צפייה ממרחק 2.7 מ' על מסך 100" אפשרי?

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
שם מלא: שמוליק
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

היי
אשתי חזרה נלהבת מביקור משפחתי עקב צפייה בסרט שהוקרן ע"י מקרן על מסך גדול וכעת היא מאד מעוניינת במקרן+מסך לסרטים.לאחר שהתקשרתי לברר את העניין נאמר לי שהם צפו בסרט קולנוע והמקרן הוא Optoma HD20 והמרחק שהם צפו בו היה 4 מטר לערך,השאלה שלי האם אני יכול לחבר מקרן כזה אצלי+מסך חשמלי למרחק כזה קטן [ 2.7 מטר נטו מהעדשה למסך עצמו,המרחק מקיר לקיר הוא +3 מטר] במידה ואני אצפה בסרטי HD בלבד?
האם הדבר הוא בר ביצוע?
נ.ב
איני מתכוון לצפות בשום תוכן חוץ מסרטים באיכות HD בלבד= MKV ,BLURAY וכו'. אין לי צורך תלת מימד

תודה מראש

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

א. אין בעייה להשתמש במרחק כזה במקרן. מה שכן - מבחינת העין - אני משער שיהיה לכם יותר נעים על איזור ה-80".
ב. מה התקציב? אתה מודע לכך שצריך הכנות/כבילה/התקנה ומסך עליו מקרינים?
ג. אתם מודעים למגבלות של מקרן? (צריך להחשיך וכו').

כי ב2.7 אפשר לשקול גם ללכת על מסכי ה-60"-70" של החברות הטובות וההפרש לדעתי למקרן לא יהיה גדול.

shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

א. מה זאת אומרת מבחינת העין? מה הבעיה בדיוק? 80" ?! מממ....
ב. תקציב? תלוי איזה מקרן אבחר? כמה עולה המקרן המדובר? HD20 מסך חשמלי גם תלוי בגודל,לא כך? או שאפשר למשל לרכוש מסך 116" ולהקרין עליו תמונה בסדר גודל 80-90-100"
ג. ברור לי שצריך להחשיך-במידה וארצה לראות סרט זה רק בשעות החשכה בלאו הכי,גם כך אני צופה בשעות הערב בלבד.

שקלתי בזמנו ולא ראיתי הבדל גדול מי יודע במעבר מסדר גודל של 46 ל 60-70-בסרטי HD? ולכן לא "התלהבתי" בזמנו.
אך ההבדל הוא משמעותי מ46 לסדר גודל 80" ומעלה גם מבחינה ויזואלית ותקציבית,לא כך?!

תודה מראש

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #4 

shshmul כתב:א. מה זאת אומרת מבחינת העין? מה הבעיה בדיוק? 80" ?! מממ....
ב. תקציב? תלוי איזה מקרן אבחר? כמה עולה המקרן המדובר? HD20 מסך חשמלי גם תלוי בגודל,לא כך? או שאפשר למשל לרכוש מסך 116" ולהקרין עליו תמונה בסדר גודל 80-90-100"
ג. ברור לי שצריך להחשיך-במידה וארצה לראות סרט זה רק בשעות החשכה בלאו הכי,גם כך אני צופה בשעות הערב בלבד.

שקלתי בזמנו ולא ראיתי הבדל גדול מי יודע במעבר מסדר גודל של 46 ל 60-70-בסרטי HD? ולכן לא "התלהבתי" בזמנו.
אך ההבדל הוא משמעותי מ46 לסדר גודל 80" ומעלה גם מבחינה ויזואלית ותקציבית,לא כך?!

תודה מראש
...
א.הלכת פעם לסרט קולנוע וישבת בשורה הראשונה? זו פחות או יותר התחושה שתקבל כשתקרין על מסך גדול מידי למרחק הישיבה. אתה עלול למצוא את עצמך מזיז את הראש ימינה ושמאלה על מנת להכיל את כל התמונה בתוך העיניים. לא הכי נעים.
ב.מסך נגלל חשמלי סיני פשוט יעלה סביב ה 1500 ש"ח. מסך נגלל חשמלי+מתיחה(מומלץ מאוד בכדי להמנע מגלים מעצבנים) יעלה כבר סביב ה 5000 ש"ח. לגבי עלות המקרן? בדוק ברשת.
אפשר לרכוש מסך 116 ולהקרין תמונה של 80 אבל אז ישארו לך שוליים לבנים, מסביב לתמונה, מה שידפוק קצת את תחושת הניגודיות (היחס בין שחור ללבן) ,שמאוד חשובה לקבלת חוויה של תמונה איכותית.
ג.ההבדל ין 46 ל 80 במסכי LCD,LED,פלזמה הוא עצום מבחינת העלות.

