מחפש לשדרג את הקפה של הבוקר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #1 

פוסט ראשון שלי בפורום קפה!

כמו הרבה אנשים, אני רגיל להכין כל בוקר כוס של נס קפה סטנדרטי. לאחרונה מתחשק לי "לשדרג" את הקפה הזה, רק שאני לא מחפש להשתגע עם מכונות כאלו ואחרות. בתור בור קפה שכמוני, שמתי לב לאחר קריאה בפורום, שיש אלטרנטיבות אחרות כמו המקינטה או פלאנג'ר/פילטר. אני שותה נס עם 90% מים, והשאר חלב, כאשר הרעיון הוא להמשיך ככה, רק פשוט להחליף את הנס עצמו במשהו נורמלי.

איזה אלטרנטיבות יש לי? האם הפתרונות הרגילים מתאימים למי ששותה כוס קפה אחת מסכנה ביום?

תודה.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

כל פתרון הוא מבורך.
הכתבה של מוטי היום על המקינטה מתאימה לך בול.
http://www.htcafe.co.il/article04386.%D ... 7%98%D7%94

מקינטה כזו עולה כ130 שקלים. חלב אתה יכול להוסיף קר בדיוק כמו שאתה שותה היום, או לקנות מקציף ידני (דגם מוצלח נקרא טוטוקרמה) בערך ב100 שקל אם אני זוכר נכון, ויש לך פתרון מצוין לקפה עם חלב בכלל בסקאלה אחרת ממה שאתה רגיל.

לשדרוג של זה אתה יכול לקנות מטחנת תבלינים פשוטה ב200 שקל ומשם לא תזכור בכלל איך אומרים קפה נמס.

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #3 

אחת הסיבות שפתחתי את השרשור זה בגלל המאמר של מוטי 8). אז נניח רכשתי את המקינטה, איזה קפה אני צריך? פולים או טחון? האם לרכוש פולים ולטחון ידנית עדיף על טחון מוכן? איזה כמות אני צריך על מנת לשמור על טריות יחסית? יש מלא סוגים, אני הולך לאיבוד...

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

במידה ותקנה מטחנת להבים פשוטה אז כמובן עדיף שתקנה פולים שלמים. בקשר לכמות זה תלוי בנגישות הקנייה של הקפה למגורים שלך. בעיקרון פולים שלמים מומלץ לא להחיזיק יותר מארבעה שבועות מרגע הקלייה. אני ממליץ על קפה מקלייה מקומית.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

כיף לדעת שעשיתי לך חשק (Y)
עכשיו אנחנו פיטים, כי אחרי כל כתבת מוניטורים שלך, מצאתי את עצמי מדפדף בקטלוגים של רמקולים :)

באופן עקרוני, מנת קפה במקינטה כפולה צריכה כ-14 גרם קפה. אם נעגל למעלה ל-20 גרם (כולל לכלוך וקפה מיותר שנטחן) יוצא ששקית של קילו קפה תספיק לך ל-50 כוסות, כלומר כמעט חודשיים. זה אומר שעדיף לך לקנות קפה בשקיות של רבע קילו, למרות שזה פחות משתלם מבחינת המחיר.

רבע קילו יספיק לך בערך לשבועיים, וזה מצויין.

אתה קונה פולים שלמים, וטוחן אותם במטחנה ממש לפני ההכנה. קפה טחון מאבד מהטעם שלו מאוד מהר, ככה שאנחנו מעדיפים לטחון כמה שיותר קרוב לחליטה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #6 

מוטי - טוב לדעת 8)

אוקי, אז אני צריך פולים בחבילה של רבע ק"ג. יש המון סוגים, איך אני מחליט איזה פולים לקנות?

מטחנת תבלינים או מטחנת להבים? כמה עולה, איפה לקנות, יש המלצות? לאיזו רמה של טחינה אני אצטרך לכוון?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #7 

http://www.htcafe.co.il/p1.article01668 ... 7%A0%D7%AA

זה יענה על חלק מהשאלות....

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

לגבי מטחנה:

מטחנת תבלינים = מטחנת להבים. זו מטחנה פשוטה שמתפקדת כמו מעבד מזון - כל החומר שנכנס פנימה יוצא החוצה, וככל שאתה מפעיל אותה יותר זמן, כך הטחינה היא דקה יותר (בדיוק כמו מעבד מזון).

היתרון: היא זולה (כ-100 ש"ח)
החסרונות:
1. הקפה לא נטחן באופן אחיד (זה לא כ"כ קריטי במקינטה)
2. קשה לקבל חזרתיות, כי עובי הטחינה תלוי בפרק הזמן שאתה טוחן את הקפה. אם תטחן מעט יותר מדי זמן, תקבל קפה טחון דק מדי, ולהיפך.

דרגה אחת מעל מטחנות להבים הן מטחנות עם דיסקיות. כאן מדובר בשתי דיסקיות שיושבות במרחק בר-כיוונון האחת מן השניה.
ככל שטחן יותר זמן, תקבל יותר קפה טחון, אבל הקפה תמיד יצא באותה דרגת טחינה (נניח, כמו טוחן בשר ביתי).

