כמה תשובות
קודם כל לגבי הטיעון של ה"חובה". שום דבר הוא לא חובה. היום אני רואה סרטים בטלוויזיה עצמה, ולפעמים כשממש בא לי להתפנק אני מדליק את הרסיבר סטראו (דו ערוצי!) הישן והטוב שלי ואני עדיין נהנה. (הוא עושה אחלה דאונמיקס מהכניסה האנלוגית שלו

)
הסיבה שדווקא סנטר "מדבר" אלי - זה כי אחד הדברים שמפריעים לי בשמיעה ברמקולים (היום, בסטראו) זה שלפעמים הבמה לא מושלמת והדיבור נשמע כאילו הוא מגיע מהצד. זה מפריע לי ומהתשובות כאן אני מבין שגם עם סטאפ איכותי, ברגע שאזוז מהסוויטספוט, הבעיה הזאת תופיע. לכן אני כנראה אשאר עם ההמלצה (הנחרצת) של המוכר בחנות האודיו לרכוש סנטר (ומכיוון שלא בא לי להרוס את הסאונד, זה אומר סנטר מהסדרה של הרמקולים.... מה שכמובן לא בא בזול).
לגבי הסאב (אני לא חושב שיש בעיה להמשיך את השרשור בנושא אחר...

) - אני כמובן תמיד יכול לנסות ולהוסיף. אני מבין את הצורך בסאב אם רוצים להגיע לתדרים הממש ממש נמוכים (אלה שמרעידים את הבית) ואם רוצים עוצמה חזקה, אבל שוב, אצלי כל הקטע של טלוויזיה/קולנוע הוא יחסית פחות קריטי. אני מאוד בררן באיכות המוזיקה שאני שומע, ואני איכשהוא לא מאוד בררן באיכות הקולנוע. בכלל, אני בעיקר רואה סדרות ופחות סרטים... ככה שהאפקטים לאו דווקא הכרחיים במלוא הדרם, ומכיוון שהבאסים של הרמקולים הם בסה"כ טובים (גם אם לא מרעידים), והרסיבר יעשה לי מיקסינג של הצ'אנל הזה לתוך הרצפתיים, הרי שאני משער שחויית הבס תהיה טובה לא פחות מזו שאוכל לקבל עם סתם סאב בינוני (לאו דווקא מבחינת עוצמה. ברור שסאב, גם בינוני, יתן יותר עוצמה, אבל מבחינת הדיוק). בכל מקרה, אין מנוס מלעשות הכנה....
אחרון חביב - לגבי גודל החדר - החדר *רחוק מאוד* מלהיות אופטימלי - לא לאודיו ולא לק"ב. הסלון הוא בגודל של כ-5.5 על 5. אבל.... הטלוויזיה והרמקולים הקדמיים יהיו על הקיר היחיד שקיים בסלון. מצד ימין ישנו קיר שהוא ברובו חלון ענק, ומאחורה גם יש קיר שברובו הוא חלון ענק. מצד שמאל הסלון פתוח למטבח (למעשה החלל הוא 5.5 מטר על 9.5 מטר בערך). בנוסף, יש בסלון עמוד בפינה הימנית האחורית. הרמקולים האחוריים יותקנו כ-inwall בתקרה (Polk Audio 625RTA - פה לא הלכתי על משהו איכותי במיוחד - כי, כאמור, הקטע שלי זה אודיו לפני ק"ב). את ההכנה לסאב כנראה אעשה בפינה הימנית הקדמית... על הקיר של הטלוויזיה, הרמקולים ימוקמו במרחק של כ-2-2מ אחד מהשני (צריך עוד לראות איזה מזנון בדיוק אנחנו קונים). מרחק הצפיה/ישיבה מהרמקולים הוא כ-3.8מ (ממש לא משולש זהב...)
רק נשאר לי לקוות שה-MultEQ XT בדנון שלי יצליח להתמודד עם הזוועה האקוסטית הזאת