אפשר להפעיל את הדמין לבד איך להקטין את הסלסלה, לדוגמה להכניס גומי או 2 בתוך הסלסלהmoti_r כתב:אגב, יש מקינטות שמסוגלות לחלוט גם מנה אחת וגם שלוש (יש מעין מחסום פנימי שמקטין את הסלסלה) - אבל הן יקרות משמעותית ויתכן שיהיה אפילו יותר זול להחזיק בשתי מקינטות נפרדות....
מחפש לשדרג את הקפה של הבוקר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
זה יעבוד רק אם המקינטה מסוגלת להסתדר עם כמות קטנה יותר של מים.
אני לא בטוח, אבל חושב שזה קשור לעיצוב המקינטה עצמה - נראה לי שמקינטות שמעוצבות כמו גליל, מסוגלות לכך.
אחרת, הייתי מצפה לראות את הטריק הזה (של סלסלה כפולה) ביותר מקינטות, כי זה אטרקטיבי מאוד ללקוח.
הנה דוגמא, מקינטה של ILSA, ראה את התמונה מצד שמאל: http://portofino-coffee.com/store
אני לא בטוח, אבל חושב שזה קשור לעיצוב המקינטה עצמה - נראה לי שמקינטות שמעוצבות כמו גליל, מסוגלות לכך.
אחרת, הייתי מצפה לראות את הטריק הזה (של סלסלה כפולה) ביותר מקינטות, כי זה אטרקטיבי מאוד ללקוח.
הנה דוגמא, מקינטה של ILSA, ראה את התמונה מצד שמאל: http://portofino-coffee.com/store
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אקיצר, לא יכולתי להתאפק "ופתחתי" את המקינטה. פעם אחת אתמול סתם בשביל הקטע, והבוקר בשביל טעימה.
התוצאה לצערי, היתה מאכזבת... בתחילה הסקתי שכנראה טחנתי את הפולים מעט מדי, ולכן בסיבוב שני טחנתי אותם יותר. למקינטה באמת לקח יותר זמן להוציא את הקפה, הפעם גם השתמשתי בכוס קטנה יותר, ואכן הטעם היה מעט יותר מוצלח, אבל עדיין מאכזב.
תהליך ההכנה פשוט למדי, ולכן אני נוטה להאשים את הפולים שקניתי, אלא אם כן יש לכן רעיונות אחרים...
התוצאה לצערי, היתה מאכזבת... בתחילה הסקתי שכנראה טחנתי את הפולים מעט מדי, ולכן בסיבוב שני טחנתי אותם יותר. למקינטה באמת לקח יותר זמן להוציא את הקפה, הפעם גם השתמשתי בכוס קטנה יותר, ואכן הטעם היה מעט יותר מוצלח, אבל עדיין מאכזב.
תהליך ההכנה פשוט למדי, ולכן אני נוטה להאשים את הפולים שקניתי, אלא אם כן יש לכן רעיונות אחרים...
קשה לי לתאר במילים. עבדתי שנים במסעדות, אז אני מכיר את הטעם האופייני לקפה סביר, כאשר המקינטה אמנם לא עושה אספרסו אלא מוקה (שיותר עדין), עדיין היה לקפה טעם כאילו "לא בסדר". אני שותה קפה עם תוספת של מים ומעט חלב, ועדיין משהו לא מצא חן בעיני בטעם...
עדכון - קפצתי לקפה נטו ליד הבית, קניתי קפה כמו שאני שותה בדר"כ, ועל הדרך לקחתי פולים מספיק בשביל מנה אחת. החששות שלי היו מוצדקות, כי הקפה היה הרבה יותר מוצלח ממקודם. כנראה הפולים שקניתי לא לטעמי ו/או לא משהו. עכשיו השאלה, איזה פולים לקנות? זה לא שאני יכול לקנות שקית עם "טעימות" ככה שאני יכול לנסות כל מיני פולים שונים...
בתור אחד עם ניסיון של יותר מ - 20 שנה עם מקינטות .. למקינטות לוקח המון זמן להוציא טעם של קפה (בעיקר אלומיניום) לדעתי 20 פעם לפחות.
רק לשטוף עם מים ולא לנקות עם סבון.
חשוב לשים על האש הכי קטנה ולחכות בסבלנות ברגע שמתחיל לצאת קפה לא רק לכבות את הגז אבל גם להזיז את המקינטה ממקור של חום.
מיליוני איטלקים לא טועים .. זה אחלה קפה של בוקר
רק לשטוף עם מים ולא לנקות עם סבון.
חשוב לשים על האש הכי קטנה ולחכות בסבלנות ברגע שמתחיל לצאת קפה לא רק לכבות את הגז אבל גם להזיז את המקינטה ממקור של חום.
מיליוני איטלקים לא טועים .. זה אחלה קפה של בוקר
רק לשטוף עם מים ולא לנקות עם סבון....
אני בהחלט אנסה. עד עכשיו עשיתי על אש בינונית, וכשיוצא קפה, להוריד לאש נמוכה.חשוב לשים על האש הכי קטנה ולחכות בסבלנות ברגע שמתחיל לצאת קפה לא רק לכבות את הגז אבל גם להזיז את המקינטה ממקור של חום....