מתלבט בבחירת סאבוופר עד 10,000 JL F112 vs VelodyneUltra/SPL12 vs Canton

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #21 

Hazoom,

Well, לעומת זאת נתת ציון גבוה לסאנפייר שבדקתי אצלי שבועיים והוא היה איטי, בומי לא משנה היכן הצבתי אותו, והוא עוד כולל RC.

מעניין, אילו דגמים של REL בדקת?
Utopia

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #22 

יצא לך לבדוק במדידות את חיבור speakon ברל לעומת החיבור קואקס? להסיר ספק אני
שואל ברצינות, לאוזניי ההבדל בתוצאה שונה.
...
...
לא היו אצלי סאבים של REL לביקורת.
Well, לעומת זאת נתת ציון גבוה לסאנפייר שבדקתי אצלי שבועיים והוא היה איטי, בומי לא משנה היכן הצבתי אותו, והוא עוד כולל RC.
...
כמו שציינתי בביקורת - הכל יחסי. הביצועים טובים בשביל סאב כזה קטן. הסאב נשמע אצלך כמו שהוא נשמע, מכיון שלחדר ישנה השפעה מאד גדולה, וה RC בסאב הזה (וכמעט בכל סאב אחר שבדקתי) לא עושה עבודה טובה. חוץ מזה, תגדיר "איטי"? איך הגעת בכלל למסקנה שהוא "איטי" יחסית לאחרים?

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

HazooM כתב:
יצא לך לבדוק במדידות את חיבור speakon ברל לעומת החיבור קואקס? להסיר ספק אני
שואל ברצינות, לאוזניי ההבדל בתוצאה שונה.
...
...
לא היו אצלי סאבים של REL לביקורת.
...
כמו שציינתי בביקורת - הכל יחסי. הביצועים טובים בשביל סאב כזה קטן. הסאב נשמע אצלך כמו שהוא נשמע, מכיון שלחדר ישנה השפעה מאד גדולה, וה RC בסאב הזה (וכמעט בכל סאב אחר שבדקתי) לא עושה עבודה טובה. חוץ מזה, תגדיר "איטי"? איך הגעת בכלל למסקנה שהוא "איטי" יחסית לאחרים?
...
לא היו אצלך סאבים של REL ועדיין אתה בא באמירה נחרצת שהם בגדול OVER-PRICED \ OVER-RATED..................... :|

לגבי האיטיות, מרגישים שסאב איטי כשהוא לא מצליח להשתלב עם רמקולים עם אופי דינאמי.
לא משנה כמה ניסיתי, לא הצלחתי להגיע איתו לווליום שיהיה נכון, אפילו בסרטים.
במוסיקה אין על מה לדבר, לפעמים נראה שיש אשכרה דיליי של כמה ms בין הרמקולים לסאב.
כן, זה מה שנקרא סאב איטי לדעתי.
Utopia

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #24 

האמת גם אני מופתע hazoom, לקטול בלי לבדוק לא מתאים לך.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

HazooM
כתב
כתב

שליחה #25 

לא היו אצלך סאבים של REL ועדיין אתה בא באמירה נחרצת שהם בגדול OVER-PRICED \ OVER-RATED.....................
...
...
אתם צודקים לגמרי, ואני בחיים לא אגיד דברים כאלו על נניח מגברים או רמקולים, כי באלו יש המון עניין של טעם אישי.
בסאבים לעומת זאת - רמקולים שאמורים להפיק טווח תדרים קטן, אין טעם אישי, יש סאב טוב, פחות טוב, וגרוע.

אני באופן אישי בחנתי אצלי 8 סאבים שונים, ובניתי חמישה, ככה שניסיון לא חסר לי. בנוסף, מדידות של סאבים בסביבה חיצונית אומרות הכל על הביצועים שלהם (וזאת ללא ההשפעה הגדולה של החדר), ואחרי סקירה של ים מדידות של סאבים מסחריים זולים/יקרים, DIY, כולל כמה דגמים של REL, רואים בבירוור ש REL לא מספקים סחורה שתואמת למוניטין שלהם.

אני לא בא ואומר שאלו סאבים גרועים, אלא "שהסגידה" העיוורת למותג הזה, כמי שמייצר "סאבים מוזיקליים" (או כל תואר מפוצץ אחר), היא מוגזמת לחלוטין.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

HazooM כתב:
לא היו אצלך סאבים של REL ועדיין אתה בא באמירה נחרצת שהם בגדול OVER-PRICED \ OVER-RATED.....................
...
...
אתם צודקים לגמרי, ואני בחיים לא אגיד דברים כאלו על נניח מגברים או רמקולים, כי באלו יש המון עניין של טעם אישי.
בסאבים לעומת זאת - רמקולים שאמורים להפיק טווח תדרים קטן, אין טעם אישי, יש סאב טוב, פחות טוב, וגרוע.

