זקוק לכמה חוות דעת

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם,

כחלק ממסע החיפושים נתקלתי בכמה פריטים (חלקם פיזית וחלקם במודעות) ואשמח לקבל מכם חוות דעת וכדאיות

kenwood kr2600 (נדמה לי בסביבות 300 ש"ח)
sony str 1800 (נדמה לי 400 ש"ח אבל במצב לא משהו)
marantz 4270 ב-2200 ש"ח (לא יקר מידי????)
Sansui G 5500 ב 650 ש"ח
sansui b3000 ב-690 שח
Rotel RA-960BX ב - 1000 ש"ח

כמה יעלה לי להביא מגבר מארה"ב? למשל 9090.. כמה תעלה לי כל ההובלה?
בכמה הוא מוערך? (מישהי רוצה עליו משהו כמו 800 דולר...)

ורמקולים:
KEF Q75
TANNOY 636

אשמח לקבל חוות דעת ומי יודע.. אולי אחד מהם יהיה אצלי בקרוב :)

תודה ושבוע טוב

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #2 

תתעלם מהקנווד והסוני,לא שהם כאלה גרועים,הם פשוט דגמים קטנים ומעוטי כוח.המרנץ 4270 הוא מפלץ גדול וכבד שהוא
קוואדרופוני,(מגבר ארבעה ערוצים)70 וואט לצד בסטריאו או 25 וואט לקוואדרו.הוא גם לא דגם נפוץ במיוחד,קשה למצוא
מרנצים גדולים.הסאנסוי G-5500 הוא נחמד מאוד-לסידרת G של סאנסוי יש סאונד נהדר לטעמי.הסאנסוי B3000 הוא פאוור
בלבד-ותהיה זקוק לקדם מגבר נפרד בשביל להשתמש בו,אבל הוא לא דגם מבוקש במיוחד,הוא כבר משנות ה-80,ובמקור הוא חלק ממערכת חלקים של סאנסוי, ובנוי
ונראה פחות טוב מהדגמים הקלאסיים שלהם,למרות שבשידוך לפרה סביר הוא (לא המקורי שלו) יכול להישמע לא רע בכלל.גם הרוטל האמור הוא מגבר מצויין.
בקשר ל-9090-הוא לא זול באף מקום..וזכור שבמידה ואתה מייבא אחד מארה"ב,הוא יפעל במתח של 110V ופה בארץ
תצטרך לרכוש שנאי STEP DOWN גדול למדי בשבילו.גם המשלוח לארץ,בגלל המשקל העצום שלו,יעלה לך לא מעט.
מקווה שעזרתי,בהצלחה :) (Y)
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 18/08/2012 22:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #3 

קוש, רק תיקון קטן: ה-9090 וחברו ה-DB הם מכשירים דואליים. בהזזת קוננקטור פינים מאחור, לשקע המתאים, אפשר בפחות מדקה לשנות את מתח הכניסה שלו ל-220, 230 ו-240 וולט - וזה אחד היתרונות שלו. אין חשש משנאי הורדה במקרה הזה. לאחר השינוי יש להחליף את הפיוזים האמריקאיים מ-7A לפיוזים מהירים 10A וזהו. זה כל השינוי.

לצערי המחירים של ה-9090 עולים בשנתיים האחרונות בקצב מסחרר. לפני שנתיים היה ניתן לרכוש 9090 ב-eBay בפחות מ-300 דולר. היום, במכרזים, זהו מחיר הפתיחה, אך השמיים הם הגבול בהצעות המתמודדים ו-800 דולר זה לא מחיר בלתי נתפס - אם כי פחות סביר. ה-DB מתחיל בסביבות 400 עד 600 ומסתיים בסביבות 800 באופן קבוע. זה רק פן אחד של הבעייה. במשקל של 23 ק"ג ואריזת שינוע של 3 ק"ג - מחיר הייבוא הוא 600 דולר בקירוב וזה לא כולל מיסים ושירותי עמילות לחברה המשגרת. :roll: ממש, אבל ממש לא כדאי.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #4 

tnsilver כתב:קוש, רק תיקון קטן: ה-9090 וחברו ה-DB הם מכשירים דואליים. בהזזת קוננקטור פינים מאחור, לשקע המתאים, אפשר בפחות מדקה לשנות את מתח הכניסה שלו ל-220, 230 ו-240 וולט - וזה אחד היתרונות שלו. אין חשש משנאי הורדה במקרה הזה. לאחר השינוי יש להחליף את הפיוזים האמריקאיים מ-7A לפיוזים מהירים 10A וזהו. זה כל השינוי.

