התלבטות קשה האם להשקיע בסאב במקום רצפתיים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
SHLOMIS1Z פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #1 

ערב טוב חברים , :D
נתונים כללים :
אני צופה ב 100% סרטים.
תקציב לרמקוליםׁ(במה קדמית וסראונד) מוערך ב כ 1700 $ לקניה מחול. (כיום יש לי סאב של WHARFEDALE PC12A.
השאלה היא, לא מה יותר טוב לסרטים רצפתיים או מדף .
אלא האם שווה אוליי להביא סאב שיידע לרדת נמוך יותר , מה שיגרום לי להחליף את המחשבה העגומה של רכישת ריצפתיים במקום מדפיים ?
מה אתם חושבים ?
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #2 

לדעתי במידה והסלון / חדר גדול אין תחליף לרצפתיים.

סאב חשוב מאוד גם כן. אך אם אין תקציב עדיף להשקיע ברצפתיים וסאב להמתין קצת לרכישה הבאה ולהתאפק.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9052
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #3 

לדעתי עדיף מדפיים איכותיים + סאב שיורד נמוך מאשר רצפתיים שעולים יותר וסאב פחות טוב.
בזמנו (לפני יותר משנה וחצי בערך) שקניתי את הסט החדש עשיתי בדיקה עם דיסק תדרים על הקוביות של BOSE / סטליטים של פולק אודיו.
הבדיקה בוצעה עם ובלי סאב ותוספת הסאונד שהסאב הפיק הייתה קיצונית ברמה כזו שרק אז הבנתי באמת מהי חשיבות הסאב.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

אני עם אבי - אין תחליף לסאב טוב בקולנוע ביתי, ואין לעניות דעתי צורך ממשי ברמקולים רצפתיים אם מדובר בסלון ישראלי סטנדרטי והמטרה היא נטו לראות סרטים..! (Y)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #5 

לא האם שווה אוליי להביא סאב שיידע לרדת נמוך יותר , מה שיגרום לי להחליף את המחשבה העגומה של רכישת ריצפתיים במקום מדפיים ?
...
אם מה שמפריע לך זה באסים לא מספקים, אז רצפתיים לא יעזרו לך. תשדרג את הסאב.

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #6 

לדעתי, לטובת צפייה בסרטים אז כדאי באופן חד משמעי להשקיע בסאב,
רוב האפקטים הנשמעים והמורגשים מגיעים דרך הסאב והוא הכי דומיננטי.

בהצלחה
אפי

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #7 

avihuli כתב:לדעתי עדיף מדפיים איכותיים + סאב שיורד נמוך מאשר רצפתיים שעולים יותר וסאב פחות טוב.
בזמנו (לפני יותר משנה וחצי בערך) שקניתי את הסט החדש עשיתי בדיקה עם דיסק תדרים על הקוביות של BOSE / סטליטים של פולק אודיו.
הבדיקה בוצעה עם ובלי סאב ותוספת הסאונד שהסאב הפיק הייתה קיצונית ברמה כזו שרק אז הבנתי באמת מהי חשיבות הסאב.
...
הבחינה שלך מדויקת אך ורק לסטליטיים, שכן שם הסאב שמגיע כחלק מהסט משלים תדרים עד למיד ברמה דרמטית. זו פשרה רצינית. יש גם מדפיים שיורדים מאוד-מאוד נמוך.

בקיצור, סאב יכול לעזור מאוד באספקת ה"בווווווווווווווווווווום", אבל לא בדיקה של סאב כחלק מסט סטליטיים הוא האינדיקציה לכך, וזה בטח לא דרמטי כמו הרושם שנוצר מבדיקה זו.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5005
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #8 

SHLOMIS1Z - אם יש לך מדפיים טובים ויש לך סלון של 4 על 6 מ' או קטן יותר - אין צורך להחליף לריצפתיים.
את הכסף תשקיע בסאב ואולי ב"תיקון אקוסטי" במידה ותוכל (אפילו ווילונות בסלון וקולטי באס משפרים המון ) .