היתרון הוא ברור - מקבלים קפה טחון אחיד יותר, וגם את אותה דרגת הטחינה באופן עקבי.
החסרון הוא המחיר - מטחנות כאלו עולות כ-300 ש"ח.

לדעתי מיותר לקנות מטחנה כזו, היות והיתרונות שלה לא באמת קריטיים עבור מקינטה.
כשהתחלתי עם המקינטה, רכשתי מטחנה כזו ולאחר תקופה מאוד קצרה, כשהחלטתי לקנות מכונת קפה, נאלצתי להחליף גם את המטחנה, כך שסתם זרקתי 300 ש"ח. בדיעבד הייתי קונה מטחנת להבים פשוטה, או מטחנת אספרסו איכותית ב-900 ש"ח (שתתן טחינה יותר טובה ממטחנת דיסקיות, וגם תשמש אותי במקרה וארצה לשדרג למכונה).

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #9 

זה יענה על חלק מהשאלות....
...
תודה. יש שם דגשים חשובים.

מוטי, אז אני אלך על מטחנה פשוטה (לפחות בתור התחלה). איפה אתם ממליצים לרכוש מטחנה פשוטה? יש בחנויות של אביזרי קפה, או בחנות שמתמחה באוכל?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

אפילו במחסני חשמל.

משהו כזה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727880

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #11 

אוקי, אני ארכוש הכל שבוע הבא, ואעדכן.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #12 

עכשיו תשדרג את הלוגו שלך למשהו כזה:
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #13 

אז היום נרכשו המרכיבים:

מקינטה - חשבתי ללכת על ה miss inox שהומלצה, אבל רציתי כזו של מנה אחת (כדי לא סתם לבזבז קפה), ומה שבסוף קניתי זה את ה Miss coco, מאליומיניום.

מטחנה - הכי פשוטה שמצאתי, צ'קמוק סיני תחת המותג זק"ש (100 ש"ח).

קפה - הפולים איפה שהייתי היו במיכלים שמהם "מוזגים" לשקית שאח"כ אוטמים, ולא היה 250 גרם סגור, אז מכיון שזו הפעם הראשונה, ביקשתי משהו עדין, וקניתי "אמיגו מילאנו", כנראה מותג הבית שלהם (משהו ישראלי זול).

למיטב הבנתי אני צריך קודם "להשמיש" את המקינטה על ידי חליטה לפחות 3 פעמים, אז קודם אני אעשה את זה (מבלי לטעום), וזה ישמש גם כאימון על המטחנה שלמיטב הבנתי אמורה לספק תוצאות לא עקביות, מה שידרוש מעט אימון. טחינה בינונית עם מרקם של חול, זה מה שאני אכוון אליו.

איזה משקל של פולים אני אמור לשים במטחנה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

קודם כל - תתחדש! (Y) אתה תהנה ומבטיח לך שלא תסתכל אחורה.

אתה יכול בכיף לטעום את הקפה שיוצא מהמקינטה לפני ה"הרצה", ההבדל מורגש אבל לא אדיר.
מה שחשוב לזכור זה לא לנקות את החלק העליון עם סבון, אלא רק לשטוף במים.
אנחנו רוצים שישאר שם שומן של קפה, כי הוא מגן על הקפה משריפה, אח"כ.

לגבי משקל פולים: מדוד אותם עם הסלסלה של המקינטה. אתה צריך בערך סלסלה וחצי של פולים. עם הזמן תדע בדיוק כמה לשים.

מרקם של חול - נהדר.

בהצלחה!

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #15 

אבוי, עלתה אצלי מחשבה... אני בדר"כ שותה קפה במה שמגדירים בבתי הקפה "כקפה גדול", ולקפה גדול תמיד עושים מנה כפולה. האם זה אומר שכדאי להחליף את המקינטה לכזו של שתי מנות, או שמנה אחת תספיק לכוס גדולה???

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

אם אתה אוהב קפה חזק - אז אתה צריך מקינטה כפולה, כן.

אני לא יודע אם בבתי קפה עושים קפה גדול ממנה כפולה. נשמע הגיוני, אבל אולי לא.
יש גם קפה גדול חזק, לא?

מישהו יודע?

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #17 

האמת היא שאני לא אוהב קפה חזק, אבל בבתי קפה תמיד מכינים קפוצ'ינו גדול עם ראש כפול (חלש עושים עם ראש אחד), בגלל זה אני תוהה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #18 

אוקי, אז אם כך ואם אתה אוהב את הקפה כמו שאתה מקבל בבית הקפה, אז אתה חייב מקינטה כפולה.

אגב, יש מקינטות שמסוגלות לחלוט גם מנה אחת וגם שלוש (יש מעין מחסום פנימי שמקטין את הסלסלה) - אבל הן יקרות משמעותית ויתכן שיהיה אפילו יותר זול להחזיק בשתי מקינטות נפרדות.

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #19 

אני אחשוב על זה, ואם אני אחליט להחליף אז זו לא תהיה בעיה, אני פשוט אלך על ה miss inox.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #20 

יש סיכוי שתערובת עם טעמים מרירים גם כן תספק אותך מבחינת החוזק של הקפה, ולא תצטרך 2 מנות.
בינתיים תתחדש ותהנה ממה שקנית 8)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”