סנטר - כן או לא?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

במסגרת בניית המערכת לבית החדש, נכנסתי לדיון על האם כן או לא סנטר.
הסטאפ לסלון יכלול רסיבר דנון 2113 עם זוג רמקולים רצפתיים ELAC 187 מקדימה, וזוג רמקולים Polk Audio 625RT שקועים בתקרה מאחורה.

המטרה המרכזית היא מוזיקה בסטראו (ולכן הפער המורגש באיכות בין הקדמיים לאחוריים), אבל אני כן רואה גם סרטים וסדרות ורוצה להנות מהסאונד גם שם.

השאלה - עד כמה באמת חשוב סנטר בסטאפ כזה? האם אי אפשר להגיע לבמה מרכזית של ערוץ הסנטר במיקסינג לרמקולים הקדמיים? או שזה לא עובד טוב? האם הסנטר (שמן הסתם, גם אם אני קונה אותו מאותה סדרה של ה-ELAC, יש לו תיבה קטנה יותר והוא נחות בסאונד), לא פוגע בסאונד באיזשהוא מקום?

תודה, ומצטער על השאלות של המתחיל - עד היום היה לי רק מגבר סטראו ככה שכל העולם של ה-5.1 בעייתי לי :)

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

כן ותמיד !

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תגדיר תמיד?

הרי כשאני שומע מוזיקה לבד אני מן הסתם אשמע בסטראו.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

סנטר עוזר במידה ויושבים מחוץ למרכז המסך. אם תמיד יושבים באמצע, אין שום בעיה לוותר על הסנטר.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #5 

HazooM כתב:סנטר עוזר במידה ויושבים מחוץ למרכז המסך. אם תמיד יושבים באמצע, אין שום בעיה לוותר על הסנטר.
...
(Y)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17928
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2493 פעמים

שליחה #6 

HazooM כתב:סנטר עוזר במידה ויושבים מחוץ למרכז המסך. אם תמיד יושבים באמצע, אין שום בעיה לוותר על הסנטר.
...
ומאחר ובודדים האנשים שצופים לבדם בסרט/הופעה מומלץ תמיד לעשות שימוש בסנטר.

ישנם רמקולים שנותנים את תחושת המירכוז, גם שאתה לא ממש יושב באמצע. מנסיוני האישי הם עולים הון..

במילים אחרות
"סנטר קנית , לא טעית" :lol:

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6631
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 705 פעמים

שליחה #7 

לא רואה קולנוע בייתי בלי רמקול סנטר ,

כמו כן הרבה יגידו לך שהרמקול החשוב ביותר בקולנוע בייתי הוא הסנטר.

אני ניסיתי לצפות בסרטים\סדרות ללא סנטר - העברת הדיאלוגים לרמקולים הקדמיים ,

מוריד באיכות השמע , וההנאה הכללית מהצפייה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #8 

אני מבין שאין לך גם סאב

עוד סיבה לדעתי שחייב גם סנטר, כדי להוריד מהעומס של הבאסים מהזוג הקדמי

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אכן אין לי סאב. אני אולי אוסיף בהמשך אם ידרש. למרות שדווקא בסאב אני עוד יותר מתקשה לראות את הצורך. אני מבין את הצורך בסאב בקונפיגורציה של סאטלייטים, אפילו בקונפיגורציה של רמקול מדפי. אבל רמקול רצפתי טוב, אמור לספק מספיק באס בשביל לקבל באס איכותי, והכיווניות ממילא לא חשובה בבאס. החסרון היחיד בחוסר סאב זה שכנראה האפקטים של הפיצוצים בסרטים רק "יישמעו" ולא "יורגשו" בויברציות ברחבי הבניין, אבל אין לי בעיה עם זה. (ואחרי כל זה, אני עושה הכנה לסאב. במקרה שממש יחסר לי באס אוסיף אותו...)

ועדיין אני מתקשה להבין אמירות כמו "יוריד את העומס מהרמקולים הקדמיים" - הרי אם יש רמקולים קדמיים *טובים*, הם מסוגלים להתמודד עם הרבה מאוד עומס. רמקול רצפתי טוב מסוגל לנגן בו זמנית מגון רחב של תדרים.

מכל מה שקראתי בשרשור עד עכשיו, הטיעון שאני הכי יכול להבין הוא את נושא המרכוז. רמקולים קדמיים טובים מסוגלים לייצר במה מרכזית טובה, אבל רק כשאתה יושב במיקום אידיאלי. ברגע שאתה זז הבמה נפגעת, וברגע שהסאונד מרגיש לא ממורכז, זה מעצבן בטלוויזיה, וכאן נכנס הסנטר לתמונה. את יתר הטיעונים אני מתקשה להבין (אם כי זה כמובן לא אומר שהם לא נכונים.... לא תמיד הכל לוגי באודיו :-)))

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #10 

תעשה ניסוי פשוט.
תשאיל סנטר מהחנות ליום אחד ותשב לראות סרט המלא באפקטים וכד'.
תחזור על קטעים עם ובלי הסנטר ותבין כמה הוא חשוב.