וחבר'ה - כשאתם אומרים " אם אין לך סלון גדול" וכו'...כדאי לציין המטרים - מכיוון שלכל אחד יש דיעה שונה בנושא זה.
לי יש בבית סלון של 6 על 4.5 ולפי דעתי זה סלון לא גדול (סלון גדול מבחינתי זה לפחות 6 על 6)
אצלי ש מדפיים בינוניים של פוקל שמפיקים סאונד מדויק עם עוצמה "מחרישת אוזניים" וסאב.
אני לא רואה צורך לעבור לריצפתיים בגלל גודל הסלון שלי.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

ran_carney כתב:
avihuli כתב:לדעתי עדיף מדפיים איכותיים + סאב שיורד נמוך מאשר רצפתיים שעולים יותר וסאב פחות טוב.
...
הבחינה שלך מדויקת אך ורק לסטליטיים, שכן שם הסאב שמגיע כחלק מהסט משלים תדרים עד למיד ברמה דרמטית. זו פשרה רצינית. יש גם מדפיים שיורדים מאוד-מאוד נמוך.

בקיצור, סאב יכול לעזור מאוד באספקת ה"בווווווווווווווווווווום", אבל לא בדיקה של סאב כחלק מסט סטליטיים הוא האינדיקציה לכך, וזה בטח לא דרמטי כמו הרושם שנוצר מבדיקה זו.
...
לא ידידי, טעות בידך.
הסאב לא הגיע כחלק מסט משולב של 5.1. מדובר בסאב עצמאי, רגיל, אקטיבי בדיוק כמו כל סאב אחר ולכן הבדיקה הייתה רלוונטית. את הסטליטים קניתי לצורך השלמה ל- 7.1 + קדמיים גבוהים.
כאשר רק הסטליטים היו מחוברים (לצורך הבדיקה בלבד, כרגע הם מאופסנים עד למעבר הדירה בקרוב), זה היה נשמע "לא היסטריה" בלשון המעטה. ברגע שהוספתי גם את הסאב כל הבמה הושלמה ואני יכול לומר בוודאות שאחרי כיוון וכיול מתאים במבחן עיוור ובעיניים עצומות לא היית יודע להבחין האם מדובר בסאונד של סטליטים + סאב או בסאונד של מדפיים / ריצפתיים איכותיים.

כמובן מסכים איתך שיש מדפיים שיורדים מאוד-מאוד נמוך וגם עלותם בהתאם. סאבים (לא קיצוניים) לרוב יורדים נמוך עוד יותר. לדעתי במבחן עלות / תועלת עדיף מדפיים + סאב.
ואם כבר - אז עדיף 2 סאבים... :P
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

avihuli כתב:
ran_carney כתב:
...

...
לא ידידי, טעות בידך.
הסאב לא הגיע כחלק מסט משולב של 5.1. מדובר בסאב עצמאי, רגיל, אקטיבי בדיוק כמו כל סאב אחר ולכן הבדיקה הייתה רלוונטית. את הסטליטים קניתי לצורך השלמה ל- 7.1 + קדמיים גבוהים.
כאשר רק הסטליטים היו מחוברים (לצורך הבדיקה בלבד, כרגע הם מאופסנים עד למעבר הדירה בקרוב), זה היה נשמע "לא היסטריה" בלשון המעטה. ברגע שהוספתי גם את הסאב כל הבמה הושלמה ואני יכול לומר בוודאות שאחרי כיוון וכיול מתאים במבחן עיוור ובעיניים עצומות לא היית יודע להבחין האם מדובר בסאונד של סטליטים + סאב או בסאונד של מדפיים / ריצפתיים איכותיים.

כמובן מסכים איתך שיש מדפיים שיורדים מאוד-מאוד נמוך וגם עלותם בהתאם. סאבים (לא קיצוניים) לרוב יורדים נמוך עוד יותר. לדעתי במבחן עלות / תועלת עדיף מדפיים + סאב.
ואם כבר - אז עדיף 2 סאבים... :P
...
אתה אומר בוודאות? כלומר אתה בטוח. כלומר אם אציע לך התערבות, על כסף, שאזהה במבחן עיוור הבדל בין רצפתיים לבין סטליטיים עם הסאב האיכותי שלך, אתה תסכים להתערבות הזו?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

בוא אקצר תהליכים. אם תרצה לבצע את ההתערבות הזו, אני מוכן.
ממליץ לך בחום להימנע ממנה, שכן גם אם הסאב איכותי וגם אם לא, הסטליטיים פשוט לא מסוגלים לספק טווח תדרים ראוי. הסאב במקרים האלו מתפקד על בערך 120, זה כל כך גבוה שהוא אף פעם לא מהיר, מפורט או מעודן מספיק בכדי שאי אפשר יהיה להבחין בכך. אין ספק, זה משפר משמעותית את הסאונד לעומת סטליטיים בלי סאב - אבל שים לב - סט סטליטיים תמיד מורכב מסאב בנוסף, אחרת זה נשמע אנמי ושטוח מאוד.