אני באופן אישי בחנתי אצלי 8 סאבים שונים, ובניתי חמישה, ככה שניסיון לא חסר לי. בנוסף, מדידות של סאבים בסביבה חיצונית אומרות הכל על הביצועים שלהם (וזאת ללא ההשפעה הגדולה של החדר), ואחרי סקירה של ים מדידות של סאבים מסחריים זולים/יקרים, DIY, כולל כמה דגמים של REL, רואים בבירוור ש REL לא מספקים סחורה שתואמת למוניטין שלהם.

אני לא בא ואומר שאלו סאבים גרועים, אלא "שהסגידה" העיוורת למותג הזה, כמי שמייצר "סאבים מוזיקליים" (או כל תואר מפוצץ אחר), היא מוגזמת לחלוטין.
...
סגידה עיוורת? גם לי וגם לאיתן (אם אני לא טועה) יש REL, דגמים שונים לגמריי מדורות אחרים.

אתה אולי זה שהולך בדרך של "קטילה עיוורת", נוסף לכך שלא בדקת REL בעצמך, אתה מתעלם מהעובדה שזה אולי התחום הכי לא "מדיד" שיש. אם כך היה - לא היו ויכוחים על כבלים, העמדה ועוד כמה דברים שנחשבים "וודו" בתחום הזה.

לעומת זאת, אתה בין המבקרים היחידים שמשקיעים בביקורות יותר במדידות מאשר ברשימת חוות דעת עם בשר, לכן לא מפתיע שתתייחס למדידות בצורה כזו.

אגב, לא היה סאבוופר אחד של REL שנקטל בביקורות, אבל מה נאמר, כמו שמנצ'סטר יונייטד היא הקבוצה האהובה בעולם, היא גם השנואה בעולם, כך שה"קטילה" שלך מובנת.
Utopia

HazooM
כתב
כתב

שליחה #27 

אתה אולי זה שהולך בדרך של "קטילה עיוורת", נוסף לכך שלא בדקת REL בעצמך, אתה מתעלם מהעובדה שזה אולי התחום הכי לא "מדיד" שיש. אם כך היה - לא היו ויכוחים על כבלים, העמדה ועוד כמה דברים שנחשבים "וודו" בתחום הזה.
...
התחום הכי לא מדיד שיש? זו דעתך, ולכן אני לא אכנס לנושא, מכיון שזה רק יוצר וויכוחים מיותרים.
לעומת זאת, אתה בין המבקרים היחידים שמשקיעים בביקורות יותר במדידות מאשר ברשימת חוות דעת עם בשר, לכן לא מפתיע שתתייחס למדידות בצורה כזו.
...
אני משקיע בשני הדברים באופן שווה, הגרפים בביקורות פשוט "תופסים נפח", וזה גורם לאנשים לחשוב כמוך. מה שכן, המדידות הן אובייקטיביות, לעומת זאת "חוות דעת עם בשר" כמו שאתה אומר, היא דעתי האישית בלבד, ועוד כזו שמושפעת מהתנאים שעומדים לרשותי.
אם נכוון את זה לסאבים - אלו נשמעים שונה לגמרי בכל חדר (יותר מרמקולים), אז מה תגיד על מבקר שקטל סאב בגלל שהוא נשמע גרוע בחדר שלו, כאשר בפועל, דעתו היתה מתהפכת לגמרי אם הוא היה מאזין לאותו הסאב בחדר אחר? בגלל זה אני מפרסם מדידות שלא מושפעות מהחדר, וגם כאלו שכן מושפעות, כל זה בנוסף להאזנה.
אגב, לא היה סאבוופר אחד של REL שנקטל בביקורות, אבל מה נאמר, כמו שמנצ'סטר יונייטד היא הקבוצה האהובה בעולם, היא גם השנואה בעולם, כך שה"קטילה" שלך מובנת.
...
מבחינתי, סאבים של REL עוד לא נבחנו על ידי "מבקר" רציני של סאבים (ואין הרבה כאלה). זה שקול ללקרוא ביקורת על מסעדה, שבה המבקר לא אהב את האוכל, אבל כל הסועדים במקום מבסוטים לגמרי. מי צודק?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”