טלוויזיה לגיימינג
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 49
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום, אני רוצה לקנות טלוויזיה לגיימינג ב ps3. זה הצורך היחיד שלי מהטלוויזיה. אני ניסיתי לחפש לבד אבל אני לא יודע איזה מפרט צריך להיות לה. אשמח להצעות. תודה לעוזרים. ושוב, גיימינג הוא הצורך העיקרי שלי מהטלוויזיה.
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

DaTHE כתב:חשוב שתציין תקציב, מרחק צפייה, תנאי צפייה - האם יש מקור אור חזק בחדר?...
תקציב הוא לא בעיה, מרחק צפייה 2.50 - 3 מטר. אין מקור אור מאוד חזק בחדר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אם תקציב הוא לא בעיה אז הייתי ממליץ על סמסונג 55ES8000, תהנה ! 
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

jacko-il כתב:אם תקציב הוא לא בעיה אז הייתי ממליץ על סמסונג 55ES8000, תהנה !...
וואו קצת יקר מידי חח. התקציב שלי הוא 6000 ש"ח ואני מוכן להתגמש טיפה. ואני מעדיף טלוויזית LCD או פלזמה.
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

מישהו?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לא הבנתי מה הכוונה שלך בזה שאתה מעדיף : "טלויזית LCD או פלזמה".. כאילו מה יש עוד? אלו שתי הטכנולוגיות היחידות כיום.
לשאלתך,
התקציב שלך מביא אותך למסכי כניסה למרחק הצפייה הזה - מומלץ מסך באזור ה 46-50 אינץ'.
הייתי בוחן את ה 50ES5600 של סמסונג - מסך לד נחמד ופשוט - קניתי כזה לפני שבועיים בערך וגם אצלי הוא מחובר ל PS3 בין היתר. אתה תאלץ להתגמש עבורו בכמה מאות שקלים בודדים, אם בכלל..
אתה יכול לקראות קצת רשמים שלי ממנו (למרות שזה יכול להתפרש כרשמים שליליים הוא סה"כ מסך טוב)
http://www.hometheater.co.il/vt177596.% ... 7%A8%D7%AA
עוד אפשרות היא לרדת בגודל ל 46 וללכת על אחיו הגדול מהסדרה הבכירה יותר, ה 46ES6200 שנכנס בול בתקציב שלך. כמובן שיש עוד הרבה מסכים מעולים של חברות אחרות, אך אני לא אוהב להמליץ על מסכים שאין לי היכרות איתם באופן אישי. אז חכה לעוד תגובות ודעות בנושא. דבר נוסף, לא הייתי ממליץ לך על פלסמה בגלל סיבה פשוטה - צריבה. באופן כללי פלסמה לא נוטה להיצרב משימושים רגילים, אך כשמדובר בגיימינג זה קצת בעייתי. בהמון משחקים (אולי אפילו ברובם) יש HUD קבוע על המסך. זה יכול להיות מפה, סימונים, ניקוד בר של חיים/קסם וכו'. אם תשחק במשחק שעות על גבי שעות + תחזור לשחק בו באופן עקבי יום אחרי יום (מצב שכיח מאד בקרב גיימרים) יכולה להגרם לך צריבה של סימנים אלו וזה בהחלט לא נעים.
לשאלתך,
התקציב שלך מביא אותך למסכי כניסה למרחק הצפייה הזה - מומלץ מסך באזור ה 46-50 אינץ'.
הייתי בוחן את ה 50ES5600 של סמסונג - מסך לד נחמד ופשוט - קניתי כזה לפני שבועיים בערך וגם אצלי הוא מחובר ל PS3 בין היתר. אתה תאלץ להתגמש עבורו בכמה מאות שקלים בודדים, אם בכלל..
אתה יכול לקראות קצת רשמים שלי ממנו (למרות שזה יכול להתפרש כרשמים שליליים הוא סה"כ מסך טוב)
עוד אפשרות היא לרדת בגודל ל 46 וללכת על אחיו הגדול מהסדרה הבכירה יותר, ה 46ES6200 שנכנס בול בתקציב שלך. כמובן שיש עוד הרבה מסכים מעולים של חברות אחרות, אך אני לא אוהב להמליץ על מסכים שאין לי היכרות איתם באופן אישי. אז חכה לעוד תגובות ודעות בנושא. דבר נוסף, לא הייתי ממליץ לך על פלסמה בגלל סיבה פשוטה - צריבה. באופן כללי פלסמה לא נוטה להיצרב משימושים רגילים, אך כשמדובר בגיימינג זה קצת בעייתי. בהמון משחקים (אולי אפילו ברובם) יש HUD קבוע על המסך. זה יכול להיות מפה, סימונים, ניקוד בר של חיים/קסם וכו'. אם תשחק במשחק שעות על גבי שעות + תחזור לשחק בו באופן עקבי יום אחרי יום (מצב שכיח מאד בקרב גיימרים) יכולה להגרם לך צריבה של סימנים אלו וזה בהחלט לא נעים.
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

