עזרה בבחירת מערכת 13000 ש"ח
שלום לכולם
צריך עזרה. מעוניין לקנות מערכת בעלות שלבערך 13000. 70 אחוז קולנוע, 30 אחוז מוזיקה
נראה לי , שאני הולך על 5.1 (בטוח שכרגע לא ארכוש יותר מ6 רמקולים)
והנה השאלות
מגברים - האם אפשר להסתפק ב NAD t743 או כדאי להשקיע יותר על משהו כמו YAMAHA 1500 RXV או אולי 2500 (ואם משהו יוכל לציין מה ההבדלים בכלל יהיה מצויין) או אולי משהו אחר לגמרי - תקציב ~4000 שח
רמקולים - האם כדאי ללכת על חבילה מאותו סוג ? או לשלב ?
רמקולים קדמיים - תקציב עד 6000שח
שמעתי triangle HELIADE כקדמיים שנשמעו לי טוב מאוד וישבו טוב בתקציב אבל אח"כ שמעתי CANTON KARAT 80 DC שנשמעו מצויין אבל היו מחוברים למגבר stereo וקצת יקרים לתקציב. שמעתי B&W , JM LAB , mission ופחות אהבתי.
המלצות ?
סנטר - חשבתי ללכת על אותו יצרן כמו הקדמיים לפחות לסנטר. תקציב 1500~
המלצות ?
סב ואחוריים - תקציב מה שנשאר בערך 2000
סב - שמעתי SW150 WHARDEDALE אבל לא אהבתי במיוחד - שמעתי CANTON שהיה יקר להפחיד - האם משהו שמע על DOME ? אני אוהב בסים אז אם יש המלצות אשמח לשמוע .
אחוריים - לא הצלחתי להבין עד כמה חשובים, הדיעות חלוקות - אז המלצות יתקבלו בברכה
אודה לכם לתגובות ואם משהו מכיר את הרמקולים הנ"ל אז בכלל אשמח לקבל עוד דיעה.
תודה
צריך עזרה. מעוניין לקנות מערכת בעלות שלבערך 13000. 70 אחוז קולנוע, 30 אחוז מוזיקה
נראה לי , שאני הולך על 5.1 (בטוח שכרגע לא ארכוש יותר מ6 רמקולים)
והנה השאלות
מגברים - האם אפשר להסתפק ב NAD t743 או כדאי להשקיע יותר על משהו כמו YAMAHA 1500 RXV או אולי 2500 (ואם משהו יוכל לציין מה ההבדלים בכלל יהיה מצויין) או אולי משהו אחר לגמרי - תקציב ~4000 שח
רמקולים - האם כדאי ללכת על חבילה מאותו סוג ? או לשלב ?
רמקולים קדמיים - תקציב עד 6000שח
שמעתי triangle HELIADE כקדמיים שנשמעו לי טוב מאוד וישבו טוב בתקציב אבל אח"כ שמעתי CANTON KARAT 80 DC שנשמעו מצויין אבל היו מחוברים למגבר stereo וקצת יקרים לתקציב. שמעתי B&W , JM LAB , mission ופחות אהבתי.
המלצות ?
סנטר - חשבתי ללכת על אותו יצרן כמו הקדמיים לפחות לסנטר. תקציב 1500~
המלצות ?
סב ואחוריים - תקציב מה שנשאר בערך 2000
סב - שמעתי SW150 WHARDEDALE אבל לא אהבתי במיוחד - שמעתי CANTON שהיה יקר להפחיד - האם משהו שמע על DOME ? אני אוהב בסים אז אם יש המלצות אשמח לשמוע .
אחוריים - לא הצלחתי להבין עד כמה חשובים, הדיעות חלוקות - אז המלצות יתקבלו בברכה
אודה לכם לתגובות ואם משהו מכיר את הרמקולים הנ"ל אז בכלל אשמח לקבל עוד דיעה.
תודה
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
לגבי הרסיבר.. ימהה 1500 הוא מצויין ה-2500 יותר טוב..
רמקולים הטריינגל מצויין מפורט וחזק ה- JM LAB אומנם פחות מפורט אבל אני יותר אוהב אותו {רמקול מאוד חם}.
לגבי סט מאותה חברה .. תקפיד על קידמיים וסנטר עם סאונד דומה {לא חייב מאותה חברה}.
האחוריים לא כל כך משמעותיים אבל לא מפריע שיהיו איכותיים .. {לא חייב משהו יקר בשביל שני אפקטים בסרט}.
סאב תלוי בגודל החדר והקידמיים שתבחר.
מקווה שעניתי על הכל ..
אם לא אתה מוזמן לשאול.
