מתעניין בטלויזיה 37-40 ושאלה על CHROMA 4:4:4

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
abc112 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

אני מתעניין בטלויזיה "37-"40. השימוש אמור להיות כמסך מחשב (עבודה ממרחק 140ס"מ) או צפיה בסרטים ממרחק 2-2.5 מטר. התקציב: 3500-4000

הייתי בכמה חנויות ואחת הטלויזיות שראיתי ודיי אהבתי היא: Philips 37PFL3507H
איכות תמונה ניראית דיי טובה. אבל הייתי רוצה לשמוע דעות לגבי הטלויזיה הזו. או אם יש המלצות לטלויזיה אחרת.

בנוסף, משיטוט באינטרנט הבנתי שלשימוש כמסך מחשב כדאי מאוד שהטלויזיה תהיה CHROMA 4:4:4.
עד כמה זה חשוב ואיך אני יכול לדעת אם המסך תומך בזה (חפשתי מידע לגבי זה בדגם שרשמתי למעלה ולא ראיתי כלום. יכול להיות שיש לכך שם נוסף?)?

תודה מראש :)

Yuniti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

גם אני כרגע בחיפושים אחר טלויזיה שתשמש גם כמסך מחשב.
אם אתה מתכוון להשתמש בטלויזיה כמסך במחשב במטרה לקרוא טקסטים למשל אז 4:4:4 מאד חשוב, אחרת האותיות נמרחות...
סביר להניח שבחיפושך אחר מידע על 4:4:4 הגעת לעמוד הבא -
http://www.avsforum.com/t/1381724/offic ... t_21386797
אם לא, אז תבדוק אותו. הקישור שהבאתי ישר מכוון אותך לתגובה שבה מרוכזת רשימה של טלויזיות שאנשים בדקו אם הן 4:4:4 או לא.
אמנם היא לא עודכנה כבר כמה זמן אבל זה עדיין משהו.
מופיע שם רק דגם אחד של פיליפס ה -47PFL4606H ומישהו העיד שהוא אכן 4:4:4
זהו, זה עד כמה שאני יכול לעזור לך.

abc112 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אחרי שפרסמתי את ההודעה כאן אכן הגעתי לקישור שהבאת.
מה שאני חושב שאני אעשה זה ללכת לחנות עם מחשב ופשוט לבדוק את זה.

אגב, איזה גודל של מסך אתה מחפש, ולאיזה מרחק צפיה?

ואם יש לך עוד מידע בנושא אשמח לשמוע 8)

תודה על התגובה!

Yuniti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

זה יכול להיות רעיון טוב, אם אכן יתנו לך לעשות את זה.
רק תשים לב בדיון בקישור שהבאתי מקודם שלפעמים צריך לחבר את המחשב בעזרת כבל DVI לHDMI, כדי שלא יעבור סאונד (כי הסאונד מפריע ל4:4:4).
ויש שם משהו שגם אפשר לעשות דרך המחשב EDID override או משהו כזה
(דוגמא לתגובה בנושא: http://www.avsforum.com/t/1381724/offic ... t_21390164 )

אני לא סגור כרגע על הגודל, 42 יכול להיות לי גדול מדי. כי המרחק צפיה שלי נע בין מטר, כשאני במחשב והמסך מולי, או 3.5 מטר מהראש שלי במיטה (מבנה חדר השינה שלי)

אני אשמח אם עוד אנשים יגיבו פה, אני מאמין שזה יהיה חסר תועלת לפתוח דיון חדש בקשר לחיפוש שלי אם פה בכלל לא עונים.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 681
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #5 

abc112

בתור אחד שמשתמש בטלויזיה כמסך מחשב אני יכול להגיד לך ששני הצרכים שלך מהמסך יוצרים סתירה.

ממרחק צפייה של 2-2.5 גם "40 יכול להיות מעט קטן מדי לצפייה בסרטים. מצד שני לא מומלץ בריאותית לשבת מול מסך גדול מ"40 במרחק של שימוש כמוניטור.

