איתך משחקים כאלה - מגיע לו לאבד לקוח.
לא מבין למה השארת לו כסף כפקדון, אבל בכל מקרה, אני חושב שכדאי להבהיר לו יפה שהלחץ שלו לא במקום, ואתה מבקש לקבל הפקדון בחזרה, אחרת כל הענין יפורסם כאן עם שם החנות.
זו התנהגות מכוערת, וגם אם זה מה שסוכם, אני חושב שאין לה מקום.
מילא אם היה מדובר ברמקול נדיר או יחיד במינו. אבל כמדובר ברמקול מצוי זו פשוט חוצפה מצד המוכר בכלל לבקש דבר כזה.
מי שמשחק איתך משחקים כאלה - מגיע לו לאבד לקוח.
לא מבין למה השארת לו כסף כפקדון, אבל בכל מקרה, אני חושב שכדאי להבהיר לו יפה שהלחץ שלו לא במקום, ואתה מבקש לקבל הפקדון בחזרה, אחרת כל הענין יפורסם כאן עם שם החנות.
זו התנהגות מכוערת, וגם אם זה מה שסוכם, אני חושב שאין לה מקום.
מילא אם היה מדובר ברמקול נדיר או יחיד במינו. אבל כמדובר ברמקול מצוי זו פשוט חוצפה מצד המוכר בכלל לבקש דבר כזה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני לא נגד החנות.nirgen כתב:ליאור וכל שאר אלו ש"נגד" החנות , איננו יודעים בדיוק מהי הסיטואציה אני יכול לחשוב על כמה מצבים שבהם בעל החנות צודק - לדוגמא :סיכם עיסקה , גבה פיקדון , מימן הובלה מהיבואן אליו ,ביקש מהלקוח לבוא להשלים עיסקה ,
והלקוח בשלב זה מתלבט וכלל לא בטוח שישלים את העסקה...
אבל אני מכיר הרבה חנויות שתמיד שאתה אצלם תשמע :
"מחר יש התיקרות מחירים"
"הדולר עולה וכנראה שתהיה התיקרות"
"נותרה יחידה אחת במחסן שלנו בלוב וכדאי למהר.."
אז ככה, יש לי 0 סבלנות לקשקשנים מהסוג הזה. לא רוצה לעשות איתם עסקים.
אני עובד מאוד קשה בשביל הכסף ואני רוצה להוציא אותו בכיף.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
למה לזרוק בוץ בחנות ?
יש סוחרים שגובים כסף עבור השירות שהם מספקים -להביא את המוצר לבית הלקוח כדי שיתרשם. יש בזה הגיון מסוים כי בכל זאת זה זמן ומאמץ ובכלל יש כאילו שרק שומעים בלי להתכוון לקנות , למרות שעושים קולות של קונים (ואני לא רומז למישהו ספציפי בפורום
).
מצד שני יש סוחרים שנותנים את השירות הזה בחינם.
אני מניח שתשלום 100 עבור האפשרות לקבל את הרמקולים להאזנה בבית הם לא פיקדון במובן הרגיל .הרי אם הרמקול עולה 3500 ש"ח -מה יעזור לאותו סוחר פיקדון של 100 ש"ח-מה זה מגן עליו?
זה פשוט תשלום על האפשרות שאותו סוחר נותן ללקוח להתרשם מהמוצר בבית , בזמנו החופשי. וזה בסדר גמור.למי שלא מתאים-לא חייב לקחת להאזנה בבית או קנות אצל אותו סוחר.
אבל-לקחת את הרמקול להשאיר 100 ש"ח(מחיר דיסק וחצי) ואחר לבכות כי הוא לא רוצה לשלם את "הפיקדון"-נראה לי מוזר.
אולי פשוט הייתה אי הבנה, זו השפה הראויה יותר כדי לפתור את העניין.
מצד שני יש סוחרים שנותנים את השירות הזה בחינם.
אני מניח שתשלום 100 עבור האפשרות לקבל את הרמקולים להאזנה בבית הם לא פיקדון במובן הרגיל .הרי אם הרמקול עולה 3500 ש"ח -מה יעזור לאותו סוחר פיקדון של 100 ש"ח-מה זה מגן עליו?
זה פשוט תשלום על האפשרות שאותו סוחר נותן ללקוח להתרשם מהמוצר בבית , בזמנו החופשי. וזה בסדר גמור.למי שלא מתאים-לא חייב לקחת להאזנה בבית או קנות אצל אותו סוחר.
אבל-לקחת את הרמקול להשאיר 100 ש"ח(מחיר דיסק וחצי) ואחר לבכות כי הוא לא רוצה לשלם את "הפיקדון"-נראה לי מוזר.
אולי פשוט הייתה אי הבנה, זו השפה הראויה יותר כדי לפתור את העניין.
נערך לאחרונה על ידי diz1 ב 27/09/2006 23:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אז מה אתה מצפה לשמוע מסוחר ממוצע ??? (ולא של ציוד אודיו היי-אנד, שם מנסיוני ההתייחסות של כל הסוחרים שאני זכיתי להכיר פשוט מעולה)Lior_M כתב:אני לא נגד החנות.nirgen כתב:ליאור וכל שאר אלו ש"נגד" החנות , איננו יודעים בדיוק מהי הסיטואציה אני יכול לחשוב על כמה מצבים שבהם בעל החנות צודק - לדוגמא :סיכם עיסקה , גבה פיקדון , מימן הובלה מהיבואן אליו ,ביקש מהלקוח לבוא להשלים עיסקה ,
והלקוח בשלב זה מתלבט וכלל לא בטוח שישלים את העסקה...
אבל אני מכיר הרבה חנויות שתמיד שאתה אצלם תשמע :
"מחר יש התיקרות מחירים"
"הדולר עולה וכנראה שתהיה התיקרות"
"נותרה יחידה אחת במחסן שלנו בלוב וכדאי למהר.."
אז ככה, יש לי 0 סבלנות לקשקשנים מהסוג הזה. לא רוצה לעשות איתם עסקים.
אני עובד מאוד קשה בשביל הכסף ואני רוצה להוציא אותו בכיף.
ליאור...
"למה במזומן? אפשר לקבל ב-56 תשלומים בלי ריבית?"
"אל תמהר להחליט. חכה שבוע ואני מוריד את המחיר ב-20 אחוז" ?
"למה אתה בא לי יום ראשון על הבוקר? אולי תחזור ביום שישי בצהריים" ?
או אולי "הציוד כבר חודשיים על המדף. הדולר ירד חזק ואני מזמין ציוד חדש בהנחה גדולה" ?
לי אין בעיה עם קשקשנים, בכל דבר שאני קונה, החל מעיפרון וכלה בדירה.
טוב לי - אני קונה. לא טוב לי מסיבה כלשהיא - שיקשקשו עד מחרתיים.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
Re: למה לזרוק בוץ בחנות ?
מאיפה הבאת את זה ?diz1 כתב:יש סוחרים שגובים כסף עבור השירות שהם מספקים -להביא את המוצר לבית הלקוח כדי שיתרשם. ...
אולי פשוט הייתה אי הבנה, זו השפה הראויה יותר כדי לפתור את העניין....
הוא כתב בפירוש שהוא שמע את הרמקולים בחנות.
אהה
אז זה מודל עיסקי חדש בתחום האודיו במקומי.
מעניין מאוד.
כנראה המוכר הריח שהוא מצא קונה פראייר.
ולחשוב שמדובר על מישן שניתן למצוא כמותו, שכמותו ויותר טובים ממנו כל יום בשנה ובמחיר באיזור הנדרש...
לאור המידע הזה- העצה שלי קח את הכסף וברח. אז הפסדת 100 אבל חסכת את יתרת הכסף.
מעניין מאוד.
כנראה המוכר הריח שהוא מצא קונה פראייר.
ולחשוב שמדובר על מישן שניתן למצוא כמותו, שכמותו ויותר טובים ממנו כל יום בשנה ובמחיר באיזור הנדרש...
לאור המידע הזה- העצה שלי קח את הכסף וברח. אז הפסדת 100 אבל חסכת את יתרת הכסף.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
fruit,
אני כלל לא בטוח שמדובר ב"הזהרה", כאמור - אם אתה משאיר פיקדון, המשמעות היא שהחלטת. אם אתה בסוף מחליט שלא לרכוש את המוצר, הפיקדון צריך להישאר אצל החנות - כך שאין כאן שום רמאות או בעיה מצד החנות. זה אולי לא נעים שהחנות מלחיצה אותו (ואולי היא מלחיצה טרם הזמן), אבל בהחלט לא מדובר כאן במשהו חריג מצד החנות, לפחות לא לדעתי.
אני כלל לא בטוח שמדובר ב"הזהרה", כאמור - אם אתה משאיר פיקדון, המשמעות היא שהחלטת. אם אתה בסוף מחליט שלא לרכוש את המוצר, הפיקדון צריך להישאר אצל החנות - כך שאין כאן שום רמאות או בעיה מצד החנות. זה אולי לא נעים שהחנות מלחיצה אותו (ואולי היא מלחיצה טרם הזמן), אבל בהחלט לא מדובר כאן במשהו חריג מצד החנות, לפחות לא לדעתי.
אתה צודק, נלחצתי קצת מוקדם מידי, והכל נסגר באופן יפה ביותר.oferlaor כתב:fruit,
אני כלל לא בטוח שמדובר ב"הזהרה", כאמור - אם אתה משאיר פיקדון, המשמעות היא שהחלטת. אם אתה בסוף מחליט שלא לרכוש את המוצר, הפיקדון צריך להישאר אצל החנות - כך שאין כאן שום רמאות או בעיה מצד החנות. זה אולי לא נעים שהחנות מלחיצה אותו (ואולי היא מלחיצה טרם הזמן), אבל בהחלט לא מדובר כאן במשהו חריג מצד החנות, לפחות לא לדעתי....
