מתלבט בבחירת סאבוופר עד 10,000 JL F112 vs VelodyneUltra/SPL12 vs Canton
מחפש סאב בעיקר למוזיקה מעדיף להישאר בתקציב של עד 10,000 ש"ח
אני מרוצה מהסטאפ שלי אבל מרגיש שחסר לי פאנץ' בתחום התחתון.
חדר של 4 על 6 (ממשיך למטבח פתוח של סה"כ 4 על 15)
רמקולים Canton:
Vento 890
Vento 830 surround
Vento 858 Center
Yamaha 3067
Hegel HD2 DAC
HTPC
מועמדים:
(Canton Vento Sub 850R (same series as my speakers set
http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... art-1.html
Velodyne Optimum 12 aka SPL 12
http://www.hometheaterhifi.com/subwoofe ... eview.html
SVS 12 SB Plus
http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... art-3.html
JL audio 112
http://www.hometheaterhifi.com/subwoofe ... iew36.html
במידה ולא הייתה מגבלת תקציב הייתי הולך כנראה על ה JL לאור הביקורות למרות שיש לי נטיה לקנטון על מנת להשלים את הסדרה אני מניח שהוא מותאם לרמקולים בצורה טובה.
אשמח להכוונה.
אני מרוצה מהסטאפ שלי אבל מרגיש שחסר לי פאנץ' בתחום התחתון.
חדר של 4 על 6 (ממשיך למטבח פתוח של סה"כ 4 על 15)
רמקולים Canton:
Vento 890
Vento 830 surround
Vento 858 Center
Yamaha 3067
Hegel HD2 DAC
HTPC
מועמדים:
(Canton Vento Sub 850R (same series as my speakers set
http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... art-1.html
Velodyne Optimum 12 aka SPL 12
http://www.hometheaterhifi.com/subwoofe ... eview.html
SVS 12 SB Plus
http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... art-3.html
JL audio 112
http://www.hometheaterhifi.com/subwoofe ... iew36.html
במידה ולא הייתה מגבלת תקציב הייתי הולך כנראה על ה JL לאור הביקורות למרות שיש לי נטיה לקנטון על מנת להשלים את הסדרה אני מניח שהוא מותאם לרמקולים בצורה טובה.
אשמח להכוונה.
לדעתי REL או JL AUDIO.
REL ידועים כסאבים הכי "מוזיקליים" ושקופים בזכות החיבור הייחודי שמתחבר ליציאות לרמקולים וכך בעצם הכיול לוקח כמה דקות במקרה הכי גרוע.
מה גם שהתמחור של היבואן בארץ מצוין, זהה לחו"ל ולפעמים אפילו פחות.
מיותר לרכוש סאב תואם לרמקולים, במיוחד שלסאב אין גוון צליל כלשהו: תחתוך אותו כמו שצריך, שיהיה מהיר וחזק מספיק בהתאמה לחלל וסלאמת.
REL ידועים כסאבים הכי "מוזיקליים" ושקופים בזכות החיבור הייחודי שמתחבר ליציאות לרמקולים וכך בעצם הכיול לוקח כמה דקות במקרה הכי גרוע.
מה גם שהתמחור של היבואן בארץ מצוין, זהה לחו"ל ולפעמים אפילו פחות.
מיותר לרכוש סאב תואם לרמקולים, במיוחד שלסאב אין גוון צליל כלשהו: תחתוך אותו כמו שצריך, שיהיה מהיר וחזק מספיק בהתאמה לחלל וסלאמת.
Utopia
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 98 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי ושוב רק לדעתי השילוב של סאב בסטריאו לא מוסיף הוא גורע
אצלי ביצעתי בדיקה. ליפני שבועיים חיברתי את הסאב שלי svs13 plus להגברה ולדעתי זה לא היוסיף אלא גרע אולי בגלל שלא ביצעתי שום שינוי בכיול של הסאב..
אצלי ביצעתי בדיקה. ליפני שבועיים חיברתי את הסאב שלי svs13 plus להגברה ולדעתי זה לא היוסיף אלא גרע אולי בגלל שלא ביצעתי שום שינוי בכיול של הסאב..
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לדעתי לך בכלל ה svs pc13 . הוא בתצורת גליל ,כלומר תופס שטח ריצפה קטן ,ויורד נמוך.
סאב איכותי ביותר.
אחד ההיתרונות של ה svs שאתה יכול להפוך אותו לסאב סגור או סאב עם פורטים בהתאם לנדרש.
סאב איכותי ביותר.
אחד ההיתרונות של ה svs שאתה יכול להפוך אותו לסאב סגור או סאב עם פורטים בהתאם לנדרש.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

עדיף מהחזיר pb13 . בסלון ביתי רגיל שיש בעיית מקום זה יתרון שמאפשר לך לרכוש את הדגם שזהה כמעט ב 99.9% לביצועים של ה pb13 אבל נכנס לו בתקציב.yarino כתב:יואב, זה כמו לשים בסלון חבית של יין...
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
who8dcat : שאלה - בדקת בבית סאב בעלות של 4K - 6K שלא התאימו ?
