בעיית חשמל במערכת
שלום חברים,
פעם ראשונה שלי פה אבל אני קורא כאן מזה זמן מה - מקווה שתוכלו לעזור לי.
להלן ה SETUP שלי :
מחשב HTPC וכרטיס קול m-audio fast track pro
crossover behringer
מגבר לרמקולים Behringer A500
מגבר לסאב של CREST
Funktion-One F81 x 2
Funktion-One MB210
התופעות הם "טיקים" מהרמקולים בעת חיבור/ניתוק מתח ממכשירי חשמל שונים (לדוגמא התריס החשמלי בסלון) ולעיתים ניתוק הסאונד לגמרי (צריך להפעיל מחדש את המחשב או לנתק ולחבר את ה USB של הכרטיס קול כדי שהקול יחזור - לא קשור למגברים/קרוסאובר - נטו המחשב והכרטיס קול).
הבדיקות מראות את התוצאות הבאות :
1. מגבר של הרמקול חובר יחיד לחשמל והתופעה ממשיכה.
2. המגבר היה מחובר עם כבל חשמל 2 אמריקאי? 2 פינים וחור להארקה שלא היה מחובר, העברתי לכבל עבה עם הארקה ואין שינוי.
3. חובר המגבר לנקודת חשמל עם מפסק עצמאי ובלעדי במטבח - אותה תופעה.
4. חשבתי שאולי הסלון והמטבח יושבים על אותה פאזה, העברתי כבל מאריך לחדר הכי מרוחק בבית ועדיין אותה תופעה.
5. חשבתי שאולי הטיקים נגרמים כתוצאה מקרינה אלקטרומגנטית של החשמל שעובר בסמוך לרמקולים (הם מאוד קרובים לתריס), אך חיבור כל המערכת בשלמותה לחדר המרוחק ומשחק עם התריס גם גורמת לניתוק כרטיס הקול.
אז כל מה שנשאר לי להסיק שיש לי בעיה חשמלית בבית, השאלה היא איפה ואיך אני ניגש לזה?
אין לי בעיה לקרוא לחשמלאי (במסגרת אחריות הבית) אך אני חייב לדעת מה הבעיה המדויקת כדי שלא יתנערו מאחריות ויטענו שהכל בסדר.
תודה מראש לכולם.
פעם ראשונה שלי פה אבל אני קורא כאן מזה זמן מה - מקווה שתוכלו לעזור לי.
להלן ה SETUP שלי :
מחשב HTPC וכרטיס קול m-audio fast track pro
crossover behringer
מגבר לרמקולים Behringer A500
מגבר לסאב של CREST
Funktion-One F81 x 2
Funktion-One MB210
התופעות הם "טיקים" מהרמקולים בעת חיבור/ניתוק מתח ממכשירי חשמל שונים (לדוגמא התריס החשמלי בסלון) ולעיתים ניתוק הסאונד לגמרי (צריך להפעיל מחדש את המחשב או לנתק ולחבר את ה USB של הכרטיס קול כדי שהקול יחזור - לא קשור למגברים/קרוסאובר - נטו המחשב והכרטיס קול).
הבדיקות מראות את התוצאות הבאות :
1. מגבר של הרמקול חובר יחיד לחשמל והתופעה ממשיכה.
2. המגבר היה מחובר עם כבל חשמל 2 אמריקאי? 2 פינים וחור להארקה שלא היה מחובר, העברתי לכבל עבה עם הארקה ואין שינוי.
3. חובר המגבר לנקודת חשמל עם מפסק עצמאי ובלעדי במטבח - אותה תופעה.
4. חשבתי שאולי הסלון והמטבח יושבים על אותה פאזה, העברתי כבל מאריך לחדר הכי מרוחק בבית ועדיין אותה תופעה.
5. חשבתי שאולי הטיקים נגרמים כתוצאה מקרינה אלקטרומגנטית של החשמל שעובר בסמוך לרמקולים (הם מאוד קרובים לתריס), אך חיבור כל המערכת בשלמותה לחדר המרוחק ומשחק עם התריס גם גורמת לניתוק כרטיס הקול.