לצערי המחירים של ה-9090 עולים בשנתיים האחרונות בקצב מסחרר. לפני שנתיים היה ניתן לרכוש 9090 ב-eBay בפחות מ-300 דולר. היום, במכרזים, זהו מחיר הפתיחה, אך השמיים הם הגבול בהצעות המתמודדים ו-800 דולר זה לא מחיר בלתי נתפס - אם כי פחות סביר. ה-DB מתחיל בסביבות 400 עד 600 ומסתיים בסביבות 800 באופן קבוע. זה רק פן אחד של הבעייה. במשקל של 23 ק"ג ואריזת שינוע של 3 ק"ג - מחיר הייבוא הוא 600 דולר בקירוב וזה לא כולל מיסים ושירותי עמילות לחברה המשגרת. :roll: ממש, אבל ממש לא כדאי.
...
מה שאמרת תקף גם ל-8080DB? הדגם שלי הוא 110V ואני לא זוכר שראיתי(או שמעתי) אי פעם על איזשהו קונקטור פינים שיש לו מאחור..אשמח אם תעלה תמונה של האחוריים שלו(או של ה-9090).הייתי שמח להיפטר מהשנאי הכבד של ה-8080DB שלי.

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אחרי שסוף סוף הבאתי הביתה את תקליטי החובה של זפלין הדחף לרכוש משהו עולה וגובר כי הכלים שאיתם אני שומע עושים להם עוול :(
מכיוון שבחודש הבא אהיה בסין והונג קונג... אין לי כמובן מושג מה הולך שם אבל יש בכלל טעם לחשוב על אפשרות למצוא שם מציאות ולנסות לשלוח לארץ?
ואני מדבר על איכות ולא על *** סיני

כרגע, בהתאם למה שרשמתם עד כה, אם הייתי מחליט פשוט להתחיל ברכישה הראשונה... בין ה-G5500 ל- ROTEL RA960BX
על מה הייתם ממליצים ללכת?
אני מבין שצריך להקשיב וצריך להתאים רמקולים.. אבל בכל זאת.. סומך על הדעות והניסיון שלכם :)

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

Kosh כתב:מה שאמרת תקף גם ל-8080DB? הדגם שלי הוא 110V ואני לא זוכר שראיתי(או שמעתי) אי פעם על איזשהו קונקטור פינים שיש לו מאחור..אשמח אם תעלה תמונה של האחוריים שלו(או של ה-9090).הייתי שמח להיפטר מהשנאי הכבד של ה-8080DB שלי.
...
יקירי, אני לא בבית. במדינה מרוחקת כך שאיני יכול לצלם את שלי - אבל מיד אעלה תמונה. בטח!!! גם ב-8080. תראה מאחור היכן שנמצאת תגית הזיהוי. פתח את שני הברגים בצידיה והקונקטור יתגלה לך במלוא הדרו. שלוף אותו והכנס חזרה בהיסט המתבקש. תן לי רגע להעלות תמונה...

OK הנה... (שים לב לעיגול הצהוב)

תמונה
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 18/08/2012 22:28, נערך פעם 1 בסך הכל.

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

מה הגודל של החדר?

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

כרגע מדובר על חלל לא גדול של סלון ומרפסת בגודל של בערך 3/5-6
אבל זו דירה שכורה ככה שזה עתיד להשתנות
לכן אני לא רוצה להינעל בהכרח על משהו שמתאים לי במיוחד לסלון הנוכחי
כלומר כן חשוב לי משהו שירצה אותי עכשיו ויהיה נתון להרחבה בהמשך

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

שומע בווליום גבוה או נמוך?
השימוש של המערכת היה רק למוזיקה או גם קולנוע בייתי?
המקור היה רק פטיפון או גם איזה נגן דיסקים או מחשב?
יצא לך כבר להאזין לאיזה מגברים או רמקולים שאתה יכול להגיד שסאונד כזה אני מעדיף?

