מגבר וינטאג' לרמקולים מודרניים ?
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
אותה גברת בשינוי אדרת?
אך לעניין שאלתך, הנה גברת מערכת:
מגבר (משובח לדעתי) של גרץ משנת 1972
מחובר לזוג מיראג'ים משנת 1997
התאמה מושלמת לטעמי.
אני חושב שהרמקולים מעולם לא חשו טוב יותר..
גרץ - from 78 hifi
ורמקולים - mirage 1295is
אך לעניין שאלתך, הנה גברת מערכת:
מגבר (משובח לדעתי) של גרץ משנת 1972
מחובר לזוג מיראג'ים משנת 1997
התאמה מושלמת לטעמי.
אני חושב שהרמקולים מעולם לא חשו טוב יותר..
גרץ - from 78 hifi
ורמקולים - mirage 1295is
עכשיו כשסוף סוף המערכת שלי חזרה לעבוד אני אשמח אם יתאפשר לי לעשות שידוכים חוצי תקופות:
לשדך רמקולים מודרניים ל-8080DB ולעשות השוואה מול ה-L110
או לשדך מגבר אחר (מודרני) לרמקולים
נראה לי שזו הדרך הכי טובה לעמוד על ההבדלים וגם ללמוד ולהבחין בצלילים השונים
טוב, אשמח גם למרנץ וינטאז כדי להעמיד אותו מול הסנסוי
לשדך רמקולים מודרניים ל-8080DB ולעשות השוואה מול ה-L110
או לשדך מגבר אחר (מודרני) לרמקולים
נראה לי שזו הדרך הכי טובה לעמוד על ההבדלים וגם ללמוד ולהבחין בצלילים השונים
טוב, אשמח גם למרנץ וינטאז כדי להעמיד אותו מול הסנסוי
אתה רציני ?!!!dragon כתב:חבל להרוס צליל של מגבר וינטאג' משובח עם רמקולים מודרניים....
ולOP , אני לא חושב שהשאלה נכונה , אני חושב שמגברים ישנים קצת פחות טובים ממגברים חדשים בעמידה בפני רמקולים קשים להנעה . בהנחה ואין לך רמקול קשה , אזי זה פשוט עניין של טיב המגבר ואיך הוא נשמע לעומת מגבר חדש באותו מחיר
נערך לאחרונה על ידי truejoker ב 17/12/2012 18:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
שמע , אם אתה מדבר על הרסיברים שלהם , אזי הייתי מחפש משהו אחר , וזה למרות שהמראה שלהם עדיין גורם לי התרגשות. הייתי מת שהמגבר החדש שלי יתחפש לרסיבר מרנץ שהיה ליmoranshw כתב:
טוב, אשמח גם למרנץ וינטאז כדי להעמיד אותו מול הסנסוי...
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לגמרי. וינטאג' זה לא רק מגברים, גם אם הם תופסים את מרבית נפח הדיונים בפורום הזה. אם אתה אוהב את הסאונד של פעם - והיות שאתה בפורום הזה, אני רוצה להניח שכן - רמקולים מודרניים לא יאפשרו לך להנות באופן מלא מחוויית ההאזנה לסאונד של פעם, אפילו אם מחובר אליהם מגבר וינטאג' מעולה. לא מספיק שרק המגבר הוא וינטאג', כל המערכת צריכה להיות כזו. כמובן צריך לזכור שההגדרה "מודרניים" רחבה מאד מעצם טבעה: אני מתייחס בעיקר לרמקולים מהעשור האחרון פחות או יותר. הובאה כאן למעלה דוגמה לרמקולים משנת 97 שאני לא יודע כמה עדיין אפשר להחשיב אותם ל"מודרניים". באופן כללי, האיכות יורדת ככל שמתקדמים על ציר הזמן.truejoker כתב:אתה רציני ?!!!dragon כתב:חבל להרוס צליל של מגבר וינטאג' משובח עם רמקולים מודרניים....
...
נערך לאחרונה על ידי dragon ב 17/12/2012 20:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
מדוע לדעתך א"א לשלב בין שתי 'העולמות' ?dragon כתב:לגמרי. וינטאג' זה לא רק מגברים, גם אם הם תופסים את מרבית נפח הדיונים בפורום הזה. אם אתה אוהב את הסאונד של פעם - והיות שאתה בפורום הזה, אני רוצה להניח שכן - רמקולים מודרניים לא יאפשרו לך להנות באופן מלא מחוויית ההאזנה לסאונד של פעם, אפילו אם מחובר אליהם מגבר וינטאג' מעולה. לא מספיק שרק המגבר הוא וינטאג', כל המערכת צריכה להיות כזו.truejoker כתב:אתה רציני ?!!!dragon כתב:חבל להרוס צליל של מגבר וינטאג' משובח עם רמקולים מודרניים....
......
האם אלו קצוות מנוגדים ?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
הקנווד KA-6100 שלי מחובר לרמקולים מודרניים- פוקאל CHORUS 806V,נכון,הם רמקולים נצילים שלא מעמיסים יותר מידי על מגברים,אבל הם נשמעים כל כך טוב עם הקנווד,אני לא מפסיק להנות מהשידוך וינטאג'-מודרני הזה.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אפשר לשלב, אבל זה יחבל ביופי של הסאונד (או יותר נכון התוצאה המוזיקלית) שציוד וינטאג' טוב יכול להפיק.חוני כתב:מדוע לדעתך א"א לשלב בין שתי 'העולמות' ?
