מחפש לשדרג את הקפה של הבוקר

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
joj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

moti_r כתב:אגב, יש מקינטות שמסוגלות לחלוט גם מנה אחת וגם שלוש (יש מעין מחסום פנימי שמקטין את הסלסלה) - אבל הן יקרות משמעותית ויתכן שיהיה אפילו יותר זול להחזיק בשתי מקינטות נפרדות.
...
אפשר להפעיל את הדמין לבד איך להקטין את הסלסלה, לדוגמה להכניס גומי או 2 בתוך הסלסלה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

זה יעבוד רק אם המקינטה מסוגלת להסתדר עם כמות קטנה יותר של מים.

אני לא בטוח, אבל חושב שזה קשור לעיצוב המקינטה עצמה - נראה לי שמקינטות שמעוצבות כמו גליל, מסוגלות לכך.
אחרת, הייתי מצפה לראות את הטריק הזה (של סלסלה כפולה) ביותר מקינטות, כי זה אטרקטיבי מאוד ללקוח.

הנה דוגמא, מקינטה של ILSA, ראה את התמונה מצד שמאל: http://portofino-coffee.com/store
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #23 

אקיצר, לא יכולתי להתאפק "ופתחתי" את המקינטה. פעם אחת אתמול סתם בשביל הקטע, והבוקר בשביל טעימה.
התוצאה לצערי, היתה מאכזבת... בתחילה הסקתי שכנראה טחנתי את הפולים מעט מדי, ולכן בסיבוב שני טחנתי אותם יותר. למקינטה באמת לקח יותר זמן להוציא את הקפה, הפעם גם השתמשתי בכוס קטנה יותר, ואכן הטעם היה מעט יותר מוצלח, אבל עדיין מאכזב.

תהליך ההכנה פשוט למדי, ולכן אני נוטה להאשים את הפולים שקניתי, אלא אם כן יש לכן רעיונות אחרים...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #24 

מה אכזב אותך?
מה בטעם לא מספיק טוב?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #25 

קשה לי לתאר במילים. עבדתי שנים במסעדות, אז אני מכיר את הטעם האופייני לקפה סביר, כאשר המקינטה אמנם לא עושה אספרסו אלא מוקה (שיותר עדין), עדיין היה לקפה טעם כאילו "לא בסדר". אני שותה קפה עם תוספת של מים ומעט חלב, ועדיין משהו לא מצא חן בעיני בטעם...

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #26 

לא לשכוח שבפעמים הראשונות יש טעם לא משהו (או אחרי הרבה זמן ללא שימוש) בגלל שהמקינטה עדיין לא מצופה בשומן של הקפה לא יודע לתאר מה לא בסדר בטעם אבל זה לא זה אחרי כמה "שוטים" הקפה הרבה יותר טוב.

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #27 

עדכון - קפצתי לקפה נטו ליד הבית, קניתי קפה כמו שאני שותה בדר"כ, ועל הדרך לקחתי פולים מספיק בשביל מנה אחת. החששות שלי היו מוצדקות, כי הקפה היה הרבה יותר מוצלח ממקודם. כנראה הפולים שקניתי לא לטעמי ו/או לא משהו. עכשיו השאלה, איזה פולים לקנות? זה לא שאני יכול לקנות שקית עם "טעימות" ככה שאני יכול לנסות כל מיני פולים שונים...

רונציליו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #28 

בתור אחד עם ניסיון של יותר מ - 20 שנה עם מקינטות .. למקינטות לוקח המון זמן להוציא טעם של קפה (בעיקר אלומיניום) לדעתי 20 פעם לפחות.
רק לשטוף עם מים ולא לנקות עם סבון.
חשוב לשים על האש הכי קטנה ולחכות בסבלנות ברגע שמתחיל לצאת קפה לא רק לכבות את הגז אבל גם להזיז את המקינטה ממקור של חום.
מיליוני איטלקים לא טועים .. זה אחלה קפה של בוקר (Y)

HazooM פותח השרשור
כתב
כתב

שליחה #29 

רק לשטוף עם מים ולא לנקות עם סבון.
...
(Y)
חשוב לשים על האש הכי קטנה ולחכות בסבלנות ברגע שמתחיל לצאת קפה לא רק לכבות את הגז אבל גם להזיז את המקינטה ממקור של חום.
...
אני בהחלט אנסה. עד עכשיו עשיתי על אש בינונית, וכשיוצא קפה, להוריד לאש נמוכה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”