מאמר "DVI and HDMI versus Component Video"
הכל טוב ויפה. במבחן התוצאה לי באופן אישי לא יצא עד כה לראות מקרה אחד אפילו שבו חיבור דיגיטאלי (DVI או HDMI) לא היה עדיף משמעותית מחיבור אנאלוגי (קומפוננט או VGA).
בכלל יש לי הרגשה שעם ההיעלמות המהירה של ציוד אנלוגי מסצנת הוידאו יקומו הוידאופילים שייבנו מערכות אקזוטיות על טהרת האנלוג במאות אלפי דולרים, ויגידו שהתמונה יותר "אמיתית", ע"ע אודיופילים מודרנים.
בכלל יש לי הרגשה שעם ההיעלמות המהירה של ציוד אנלוגי מסצנת הוידאו יקומו הוידאופילים שייבנו מערכות אקזוטיות על טהרת האנלוג במאות אלפי דולרים, ויגידו שהתמונה יותר "אמיתית", ע"ע אודיופילים מודרנים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לא קראתי עדיין את המאמר, אבל אני יכול להגיד את הדברים הבאים:
1. למקור אנלוגי טוב יהיה יחס אות לרעש גבוה מאוד ב-HDTV, כך שאין סיבה שהוא לא יכול להיות טוב כמו מגבלת ה-SAMPLING בכבל דיגיטלי
2. התמונה הטובה שראיתי אי פעם ב-HDTV היתה אנלוגית.
3. HDMI עדיין מוגבל ל-8 ביט (יש אכן גירסאות YUV של 10ביט וגם יותר ב-HDMI 1.3 אבל הם בד"כ לא בשימוש!)
4. בנושאי אורך כבל, תאימות ועלות תועלת אנלוגי עולה משמעותית על דיגיטלי.
ובכן, מדוע אנחנו כל כך נדבקים לדיגיטלי?
1. כי זה העתיד וזה ברור שכשיתגברו על הבעיות זה יעלה על הקיים
2. כי ניתן לוודא 1:1 שהרזולוציה מתאימה (בעיקר חשוב עבור מסכי FHD ו- 720P).
3. כי אין מנוס מזה, לא עוד המון זמן פשוט לא תהיה לנו ברירה כי הכל יהיה מוצפן ודיגיטלי
1. למקור אנלוגי טוב יהיה יחס אות לרעש גבוה מאוד ב-HDTV, כך שאין סיבה שהוא לא יכול להיות טוב כמו מגבלת ה-SAMPLING בכבל דיגיטלי
2. התמונה הטובה שראיתי אי פעם ב-HDTV היתה אנלוגית.
3. HDMI עדיין מוגבל ל-8 ביט (יש אכן גירסאות YUV של 10ביט וגם יותר ב-HDMI 1.3 אבל הם בד"כ לא בשימוש!)
4. בנושאי אורך כבל, תאימות ועלות תועלת אנלוגי עולה משמעותית על דיגיטלי.
ובכן, מדוע אנחנו כל כך נדבקים לדיגיטלי?
1. כי זה העתיד וזה ברור שכשיתגברו על הבעיות זה יעלה על הקיים
2. כי ניתן לוודא 1:1 שהרזולוציה מתאימה (בעיקר חשוב עבור מסכי FHD ו- 720P).
3. כי אין מנוס מזה, לא עוד המון זמן פשוט לא תהיה לנו ברירה כי הכל יהיה מוצפן ודיגיטלי