שבת שלום חברים יקרים ,
להלן מס' ציטוטים מהחברים שהכניסה אותי יותר לבלבלה .
avihuli כתב:לדעתי עדיף מדפיים איכותיים + סאב שיורד נמוך מאשר רצפתיים שעולים יותר וסאב פחות טוב.
...
istarmini כתב:כמו שנאמר פה עבור בס איכותי לך על סאב איכותי אבל כדאי גם להאזין לריצפתיים לאור העובדה שגם תדרי המייד ואפילו היי מושפעים מחלל התיבה ומאוד יתכן שתתחבר יותר למה שאתה שומע בריצפתיים,
...
LiorShap כתב:היו לי מדפיים נהדרים של Cabasse וגם של Focal בעבר. עברתי לרצפתיים של Cabasse והשינוי בקולנוע ביתי
...
avihuli כתב:אני עדיין בדעה שאם אני מכניס אותך לחדר בעיניים עצומות ומשמיע לך בלי שתדע מערכת של 5 סטליטים שמכוונים ומכויילים כמו שצריך עם סאב איכותי ושמעת רק את המערכת הזו בלי מקור להשוואה נוספת אתה לא תדע להגיד באיזו קונפיגורציה מדובר.
...
LiorShap כתב:אפשר לזהות בקלות הבדלים בין מערכת סטליטים ולא חשוב איך היא מכויילת למערכת עם רצפתיים.
אני מאמין שגם אזהה מדפיים לעומת סטליטים.
אני חושב שעל אף ולמרות כל מה שנאמר פה עד עכשיו, על דבר אחד כולם יכולים להסכים - שדרוג רמקולים למטרת ק"ב שבא לידי ביטוי בהוספת סאב גדול/טוב יותר משדרוג אותם הרמקולים ע"י החלפת הקדמיים לרצפתיים.
במילים אחרות, יש משמעות לשדרוג הקדמיים מסאטליטיים למדפיים וממדפיים לרצפתיים, אבל יש משמעות יותר גדולה לתוספת סאב טוב לאותם הרמקולים.
למה בלבלה ? אני חושב שיש תמימות דעים לגבי זה שהסאב צריך להיות איכותי ללא קשר אם משודך לסטליטים, מדפיים או רצפתיים.
בהינתן התקציב שציינת + עלויות המשלוח של הסאב (אחרי שתחליט כמה איכותי אתה רוצה ובהתאם המחיר כמובן) אתה צריך לבחון כמה נשאר לך / כמה אתה צריך להוסיף. עלות משלוח סאב מחו"ל היא לא זולה במיוחד בגל המשקל הרב שלו.
בהתאם לנגזרת של התקציב שנשאר תבדוק מה נכנס בו בהתאם להערכה הגסה הבאה: סטליטים סופר מעולים או מדפיים טובים או רצפתיים בינוניים.
בסוף הכל שאלה של כמה אתה מוכן להשקיע בבחינת מדד העלות / תועלת.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
יש עוד אופציה למי שיש כבר סאב וחסר לו באס.
להוסיף סאב נוסף.
בזמנו הייתי באותו מצב. מכוון שכבר היו לי רצפתיים הייתי צריך לבחור בין החלפת הסאב לגדול ואיכותי יותר או להוסיף סאב נוסף.
ככל שקראתי יותר חומר בנושא הבנתי שלהוספת סאב נוסף יש אפילו יתרונות נוספים כמו איזון וחלוקת הבאס בחלל באופן קל ונכון יותר.
לא מתחרט לרגע על הוספת סאב נוסף וכל מי שעשה דבר דומה מרוצה מאוד מהתוצאה.
אחרי שמוסיפים סאב נוסף אי אפשר לחזור אחורה.
טלHD כתב:יש עוד אופציה למי שיש כבר סאב וחסר לו באס.
להוסיף סאב נוסף.
בזמנו הייתי באותו מצב. מכוון שכבר היו לי רצפתיים הייתי צריך לבחור בין החלפת הסאב לגדול ואיכותי יותר או להוסיף סאב נוסף.
ככל שקראתי יותר חומר בנושא הבנתי שלהוספת סאב נוסף יש אפילו יתרונות נוספים כמו איזון וחלוקת הבאס בחלל באופן קל ונכון יותר.
לא מתחרט לרגע על הוספת סאב נוסף וכל מי שעשה דבר דומה מרוצה מאוד מהתוצאה.
אחרי שמוסיפים סאב נוסף אי אפשר לחזור אחורה.
...
מחזק מתוך ניסיון של טל ושלי .רצוי למקם אותם בפינות של החדר האזנה