אין מצב בעולם (!), גם עם רסיבר על עם כיול על, שלא מבחינים בהבדל בין הסטליטיים וסאב לבין מדפיים וסאב או רצפתיים. שום מצב שהוא.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #12 

ריצפתיים זה לא רק בס.
כמו שנאמר פה עבור בס איכותי לך על סאב איכותי אבל כדאי גם להאזין לריצפתיים לאור העובדה שגם תדרי המייד ואפילו היי מושפעים מחלל התיבה ומאוד יתכן שתתחבר יותר למה שאתה שומע בריצפתיים, אפילו ונניח תחתוך אותם ב 80-90HZ ותשלח כל מה שמתחת לסאב, מאשר למדפיים.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #13 

חד משמעית - בשביל לקבל אפקט של קולנוע ביתי בבית צריך סאב.
לא סתם רשמתי אפקט של קולנוע ביתי כי קולנוע ביתי בלי סאב זה לא קולנוע ביתי.

יש לי זוג מוניטור אודיו RX8 ואומנם הם לא היי-אנד אבל הם מספיק טובים ויורדים יחסית נמוך (יחסית)
והם לא נותנים רבע אפקט של קולנוע בייתי אם אין לידם סאב.

לגבי ההחלטה רצפתיים/מדפיים אני חושב שעדיף רצפתיים - יש יותר נפח ונפח חשוב בק"ב.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

מכבד את כל הדיעות של החברים כאן אבל מנסיוני אני לא מסכים בכלל ואת המבחנים שלי כבר עשיתי.

היו לי מדפיים נהדרים של Cabasse וגם של Focal בעבר. עברתי לרצפתיים של Cabasse והשינוי בקולנוע ביתי
היה דרמטי. אפשר להרגיש את זה בקלות.

כל זה נעשה עם סאב כוחני ועצבני של Paradigm שיורד בקלות לתדרים שמזיזים את הבית.

(Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

רן - הסאב שלי לא כזה איכותי (כולה פולק אודיו PSW110) ולא צריך ללכת רחוק להתערבויות על כסף, צדק וכו'...
אגב מבחנים עיוורים אז קבל את זה: http://www.hometheater.co.il/vt182730.% ... 7%A0%D7%94
ויש גם את זה שמוכן לתת מיליון דולר על מבחן עיוור למי שיצליח לזהות הבדלים בכבילה.
יכול להיות שתצליח לזהות ויכול להיות שלא - איש איש באמונתו ייחיה.
לפני שנתיים בערך הייתי בארה"ב בחנות של BOSE בתצוגת יכולות לטלוויזיה החדשה שלהם שהם השיקו עם סאונד היקפי ומערכת סאב מובנת בתוך הטלוויזיה. כל החדר היה מכוסה בוילונות מדומים במיקומי ה- 5.1 של הרמקולים הסטנדרטיים.
עשו תצוגת תכלית מאוד יפה כולל צלילים הקפיים, באסים, מעברים וכו'. הייתי בטוח שהכל מגיע מהרמקולים המוסתרים מהוילונות.
בסוף מסתבר שהכל הגיע מהטלוויזיה בלבד. עכשיו בטוח החדר היה מטופל אקוסטית וכו' אבל לא היה שמץ של מושג שהסאונד היה היקפי, חי ובועט ולא באמת מתצורה סטנדרטית של 5.1.
לגבי איכות הסאונד זו כבר שאלה של פרשנות אישית בעיני המאזין.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אבי, הכסף הוא רק מדד לרצינות. טענת טענה מאוד חזקה וחד משמעית, עכשיו אתה נסוג וטוען שהסאב שלך לא כזה איכותי. עם זאת, איכותו של אותו הסאב שלך, לטענתך, היא כזו אשר אם אנסה להבחין בינה לבין מדפיים וסאב או רצפתיים - לא אבחין. זו העובדה היחידה שמשנה. לקחת את הדיון למבחן עיוור על כבלים, תהרוג אותי - לא מבין מה הקשר עכשיו.