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 303
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #11 

slarti כתב:אכן אין לי סאב. אני אולי אוסיף בהמשך אם ידרש. למרות שדווקא בסאב אני עוד יותר מתקשה לראות את הצורך. אני מבין את הצורך בסאב בקונפיגורציה של סאטלייטים, אפילו בקונפיגורציה של רמקול מדפי. אבל רמקול רצפתי טוב, אמור לספק מספיק באס בשביל לקבל באס איכותי, והכיווניות ממילא לא חשובה בבאס. החסרון היחיד בחוסר סאב זה שכנראה האפקטים של הפיצוצים בסרטים רק "יישמעו" ולא "יורגשו" בויברציות ברחבי הבניין, אבל אין לי בעיה עם זה. (ואחרי כל זה, אני עושה הכנה לסאב. במקרה שממש יחסר לי באס אוסיף אותו...)

ועדיין אני מתקשה להבין אמירות כמו "יוריד את העומס מהרמקולים הקדמיים" - הרי אם יש רמקולים קדמיים *טובים*, הם מסוגלים להתמודד עם הרבה מאוד עומס. רמקול רצפתי טוב מסוגל לנגן בו זמנית מגון רחב של תדרים.
...
כאחד שחשב כמוך ובמשך שנים עד לאחרונה חי בלי סאב במערכת, קשה לי לתאר לך את הערך המוסף שנותן הסאב למערכת-בסרטים כמובן. מהרגע שהוספתי סאב למערכת השתנתה לי חווית הצפייה מקצה לקצה, ועזוב רגע את נושא העומס על הקדמיים. הסאב מוסיף המון לאוירה הכללית של הסרט ואני לא מדבר רק על פיצוצים. טריקת דלת נשמעת משכנעת יותר ו"בתוך" הסלון, יריית אקדח נשמעת אמיתית יותר, אפילו אפקט של רוח נשמע הרבה יותר מוחשי. לא סתם הסאב קיבל ערוץ משלו. בקיצור,עד שלא תשמע לא תבין,ומנסיון. אחרי שהוספתי סאב התחלתי בלופ של כל הסרטים שראיתי בלי סאב.
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

...
אתה כנראה לא מבין שרמקול ריצפתי שיורד לתדרים כמו סאב ובעוצמה עולה המוןןןןןןן כסף.
זה שאתה רואה רמקולים ריצפתים שעולים נניח 5000 ש״ח ורשום בנתונים שלהם תחום תחתון של נניח 30hz לא אומר שהם מסוגלים להפיק תדר זה ,בעוצמה מכובדת.

סאב טוב, שבנוי כמו שצריך, יפיק תדרים נמוכים בעוצמה מכובדת ואז אתה והשכנים תעשו חיים.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

סאב לדעתי בא לפני הסנטר בסדרי החשיבות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

נתחיל מנושא הרמקולים - הרמקולים שאני קונה הם רמקולים של 10, לא של 5. הסיבה לזה זה שבאודיו (מוזיקה) הרבה יותר אכפת לי מאיכות הסאונד מאשר בטלויזיה. כל הנושא של איכות הסאונד בטיוי זה בעדיפות שניה, ומשמעותית יותר נמוכה מזו של מוזיקה.

רמקולים שאני קונה למוזיקה, צריכים להיות מסוגלים לייצר באסים מדויקים וטובים בטווח תדרים רחב, אחרת הם גם למוזיקה לא טובים. אם הבאסים במוזיקה לא נשמעים, אז הם לא עושים את העבודה. אני בכלל, בכלל, בכלל, לא מסתכל במפרטים כשאני קונה רמקולים - רק באיך הם נשמעים. ומעבר לכך העומק של הצליל של טריקה הדלת הוא בעיני לא כזה חשוב.

את ה"תדרים הנמוכים בעוצמה מכובדת" שמרעידים לי את הבטן ולשכנים את הרצפה, אני לא מחפש. אני מחפש בס נקי ומדויק, לא בס עוצמתי ומרעיד. זאת בדיוק הנקודה.

בכל מקרה אני עושה הכנה לסאב, ואנסה לחבר סאב מתישהו ולראות אם זה עושה לי משהו. להערכתי, אם אני לא אוציא סכום מאוד גבוה על סאב, אני רק אסבול ממנו במוזיקה, כי הוא ילכלך את הסאונד של הרמקולים הנהדרים שאני קונה, ובשביל טריקת דלתות לא בא להוציא סכום מאוד גבוה...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #15 

MartinHSabag כתב:סאב לדעתי בא לפני הסנטר בסדרי החשיבות.
...
מסכים לגמרי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

slarti כתב:נתחיל מנושא הרמקולים - הרמקולים שאני קונה הם רמקולים של 10, לא של 5. הסיבה לזה זה שבאודיו (מוזיקה) הרבה יותר אכפת לי מאיכות הסאונד מאשר בטלויזיה. כל הנושא של איכות הסאונד בטיוי זה בעדיפות שניה, ומשמעותית יותר נמוכה מזו של מוזיקה.