רמקולים הטריינגל מצויין מפורט וחזק ה- JM LAB אומנם פחות מפורט אבל אני יותר אוהב אותו {רמקול מאוד חם}.
לגבי סט מאותה חברה .. תקפיד על קידמיים וסנטר עם סאונד דומה {לא חייב מאותה חברה}.
האחוריים לא כל כך משמעותיים אבל לא מפריע שיהיו איכותיים .. {לא חייב משהו יקר בשביל שני אפקטים בסרט}.
סאב תלוי בגודל החדר והקידמיים שתבחר.
מקווה שעניתי על הכל ..
אם לא אתה מוזמן לשאול.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מרטין , האם לדעתך רכישת רסיבר יד שניה עתיר רכיבים אלקטרונים ברי קלקול כדאי ?
אם כבר יד שניה לא עדיף רמקולים? - בתקציב הזה באמת יש אפשרויות טובות (עבורי הן בגדר sci fi
)
אם כבר יד שניה לא עדיף רמקולים? - בתקציב הזה באמת יש אפשרויות טובות (עבורי הן בגדר sci fi
ההשכלה מטשטשת את הבערות אך אינה מעלימה את הטפשות
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
nirgen,
1. כמובן שגם רמקולים יד שניה ייתנו תמורה גבוהה.
2. רסיבר, ככל מערכת אלקטרונית, במידה ולא התקלקל בתקופה של החודשים הראשונים שלו, הסיכוי שהוא יתקלקל ככה סתם נמוכה.
3. הסיבה שאני מציע את זה, היא שברסיבר יש את נפילת הערך הגבוהה והמהירה ביותר, כך שבבוא העת, לכשיהיה תקציב נוסף (אם בכלל מתוכנן כזה), הכסף שיוכל לקבל על הרסיבר הזה, לא יירחק ממה שהוא רכש אותו.
1. כמובן שגם רמקולים יד שניה ייתנו תמורה גבוהה.
2. רסיבר, ככל מערכת אלקטרונית, במידה ולא התקלקל בתקופה של החודשים הראשונים שלו, הסיכוי שהוא יתקלקל ככה סתם נמוכה.
3. הסיבה שאני מציע את זה, היא שברסיבר יש את נפילת הערך הגבוהה והמהירה ביותר, כך שבבוא העת, לכשיהיה תקציב נוסף (אם בכלל מתוכנן כזה), הכסף שיוכל לקבל על הרסיבר הזה, לא יירחק ממה שהוא רכש אותו.
אז מה , מגבר משומש או רמקולים משומשים
לא בטוח שזה כדאי בכלל.
הרמקולים של B&W : צריך מגבר ברמה בשבילהם - לא יהיה בתקציב (ועוד לא התחלנו עם sub ו אחוריים )
חוץ מזה שהבנתי שהם לחדרים גדולים יותר, צריכים להיות חצי מטר מקיר וטובים יותר בmid וhigh ואני מחפש גם בסים.
האם יש עוד רעיונות ?
לא בטוח שזה כדאי בכלל.
הרמקולים של B&W : צריך מגבר ברמה בשבילהם - לא יהיה בתקציב (ועוד לא התחלנו עם sub ו אחוריים )
חוץ מזה שהבנתי שהם לחדרים גדולים יותר, צריכים להיות חצי מטר מקיר וטובים יותר בmid וhigh ואני מחפש גם בסים.
האם יש עוד רעיונות ?
ביננו הם גם לא הכי יפים לטעמי
ביד שניה תוכל למצוא עוד המון בלוחות של yad2 , הומלס , תפוז , avmarket
יש רמקול ששמעתי ואני חוזר וממליץ עליו מתחת לכל עץ רענן
- המורדנט שורט 908 שמעת עליו \ אותו ?
מאוד רך ונעים עם באס הדוק - מומלץ
ביד שניה תוכל למצוא עוד המון בלוחות של yad2 , הומלס , תפוז , avmarket
יש רמקול ששמעתי ואני חוזר וממליץ עליו מתחת לכל עץ רענן
מאוד רך ונעים עם באס הדוק - מומלץ
נערך לאחרונה על ידי nirgen ב 10/08/2006 1:44, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא , אנסה לשמוע מחר
דרך אגב מה אם המגבר של NAD 743 האם הוא לא שווה ? או ממש כדאי ללכת על ה YAMAHA ?
מה אם רמקולים של canton KARAT 80DC (שלפחות במראה דומים ל המורדנט שורט 908 ממה שראיתי באתרים עכשיו) Triangle דגם heliade - מכיר ?
דרך אגב מה אם המגבר של NAD 743 האם הוא לא שווה ? או ממש כדאי ללכת על ה YAMAHA ?
