שאלה מעניינת בקשר לDAC
-
Ben_p
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 781
יש שאלה שמאוד עניינה אותי מקווה שהיא במקום ובעלת תשובה הגיונית. אז ככה מה יביא לשיפור משמעותי יותר בסטאפ X (שהמקור העיקרי בו הוא htpc בחיבור hdmi 1.3 אודיו + וידאו): הוספת DAC איכותי או החלפת ההגברה בטובה יותר פי 2 בהתחשב בכך שמדובר בסטאפ ממוצע. מקווה שהשאלה מובנת אני מאמין שהיא מעניינת עוד כמה וכמה כאן בפורום במידה וזקוקים לעוד מידע אשמח לענות,תודה רבה לעונים!
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
סוג קבצי המקור גם משנה, אם אתה שומע MP3 או מקור גרוע שום דבר לא יעזור לך.
גם אם יש לך מגבר ב100000 ש"ח ורמקולים ברמה נמוכה, לא יעזור לך להחליף מגבר או להוסיף DAC.
מה שאני מנסה להעביר זה שכל השרשרת צריכה להיות באותה רמה, הרכיבים צריכים להשתלב זה בזה, לא יעזור אם תחליף רכיב אחד למגה-איכותי אבל שאר הסטאפ ברמה נמוכה, אתה יוצר כאילו "צוואר בקבוק". DAC חיצוני לא עושה קסמים.
בנוסף, מה זה "הגברה טובה פי 2" איך אתה מודד את זה? ואיזה DAC? גם כאן יש סוגים ורמות וגם אותו צריך להתאים למערכת.
אם זו שאלה אמיתית, כלומר, אם אתה מחפש תשובה כדי לרכוש משהו ולא סתם שואל באופן תיאורטי, כדאי לתת עוד פרטים.
חוק ברזל שתקף תמיד לא תמצא.
גם אם יש לך מגבר ב100000 ש"ח ורמקולים ברמה נמוכה, לא יעזור לך להחליף מגבר או להוסיף DAC.
מה שאני מנסה להעביר זה שכל השרשרת צריכה להיות באותה רמה, הרכיבים צריכים להשתלב זה בזה, לא יעזור אם תחליף רכיב אחד למגה-איכותי אבל שאר הסטאפ ברמה נמוכה, אתה יוצר כאילו "צוואר בקבוק". DAC חיצוני לא עושה קסמים.
בנוסף, מה זה "הגברה טובה פי 2" איך אתה מודד את זה? ואיזה DAC? גם כאן יש סוגים ורמות וגם אותו צריך להתאים למערכת.
אם זו שאלה אמיתית, כלומר, אם אתה מחפש תשובה כדי לרכוש משהו ולא סתם שואל באופן תיאורטי, כדאי לתת עוד פרטים.
חוק ברזל שתקף תמיד לא תמצא.
-
Ben_p
-
- עוסק בתחום

הבנתי את הכיוון באופן כללי בשל כך ציינתי בסטאפ X ממוצע. כרגע הסטאפ הצנוע שברשותי הוא: הגברה: onkyo 608 , רמקולים: וורפידל 9.2 (התיכנון שהם הבאים בתור להחלפה), סאב: ולודיין cht-10. מקור עיקרי htpc בחיבור hdmi+ ממיר hot hd . ברור לי שהחלפת רמקולים היא הצעד הראשון הנחוץ להתקדמות משמעותית אך אשמח לשמוע עוד הצעות.לילה טוב.
-
Ben_p
-
- עוסק בתחום

בערך 5000... עדיפות ליד שניה. יש למישהו הצעות לרמקול מתאים? בהתחשב בזה שסיגנונות המוזיקה האהובים עלי הם: מצד אחד טראנס כמו above and beyond ,ומצד שני רוק קליל כמו rhcp,dire strais. תודה רבה לעוזרים יום טוב(:
- NewMe
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
אני מניח שאני מתפרץ פה לדיון. אבל אני גם שוקל לשדרג את ההגברה אבל נראה לי כמעט בוודאות שאני לא אוותר על הדאק.
לגבי הדאק אני מעדיף להמתין ל XDA2 ואז להחליט אבל לגבי ההגברה:
האם אני ארגיש שדרוג בצליל משמעותי מהוספת XPA3 ל LX53
שכבר קיים?
ברור לי שאני צריך לשמוע באוזניים קודם ולהחליט... קצת בעייתי עם אמוטיבה, בכל אופן
הייתי שמח לחוות דעת בעיקר מבעלי האמוטיבה.
הרמקולים הם RF-82 והמקור הוא מחשב.
אני שומע את כל הסיגנונות אבל בעיקר מועדונים רגילה.
תודה בכל אופן, סורי ש"רכבתי" על הפוסט.
לגבי הדאק אני מעדיף להמתין ל XDA2 ואז להחליט אבל לגבי ההגברה:
האם אני ארגיש שדרוג בצליל משמעותי מהוספת XPA3 ל LX53
שכבר קיים?
ברור לי שאני צריך לשמוע באוזניים קודם ולהחליט... קצת בעייתי עם אמוטיבה, בכל אופן
הייתי שמח לחוות דעת בעיקר מבעלי האמוטיבה.
הרמקולים הם RF-82 והמקור הוא מחשב.
אני שומע את כל הסיגנונות אבל בעיקר מועדונים רגילה.
תודה בכל אופן, סורי ש"רכבתי" על הפוסט.
-
Ben_p
-
- עוסק בתחום

יש המלצות?
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- ofir-harlev
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
מצאת רמקולים מתאימים?או שאתה עדיין מחפש...
- Jabareen
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 19
נערך לאחרונה על ידי Jabareen ב 05/04/2014 12:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Ben_p
-
- עוסק בתחום

עדיין מחפש אני אבדוק מה שהצעתם
-
Ben_p
-
- עוסק בתחום

אשמח לקבל עוד המלצות,יום טוב(:
- ofir-harlev
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
מה חסר לך כרגע מבחינת סאונד?Dj-Ben-P כתב:אשמח לקבל עוד המלצות,יום טוב(:...
- niko
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
סלח לי, ממש לא מבין המלצה לדאק במעל 5k עם רמקולים הרמקולים הקיימים(בלי לפגוע)....
המלצה שלי תתמקד כרגע ברמקולים.
בהצלחה
-
Ben_p
-
- עוסק בתחום

Niko כמו שכתבתי בהודעה המקורית ברור לי שהחלפת הרמקולים היא הצעד הנחוץ ביותר אך עניין אותי לשמוע עוד המלצות בעניין כמו כן ביקשתי גם המלצות על רמקולים בתקציב ולא ל דאק (מי שלא הבין)