אני הייתי מנסה להגיע לתוצאה המבוקשת מהמחיר הזול ליקר ולא הייתי
הולך ישר על תקציב גבוהה - אבל זה רק אני
איתן.
אני הייתי מנסה להגיע לתוצאה המבוקשת מהמחיר הזול ליקר ולא הייתי
הולך ישר על תקציב גבוהה - אבל זה רק אני
איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .
סתם הכללה. לכל יצרן שמכבד את עצמו יש סאבים טובים יותר וטובים פחות, ואין מישהו שנמצא בטופ של הפירמידה.REL ידועים כסאבים הכי "מוזיקליים" ושקופים בזכות החיבור הייחודי שמתחבר ליציאות לרמקולים...
מה הקשר של החיבור ש REL משתמשים בו, "למוזיקליות" (לא שיש דבר כזה)???
who8dcat - ה JL לדעתי מחזיק את ה edge ברשימה שהבאת, אבל אני גם ממליץ לבדוק את הדגם הזה:
http://www.rythmikaudio.com/F15HP.html
זו הסטיגמה שנדבקה לREL, וע"פ מה שאני שמעתי כשבדקתי את ספינת הדגל של סאנפייר שאמורים להיות טובים.... זה בהחלט נכון.HazooM כתב:סתם הכללה. לכל יצרן שמכבד את עצמו יש סאבים טובים יותר וטובים פחות, ואין מישהו שנמצא בטופ של הפירמידה.REL ידועים כסאבים הכי "מוזיקליים" ושקופים בזכות החיבור הייחודי שמתחבר ליציאות לרמקולים...
מה הקשר של החיבור ש REL משתמשים בו, "למוזיקליות" (לא שיש דבר כזה)???
who8dcat - ה JL לדעתי מחזיק את ה edge ברשימה שהבאת, אבל אני גם ממליץ לבדוק את הדגם הזה:
http://www.rythmikaudio.com/F15HP.html...
מוזיקליות = מהירות ועדינות, זו ההגדרה שלי, והחיבור הזה מאפשר את התקיימות התכונות הנ"ל, והוא גם ייחודי לREL, עוד סיבה שלא צריכים לפספס אותם, מה גם שהעיצוב של הסאבים שלהם הרבה הרבה יותר עדין ומשתלב מאשר שאר הטנקים.
Utopia
תודה לכולם על התגובות.
איתן - לא ניסיתי סאב במחיר 4-6, לא נראה לי שבמחיר הזה אני יכול לקבל סאב מהיר מדויק ונטול ״מריחות״ אשמח לשמוע המלצות..
מקריאה בפורומים הjl פנומנלי אבל יחד עם זאת, מאד יקר, עדיין מתלבט.
קיפי- מי מיבא את rel? תוכל להמליץ על דגם ספציפי/מחיר?
איתן - לא ניסיתי סאב במחיר 4-6, לא נראה לי שבמחיר הזה אני יכול לקבל סאב מהיר מדויק ונטול ״מריחות״ אשמח לשמוע המלצות..
קיפי- מי מיבא את rel? תוכל להמליץ על דגם ספציפי/מחיר?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

היבואן של רל הוא שמי משיח שממוקם בחיפה.who8dcat כתב:תודה לכולם על התגובות.
קיפי- מי מיבא את rel? תוכל להמליץ על דגם ספציפי/מחיר?...
החיבור שאתה מתכוון אליו זה פשוט חיבור Speaker level - הסיגנל שמגיע לסאב הוא אותו הסיגנל, והצורת חיבור הזו לא הופכת את הסאב "למוזיקלי" יותר או טוב יותר. במקור, חיבור מהסוג הזה היה מיועד לציוד שאינו כולל יציאת סאב יעודית. REL לא גילו פה את אמריקה, והחיבור הזה יחודי להם פשוט בגלל שאף יצרן אחר לא טורח עם השטות הזו.מוזיקליות = מהירות ועדינות, זו ההגדרה שלי, והחיבור הזה מאפשר את התקיימות התכונות הנ"ל, והוא גם ייחודי לREL, עוד סיבה שלא צריכים לפספס אותם, מה גם שהעיצוב של הסאבים שלהם הרבה הרבה יותר עדין ומשתלב מאשר שאר הטנקים....
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
אני חושב שהוא התכוון לחיבור ה-Neutrik Speakon שהוא די ייחודי ל-REL ולמיטב הבנתי נותן תוצאות טובות מאוד...HazooM כתב:החיבור שאתה מתכוון אליו זה פשוט חיבור Speaker level - הסיגנל שמגיע לסאב הוא אותו הסיגנל, והצורת חיבור הזו לא הופכת את הסאב "למוזיקלי" יותר או טוב יותר. במקור, חיבור מהסוג הזה היה מיועד לציוד שאינו כולל יציאת סאב יעודית. REL לא גילו פה את אמריקה, והחיבור הזה יחודי להם פשוט בגלל שאף יצרן אחר לא טורח עם השטות הזו.מוזיקליות = מהירות ועדינות, זו ההגדרה שלי, והחיבור הזה מאפשר את התקיימות התכונות הנ"ל, והוא גם ייחודי לREL, עוד סיבה שלא צריכים לפספס אותם, מה גם שהעיצוב של הסאבים שלהם הרבה הרבה יותר עדין ומשתלב מאשר שאר הטנקים.......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

למה יש לי הרגשה שאתה ממש אבל ממש לא אוהב את REL ?HazooM כתב:החיבור שאתה מתכוון אליו זה פשוט חיבור Speaker level - הסיגנל שמגיע לסאב הוא אותו הסיגנל, והצורת חיבור הזו לא הופכת את הסאב "למוזיקלי" יותר או טוב יותר. במקור, חיבור מהסוג הזה היה מיועד לציוד שאינו כולל יציאת סאב יעודית. REL לא גילו פה את אמריקה, והחיבור הזה יחודי להם פשוט בגלל שאף יצרן אחר לא טורח עם השטות הזו.מוזיקליות = מהירות ועדינות, זו ההגדרה שלי, והחיבור הזה מאפשר את התקיימות התכונות הנ"ל, והוא גם ייחודי לREL, עוד סיבה שלא צריכים לפספס אותם, מה גם שהעיצוב של הסאבים שלהם הרבה הרבה יותר עדין ומשתלב מאשר שאר הטנקים.......
החיבור הזה טוב בעיקר למי שעושה שימוש בסט של פרה דו ערוצי ופאור , בשילוב עם מערכת רב ערוצית , כמו שיש אצלי.
בסיידר, בפועל התוצאות מדהימות והוא משתלב עם רמקולים ברמה גבוהה מאוד שהבאסים הם הצד החלש שלהם בחלל גדול כמו שלי, אז מה נאמר? כנראה שזו לא כזו "שטות" אחרי הכל.HazooM כתב:החיבור שאתה מתכוון אליו זה פשוט חיבור Speaker level - הסיגנל שמגיע לסאב הוא אותו הסיגנל, והצורת חיבור הזו לא הופכת את הסאב "למוזיקלי" יותר או טוב יותר. במקור, חיבור מהסוג הזה היה מיועד לציוד שאינו כולל יציאת סאב יעודית. REL לא גילו פה את אמריקה, והחיבור הזה יחודי להם פשוט בגלל שאף יצרן אחר לא טורח עם השטות הזו.מוזיקליות = מהירות ועדינות, זו ההגדרה שלי, והחיבור הזה מאפשר את התקיימות התכונות הנ"ל, והוא גם ייחודי לREL, עוד סיבה שלא צריכים לפספס אותם, מה גם שהעיצוב של הסאבים שלהם הרבה הרבה יותר עדין ומשתלב מאשר שאר הטנקים.......
Utopia
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
kipikipod,
מסכים עם כל מילה, רל אתה פשוט זורק את הסאב והוא מתמזג עם הקדמיים.
למה? לא ממש משנה
מסכים עם כל מילה, רל אתה פשוט זורק את הסאב והוא מתמזג עם הקדמיים.
למה? לא ממש משנה
Neutrik זה היצרן של הקונקטור, Speakeon זה סוג הקונקטור, שכמעט תמיד משמש לציוד PA. אין פה שום ייחודיות.אני חושב שהוא התכוון לחיבור ה-Neutrik Speakon שהוא די ייחודי ל-REL ולמיטב הבנתי נותן תוצאות טובות מאוד...
ההרגשה שלך נכונה. הם לא רכשו את המוניטין שלהם בצדק, וכמעט תמיד הסאבים שלהם יקרים מדי בשביל הביצועים.למה יש לי הרגשה שאתה ממש אבל ממש לא אוהב את REL ?
החיבור הזה טוב בעיקר למי שעושה שימוש בסט של פרה דו ערוצי ופאור , בשילוב עם מערכת רב ערוצית , כמו שיש אצלי....
החיבור המדובר אכן מתאים למה שאתה אומר, אבל אני הלכתי נגד הטענה שזה משפר את הביצועים או את "המוזיקליות".
בסיידר, בפועל התוצאות מדהימות והוא משתלב עם רמקולים ברמה גבוהה מאוד שהבאסים הם הצד החלש שלהם בחלל גדול כמו שלי, אז מה נאמר? כנראה שזו לא כזו "שטות" אחרי הכל....
אפשר לומר את זה על כל סאב טוב. ל REL אין מונופול על סאבים "שמשתלבים" עם הרמקולים יותר טוב מאחרים. ושוב, החיבור שאנחנו מדברים עליו, לא משנה מאומה מבחינת הביצועים של הסאב.מסכים עם כל מילה, רל אתה פשוט זורק את הסאב והוא מתמזג עם הקדמיים.
למה? לא ממש משנה...
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
Hazoom,
יצא לך לבדוק במדידות את חיבור speakon ברל לעומת החיבור קואקס? להסיר ספק אני
שואל ברצינות, לאוזניי ההבדל בתוצאה שונה.
יצא לך לבדוק במדידות את חיבור speakon ברל לעומת החיבור קואקס? להסיר ספק אני
שואל ברצינות, לאוזניי ההבדל בתוצאה שונה.