jacko-il כתב:לא הבנתי מה הכוונה שלך בזה שאתה מעדיף : "טלויזית LCD או פלזמה".. כאילו מה יש עוד? אלו שתי הטכנולוגיות היחידות כיום.
לשאלתך,
עוד אפשרות היא לרדת בגודל ל 46 וללכת על אחיו הגדול מהסדרה הבכירה יותר, ה 46ES6200 שנכנס בול בתקציב שלך. כמובן שיש עוד הרבה מסכים מעולים של חברות אחרות, אך אני לא אוהב להמליץ על מסכים שאין לי היכרות איתם באופן אישי. אז חכה לעוד תגובות ודעות בנושא. דבר נוסף, לא הייתי ממליץ לך על פלסמה בגלל סיבה פשוטה - צריבה. באופן כללי פלסמה לא נוטה להיצרב משימושים רגילים, אך כשמדובר בגיימינג זה קצת בעייתי. בהמון משחקים (אולי אפילו ברובם) יש HUD קבוע על המסך. זה יכול להיות מפה, סימונים, ניקוד בר של חיים/קסם וכו'. אם תשחק במשחק שעות על גבי שעות + תחזור לשחק בו באופן עקבי יום אחרי יום (מצב שכיח מאד בקרב גיימרים) יכולה להגרם לך צריבה של סימנים אלו וזה בהחלט לא נעים....
אני שמעתי (אולי אני טועה) שמסכי LED הם לא כל כך טובים לגיימינג. ואומרים שמסכי LCD הם יותר טובים. שמעת על דבר כזה?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

א) LED זה LCD. ההבדל הוא בסוג התאורה האחורית הפאנל, לד לעומת פלורנסט. הפאנל היה והוא עדיין LCD.
ב) מי אמר שלד לא טוב לגיימינג? אם תקנה מסך נורמאלי ובמיוחד כזה שיש לו מצב GAME ייעודי המבטל את הלאגים שנובעים כתוצאה מעבודה של מעבדי תמונה וכו' אז לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. זה נכון שפלסמה עדיפה על LCD ברוב המקרים בגלל זמן תגובה קצר בהרבה, אך היא מהווה בעיה בנושא הצריבה בכל מה שקשור למשחקים, וזה מנסיון.
ג) אין צורך לצטט את מה שכתבו מעליך. זה די ברור שאתה עונה בהקשר של ההודעה האחרונה שנכתבה..
ב) מי אמר שלד לא טוב לגיימינג? אם תקנה מסך נורמאלי ובמיוחד כזה שיש לו מצב GAME ייעודי המבטל את הלאגים שנובעים כתוצאה מעבודה של מעבדי תמונה וכו' אז לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. זה נכון שפלסמה עדיפה על LCD ברוב המקרים בגלל זמן תגובה קצר בהרבה, אך היא מהווה בעיה בנושא הצריבה בכל מה שקשור למשחקים, וזה מנסיון.
ג) אין צורך לצטט את מה שכתבו מעליך. זה די ברור שאתה עונה בהקשר של ההודעה האחרונה שנכתבה..
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

איך אני יכול לחפש טלוויזית שיש להם מצב GAME?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

