שאלה מעניינת בקשר לDAC
יש שאלה שמאוד עניינה אותי מקווה שהיא במקום ובעלת תשובה הגיונית. אז ככה מה יביא לשיפור משמעותי יותר בסטאפ X (שהמקור העיקרי בו הוא htpc בחיבור hdmi 1.3 אודיו + וידאו): הוספת DAC איכותי או החלפת ההגברה בטובה יותר פי 2 בהתחשב בכך שמדובר בסטאפ ממוצע. מקווה שהשאלה מובנת אני מאמין שהיא מעניינת עוד כמה וכמה כאן בפורום במידה וזקוקים לעוד מידע אשמח לענות,תודה רבה לעונים!
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
סוג קבצי המקור גם משנה, אם אתה שומע MP3 או מקור גרוע שום דבר לא יעזור לך.
גם אם יש לך מגבר ב100000 ש"ח ורמקולים ברמה נמוכה, לא יעזור לך להחליף מגבר או להוסיף DAC.
מה שאני מנסה להעביר זה שכל השרשרת צריכה להיות באותה רמה, הרכיבים צריכים להשתלב זה בזה, לא יעזור אם תחליף רכיב אחד למגה-איכותי אבל שאר הסטאפ ברמה נמוכה, אתה יוצר כאילו "צוואר בקבוק". DAC חיצוני לא עושה קסמים.
בנוסף, מה זה "הגברה טובה פי 2" איך אתה מודד את זה? ואיזה DAC? גם כאן יש סוגים ורמות וגם אותו צריך להתאים למערכת.
אם זו שאלה אמיתית, כלומר, אם אתה מחפש תשובה כדי לרכוש משהו ולא סתם שואל באופן תיאורטי, כדאי לתת עוד פרטים.
חוק ברזל שתקף תמיד לא תמצא.
גם אם יש לך מגבר ב100000 ש"ח ורמקולים ברמה נמוכה, לא יעזור לך להחליף מגבר או להוסיף DAC.
מה שאני מנסה להעביר זה שכל השרשרת צריכה להיות באותה רמה, הרכיבים צריכים להשתלב זה בזה, לא יעזור אם תחליף רכיב אחד למגה-איכותי אבל שאר הסטאפ ברמה נמוכה, אתה יוצר כאילו "צוואר בקבוק". DAC חיצוני לא עושה קסמים.
בנוסף, מה זה "הגברה טובה פי 2" איך אתה מודד את זה? ואיזה DAC? גם כאן יש סוגים ורמות וגם אותו צריך להתאים למערכת.
אם זו שאלה אמיתית, כלומר, אם אתה מחפש תשובה כדי לרכוש משהו ולא סתם שואל באופן תיאורטי, כדאי לתת עוד פרטים.
חוק ברזל שתקף תמיד לא תמצא.
הבנתי את הכיוון באופן כללי בשל כך ציינתי בסטאפ X ממוצע. כרגע הסטאפ הצנוע שברשותי הוא: הגברה: onkyo 608 , רמקולים: וורפידל 9.2 (התיכנון שהם הבאים בתור להחלפה), סאב: ולודיין cht-10. מקור עיקרי htpc בחיבור hdmi+ ממיר hot hd . ברור לי שהחלפת רמקולים היא הצעד הראשון הנחוץ להתקדמות משמעותית אך אשמח לשמוע עוד הצעות.לילה טוב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מניח שאני מתפרץ פה לדיון. אבל אני גם שוקל לשדרג את ההגברה אבל נראה לי כמעט בוודאות שאני לא אוותר על הדאק.
לגבי הדאק אני מעדיף להמתין ל XDA2 ואז להחליט אבל לגבי ההגברה:
האם אני ארגיש שדרוג בצליל משמעותי מהוספת XPA3 ל LX53
שכבר קיים?
ברור לי שאני צריך לשמוע באוזניים קודם ולהחליט... קצת בעייתי עם אמוטיבה, בכל אופן
הייתי שמח לחוות דעת בעיקר מבעלי האמוטיבה.
הרמקולים הם RF-82 והמקור הוא מחשב.
אני שומע את כל הסיגנונות אבל בעיקר מועדונים רגילה.
תודה בכל אופן, סורי ש"רכבתי" על הפוסט.
לגבי הדאק אני מעדיף להמתין ל XDA2 ואז להחליט אבל לגבי ההגברה:
האם אני ארגיש שדרוג בצליל משמעותי מהוספת XPA3 ל LX53
שכבר קיים?
ברור לי שאני צריך לשמוע באוזניים קודם ולהחליט... קצת בעייתי עם אמוטיבה, בכל אופן
הייתי שמח לחוות דעת בעיקר מבעלי האמוטיבה.
הרמקולים הם RF-82 והמקור הוא מחשב.
אני שומע את כל הסיגנונות אבל בעיקר מועדונים רגילה.
תודה בכל אופן, סורי ש"רכבתי" על הפוסט.
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
מצאת רמקולים מתאימים?או שאתה עדיין מחפש...
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
מה חסר לך כרגע מבחינת סאונד?Dj-Ben-P כתב:אשמח לקבל עוד המלצות,יום טוב(:...
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4963
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
סלח לי, ממש לא מבין המלצה לדאק במעל 5k עם רמקולים הרמקולים הקיימים(בלי לפגוע)....
המלצה שלי תתמקד כרגע ברמקולים.
בהצלחה