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

רק מוסיקה ולרוב אני לא משתולל עם מוסיקה בווליום גבוה...
כרגע המקור הוא פטיפון - הטריגר לקניית הסטריאו.. בהמשך נראה, אולי נוסיף מחשב או CD.. אבל פטיפון הוא המרכז
התחלתי לפני קצת יותר משבוע להתעניין ויש פוסט ארוך שהתחלתי... קיבלתי לא מעט אינפורמציה והוזמנתי ל-2 בתים של חברי הפורום.
יצא לי לשמוע את ה sansui 9090 ו- luxman
אבל בגלל שזו הייתה התחלה קשה לי לומר עד כמה הייתי חד אבחנה
אתמול הייתי בפגישת השמעה בחנות בת"א... אמנם לא וינטאז אבל עזר לי להתחיל להבחין בהבדלים ואולי בכיוון שמצא חן בעיניי.. אהבתי את ה-NAD עם רמקולים של DALI... כמובן שמדובר על תקציב נמוך יחסית אם כי כשקונים משהו חדש אז הכי נמוך זה מתחיל ב-8000 כנראה.
בכל מקרה, אני ממשיך להתנסות ולנסות ואלך לעוד פגישות שמיעה למרות שהכיוון שלי הוא וינטאז

אני שומע בעיקר זפלין, דיפ פרפל, אוריה היפ, פינק פלויד ועוד כל מיני בסגנון של רוק שנות ה-70

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

tnsilver כתב:קוש, רק תיקון קטן: ה-9090 וחברו ה-DB הם מכשירים דואליים. בהזזת קוננקטור פינים מאחור, לשקע המתאים, אפשר בפחות מדקה לשנות את מתח הכניסה שלו ל-220, 230 ו-240 וולט - וזה אחד היתרונות שלו. אין חשש משנאי הורדה במקרה הזה. לאחר השינוי יש להחליף את הפיוזים האמריקאיים מ-7A לפיוזים מהירים 10A וזהו. זה כל השינוי.
...
ככל הידוע לי, לא כל האקזמפלרים הם Dual / Multi Voltage, רק חלקם. אפשר לראות את זה בקלות בצילומים האחוריים שבד"כ מצורפים למכירות.
אבל תוכל להסביר לגבי הפיוזים - מדוע נדרשת ההחלפה, למה מ-7A ל-10A ולמה מרגילים (איטיים?) למהירים?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

dragon כתב:ככל הידוע לי, לא כל האקזמפלרים הם Dual / Multi Voltage, רק חלקם. אפשר לראות את זה בקלות בצילומים האחוריים שבד"כ מצורפים למכירות. אבל תוכל להסביר לגבי הפיוזים - מדוע נדרשת ההחלפה, למה מ-7A ל-10A ולמה מאיטיים למהירים?
...
עברו שנים מאז שראיתי ספסיפיקציות של X0X0 פחות מ-8080 אבל למיטב ידיעתי כל ה-8080 וה-9090, כולל ה-DB, אינם יוצאים מהכלל, וכוללים אפשרות להסבת מתח ל-220V ול-240V (אולי הגזמתי עם ה-230V משום שבדקתי שוב ולא מצאתי ערך כזה).

פיוזים מהירים הם הסוג הנדרש ב-X0X0. בתוך אלה נכללים גם הפיוזים שיושבים על מעגל אספקת הכח וששניים מהם אחראים על מעגל ההגנה ושניים על היציאות לטרנזיסטורים הסופיים ואחד ראשי עם בית פיוז מאחור. הם אמורים לבצע פתיחת מעגל מהירה במקרה של עודף זרם (לא מתח). לצערי, מחוסר הבנה או חוסר נגישות לפיוזים המתאימים, הנדירים יותר, חלק מהבעלים מתקינים פיוזים איטיים. פיוז איטי - הוא בעצם 'מנורה'. חוט הלהט שבו (העומס) יתחמם ויתלהט לפני שהמעגל יפתח וזה יקח כמה שברירי שנייה ארוכים. זה לאט מאוד. הנזק במקרה כזה עלול להגרם מבלי שהפיוז יבצע את עבודתו. פיוז מהיר נפתח בפלאש לבן, כמו מצלמה, וזה נעשה במילי-שניות עם סיכוי לא רע להגנה על הרכיבים הרגישים.

