אחריות לאחר התקנת מערכת בית החכם

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
homeautomationge פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שמי בני ואני ובני משפחתי עתידים לשפץ את ביתנו (הורסים הכול למעט היסודות).
קיבלתי המלצה דרך חבר על מערכות בית חכם והנוחות שבהתקנתם, לאחר מחקר קצר אני חושב שאני מבין את היכולות והיתרונות שבהתקנה ולמען האמת די ה"שתכנעתי" :o

בנוגע לדבר אחד עוד לא הצלחתי למצוא תשובה, נושא האחריות שלאחר ההתקנה. ברור לי שאחריות על המוצרים עצמם יש ואני מניח שגם על העבודה עצמה (לדוגמא אם אחד האורות אינו עובד עקב בעיה טכנית\ תכנותית של המערכת), אך כול נושא הפרסונליזציה (אני מניח שקוראים לזה כך) שהוא למעשה התרחישים השונים שמותאמים לי ולבני משפחתי ע"י המתקין אינו מובן לי עד הסוף. האם כמות הפרסונליזציה הדרושה משפיעה משמעותית על המחיר ? והאם המתקינים מגבים תרחישים אלו ע"י סוג של אחריות? לדוגמא ביקשתי שיודלק תרחיש אור מסויים ב -8 בערב אך במציאות התגלה כי זה מאוחר מדי ואני רוצה להקדים אותו ל - 7 או לחילופין ליצור בכלל תרחיש נוסף שלא היה קיים בזמן ההתקנה אבל התגלה הצורך בו לאחריה.

אשמח לקבל עצות מניסיונכם, בברכה בני

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

homeautomationge כתב:שמי בני ואני ובני משפחתי עתידים לשפץ את ביתנו (הורסים הכול למעט היסודות).
קיבלתי המלצה דרך חבר על מערכות בית חכם והנוחות שבהתקנתם, לאחר מחקר קצר אני חושב שאני מבין את היכולות והיתרונות שבהתקנה ולמען האמת די ה"שתכנעתי" :o

בנוגע לדבר אחד עוד לא הצלחתי למצוא תשובה, נושא האחריות שלאחר ההתקנה. ברור לי שאחריות על המוצרים עצמם יש ואני מניח שגם על העבודה עצמה (לדוגמא אם אחד האורות אינו עובד עקב בעיה טכנית\ תכנותית של המערכת), אך כול נושא הפרסונליזציה (אני מניח שקוראים לזה כך) שהוא למעשה התרחישים השונים שמותאמים לי ולבני משפחתי ע"י המתקין אינו מובן לי עד הסוף. האם כמות הפרסונליזציה הדרושה משפיעה משמעותית על המחיר ? והאם המתקינים מגבים תרחישים אלו ע"י סוג של אחריות? לדוגמא ביקשתי שיודלק תרחיש אור מסויים ב -8 בערב אך במציאות התגלה כי זה מאוחר מדי ואני רוצה להקדים אותו ל - 7 או לחילופין ליצור בכלל תרחיש נוסף שלא היה קיים בזמן ההתקנה אבל התגלה הצורך בו לאחריה.

אשמח לקבל עצות מניסיונכם, בברכה בני
...
אנסה להסביר בפשטות:
אחריות על ההתקנה, המוצרים והתקלות (ברמה של לא עובד בכלל) ברוב החברות זה בין שלושה חודשים עד שנה, תלוי בסוג הציוד, שם החברה והיקף הפרויקט.
שינוי כגון: שינוי תזמון זמן הדלקה, בזמן אותה האחריות העבודה יכולה להיות ללא תשלום עד ששני הצדדים מסכימים על הנעשה.
שינוי כגון: החלפת זמן או יצירת תרחיש שלא היה רשום בשלב התכנון, יכול להיות שיהיה בתשלום כי לפעמים זה דורש יותר זמן ואם יש משהו שהמתכנת לא יכול לעשות (כמו למשל לחבר או לשנות מעגל חשמל) אז התשלום כאן בהחלט מוצדק.

אתה צריך לבדוק זאת עם החברה שדרכה אתה תרצה לרכוש ולהתקין את המערכת. בדרך כלל מדובר על חוזה קנייה וחוזה שירות.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

guy1
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6
נתן תודות: 1 פעם

אחריות ושרות למערכות בית חכם

שליחה #3 

בד"כ מקבל הלקוח במסגרת ההסכם בשנה הראשונה אפשרות להוספה ושינויי תרחישים ללא תשלום נוסף.
ניתן כמובן לבצע חלק מהשינויים מבלי להגיע לבית הלקוח.
באמצעות מערכות יותר מתוחכמות ניתן לאפשר ללקוח לקבוע בעצמו את זמני התרחישים ולשנותם לפי ראות עיניו.
גיא
קונטרול 1 מערכות חכמות ואודיו בע"מ

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

Re: אחריות ושרות למערכות בית חכם

שליחה #4 

guy1 כתב:בד"כ מקבל הלקוח במסגרת ההסכם בשנה הראשונה אפשרות להוספה ושינויי תרחישים ללא תשלום נוסף.
ניתן כמובן לבצע חלק מהשינויים מבלי להגיע לבית הלקוח.
באמצעות מערכות יותר מתוחכמות ניתן לאפשר ללקוח לקבוע בעצמו את זמני התרחישים ולשנותם לפי ראות עיניו.
...
מעניין מזוית אבטחת המידע...
אתה פורץ למערכת כזו ואתה שולט בבית למעשה...

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #5 

homeautomationge פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0

שליחה #6 

אני שמח שישנה התייחסות בהתקשרות בין הלקוח למתקין, הרי אין לי ספק שכאשר מתחילים לחיות עם מערכת מסוג זה פתאום מבינים את הפונקציונליות שלה ואז (רק לאחר התקנה) רוצים להוסיף\ לשנות תרחישים קיימים. כמובן היה עוזר אם הייתה מערכת אשר לומדת לבד דברים מסוג זה :)

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”