במידה ואתה בענין של יד שניה יש עכשיו מציאה בלוחות הפורום בדמות מקרן אפסון 8700(כולל נורה נוספת חדשה) ב 7500 ש"ח לפני מיקוח. רכישה של המקרן הזה ,בתוספת מסך נגלל חשמלי כולל מתיחה ,יגרום לאישתך לאהוב אותך בלי סוף :lol: שווה לנסות.

בהצלחה (Y)
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 01/01/2013 7:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הדבר אכן בר ביצוע, אך המקרן כבר לא במלאי ויש מקרן אחר שמחליף אותו.

מבחינת מרחק אתה יכול לפתוח רק כ80 אינץ'... עם מקרן אחר תוכל לפתוח כ100 שזה משמעותי אך כמובן התקציב הוא הגורם לכך האם תוכל לבנות מערכת קולנוע ברמה טובה או בסיסית מאוד...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

שלא תבין אותנו לא נכון - מקרן זה אחד הדרכים הכיפיות לצרוך תכנים. גם אנוכי וגם ידידי istarmini שנים עם מקרנים.
פשוט בגלל זה אנחנו מכירים את העלויות.
מקרן בסיסי יחסית (חדש) יעלה בארץ בין 5-ל -7 אלף.
מעליהם יש את אלו שמגיעים עד איזור ה10, ואז אנחנו כבר עוברים למקרנים המדהימים שעולים 14-20 לערך.
הם גם אמורים לתמוך כבר בתלת מימד. (אני יודע שכתבת שאתה לא מעוניין, אבל כדאי לשקול זאת לעומק - היום זה לא תמיד "תוספת" מחיר.)
לא יודע לאן כיוונת בדיוק.
מעבר לזה יש כאמור את נושא המסך. כאשר אפשר גם להגיע למסכים יותר יקרים ממה ש istarmini ציין. אפשר גם ללכת על ידני כמובן ולחסוך.
בכל מקרה אל תשכח שתצטרך להכין תעלה עם כבל HDMI ארוך (יחסי) עד למקרן. אם אין לך רסיבר תומך בשתי יציאות צריך מפצל לHDMI.

נקודה חשובה שהועלתה - יש לך מערכת קולנוע סבירה? כי אודיו לטעמי לא פחות חשוב, אם לא מהווה כ-40% מהסרט או יותר. מהחוויה כמובן.

בהצלחה

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #7 

יש שני גורמים שבגללם כדאי לא להגזים עם גודל המסך:
1) זוית הצפייה - כמו שאמרו כאן קודם, אם זוית הצפייה רחבה מדי, אתה לא רואה את כל התמונה בלי להזיז את הראש. במצב כזה אתה תפסיד פרטים או שתזיז את הראש לצדדים ותחטוף כאב ראש. זה באמת דומה למצב של צפייה בשורה ראשונה בקולנוע.
2) רזולוציה - או מספר הפיקסלים למעלה אחת. ככל שהתוכן איכותי יותר, כך אפשר לשבת קרוב יותר בלי לראות ארטיפקטים. מי שצופה בתוכן בלוריי בלבד, יכול להנות מישיבה קרובה יותר למסך מאשר מי שצופה בDVD.
אני צופה במסך 84" ממרחק 2.5 מטר, מבחינת הגורם הראשון אין לי שום בעיה. מבחינת הגורם השני, אני מרגיש שזהו פחות או יותר הגבול עבורי, אני לא רואה ארטיפקטים, אבל אני מרגיש שצפיפות הפרטים היא מאוד גבולית.
ההמלצה היא תמיד, לרכוש קודם את המקרן ולהקרין על קיר. רק אחרי שמחליטים על גודל נכון, לרכוש מסך.
No place like home.......... Theater

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

opv +1
מסכים ביותר לגבי ההמלצה להקרין על הקיר (זה מה שגם אני עשיתי בזמנו).

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Itay_Pollak כתב:opv +1
מסכים ביותר לגבי ההמלצה להקרין על הקיר (זה מה שגם אני עשיתי בזמנו).
...
=?

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #10 

כל החישובים של גודל מסך ומרחק צפיה לא באמת שווים משהו, בסופו של דבר רק אתה יכול להחליט מה הכי טוב בשבילך ( כמו שהמליצו אפשר להקרין על הקיר, ומומלץ לפחות סרט שלם ולא דקה-שתיים, ואולי אפילו כמה בשביל להתרגל ) אני עם מסך 133" ממרחק של 4.2 ולא הייתי רוצה מסך קטן יותר, במיוחד בסרטים שהם 2.35:1 ( שזה רוב הסרטים )

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

puma - מה קורה כשאתה רואה על המקרן סדרה?

shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

תודה על התגובות
לפי מה שהבנתי אני ראשית כל צריך לרכוש מקרן בכדי להקרין על הקיר בכדי לקבל אינדיקציה לגבי גודל המסך ורק לאחר מכן לרכוש מסך.
מה עדיף באופן כללי אופטומה או אפסון?
ולפי מיטב הבנתי ראיתי שרק מסך עם מתיחה נותן תמורה מלאה לצפייה במקרן כמו זה: http://www.softec.co.il/product.aspx?p_id=7671
ולכל אלו ששאלו אם הרסיבר שלי תומך,אכן כך, ראיתי שיש לו 2 יציאות HDMI מאחור= אונקיו 5008
ולגבי זוית צפייה שהועלתה כאן,אנו מתכוונים (אני ואשתי בלבד) לשבת מול המסך בלבד ולא "בצד". ולגבי שאר הצופים לא בעיה שלי :lol:
ולגבי התכנים :רק סרטי קולנוע ,לא יס,הוט,DVD , רק HD בלוריי וכו' דרך HTPC בלבד.
אם יש משהו שאני צריך לקחת בחשבון אשמח לדעת על כך

תודה מראש

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

shshmul,
אופטומה HD20 ואפסון 8700 הם שני מקרנים בליגה אחרת מבחינת איכות תמונה לטובת האפסון.
מצד שני, האופטומה חדש עולה כמו האפסון ביד שניה.
No place like home.......... Theater

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #14 

Itay_Pollak כתב:puma - מה קורה כשאתה רואה על המקרן סדרה?
...
מצטרף שאלה...
אני יושב במרחק של 3.4 מטר מהמסך עם 84 אינץ, אם הייתי רואה רק סרטים הייתי בוחר ב 92 אינץ אבל מכוון שסדרות מנצלות את כל גודל המסך בחרתי ב 84 כי ב 92 כבר הרגשתי שהעיניים שלי צריכות לרוץ על המסך...
בסופו של דבר, כל אחד ומה שנוח לו, בגלל זה עדיף להקרין שבוע - שבועיים על הקיר ולהתגבש עם החלטה מבוססת ניסיון - זה מה שעשיתי בזמנו וזו גם ההמלצה שלי אלייך.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

אצלי בזמנו במרחק של 4 מ' אולי 4.2 הייתי רואה 100". מי שהיה יושב 30-50 ס"מ קדימה כבר היה מתקשה.

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #16 

לגבי בחירת מקרן, אולי הדיון שלי יעזור לך:
http://www.httv.co.il/vt180448.%D7%91%D ... D7%94-quot

puma1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #17 

Itay_Pollak כתב:puma - מה קורה כשאתה רואה על המקרן סדרה?
...
אני לא רואה הרבה סדרות על המקרן, אבל אין לי בעיה גם עם סרטים ב-16:9, ומשחקים באקס בוקס, יכול להיות בגלל שזה ממוקם מול המיטה ולא מול ספה זה יותר נוח, כי אני צופה בחצי שכיבה עם כרית גדולה מאחורה, אבל כל מי שראה את המקרן אצלי לא היית לו בעיה עם הגודל של המסך, בכל מקרה אם הייתי מקטין את המסך ל-100" ואפילו פחות, לא הייתי נהנה, אחד הסיבות שקניתי מקרן הייתה שמאוד התבאסתי אחרי שקניתי טלוויזיה 55", זה פשוט היה קטן מדי, כמובן לפני שהחלטתי על הגודל מתחתי בד והקרנתי עליו סרטים ( אין קיר ישר מאחורי המסך שיכולתי להקרין עליו )

shshmul פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

tmpusr כתב:לגבי בחירת מקרן, אולי הדיון שלי יעזור לך:
http://www.httv.co.il/vt180448.%D7%91%D ... D7%94-quot
...
מה קנית בסופו של דבר? מה היו השיקוליםלהחלטתך?
ובאופן כללי מה "כדאי" מקרן LCD או DLP? ניסיתי לקרא אך עדיין לא הבנתי איזו טכנולוגיה היא "הטובה" מביניהם? המקרן יהיה מיועד לסרטי HD דרך ה-HTPC בלבד ולשום דבר אחר
ולפי מה שרשמתם עד כה הבנתי שהאפסון הוא המועדף.(רב הסיכויים שארכוש אחד מהדגמים מחברה זו)
ולגבי רכישת מקרן יד 2 יש לי "חשש" מסויים אך הכל פתוח

תודה מראש

נ.ב
לכל אלו אשר שלחו הודעות פרטיות ואימיילים, אני מודה לכולם ואכן לקחתי לתשומת לבי המון מהמלצותיכם והצעותיכם.

tmpusr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 203
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

קניתי בסוף EPSON 8350 - השיקולים שלי מפורטים בדיון בפרוטרוט.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”