אז כל מה שנשאר לי להסיק שיש לי בעיה חשמלית בבית, השאלה היא איפה ואיך אני ניגש לזה?
אין לי בעיה לקרוא לחשמלאי (במסגרת אחריות הבית) אך אני חייב לדעת מה הבעיה המדויקת כדי שלא יתנערו מאחריות ויטענו שהכל בסדר.
תודה מראש לכולם.
עדכון
עשיתי מספר בדיקות עם חיבור המחשב ל UPS.
תופעת הניתוק לא חוזרת על עצמה מה שמצביע על כרטיס קול רגיש אשר מאבד את הסנכרון לגמרי עם המחשב ויש לנתקו (אין צורך לעשות ריסטרט למחשב).
תופעת הטיקים חוזרת על עצמה גם כאשר המגבר מחובר ישירות ל UPS כצרכן בלעדי וללא כבר הזנה ( הבטריה מספקת את המתח).
אשמח לרעיונות נוספים איפה בדיוק הבעיה ומה הפתרון לשתי הבעיות.
תודה.
תופעת הניתוק לא חוזרת על עצמה מה שמצביע על כרטיס קול רגיש אשר מאבד את הסנכרון לגמרי עם המחשב ויש לנתקו (אין צורך לעשות ריסטרט למחשב).
תופעת הטיקים חוזרת על עצמה גם כאשר המגבר מחובר ישירות ל UPS כצרכן בלעדי וללא כבר הזנה ( הבטריה מספקת את המתח).
אשמח לרעיונות נוספים איפה בדיוק הבעיה ומה הפתרון לשתי הבעיות.
תודה.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
נסה לבדוק את המגבר עם מקור אחר מהמחשב ולהפך. כלומר גם את כרטיס הקול עם מגבר אחר.
כך תוכל לאתר בוודאות את הגורם לתקלה.
כך תוכל לאתר בוודאות את הגורם לתקלה.
נבדק המגבר לבדו
ללא מחשב, ללא כרטיס, ללא קרוסאובר. הכל מנותק מהחשמל.
כולל מגבר שמחובר לבד לשקע בחדר אחר בבית על מפסק אחר לגמרי.
כולל מגבר שמחובר לבד לשקע בחדר אחר בבית על מפסק אחר לגמרי.
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
ומה היו התוצאות לגבי הבדיקה?
ציינתי בהודעה השניה
יש טיקים גם כשהמגבר מחובר לבדו, גם כשהוא מחובר על שקע בחדר אחר בבית, וגם כשהוא מקבל חשמל ישירות מבטריה של UPS כצרכן בלעדי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
הטיקים נובעים מזה שאין לך קדם מגבר בעל ריליי הדלקת מגברי הספק. המגברים שלך עוצמתיים מאוד ונועדו להיות מחוברים אחרי מפרוססור או לפחות אחרי קדם מגבר. התופעה נקראת קשת חשמלית כאשר או כמו שאמרתי קדם מגבר או שנאי מבדל לשקע...
תוכל להרחיב ?
"ריליי הדלקת מגברי הספק" ? שנאי מבדל ?
לא כל כך הבנתי את מה שרשמת, הטיקים נשמעים גם כאשר המגבר מחובר לבדו ללא שום מכשיר אחר, הווליום סגור ואין כניסת סאונד.
אגב, האם הקרוסאובר או הכרטיס קול לא משמשים כקדם מגבר בעצם ?
לא כל כך הבנתי את מה שרשמת, הטיקים נשמעים גם כאשר המגבר מחובר לבדו ללא שום מכשיר אחר, הווליום סגור ואין כניסת סאונד.
אגב, האם הקרוסאובר או הכרטיס קול לא משמשים כקדם מגבר בעצם ?
אם לא הסתדרת דבר איתו
הם מתעסקים עם פנקשן וואן עבור הגברה לאירועים אז בטח יש להם את הידע.. הם גם בין היחידים בארץ שמתמשים בציוד הגברה של funktion 1
http://multibeat.co.il/
תהנה
http://multibeat.co.il/
תהנה