לפעמים זה רשום במפרט הטכני של המסך (באתר החברה וכו') ולפעמים צריך פשוט לשאול את המוכר/לבדוק לבד בחנות.
גנגאם-סטייל
סמסונג - כל הדגמים של 2012 בעלי מצב משחק ומצב PC ששניהם מביאים למצב של לאג נמוך. כל הפלזמות של החברה, E550 - E8000, מצטיינות בלאג נמוך.
LG - כל הLED של החברה סובלים מלאג גבוה גם במצב משחק. CS560 וCS460 שהם LCD רגיל עם תאורת CCFL נותנים לאג נמוך מאוד אבל לא מומלצים כטלוויזיה.
סוני - הLCD הרגילים עד סדרה 4 מתאימים למשחקים. מעל סדרה 4 זה תלוי בדגם.
פנסוניק - כל הדגמים של החברה נותנים לאג יחסית נמוך במצב משחק שבניגוד לסמסונג גורע מאיכות התמונה מעט.
פיליפס - תלוי בדגם. בדרך כלל מצב משחק יעיל.
טושיבה - לא מכיר.
שארפ - לא מכיר.
בכל טלוויזיה היום קיים "מצב משחק" או "מצב גרפי" אבל זה לא מבטיח לאג נמוך כמו במקרה של רוב הדגמים של LG.
יש כאן עוד גורם - גיימינג ב3D.
אתה באמת מתכוון להשתמש בטלוויזיה לגיימינג בלבד?
סמסונג - כל הדגמים של 2012 בעלי מצב משחק ומצב PC ששניהם מביאים למצב של לאג נמוך. כל הפלזמות של החברה, E550 - E8000, מצטיינות בלאג נמוך.
LG - כל הLED של החברה סובלים מלאג גבוה גם במצב משחק. CS560 וCS460 שהם LCD רגיל עם תאורת CCFL נותנים לאג נמוך מאוד אבל לא מומלצים כטלוויזיה.
פנסוניק - כל הדגמים של החברה נותנים לאג יחסית נמוך במצב משחק שבניגוד לסמסונג גורע מאיכות התמונה מעט.
טושיבה - לא מכיר.
שארפ - לא מכיר.
בכל טלוויזיה היום קיים "מצב משחק" או "מצב גרפי" אבל זה לא מבטיח לאג נמוך כמו במקרה של רוב הדגמים של LG.
אתה באמת מתכוון להשתמש בטלוויזיה לגיימינג בלבד?
עמישי
לא מסכים איתך בכלל, ואני אומר את זה כאחד שמשתמש בטלוויזיה כמסך מחשב(כרגע 37D5000 של סמסונג) כבר יותר מ3 שנים.
מוזר שאתה אומר "היום" ברמיזה שהמצב השתפר כשבמציאות מאז כניסת הFrame interpolation הלאג עולה ועולה ובמקרים מסוימים אי אפשר לבטל את המנגנון הזה.
יש כאן כמובן גם עניין של רמת רגישות. אני מאמין שהרבה אנשים לא ירגישו את ההבדל בין 20ms ל40ms אבל 60ms ומעלה כבר גורם ל"under water effect".
ההבדלים הם לא של מילי שניות בודדות.
לא מסכים איתך בכלל, ואני אומר את זה כאחד שמשתמש בטלוויזיה כמסך מחשב(כרגע 37D5000 של סמסונג) כבר יותר מ3 שנים.
מוזר שאתה אומר "היום" ברמיזה שהמצב השתפר כשבמציאות מאז כניסת הFrame interpolation הלאג עולה ועולה ובמקרים מסוימים אי אפשר לבטל את המנגנון הזה.
יש כאן כמובן גם עניין של רמת רגישות. אני מאמין שהרבה אנשים לא ירגישו את ההבדל בין 20ms ל40ms אבל 60ms ומעלה כבר גורם ל"under water effect".
ההבדלים הם לא של מילי שניות בודדות.
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

Roi232 כתב:גנגאם-סטייל
טושיבה - לא מכיר.
שארפ - לא מכיר.
אתה באמת מתכוון להשתמש בטלוויזיה לגיימינג בלבד?...
אוקיי אבל לפי ידע כללי..אתם מכירים דגם של טלוויזיה שהוא נחשב ממש טוב לגיימינג? כי עכשיו יש לי טלוויזית פליפס pfl6606 h. והיא SMART TV. ואין לה מצב גיימינג. ואני לא יודע אם נחשבת טובה לגיימינג או לא.
-
גנגאם-סטייל
-
- חבר שרק התחיל

NK כתב:בפיליפס כן יש מצב לגיימינג ול-PC ,האם אתה מרוצה מהמסך? כי בתקציב שלך תוכל ללכת על מסך שכולל אמבלייט ולפי דעתי זה מוסיף המון למשחק....
בדגם שלי אין. אני בטוח. עברתי על כל ההגדרות.
אבל אתהע יודע אם היא נחשבת טובה לגיימינג?
אני רוצה טלוויזיה שנשחבת ממש טובה לגיימינג. שתיתן לי את מירב הביצועים מהקונסולה.
מי אומר שאין הבדל בין אינפוט לאג של 60 ל 20 שינסה לשחק ב60... נו באמת..
יש שיטה ממש קלה לבדוק אינפוט לאג... לחבר מחשב שמריץ שעון עצר... לצלם תמונה ולראות מה ההבדל בזמן בין המחשב למסך...
אני ויתרתי שנה שעברה על LW561 של LG בגלל זה. (או איך שלא קראו לדגם הזה).. שהיה מסך יותר טוב ממה שיש להם השנה להציע.
יש שיטה ממש קלה לבדוק אינפוט לאג... לחבר מחשב שמריץ שעון עצר... לצלם תמונה ולראות מה ההבדל בזמן בין המחשב למסך...
אני ויתרתי שנה שעברה על LW561 של LG בגלל זה. (או איך שלא קראו לדגם הזה).. שהיה מסך יותר טוב ממה שיש להם השנה להציע.