עניינית, ומבלי לפגוע חלילה, אנשים פה נוטים להיות מאוד דרמניסטיים. יותר מדי. כשמגיע מישהו חדש, הוא לוקח את העובדה כמדויקת. אם היה מגיע קורא חדש וקורא את הטקסט שלך בלעדי ההתערבות שלי, לא הייתה ההסתייגות שלך, אלא קביעה שמבחן עיוור לא שומעים הבדל. אח"כ הוא היה הולך לחנות וקונה סט 5.1 וחושב שאין הבדל. למה?

וסליחה, אבי, אבל זה שלא הבחנת בין הדמיית הטלוויזיה לבין 5.1 אמיתיים אומר שאתה פשוט לא מיומן מספיק באבחנה. בדיוק כמו במקרה הנ"ל של הסטליטיים. זה לא רע, ואף אחד לא דורש ממך לעבור השתלמויות, רק לשים את הדברים בקונטקסט הראוי.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6639
נתן תודות: 113 פעמים
קיבל תודות: 707 פעמים

שליחה #17 

shlomiassaf כתב:חד משמעית - בשביל לקבל אפקט של קולנוע ביתי בבית צריך סאב.
לא סתם רשמתי אפקט של קולנוע ביתי כי קולנוע ביתי בלי סאב זה לא קולנוע ביתי.
.
...

(Y)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #18 

רן ידידי - ברשותך, בוא לא נעדור לפותח השרשור את הפוסט יתר על המידה מעבר למה שחפרנו...
"הכסף" הוא לא מדד לרצינות אלא מדד לכוחניות וניפוח האגו העצמי שלך. יכולת באותה מידה לרשום את דעתך במילים אחרות בלי שתרגיש שיצאת גבר.
אז בשביל שלא תרגיש רע - קבל 1:0 לך, ניצחת בניסיון ההתנצחות שלך איתי.
אין לי עניין בדיון של טחינת מים כאשר אתה אטום לדעות אחרים.
דיברת על מבחנים עיוורים - קיבלת לינק למבחו שלא קשור לכבלים אלא לשני סטאפים שונים ובנוסף אזכור לפרס של המיליון דולר לנושא הכבילה (שלזה אין לי את הלינק אבל בטוח אם מי מאיתנו יתאמץ נוכל למצוא בנקל).
אם לא הסברתי את עצמי נכון אז לא דיברתי על המערכת הספציפית שלי - סה"כ נתתי דוגמא לשאלת השרשור.
אם אתה חושב שיכולת להבחין בעיניים עצומות - אשרייך. כי כנראה שאר הנוכחים בחדר ההדגמה היו גם מטומטמים לפחות כמוני.
טוב שהתערבת ידידי ורשמת את דעתך המלומדת שמא יגיע גולש חדש ויעשה את טעות חייו ויקנה סט אחד של 5.1 במקום כל קונפיגורציה אחרת.
אני עדיין בדעה שאם אני מכניס אותך לחדר בעיניים עצומות ומשמיע לך בלי שתדע מערכת של 5 סטליטים שמכוונים ומכויילים כמו שצריך עם סאב איכותי ושמעת רק את המערכת הזו בלי מקור להשוואה נוספת אתה לא תדע להגיד באיזו קונפיגורציה מדובר.
אם אתה חושב אחרת - דעתך. איש איש באמונתו ייחיה.
יאללה אחינו - בוא נתקדם, יום קצר היום... (Y) (f) 8) (b)
.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

אפשר לזהות בקלות הבדלים בין מערכת סטליטים ולא חשוב איך היא מכויילת למערכת עם רצפתיים.
אני מאמין שגם אזהה מדפיים לעומת סטליטים.

סטליטים מנגנים טווח תדרים מאוד מוגבל , באס של סאב שונה מבאס של רמקול רצפתי.
ישנו מושג שנקרא Bass-Sub ומושג שנקרא Bass .
בכל מבחן רמקול שמכבד את עצמו תמצא את הנתון הזה וההתייחסות אליו.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #20 

הכסף" הוא לא מדד לרצינות אלא מדד לכוחניות וניפוח האגו העצמי
...
(Y) (Y)
3 קידמיים טאנוי D