אני מצטער שגרמתי לכל הרעש הזה, הבל אני גם שמח שלא פרסמתי את שם החנות, ושום נזק לא נגרם.
שוב, תודה רבה לכולכם שהגיבו והציעו!
חג שמח, כתיבה וחתימה טובה!
אז לפחות תספר מה ניסגר
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
אני לא מסכים.oferlaor כתב:fruit,
אני כלל לא בטוח שמדובר ב"הזהרה", כאמור - אם אתה משאיר פיקדון, המשמעות היא שהחלטת. אם אתה בסוף מחליט שלא לרכוש את המוצר, הפיקדון צריך להישאר אצל החנות - כך שאין כאן שום רמאות או בעיה מצד החנות. זה אולי לא נעים שהחנות מלחיצה אותו (ואולי היא מלחיצה טרם הזמן), אבל בהחלט לא מדובר כאן במשהו חריג מצד החנות, לפחות לא לדעתי....
פקדון מופקד עבור פריט ערכי, ברגע שהפריט מוחזר, הפקדון חוזר לבעליו.
המילה "פיקדון" גורמת פה לבלבול, אז לא נתיחס למונח הספציפי:Nissim כתב: אני לא מסכים.
פקדון מופקד עבור פריט ערכי, ברגע שהפריט מוחזר, הפקדון חוזר לבעליו....
אם הכסף ניתן כביטחון כנגד ציוד שהושאל, אז הוא צריך להיות מוחזר לשואל הציוד.
אם הכסף ניתן כדי לשמור על הסחורה לכמה ימים (לא למכור למישהו אחר), אז הוא צריך להישאר בידי הסוחר במקרה שהלקוח לא קונה, ולהיות חלק מהתשלום במקרה והלקוח כן קונה.
משה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78817
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
ניסים,
כשאתה קונה דירה או כל דבר ומשאיר פיקדון, המטרה היא להראות שאתה רציני ולמנוע חוקית מהמוכר למכור למישהו אחר גם אם הוא מוצא עיסקה טובה יותר אחרי ששילמת לו. אם הקונה מתחרט הפיקדון נשאר בידי המוכר.
במקרה שמדובר בהשאלה של ציוד כלשהו, אזי הפיקדון מוחזק כביטחון כנגד גניבה או נזק (למשל בהשכרת דירה, השאלת ציוד, או פיקדון של ממיר ביס או בהוט). במקרה כזה, כאשר הציוד או הדירה מוחזרים לבעליהם החוקיים, הפיקדון חוזר למלווה, מינוס הוצאות (תיקונים, נזק, פחת כנגד זמן וכו' - תלוי מה סוכם במעמד ההשאלה). זה לא דומה למקרה הזה.
כשאתה קונה דירה או כל דבר ומשאיר פיקדון, המטרה היא להראות שאתה רציני ולמנוע חוקית מהמוכר למכור למישהו אחר גם אם הוא מוצא עיסקה טובה יותר אחרי ששילמת לו. אם הקונה מתחרט הפיקדון נשאר בידי המוכר.
במקרה שמדובר בהשאלה של ציוד כלשהו, אזי הפיקדון מוחזק כביטחון כנגד גניבה או נזק (למשל בהשכרת דירה, השאלת ציוד, או פיקדון של ממיר ביס או בהוט). במקרה כזה, כאשר הציוד או הדירה מוחזרים לבעליהם החוקיים, הפיקדון חוזר למלווה, מינוס הוצאות (תיקונים, נזק, פחת כנגד זמן וכו' - תלוי מה סוכם במעמד ההשאלה). זה לא דומה למקרה הזה.
עופר,
במקרה הראשון המונח הוא לא "פיקדון", אלא "דמי קדימה", "על חשבון" (או עוד כמה).
"פיקדון" זה לתת כסף למשמורת, והאימפליקציה היא שהוא יחזור אליך מתישהו. כמו במקרה השני או כמו בבנק.
לדעתי, השימוש במילה "פיקדון", (אולי על ידי הסוחר) זה מה שגרם לכל אי ההבנה שהוצגה בשרשור.
במקרה הראשון המונח הוא לא "פיקדון", אלא "דמי קדימה", "על חשבון" (או עוד כמה).
"פיקדון" זה לתת כסף למשמורת, והאימפליקציה היא שהוא יחזור אליך מתישהו. כמו במקרה השני או כמו בבנק.
לדעתי, השימוש במילה "פיקדון", (אולי על ידי הסוחר) זה מה שגרם לכל אי ההבנה שהוצגה בשרשור.
משה