את החלפת האמפראז' יש לבצע בהתאם להוראות היצרן וזאת משום, שלהערכתי, השנאי לא מושלם. כשהוא מבצע step down ממתח של 110V הזרם המצופה במעגלים נמוך ממה שעלול להיות במקרה של step down ממתח של 220V. זה לא אמור לקרות - אבל אף אחד לא מושלם. בכל מקרה - אלה הן ההנחיות במדריך השירות ויש גם מדבקות אזהרה על הלוח עצמו.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 18/08/2012 23:57, נערך 3 פעמים בסך הכל.

vek44acm
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לפי דעתי אתה צריך מגבר איינטגרייטד עם כניסת פונו טובה, יש לי ניסיון מצויין עם מגברים של לקסמן.
אני הייתי הולך על איזה רמקולים מדפיים עם סטנדים.
אם אתה רוצה יש תחלופה בתקציב הזה לבנות סט אפ אוזניות, זה הכל עניין של הרגלי שמיעה.
אני כל החיים שלי האזנתי למוזיקה באוזניות, כי תמיד היה לי הרגלי שמיעה בשעות מוזרות. תאמין לי קשה לשמוע את זפלין ב3 בבוקר ברמקולים.
ואחרי שמיעה של מערכות רמקולים ב150K ובחדרים מטופלים אקוסטית עדיין יש יתרונות רבים לסט-אפ אוזניות.

קאליפסו
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 283
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

אני ממליץ לך ללכת על בטוח

שליחה #14 

ותקנה את הSANSUI 6060 שמוצא למכירה ע"י דודו מטל-אל (היקר מבינהם),הוא עבר את כל השיפוץ הדרוש לשנים שקטות והוא בהחלט כלי חביב

moranshw פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

אז בין ה-6060 ל-G5500 עדיף ה-6060? (זו שאלה רטורית? :) )
מה לגבי ה-G7700? אני רואה שיש לו כזה בשיפוץ

הציעו לי היום רמקולים של Monitor Audio יד שניה, דגמים M1,M2,M4,M6
ממה שהצלחתי להבין עד כה מדובר בחברה טובה ורמוקלים טובים...מה דעתכם? המחירים נשמעו לי סבירים, משהו כמו 1200-2000 פחות או יותר
ויש גם את ה-DALI BLUE 3003
אני מבין שהם לא וינטאז אבל אני מניח שלאף אחד מהמגברים המדוברים שהזכרתי לא תהיה בעיה איתם לא?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #16 

שניהם רסיברים טובים מאוד,אך ה-G-5500,חזק יותר,60 וואט לצד לעומת 40 וואט לצד ל-6060.כמו כן,יש הבדל באופי
הסאונד בין שתי הסדרות,ל-6060,שמשתייך לסידרה ישנה יותר,יש סאונד "חם" עם באס יותר מודגש,לעומת סידרת G שמתאפיינת בסאונד יותר בהיר/נייטרלי.ה-G-7700 חזק משמעותית משניהם,120 וואט לצד,והוא הסידרה שהייתה הכי חדשה מסידרת G של סאנסוי,שכל הדגמים שלה התאפיינו בתצוגה דיגיטלית של הטיונר,ובתצוגת לדים כ-POWER METERS במקום שעונים אנלוגיים.שתי חברות הרמקולים שציינת נחשבות לחברות מוערכות ומצויינות-ואם אתה רוכש מגבר וינטאג' מכובד,אני לא חושב שתהיה לו בעיה עם רמקולים מתוצרתן.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 19/08/2012 12:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #17 

moranshw
My 5 cents...

נראה לי שאתה קצת הולך לאיבוד...המשותף לכולנו בפורום הוא שאנו חובבי וינטאז' ואת הסאונד שלו. עם זאת, לכל אחד בפורום העדפות שונות ואוזן שונה.
תקבל כאן המון המלצות כשלא בטוח שיהיה חוט מקשר ביניהם - זה מאוד מבלבל.
יש ציוד רב ואינספור שילובים. גם האזנה מראש לא ממש תיתן לך את מלוא המידע והתחושה של מה אתה אוהב ומה טוב לך.
כל מה שלא תשמע - יישמע אחרת אצלך בבית. כל מה שלא תשמע - יישמע אחרת לאחר מספר שעות של האזנה רציפה.
אין לזה סוף!
הצעתי - תתמקד על משהו. תרכוש, תלמד אותו, תלמד את ההעדפות שלך, תראה אם אתה מרוצה ממה שאתה שומע: אצלך בבית, עם המוזיקה שלך.
כשתצליח להתמקד ולהבין אם בכלל חסר לך משהו בסאונד ומה חסר לך - תמשיך הלאה על מנת להשלים/לשנות/להתאים לאוזן שלך ולהעדפותיך מה עושה לך נעים באוזן.
Rust never sleeps

rooster
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 620
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #18 

מורן-

מה התקציב שאתה מעמיד ?

nofar
סמל אישי של משתמש