מה אם רמקולים של canton KARAT 80DC (שלפחות במראה דומים ל המורדנט שורט 908 ממה שראיתי באתרים עכשיו) Triangle דגם heliade - מכיר ?
אי אפשר לומר על NAD לא שווה , מול יאמאהה ובכלל במגברים באותם רמות מחיר , הטעם האישי הוא הקובע
קנטון ו triangle רצפתי - לא שמעתי אותם (רק מדפי קטן של טריאנגל ) .
לגבי סאב , אני הייתי רוכש המערכת ורק אח"כ שוקל להוסיף סאב במידה שיתברר שהוא נחוץ . ואיזה סוג רמה נדרש
קנטון ו triangle רצפתי - לא שמעתי אותם (רק מדפי קטן של טריאנגל ) .
לגבי סאב , אני הייתי רוכש המערכת ורק אח"כ שוקל להוסיף סאב במידה שיתברר שהוא נחוץ . ואיזה סוג רמה נדרש
מלוחות יד שניה לא מצאתי שום דבר מעניין - או רסיברים יקרים (מעל 5000) או פשוטים מאוד - ואני מחפש משהו בניהם. אז כנראה חוזרים לחדש .....
לאורך הלילה קראתי עוד קצת ראיתי ש ה YAMAHA 1500זה דגם ישן - אז אולי יש המלצה על רסיבר אחר בתקציב ?
וגם הרמקולים של CANTON KARAT 80 DC כנראה לא מיוצרים יותר - מישהו יודע דל זה ?
עדיין ממתין להלצות נוספות
לאורך הלילה קראתי עוד קצת ראיתי ש ה YAMAHA 1500זה דגם ישן - אז אולי יש המלצה על רסיבר אחר בתקציב ?
עדיין ממתין להלצות נוספות
בסביבות 4000 ש"ח לחדש ה-RX-V1500 (דגם 2005) יתן לך תמורה אדירה לכסף !לשון123 כתב:מלוחות יד שניה לא מצאתי שום דבר מעניין - או רסיברים יקרים (מעל 5000) או פשוטים מאוד - ואני מחפש משהו בניהם. אז כנראה חוזרים לחדש .....
עדיין ממתין להלצות נוספות...
מהרסיברים החדשים, קשה לי לחשוב על משהו ברמת מחיר זו שטוב יותר, אבל אני פתוח להצעות
ה-RX-V1600 (הדגם של 2006) לא יתן לך שיפור בצליל, הוא רק מטפל גם ב-HDMI
אם אתה זקוק לכך, אבל ההבדל במחיר הוא אלפי שקלים
אני יכול לספר לך שחברי שיש לו את ה-NAD T760 נדהם מביצועי ה-RX-V2500
לעומת הרסיבר שלו, רמת הפירוט, כפי שהגדיר אותה, טובה יותר ב-YAMAHA
הרבה בזכות הכיול (RC) המעולה באחרון.
בהצלחה !
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
עדכון ושאלות
טוב, היום שמעתי רמקולים נוספים - שני רמקולים שנשמעו ממש טוב, אבל שהיו לי קצת יקרים הקנטון ERGO והפרדיים studio 60
רמקולים אחרים כמו mission נשמעו לי צורמים בתדרים הגבוהים
הבעיה היא המחיר,בערך 9000ש"ח -
בנתיים יש לי קצת העדפה לקנטון
מי מכיר, מי יודע ? לא ראיתי תגובות עליו בכלל.
כרגע חשבתי אולי לקנות מגבר, קדמיים וסנטר ולחכות או לשנורר מחברים את ה sub ואחוריים ממש פשוטים שלא נמצאים בשימוש.
מגבר - אמרו לי באחת החנויות שהNAD 743 הוא המגבר למטרות שלי (מוזיקה + סרטים) בעוד ש YAHAMA RXV 1500 לא מי יודע מה למוזיקה , האם זה נכון ?
רמקולים אחרים כמו mission נשמעו לי צורמים בתדרים הגבוהים
הבעיה היא המחיר,בערך 9000ש"ח -
בנתיים יש לי קצת העדפה לקנטון
מי מכיר, מי יודע ? לא ראיתי תגובות עליו בכלל.
כרגע חשבתי אולי לקנות מגבר, קדמיים וסנטר ולחכות או לשנורר מחברים את ה sub ואחוריים ממש פשוטים שלא נמצאים בשימוש.
מגבר - אמרו לי באחת החנויות שהNAD 743 הוא המגבר למטרות שלי (מוזיקה + סרטים) בעוד ש YAHAMA RXV 1500 לא מי יודע מה למוזיקה , האם זה נכון ?