abc112
אין בעד מה. האמת היא שחסר כאן איזשהו פורום ביניים בין 'HTPC' ל'מסכים דקים' בשביל הדיונים האלה. זה מספיק מעניין בשביל פורום נפרד.
עכשיו שאתה אומר את זה אני נזכר שסמסונג הוציאה הרבה כניסות מדגמים מסוימים של 2012 וVGA בינהן.
VGA אגב נותן תמונה מעט פחות חדה מDVI/HDMI אבל עדיין חד מספיק כדי לעבור את הבדיקה של Belle Nuit.
בכל מקרה הבנת אותי נכון.
אתה צריך להבין איך עובד מנגנון החלקת התנועה:
נאמר שב00:59:01(שהוא ההווה) יש פריים אחד שמגיע מהממיר/נגן בלוריי/מחשב, ב00:59:02 פריים שני וכיו"ב.
המנגון הזה יוצר דיליי ובעצם לוקח את המידע מהפריים השני ומשפר את המעבר בינו לבין הראשון. לא הגיוני שלא יווצר דיליי אלא אם יש לך מנגנון שחוזה את העתיד בתוך הטלויזיה.
עקרונית הטלויזיות השונות אמורות להפסיק את העיבוד הזה ולספק Lag נמוך יחסית כשאתה מכבה את האפשרות בתפריט/מפעיל את 'מצב משחק' אבל מה שקורה בשטח ברוב הטלויזיות זה שהוא ממשיך לפעול בצורה מינימלית. היצרנים לא רוצים לתת לך שליטה מלאה על הטלויזיה.
למעשה זה היה ככה גם בסמסונג עד 2011 אבל כל הדגמים שיצא לי לקרוא עליהם השנה(בינהם ספינת הדגל) כן נותנים Lag נמוך מספיק במצב משחק או בחיבור מחשב.
אתה תוכל למצוא שרשור שלי מלפני שנה כמעט שמופיעות בו תמונות עם מדידות לאג של D550. הממוצע שמדדתי היה 27ms אבל אני יודע שעד 30ms(כמעט שני פריימים) גם מתקבל. עם זאת יש כאלה שמסוגלים להרגיש את זה ואז עדיף להשאר עם מסך מחשב ייעודי. צריך לציין שיש גם מסכי מחשב עם מעט לאג.
Yuniti
קיים דגם שלא ציינתי, LK430, שהוא פחות או יותר זהה מבחינת חומרה ל450 ומגיע עם רמקולים יותר טובים ובעיצוב שמזכיר את LD460 הפופולרי של 2010. הבעיה היא להשיג אותו היום.
למעשה רציתי לפתוח שרשור בפורום על CS650 כי אני מעוניין בגרסת ה"47, גודל שלא היה קיים בLK450.
מבחינת פלסטיקה מדובר באותה טלויזיה עם שינוי אחד משמעותי לטובה בעיצוב. בLK היה פס דמוי עץ מזעזע בתחתית המסך.
מבחינת חומרה - הציפיה, בעיקר מצד הגיימרים, הייתה שהמסך הזה יהיה הממשיך בסדרת ה1080p הבסיסיים של LG בגלל הלאג הנמוך, 4:4:4, פאנל IPS והמחיר האטרקטיבי.
השרשור הזה בAVS התחיל טוב והדרדר לאט לאט -
http://www.avsforum.com/t/1397382/lg-cs560-570-series-2012-models
הטענות העיקריות שם הן מספר הכניסות המצומצם, בעיקר העובדה שהורידו כניסת HDMI אחת, את הVGA ואת יציאת האוזניות, ביטול אפשרות כיול צבעים לפי point IRE 10 שאומר שהכיול פחות מדויק וביטול עיבוד פריימים בסיסי כמו 2:2 pull down שאומר שהוידאו בתדרים מסוימים לא יהיה חלק ועוד.
אחרי שקראתי את זה החלטתי שהדגם לא מתאים לי אבל אז כשנכנסתי לאתרי מכירה ישראליים שכידוע מחזיקים את הדגם האסייתי שמיובא ע"י ח.י שמסתיים בY הופתעתי לראות שחוץ מהיציאה לאוזניות שאר המחברים זהים לLK450(כמו שהבנת בעצמך).
ברגע שיש הבדל כזה בין הדגמים יכול להיות שכל התלונות על הדגם האמריקאי לא רלוונטיות לדגם האסייתי. רק בדיקה בחנות או משתמש שרכש יוכלו לעזור כאן.
רוב דגמי הפתיחה לא מדהימים ברמת השחורים. השחורים בסמסונג מעט יותר טובים יחסית לLG אבל זה כמובן אפילו לא קרוב למסכים יותר יוקרתיים או לפלזמה.
אני מדבר בתור חד ראייה ופרפקציוניסט אבל יכול להיות שאתה לא תשים לב לבעיות התמונה שציינתי.
יש לי טלויזיות של שתי החברות ואם אני צריך לבחור רק אחת מהן, עם כמה שאני אוהב את התמונה הניגודית והחיה יותר בסמסונג, אני אלך עם LG.
לגבי הדגם של פיליפס - מדובר בדגם ישן יחסית שנמצא כבר שנה ורבע בשוק. אל תתפוס אותי במילה אבל לזכרוני יש בטלויזיות של פיליפס בעיה עם חיבור HDMI בכרטיסי מסך מסוימים.