homeautomationge כתב:שמי בני ואני ובני משפחתי עתידים לשפץ את ביתנו (הורסים הכול למעט היסודות).
קיבלתי המלצה דרך חבר על מערכות בית חכם והנוחות שבהתקנתם, לאחר מחקר קצר אני חושב שאני מבין את היכולות והיתרונות שבהתקנה ולמען האמת די ה"שתכנעתי"
בנוגע לדבר אחד עוד לא הצלחתי למצוא תשובה, נושא האחריות שלאחר ההתקנה. ברור לי שאחריות על המוצרים עצמם יש ואני מניח שגם על העבודה עצמה (לדוגמא אם אחד האורות אינו עובד עקב בעיה טכנית\ תכנותית של המערכת), אך כול נושא הפרסונליזציה (אני מניח שקוראים לזה כך) שהוא למעשה התרחישים השונים שמותאמים לי ולבני משפחתי ע"י המתקין אינו מובן לי עד הסוף. האם כמות הפרסונליזציה הדרושה משפיעה משמעותית על המחיר ? והאם המתקינים מגבים תרחישים אלו ע"י סוג של אחריות? לדוגמא ביקשתי שיודלק תרחיש אור מסויים ב -8 בערב אך במציאות התגלה כי זה מאוחר מדי ואני רוצה להקדים אותו ל - 7 או לחילופין ליצור בכלל תרחיש נוסף שלא היה קיים בזמן ההתקנה אבל התגלה הצורך בו לאחריה.
אשמח לקבל עצות מניסיונכם, בברכה בני
...
אנסה להסביר בפשטות:
אחריות על ההתקנה, המוצרים והתקלות (ברמה של לא עובד בכלל) ברוב החברות זה בין שלושה חודשים עד שנה, תלוי בסוג הציוד, שם החברה והיקף הפרויקט.
שינוי כגון: שינוי תזמון זמן הדלקה, בזמן אותה האחריות העבודה יכולה להיות ללא תשלום עד ששני הצדדים מסכימים על הנעשה.
שינוי כגון: החלפת זמן או יצירת תרחיש שלא היה רשום בשלב התכנון, יכול להיות שיהיה בתשלום כי לפעמים זה דורש יותר זמן ואם יש משהו שהמתכנת לא יכול לעשות (כמו למשל לחבר או לשנות מעגל חשמל) אז התשלום כאן בהחלט מוצדק.
אתה צריך לבדוק זאת עם החברה שדרכה אתה תרצה לרכוש ולהתקין את המערכת. בדרך כלל מדובר על חוזה קנייה וחוזה שירות.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי ב
פייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT