מתלבט בבחירת סאבוופר עד 10,000 JL F112 vs VelodyneUltra/SPL12 vs Canton

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
who8dcat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מחפש סאב בעיקר למוזיקה מעדיף להישאר בתקציב של עד 10,000 ש"ח
אני מרוצה מהסטאפ שלי אבל מרגיש שחסר לי פאנץ' בתחום התחתון.
חדר של 4 על 6 (ממשיך למטבח פתוח של סה"כ 4 על 15)

רמקולים Canton:
Vento 890
Vento 830 surround
Vento 858 Center
Yamaha 3067
Hegel HD2 DAC
HTPC

מועמדים:
(Canton Vento Sub 850R (same series as my speakers set
http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... art-1.html

Velodyne Optimum 12 aka SPL 12
http://www.hometheaterhifi.com/subwoofe ... eview.html

SVS 12 SB Plus
http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... art-3.html

JL audio 112
http://www.hometheaterhifi.com/subwoofe ... iew36.html

במידה ולא הייתה מגבלת תקציב הייתי הולך כנראה על ה JL לאור הביקורות למרות שיש לי נטיה לקנטון על מנת להשלים את הסדרה אני מניח שהוא מותאם לרמקולים בצורה טובה.
אשמח להכוונה.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #2 

לדעתי REL או JL AUDIO.

REL ידועים כסאבים הכי "מוזיקליים" ושקופים בזכות החיבור הייחודי שמתחבר ליציאות לרמקולים וכך בעצם הכיול לוקח כמה דקות במקרה הכי גרוע.
מה גם שהתמחור של היבואן בארץ מצוין, זהה לחו"ל ולפעמים אפילו פחות.

מיותר לרכוש סאב תואם לרמקולים, במיוחד שלסאב אין גוון צליל כלשהו: תחתוך אותו כמו שצריך, שיהיה מהיר וחזק מספיק בהתאמה לחלל וסלאמת.
Utopia

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #3 

אין שום קשר להתאמת סאב לרמקולים, לי יש את ה JL 113 ואני יותר ממרוצה מהביצועים שלו בסטריאו ובסרטים.

אגב, כל הקישורים שנתת לא טובים.

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

לדעתי ושוב רק לדעתי השילוב של סאב בסטריאו לא מוסיף הוא גורע
אצלי ביצעתי בדיקה. ליפני שבועיים חיברתי את הסאב שלי svs13 plus להגברה ולדעתי זה לא היוסיף אלא גרע אולי בגלל שלא ביצעתי שום שינוי בכיול של הסאב..

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

לדעתי לך בכלל ה svs pc13 . הוא בתצורת גליל ,כלומר תופס שטח ריצפה קטן ,ויורד נמוך.

סאב איכותי ביותר.

אחד ההיתרונות של ה svs שאתה יכול להפוך אותו לסאב סגור או סאב עם פורטים בהתאם לנדרש.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3436
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #6 

יואב, זה כמו לשים בסלון חבית של יין :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

yarino כתב:יואב, זה כמו לשים בסלון חבית של יין :)
...
עדיף מהחזיר pb13 . בסלון ביתי רגיל שיש בעיית מקום זה יתרון שמאפשר לך לרכוש את הדגם שזהה כמעט ב 99.9% לביצועים של ה pb13 אבל נכנס לו בתקציב.

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #8 

who8dcat : שאלה - בדקת בבית סאב בעלות של 4K - 6K שלא התאימו ?

אני הייתי מנסה להגיע לתוצאה המבוקשת מהמחיר הזול ליקר ולא הייתי

הולך ישר על תקציב גבוהה - אבל זה רק אני :wink:

איתן.
הציוד הוא האמצעי , התכנים הם הנשמה ומכאן ההנאה . . .

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

REL ידועים כסאבים הכי "מוזיקליים" ושקופים בזכות החיבור הייחודי שמתחבר ליציאות לרמקולים
...
סתם הכללה. לכל יצרן שמכבד את עצמו יש סאבים טובים יותר וטובים פחות, ואין מישהו שנמצא בטופ של הפירמידה.
מה הקשר של החיבור ש REL משתמשים בו, "למוזיקליות" (לא שיש דבר כזה)???

who8dcat - ה JL לדעתי מחזיק את ה edge ברשימה שהבאת, אבל אני גם ממליץ לבדוק את הדגם הזה:

http://www.rythmikaudio.com/F15HP.html

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

HazooM כתב:
REL ידועים כסאבים הכי "מוזיקליים" ושקופים בזכות החיבור הייחודי שמתחבר ליציאות לרמקולים
...
סתם הכללה. לכל יצרן שמכבד את עצמו יש סאבים טובים יותר וטובים פחות, ואין מישהו שנמצא בטופ של הפירמידה.
מה הקשר של החיבור ש REL משתמשים בו, "למוזיקליות" (לא שיש דבר כזה)???

who8dcat - ה JL לדעתי מחזיק את ה edge ברשימה שהבאת, אבל אני גם ממליץ לבדוק את הדגם הזה:

http://www.rythmikaudio.com/F15HP.html
...
זו הסטיגמה שנדבקה לREL, וע"פ מה שאני שמעתי כשבדקתי את ספינת הדגל של סאנפייר שאמורים להיות טובים.... זה בהחלט נכון.

מוזיקליות = מהירות ועדינות, זו ההגדרה שלי, והחיבור הזה מאפשר את התקיימות התכונות הנ"ל, והוא גם ייחודי לREL, עוד סיבה שלא צריכים לפספס אותם, מה גם שהעיצוב של הסאבים שלהם הרבה הרבה יותר עדין ומשתלב מאשר שאר הטנקים.
Utopia

who8dcat פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

תודה לכולם על התגובות.
איתן - לא ניסיתי סאב במחיר 4-6, לא נראה לי שבמחיר הזה אני יכול לקבל סאב מהיר מדויק ונטול ״מריחות״ אשמח לשמוע המלצות..
מקריאה בפורומים הjl פנומנלי אבל יחד עם זאת, מאד יקר, עדיין מתלבט.
קיפי- מי מיבא את rel? תוכל להמליץ על דגם ספציפי/מחיר?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

who8dcat כתב:תודה לכולם על התגובות.
איתן - לא ניסיתי סאב במחיר 4-6, לא נראה לי שבמחיר הזה אני יכול לקבל סאב מהיר מדויק ונטול ״מריחות״ אשמח לשמוע המלצות..
מקריאה בפורומים הjl פנומנלי אבל יחד עם זאת, מאד יקר, עדיין מתלבט.
קיפי- מי מיבא את rel? תוכל להמליץ על דגם ספציפי/מחיר?
...
היבואן של רל הוא שמי משיח שממוקם בחיפה.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לדעתי כל REL שיכנס לך בתקציב יעשה ת'עבודה, עד 10K ש"ח אפשר את ה R528 והR328...
גם JL AUDIO מעולים לא פחות, לדעתי התמחור שלהם רק מתחיל מ10K ש"ח (יש סיכוי שאני טועה, לא סגור לגבי זה).
Utopia

HazooM
כתב
כתב

שליחה #14 

מוזיקליות = מהירות ועדינות, זו ההגדרה שלי, והחיבור הזה מאפשר את התקיימות התכונות הנ"ל, והוא גם ייחודי לREL, עוד סיבה שלא צריכים לפספס אותם, מה גם שהעיצוב של הסאבים שלהם הרבה הרבה יותר עדין ומשתלב מאשר שאר הטנקים.
...
החיבור שאתה מתכוון אליו זה פשוט חיבור Speaker level - הסיגנל שמגיע לסאב הוא אותו הסיגנל, והצורת חיבור הזו לא הופכת את הסאב "למוזיקלי" יותר או טוב יותר. במקור, חיבור מהסוג הזה היה מיועד לציוד שאינו כולל יציאת סאב יעודית. REL לא גילו פה את אמריקה, והחיבור הזה יחודי להם פשוט בגלל שאף יצרן אחר לא טורח עם השטות הזו.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #15 