לגבי Full chroma sampling / 4:4:4 Chroma

כל הדגמים של סמסונג שנמכרים היום תומכים במצב הזה בכניסת VGA או בכניסה שמסומנת HDMI/DVI וכשהכניסה מוגדרת כPC בתפריט הכניסות.
בדגמים היוקרתיים יותר המצב הזה נתמך דרך כל כניסות הHDMI.

דגמי ה1080p הבסיסיים של LK450 / CS560 ,LG, גם תומכים במצב הזה דרך כניסת VGA ודרך כל כניסות הHDMI ורק בשימוש בכבל DVI-HDMI.

מעבר לשתי החברות שציינתי אני יודע שקיימים דגמים מאוד מסוימים של סוני ופיליפס שמאפשרים את המצב הזה. אתה צריך לחפש ברשימה שבקישור שYuniti נתן.

בנוסף ל4:4:4 אתה צריך שהLAG בטלויזיה יהיה מינימלי. הדגמים שציינתי עונים גם על זה.

Yuniti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

הבעיה היא שיש את הD550, שלפי הרשימה הגרסא האמריקאית שלו היא 4:4:4 אבל האירופאית לא. הנה קישור להודעה של הבחור עם הגרסא האירופאית:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthre ... st21483463

הוא אומר שאין לו בכלל תפריט INPUT בשביל לבחור PC, יכול להיות אולי שזה פשוט עניין של FW ישן?

אני אישית מחפש כרגע טלויזיה 32-42 (לא סגור עדיין) זולה שמספקת את הסחורה גם בחיבור למחשב.
האפשרויות שלי הן LG LK450\430 או סמסונג D550 (כי הבנתי שההבדל בינה לD\E5000 לא שווה את הכסף).
כך שההתלבטות שלי היא כרגע ביניהן.

עריכה: עכשיו שהזכרת את CS560Y בדקתי, והיא בערך באותו המחיר של הLK430, כך שהיא גם ניכנסת להתלבטות עד שאני אדע מה ההבדל ביניהן.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

Roi232 כתב:abc112

בתור אחד שמשתמש בטלויזיה כמסך מחשב אני יכול להגיד לך ששני הצרכים שלך מהמסך יוצרים סתירה.

ממרחק צפייה של 2-2.5 גם "40 יכול להיות מעט קטן מדי לצפייה בסרטים. מצד שני לא מומלץ בריאותית לשבת מול מסך גדול מ"40 במרחק של שימוש כמוניטור.

לגבי Full chroma sampling / 4:4:4 Chroma

כל הדגמים של סמסונג שנמכרים היום תומכים במצב הזה בכניסת VGA או בכניסה שמסומנת HDMI/DVI וכשהכניסה מוגדרת כPC בתפריט הכניסות.
בדגמים היוקרתיים יותר המצב הזה נתמך דרך כל כניסות הHDMI.

דגמי ה1080p הבסיסיים של LK450 / CS560 ,LG, גם תומכים במצב הזה דרך כניסת VGA ודרך כל כניסות הHDMI ורק בשימוש בכבל DVI-HDMI.

מעבר לשתי החברות שציינתי אני יודע שקיימים דגמים מאוד מסוימים של סוני ופיליפס שמאפשרים את המצב הזה. אתה צריך לחפש ברשימה שבקישור שYuniti נתן.

בנוסף ל4:4:4 אתה צריך שהLAG בטלויזיה יהיה מינימלי. הדגמים שציינתי עונים גם על זה.
...
מה שגם ,שבאופן כללי לשבת מטר ממסך של 42" ברזולוציה של מסך מחשב בגודל 22" נראה לי קצת לא נוח ,לא סתם במסכי המשחב בגדלים של 27" כבר משתמשים 2560X1600 או X1400 במסכי ה16:9 ..

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

IamEzio

זה נכון שבהגדרה של גודל נקודה ממוצע למסך מחשב מקובל לשים פאנל של 1920X1080 רק עד 27 אינץ' והרזולוציות שציינת מייצרות שטח עבודה ענק והמשחקים נראים מדהים אבל התמונה בטלויזיה עדיין נראית טוב.
העניין הוא שמסכים כאלה מצריכים הוצאה כספית על כרטיס מסך די חזק(וגם הוצאה גדולה יחסית על המסך עצמו) וזה לא עד כדי כך נחוץ או מתגמל אם אתה לא גיימר קיצוני או גרפיקאי. יש דווקא כאלה שמעדיפים מסכים עם NR יותר נמוכה, בעיקר כי אז הכל יותר קריא ועדיין חד.
התמונה בטלויזיה עדיין נראית מצוין ואתה גם מרוויח צבעים מדויקים יותר וניגודיות טובה יותר מאשר בפאנל TN הממוצע.
אישית לא הייתי מחליף את ה"37 שלי במסך מחשב.

abc112 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

Roi232, IamEzio, בהחלט חשבתי על הדבר הזה ומידי פעם עולה בי התלבטות אם להישאר עם המסך הנוכחי למחשב ולקנות "42 שתשמש לסרטים ומשחקים בלבד.
אני מחפש "40. זה נראה לי הכי מתאים לנתונים שציינתי (שאני יודע שהם לא אופטימלים).

Roi232, באיזה מרחק אתה יושב מהמסך?

Yuniti, אני חשבתי ללכת על משהו טיפה יותר חדיש. עם 100Hz וכו'. בקיצור, עדיין התלבטות..

אתמול בדקתי טלויזיה של סמסונג מסדרה 5. שלא נראה שיש לה full chroma אבל בדקתי אותה כשהיא היתה מחוברת ל-HDMI של המחשב ואם אני זוכר נכון לא חברתי לכניסה HDMI/DVI. בנוסף, ניסיתי גם עם DOK. שעליו היו את התמונות. אבל לפי מה שאני מבין אי אפשר ללמוד מזה.

אני אנסה להשיג מחשב עם DVI. או לפחות שני מתאמים ולבדוק את הטלויזיה הזו שוב.
במידה ויהיה חדש אני אעדכן.

תודה על התגובות!

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

Yuniti

קשה לי להאמין שבגרסא האירופאית של D550 אין תפריט Source.
בכל מקרה אם אתה קונה מחנות שעובדת עם היבואן הרשמי, סמליין, אתה מקבל את הדגם האסייתי שללא ספק תומך ב4:4:4.
D5000, אם עוד ניתן להשיג אותו, וE5000 טובים מD550 רק ברמה העיצובית. לעומת זאת סביר שהם יסבלו מתופעות תאורה אחורית שהן מינימליות בLCD רגיל ובD550 יש יותר כניסות.

למרות שציינתי את הדגם הזה בהודעה הראשונה יהיה לך קצת קשה למצוא חנות שמחזיקה את LK450 נכון להיום.
אתה תוכל למצוא אותו בעיקר באינטרנט.
LG הוציאה את הדגמים שלה ל2012 מוקדם מהרגיל וCS560 נכנס במקומו.

לפי מה שאתה מתאר גם אצלך יש התנגשות בין שני הצרכים מהטלויזיה.

חשוב גם שתדע את ההבדלים הבסיסיים בין הפאנלים של סמסונג לפאנלים של LG.
בגדול הפאנלים של סמסונג(ממשפחת הVA) בעלי ניגודיות יותר טובה ושחורים יותר טובים אבל הם סובלים מזמן תגובה יותר גבוה כלומר מריחות וmotion blur ברמה שיכולה להפריע לחדי הראייה.
הפאנלים של LG מאוד מהירים וזמן התגובה שלהם כמעט זהה לזה של פאנל TN(של מסך מחשב) אבל הניגודיות והשחורים סבילים ולא יותר.

לכל סוגי הפאנל יש תופעות כאלה ואחרות עם זוויות צפייה.

עוד דבר שאני לא בטוח ששמת לב אליו - הפאנלים של סמסונג בדגמים הרלוונטיים מגיעים ב"40 וב"46 ובLG ב"42 ו"47.

אני חושב שהטלויזיות של LG יותר מתאימות כמסך מחשב בעיקר בגלל זמן התגובה הנמוך.

abc112

אם אתה חושש לגבי המראה של הטקסט או הנוחות - אתה יכול להפסיק. מאוד נוח לעבוד עם מסך גדול. כל מי שישב מול המחשב שלי אמר שזה תענוג.

40" תמצא בעיקר בפאנלים מבוססי VA שנמצאים בסמסונג, סוני, פיליפס וטושיבה.

אני יושב 1.20-1.40 מהמסך. קח בחשבון שיש לי שולחן עמוק יחסית ושאין לי בעיות ראיה מיוחדות(עדיין).

אם אתה רוצה 100Hz כדאי שתדע שחוץ מהמסכים של סמסונג ל2012 ודגם אחד של פנסוניק שאר המסכים עם מנגנוני הכפלת הפריימים סובלים מLag גבוה ולכן לא טובים למשחקים או לחיבור מחשב מהבחינה הזאת.

אין צורך בכבל DVI לטלויזיות של סמסונג. ה4:4:4 מופעל גם עם כבל HDMI לHDMI. הבעיה היא עם LG במקרה הזה. איזה דגם בדקת?
אתה יכול לעשות את הבדיקה גם עם כבל VGA.

אי אפשר לבדוק Full chroma support דרך הDOK בסמסונג, כמו שאמרת.

abc112 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

Roi232, תודה רבה רבה!
אתה עוזר לי לאט לאט לסגור קצוות.

זו היתה טלויזה של סמסונג והיה עליה מדבקה שהיא סדרה 5. באינטרנט ראיתי שיש שתים כאלו. 40EH5000 ו 40EH5300 אבל אני לא יודע איזו מהן היא היתה.
Roi232 כתב: אתה יכול לעשות את הבדיקה גם עם כבל VGA.
...
זה אומר שאם אני מחבר מחשב דרך VGA-VGA ואני רואה שהוא 4:4:4 לא תהיה לי כל בעיה עם HDMI?
חשוב לי להבין את המשפט הזה. אם אני מבין אותו נכון הוא יכול להקל עליי מאוד..
בכל מקרה, כרגע בדקתי באינטרנט וראיתי שאין כל זכר ליציאה הזו בסמסונג החדשות :מבולבל:

Roi232 כתב:אם אתה רוצה 100Hz כדאי שתדע שחוץ מהמסכים של סמסונג ל2012 ודגם אחד של פנסוניק שאר המסכים עם מנגנוני הכפלת הפריימים סובלים מLag גבוה ולכן לא טובים למשחקים או לחיבור מחשב מהבחינה הזאת.
...
הייתי בטוח שזה להפך :oops:
מבחינת מספרים, אני מבין שעד 16ms זה נחשב טוב. אני צודק?

נראה לי שאני אחפש איפה יש 40EH5300 בתצוגה. ממה שאתה אומר עושה רושם שהיא דיי תתאים לי.

שוב תודה!

Yuniti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

Roi232 אני מעריך את התגובה המושקעת.

קודם כל אני מבין שLK450 וCS560 עקרונית אותה הטלויזיה (לפי מקורות בחו"ל חששתי שב560 יש הרבה פחות כניסות, אבל בדקתי את הדגם שמוכרים בארץ באתר של LG ישראל ובחוברת הוראות ניתן לראות בעצם שלא חסרים חיבורים [כמו VGA, AUDIO IN])

אם כך ההתלבטות בסוף היא מה יפריע יותר לחווית הצפיה, המריחה בסמסונג או השחורים בLG.
בתכלס אני הולך לחבר אותה ללפטופ בעיקר, כך שאני לא הולך להתפרע באיזה משחקים מטורפים...
אישית אני נוטה כרגע לכיוון הLG. בתכלס אני רגיל לשחורים לא מטורפים, מה שמפריע לי באמת זה כשקשה לראות פרטים בסצינות חשוכות.

בנוסף, יש את הטלויזיה הזאת של פיליפס שגם אמורה להיות 4:4:4, אשמח אם מישהו יכול לדעת חוות דעת עליה:
http://www.attractivi.co.il/product/%D7 ... 7%A4%D7%A1

מצטער abc112 שאני נדחף לך לאשכול, פשוט הפעילות כאן דלה יחסית ועדיף לרכז אותה בדיון אחד לדעתי.

abc112 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

חלילה! אתה תורם לדיון (Y)

לגבי הטלויזיה, בדקת שהם מספקים לך אחריות של היבואן.
כשגלשתי באתר של סמליין ראיתי שאטרקטיבי מסומן כמשווק לא מורשה. אני לא יודע מה לגבי פיליפס. אך כדאי לבדוק..

Yuniti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

טוב מאד שהעלתה את זה!
באמת תיכננתי להזמין מאטרקטיבי במקרה ואני אלך על סמסונג. אני אבדוק עכשיו גם לגבי משווקים מורשים של LG.

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

abc112

אין בעד מה. האמת היא שחסר כאן איזשהו פורום ביניים בין 'HTPC' ל'מסכים דקים' בשביל הדיונים האלה. זה מספיק מעניין בשביל פורום נפרד.

עכשיו שאתה אומר את זה אני נזכר שסמסונג הוציאה הרבה כניסות מדגמים מסוימים של 2012 וVGA בינהן.
VGA אגב נותן תמונה מעט פחות חדה מDVI/HDMI אבל עדיין חד מספיק כדי לעבור את הבדיקה של Belle Nuit.

בכל מקרה הבנת אותי נכון.

אתה צריך להבין איך עובד מנגנון החלקת התנועה:
נאמר שב00:59:01(שהוא ההווה) יש פריים אחד שמגיע מהממיר/נגן בלוריי/מחשב, ב00:59:02 פריים שני וכיו"ב.
המנגון הזה יוצר דיליי ובעצם לוקח את המידע מהפריים השני ומשפר את המעבר בינו לבין הראשון. לא הגיוני שלא יווצר דיליי אלא אם יש לך מנגנון שחוזה את העתיד בתוך הטלויזיה.
עקרונית הטלויזיות השונות אמורות להפסיק את העיבוד הזה ולספק Lag נמוך יחסית כשאתה מכבה את האפשרות בתפריט/מפעיל את 'מצב משחק' אבל מה שקורה בשטח ברוב הטלויזיות זה שהוא ממשיך לפעול בצורה מינימלית. היצרנים לא רוצים לתת לך שליטה מלאה על הטלויזיה.
למעשה זה היה ככה גם בסמסונג עד 2011 אבל כל הדגמים שיצא לי לקרוא עליהם השנה(בינהם ספינת הדגל) כן נותנים Lag נמוך מספיק במצב משחק או בחיבור מחשב.

אתה תוכל למצוא שרשור שלי מלפני שנה כמעט שמופיעות בו תמונות עם מדידות לאג של D550. הממוצע שמדדתי היה 27ms אבל אני יודע שעד 30ms(כמעט שני פריימים) גם מתקבל. עם זאת יש כאלה שמסוגלים להרגיש את זה ואז עדיף להשאר עם מסך מחשב ייעודי. צריך לציין שיש גם מסכי מחשב עם מעט לאג.

Yuniti

קיים דגם שלא ציינתי, LK430, שהוא פחות או יותר זהה מבחינת חומרה ל450 ומגיע עם רמקולים יותר טובים ובעיצוב שמזכיר את LD460 הפופולרי של 2010. הבעיה היא להשיג אותו היום.

למעשה רציתי לפתוח שרשור בפורום על CS650 כי אני מעוניין בגרסת ה"47, גודל שלא היה קיים בLK450.
מבחינת פלסטיקה מדובר באותה טלויזיה עם שינוי אחד משמעותי לטובה בעיצוב. בLK היה פס דמוי עץ מזעזע בתחתית המסך.
מבחינת חומרה - הציפיה, בעיקר מצד הגיימרים, הייתה שהמסך הזה יהיה הממשיך בסדרת ה1080p הבסיסיים של LG בגלל הלאג הנמוך, 4:4:4, פאנל IPS והמחיר האטרקטיבי.
השרשור הזה בAVS התחיל טוב והדרדר לאט לאט - http://www.avsforum.com/t/1397382/lg-cs560-570-series-2012-models

הטענות העיקריות שם הן מספר הכניסות המצומצם, בעיקר העובדה שהורידו כניסת HDMI אחת, את הVGA ואת יציאת האוזניות, ביטול אפשרות כיול צבעים לפי point IRE 10 שאומר שהכיול פחות מדויק וביטול עיבוד פריימים בסיסי כמו 2:2 pull down שאומר שהוידאו בתדרים מסוימים לא יהיה חלק ועוד.
אחרי שקראתי את זה החלטתי שהדגם לא מתאים לי אבל אז כשנכנסתי לאתרי מכירה ישראליים שכידוע מחזיקים את הדגם האסייתי שמיובא ע"י ח.י שמסתיים בY הופתעתי לראות שחוץ מהיציאה לאוזניות שאר המחברים זהים לLK450(כמו שהבנת בעצמך).
ברגע שיש הבדל כזה בין הדגמים יכול להיות שכל התלונות על הדגם האמריקאי לא רלוונטיות לדגם האסייתי. רק בדיקה בחנות או משתמש שרכש יוכלו לעזור כאן.

רוב דגמי הפתיחה לא מדהימים ברמת השחורים. השחורים בסמסונג מעט יותר טובים יחסית לLG אבל זה כמובן אפילו לא קרוב למסכים יותר יוקרתיים או לפלזמה.
אני מדבר בתור חד ראייה ופרפקציוניסט אבל יכול להיות שאתה לא תשים לב לבעיות התמונה שציינתי.
יש לי טלויזיות של שתי החברות ואם אני צריך לבחור רק אחת מהן, עם כמה שאני אוהב את התמונה הניגודית והחיה יותר בסמסונג, אני אלך עם LG.

לגבי הדגם של פיליפס - מדובר בדגם ישן יחסית שנמצא כבר שנה ורבע בשוק. אל תתפוס אותי במילה אבל לזכרוני יש בטלויזיות של פיליפס בעיה עם חיבור HDMI בכרטיסי מסך מסוימים.

Yuniti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

נשכח מהפיליפס בקיצור...

כן אני מכיר את הLK430. לפי מה שאני יודע היבואן הרישמי מיבא את הLK450 ב32" ו42" ואת הLK430 ב37".
אני מאמין שהתבלבלת והתכוונת לCS560.
בתכלס אני כבר דיי נעול על LG וכנראה על גודל של 37", השאלה היא אם LK450 או CS560, עם השפעה גדולה של באיזה מחיר אני אצליח למצוא כל אחת ואם היא בכלל קיימת בחנות.

אתה יכול להסביר אולי איפה ביטול עיבוד פריימים שציינת יכול לבוא לידי ביטוי? אם אני מחבר מחשב, התוכן שאני אריץ לא משנה נכון? (קבציי וידאו כבדים למשל)
ובחיבור ממיר של יס(סביר להניח ממיר HD)?

עריכה: טוב הציעו לי מחיר בשני חנויות אחת ל CS560 והשניה לLK450, שתיהם כ2450 (37").
ניראה לי שאני אלך על הLK450. עכשיו הקטע עם הפאנל, נראה לך שכדאי להתעסק עם הקוד של הטלויזיה מול החנות?
אחריי הכל הטלויזיה היא מהיבואן הרישמי. (וגם בארץ משום מה יש Y בסוף שמות הדגם שאצל היבואן הרישמי, אולי זה מצביא על פאנל IPS?)

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #17 

בטח שכדאי לוודא פאנל IPS.

לא. זה לא ה Y בסוף. ה Y בסוף אומר שזה ייבוא רשמי לישראל.

בשביל לראות את סוג הפאנל מספיק להסתכל על הארגז של הטלוויזיה.

על הארגז של הטלוויזיה יש מדבקה גדולה. כתוב שם בגדול את הדגם ומתחת יש כמה ברקודים. מעל הברקוד העליון השמאלי אתה תראה משהו בסגנון של

37LK430Y-TA.AMFYLH

ה Y שסימנתי באדום זה מה שחשוב. אם במקום ה Y אתה רואה למשל D זה אומר פאנל MVA של AUO שפחות טוב. (עקרונית גם W, Z ו I זה IPS).

Roi232
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

לא התבלבלתי. LK430 לא קיים ב"37 בייבוא של ח.י משום מה. הוא מגיע ב"32 וב"42.

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת בהתחשב בהבדלים בין הדגם האמריקאי לדגם האסייתי יכול להיות שכל הבעיות האלה לא קיימות ורק בדיקה פיזית תוכל לענות על זה.
במידה והבעיות לא קיימות עדיף ללכת על הCS560 רק מבחינה עיצובית.

מבחינת צפייה בכבלים בשיטת השידור בארץ (576i/720p/1080i@50Hz) יהיה הרבה Judder בתזוזות מסוימות של המצלמה. הבעיה הגדולה יותר היא עם 24Hz שפשוט לא יעשה את העבודה. זה יהיה כאילו 24p לא קיים בטלויזיה.
אני חוזר ואומר שלא בטוח שהבעיות האלה קיימות בדגם שנמכר בארץ XXCS560Y.

כל הטלויזיות של ח.י שיש לי ושיצא לי לראות בחנויות היו כולן עם פאנל IPS. אני משער שח.י מייבא רק טלויזיות שמיוצרות בקוריאה שבהן מתקינים רק את הפאנל הזה.
ממה שקראתי ב LG AVSForums כנראה הולכת בכיוון של פנסוניק עם שימוש עיקרי בIPS גם בדגמים הזולים.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #19 

רועי,

ראיתי בייבוא רשמי גם דגמים ללא IPS. צריך לוודא.

Yuniti
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

integral כתב:רועי,

ראיתי בייבוא רשמי גם דגמים ללא IPS. צריך לוודא.
...
בטוח שזה היה יבוא רישמי? היה Y סוף השם?
טוב בכל מקרה אני אבקש מהחנות לבדוק לי את הקוד ואשאל מה היא מדיניות החזרת המוצר במידה ולא פתחתי אותו.
(או שיש חוק כללי מתוך זכויות הצרכן בנוגע לזה? אין לי מושג)

רועי, צודק משום מה התבלבלתי לגמריי בקטע שLK450 הוא שמגיע ב37" ולא LK430.
שאלתי את סניף טרקלין שבעיר שלי אם יש להם את הCS560 ואין. ככה שזה יהיה דיי כאב ראש לבדוק אם יהיו לה את הבעיות שהזכרת. למרות שלא ניראה לי שימכרו בארץ דגם שלא הולך טוב עם שיטת השידור בה.

הפס למטה בתכלס לא ניראה לי כזה קריטי ואתה יכול לראות פה שבCS560 גם יש פס למטה, פשוט בצבע בהיר יותר כנראה:

(הצבע ב450 בכל מקרה גם דומה יותר לצבע הקיר שלי מאשר פס לבן)
http://www.lg.com/ca_en/tvs/lg-42CS560-lcd-tv

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”