רמקולים שאני קונה למוזיקה, צריכים להיות מסוגלים לייצר באסים מדויקים וטובים בטווח תדרים רחב, אחרת הם גם למוזיקה לא טובים. אם הבאסים במוזיקה לא נשמעים, אז הם לא עושים את העבודה. אני בכלל, בכלל, בכלל, לא מסתכל במפרטים כשאני קונה רמקולים - רק באיך הם נשמעים. ומעבר לכך העומק של הצליל של טריקה הדלת הוא בעיני לא כזה חשוב.

את ה"תדרים הנמוכים בעוצמה מכובדת" שמרעידים לי את הבטן ולשכנים את הרצפה, אני לא מחפש. אני מחפש בס נקי ומדויק, לא בס עוצמתי ומרעיד. זאת בדיוק הנקודה.

בכל מקרה אני עושה הכנה לסאב, ואנסה לחבר סאב מתישהו ולראות אם זה עושה לי משהו. להערכתי, אם אני לא אוציא סכום מאוד גבוה על סאב, אני רק אסבול ממנו במוזיקה, כי הוא ילכלך את הסאונד של הרמקולים הנהדרים שאני קונה, ובשביל טריקת דלתות לא בא להוציא סכום מאוד גבוה...
...
גם רמקולים של 10 לא מבטיחים בס נמוך בעוצמה .בכל מקרה תעשה הכנה, כמו שאמרת ובמידת הצורך תוסיף. קולנוע בלי סאב זה לא ממש קולנוע. מוזיקה דו ערוצית זה סיפור אחר.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #17 

סאב לדעתי בא לפני הסנטר בסדרי החשיבות.
...
גם רמקולים של 10 לא מבטיחים בס נמוך בעוצמה .בכל מקרה תעשה הכנה, כמו שאמרת ובמידת הצורך תוסיף. קולנוע בלי סאב זה לא ממש קולנוע. מוזיקה דו ערוצית זה סיפור אחר.
...
(Y)

לגבי נושא הסנטר, חשוב להבין שגם אם צריכים סנטר (בגלל איזור ישיבה רחב), זה לא אומר לשדך סנטר של 2K לקידמיים של 10K, וכדומה. האידיאל הוא רמקול זהה לקידמיים, אך מכיון שזה בעייתי מכל מיני סיבות, צריכים להתפשר עם סנטרים יעודיים, וזה לא תמיד מתאים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #18 

...
(Y)
זה כל כך בסיסי וברור שלא חשבתי שיש צורך לציין את זה :P
רק מי ששומע 100% מוזיקה יכול לשקול הוספת סאב.
שק"ב נכנס למשוואה חייבים סאב או שניים.
אפילו במע' סראונד הקטנה שיש לי בחדר שינה הסאב עושה עבודה שפשוט לא ניתן לשמוע בלעדיו.

slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

טלHD כתב:
...
(Y)
זה כל כך בסיסי וברור שלא חשבתי שיש צורך לציין את זה :P
רק מי ששומע 100% מוזיקה יכול לשקול הוספת סאב.
שק"ב נכנס למשוואה חייבים סאב או שניים.
אפילו במע' סראונד הקטנה שיש לי בחדר שינה הסאב עושה עבודה שפשוט לא ניתן לשמוע בלעדיו.
...
בוודאי - במערכת סראונד קטנה, בפרט במערכת עם סטליטים, הסאב הוא הכרחי לכל דבר. באופן דומה זו הסיבה שבאודיו לרכב, סאב הינו חובה מוחלטת. לא ניתן לייצר באסים עמוקים מספיק ברמקולים קטנים ו/או ללא תיבת תהודה מצוינת, ולכן הקונפיגורציה שבה יש סאב נפרד באה לתת מענה לזה. כששמים רמקולים רצפתיים גדולים עם בס עם נוכחות, הצורך של סאב יורד בצורה דרמטית. ואם תשים לב, רוב הסטאפים האודיופילים באמת כוללים רק זוג רמקולי סטראו.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #20 

slarti

מדובר על סרטים בלבד ! מה לא ברור שהחברים כאן מתכוונים שהסאב הוא בגדר חובה בסרטים.
רמקול גדול ככל שיהיה שרוב האנשים יכולים להרשות לעצמם לא ידגדג את התדרים שאליהם מגיע סאב
ייעודי ברמה סבירה אפילו. שלא לדבר על סאב מחברה מקצועית שגם עולה בהתאם.

לדעתי גם גלשנו לנושא סאבים בקולנוע ביתי והשרשור הוא על סנטר כך שעדיף שתפתח נושא חדש...
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 31/03/2013 14:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”