HazooM כתב:
...
החיבור שאתה מתכוון אליו זה פשוט חיבור Speaker level - הסיגנל שמגיע לסאב הוא אותו הסיגנל, והצורת חיבור הזו לא הופכת את הסאב "למוזיקלי" יותר או טוב יותר. במקור, חיבור מהסוג הזה היה מיועד לציוד שאינו כולל יציאת סאב יעודית. REL לא גילו פה את אמריקה, והחיבור הזה יחודי להם פשוט בגלל שאף יצרן אחר לא טורח עם השטות הזו.
...
אני חושב שהוא התכוון לחיבור ה-Neutrik Speakon שהוא די ייחודי ל-REL ולמיטב הבנתי נותן תוצאות טובות מאוד... (f)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

HazooM כתב:
...
...
למה יש לי הרגשה שאתה ממש אבל ממש לא אוהב את REL ?

:lol: :lol: :lol:

החיבור הזה טוב בעיקר למי שעושה שימוש בסט של פרה דו ערוצי ופאור , בשילוב עם מערכת רב ערוצית , כמו שיש אצלי.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

HazooM כתב:
...
...
בסיידר, בפועל התוצאות מדהימות והוא משתלב עם רמקולים ברמה גבוהה מאוד שהבאסים הם הצד החלש שלהם בחלל גדול כמו שלי, אז מה נאמר? כנראה שזו לא כזו "שטות" אחרי הכל.
Utopia

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #18 

kipikipod,
מסכים עם כל מילה, רל אתה פשוט זורק את הסאב והוא מתמזג עם הקדמיים.
למה? לא ממש משנה :idea:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

HazooM
כתב
כתב

שליחה #19 

אני חושב שהוא התכוון לחיבור ה-Neutrik Speakon שהוא די ייחודי ל-REL ולמיטב הבנתי נותן תוצאות טובות מאוד
...
Neutrik זה היצרן של הקונקטור, Speakeon זה סוג הקונקטור, שכמעט תמיד משמש לציוד PA. אין פה שום ייחודיות.
למה יש לי הרגשה שאתה ממש אבל ממש לא אוהב את REL ?
החיבור הזה טוב בעיקר למי שעושה שימוש בסט של פרה דו ערוצי ופאור , בשילוב עם מערכת רב ערוצית , כמו שיש אצלי.
...
ההרגשה שלך נכונה. הם לא רכשו את המוניטין שלהם בצדק, וכמעט תמיד הסאבים שלהם יקרים מדי בשביל הביצועים.
החיבור המדובר אכן מתאים למה שאתה אומר, אבל אני הלכתי נגד הטענה שזה משפר את הביצועים או את "המוזיקליות".
בסיידר, בפועל התוצאות מדהימות והוא משתלב עם רמקולים ברמה גבוהה מאוד שהבאסים הם הצד החלש שלהם בחלל גדול כמו שלי, אז מה נאמר? כנראה שזו לא כזו "שטות" אחרי הכל.
...
מסכים עם כל מילה, רל אתה פשוט זורק את הסאב והוא מתמזג עם הקדמיים.
למה? לא ממש משנה
...
אפשר לומר את זה על כל סאב טוב. ל REL אין מונופול על סאבים "שמשתלבים" עם הרמקולים יותר טוב מאחרים. ושוב, החיבור שאנחנו מדברים עליו, לא משנה מאומה מבחינת הביצועים של הסאב.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #20 

Hazoom,
יצא לך לבדוק במדידות את חיבור speakon ברל לעומת החיבור קואקס? להסיר ספק אני
שואל ברצינות, לאוזניי ההבדל בתוצאה שונה.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”