האם אלו קצוות מנוגדים ?...
- Tankpopper
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 542
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
מהניסיון שלי, לא קיימת שום חוקיות בנוגע לאיך להתאים רכיבי מערכת. לתקופה מסוימת היה לי בבית את אחד מהמגברים האגדיים ביותר של שנות ה70 - LUXMAN L100 האגדי. הוא חובר לרמקולים שלי, גם הם אגדה בפני עצמם. הציפיות היו בשמיים.. התוצאה בפועל הייתה לא פחות מאכזבה. רע זה לא נשמע, אבל זה גם היה רחוק מלהיות טוב. ולעומת זאת.. במערכת זמנית שהרכבתי כלאחר יד לפני תקופה לא ארוכה, שידכתי בין מרנץ 2216 לזוג רמקולי מדבקה סינים (STORM) והתוצאה הייתה מפתיע ביותר! פרטים לא היו, גם לא איזו דינמיקה מיוחדת.. למעשה, לא היה שום קריטריון לדבר בשבחו - אבל הצליל היה כיפי ונעים, המוזיקה היית שמחה והיה פשוט כיף להאזין - וזה מה שהכי חשוב.
במשך השנים עברו אצלי לא מעט רכיבים ודבר אחד למדתי - הרכבת מערכת היא לא פחות מוודו..
אז לא, אין פסול בלחבר רכיבים מודרניים עם חדשים.. אין שום חוקיות שאומרת אם התוצאה תהיה טובה או רעה.
במשך השנים עברו אצלי לא מעט רכיבים ודבר אחד למדתי - הרכבת מערכת היא לא פחות מוודו..
אז לא, אין פסול בלחבר רכיבים מודרניים עם חדשים.. אין שום חוקיות שאומרת אם התוצאה תהיה טובה או רעה.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
ובכלל - לשמוע סט כזה בבית שנבנה אחרי שנות ה-50 של המאה ה-19, יחבל בתוצאה אפילו יותרdragon כתב: אפשר לשלב, אבל זה יחבל ביופי של הסאונד (או יותר נכון התוצאה המוזיקלית) שציוד וינטאג' טוב יכול להפיק....
אני יכול לשתף מנסיוני האישי, אבל לא לקבוע עובדה
המרנץ שלי היה מחובר במשרד לרמקולים של Westra והסאונד היה כמעט מושלם מבחינתי.
כעת בבית הוא מחובר לרמקולים klipsch sf1 והסאונד, איך נאמר, מאכזב ברמות מטורפות.
יש המון פרמטרים שנלקחים בחשבון,
הסלון שלי יותר גדול מהמשרד,
המיקום של הרמקולים שונה,
והרמקולים שבבית הם לא הרמקולים הכי טופ אוף דה ליין בעולם ובהחלט לא High End,
אבל חשבתי שלעומת רמקולים שהורכבו ביפו בשנות השבעים, אני אקבל לפחות את אותה תוצאה.
לא כך הדבר.
הפירוט ברמקולים של Westra לא פחות ממדהים לעומת מה שאני שומע כעת בבית.
דיי מאכזב,
אבל אני לא יכול להרשות לעצמי כרגע שידרוג
המרנץ שלי היה מחובר במשרד לרמקולים של Westra והסאונד היה כמעט מושלם מבחינתי.
כעת בבית הוא מחובר לרמקולים klipsch sf1 והסאונד, איך נאמר, מאכזב ברמות מטורפות.
יש המון פרמטרים שנלקחים בחשבון,
הסלון שלי יותר גדול מהמשרד,
המיקום של הרמקולים שונה,
והרמקולים שבבית הם לא הרמקולים הכי טופ אוף דה ליין בעולם ובהחלט לא High End,
אבל חשבתי שלעומת רמקולים שהורכבו ביפו בשנות השבעים, אני אקבל לפחות את אותה תוצאה.
לא כך הדבר.
הפירוט ברמקולים של Westra לא פחות ממדהים לעומת מה שאני שומע כעת בבית.
דיי מאכזב,
אבל אני לא יכול להרשות לעצמי כרגע שידרוג
- dragon
- חבר פעיל מאוד

לא מפתיע אותי, ולא אמור להפתיע אף אחד שיודע מה זה ציוד וינטאג' ומה זה ציוד חדש. אגב, אין מה לזלזל ברמקולים ש"הורכבו ביפו בשנות ה-70". לווסטרה אז היו מוצרים לא רעים בכלל, וגם יותר מזה. אני מעדיף אותם בכל יום על רמקולים שמורכבים בסין בשנות ה-2000...
אם המוצרים טובים אין מה לחשוש - לפחות מנסיוני התוצאה תהיה משביעת רצון.
המגבר שלי הוא Pioneer SA-7300 שמשודך לזוג Omega Audio L7 ואני מאוד אוהב את מה שבוקע משם.
http://postimage.org/image/5e4et38c7/
המגבר שלי הוא Pioneer SA-7300 שמשודך לזוג Omega Audio L7 ואני מאוד אוהב את מה שבוקע משם.
http://postimage.org/image/5e4et38c7/