המלצה וייעוץ למכונה עם ראש 61E
שלום לכולם.
מבקש הכוונה לגבי מכונה עם ראש E61.
כיום ברשותי מטחנה זקנה (40 שנה לפחות) של Lacimbali שנכון לעכשיו עושה את העבודה ומכונה של Breville . אין לי צורך שוטף בהקצפת חלב ובסך הכל מחפש אספרסו משובח.
התקציב באזור 8000 ₪.
אין לי אפשרות לחיבור ישיר של מים בשלב זה.
מקריאה מאסיבית בפורום הזה (הנאה צרופה) אני מתחיל להתביית לכיוון ה- Anita שעושה את הרושם של best value for money . אני מודע לעובדה שהיכולת של הקצפה בזמן הכנת אספרסו לא רלוונטית במקרה שלי.
האם יש לכם המלצות / רעיונות נוספים?
מהי המלצתכם לגבי סינון או ריכוך מים? כיום אני מרתיח מים מינרליים ואין לי אפשרות להתקין מסנן חיצוני.
תודה מראש.
מבקש הכוונה לגבי מכונה עם ראש E61.
כיום ברשותי מטחנה זקנה (40 שנה לפחות) של Lacimbali שנכון לעכשיו עושה את העבודה ומכונה של Breville . אין לי צורך שוטף בהקצפת חלב ובסך הכל מחפש אספרסו משובח.
התקציב באזור 8000 ₪.
אין לי אפשרות לחיבור ישיר של מים בשלב זה.
מקריאה מאסיבית בפורום הזה (הנאה צרופה) אני מתחיל להתביית לכיוון ה- Anita שעושה את הרושם של best value for money . אני מודע לעובדה שהיכולת של הקצפה בזמן הכנת אספרסו לא רלוונטית במקרה שלי.
האם יש לכם המלצות / רעיונות נוספים?
מהי המלצתכם לגבי סינון או ריכוך מים? כיום אני מרתיח מים מינרליים ואין לי אפשרות להתקין מסנן חיצוני.
תודה מראש.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אם לא חשובה לך ההקצפה, וזה גם לא ישתנה בעתיד, אז הייתי עוזב מכונות עם מחליף חום.
אתה משלם סתם בזמן חימום + אחזקה מסובכת יותר.
אם E61 אז הייתי מנסה לבדוק יבוא אישי של E61 SBDU (כמו ה-Quickmill Alexia) עם PID. מבחנים בחו"ל מראים שהיא מייצרת קפה יותר טוב מ-E61 HX למיניהן. לא יצא לי לטעום, אבל אני בטוח שזה קפה מעולה. אתה לא מוותר על הקצפה, אלא שהיא תהיה מסובכת יותר (סוויץ' וכו', כמו בסילביה).
אם בכל זאת אתה רוצה HX, אז אלטרנטיבה ראויה לאניטה היא לדעתי הסמיאוטומטיקה. ה-E61 האחרות יתנו לך קפה דומה עד זהה.
הסמיאוטומטיקה פחות נוחה מ-E61 מבחינת שימוש יומיומי, אבל האספרסו שלה מעולה. חדשה תעלה לך באיזור הגבול העליון של התקציב שלך.
אתה משלם סתם בזמן חימום + אחזקה מסובכת יותר.
אם E61 אז הייתי מנסה לבדוק יבוא אישי של E61 SBDU (כמו ה-Quickmill Alexia) עם PID. מבחנים בחו"ל מראים שהיא מייצרת קפה יותר טוב מ-E61 HX למיניהן. לא יצא לי לטעום, אבל אני בטוח שזה קפה מעולה. אתה לא מוותר על הקצפה, אלא שהיא תהיה מסובכת יותר (סוויץ' וכו', כמו בסילביה).
אם בכל זאת אתה רוצה HX, אז אלטרנטיבה ראויה לאניטה היא לדעתי הסמיאוטומטיקה. ה-E61 האחרות יתנו לך קפה דומה עד זהה.
הסמיאוטומטיקה פחות נוחה מ-E61 מבחינת שימוש יומיומי, אבל האספרסו שלה מעולה. חדשה תעלה לך באיזור הגבול העליון של התקציב שלך.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
לפי התאור והתקציב , הייתי הולך על מני ווילדי , מכונה מעולה לאספרסו עם pid , מיכל של שלושה ליטר , מגש ריקון עודפים ענק ונוח מאוד פרוק ותמיד אפשר גם לקמבן ממש בקלות בעתיד חיבור ישיר למיים. (מחוברת אצלי ישיר )
ויש בארץ יבואן מסודר עם מעבדה מורשת של לספזילה כך שאין צורך ליבא , יש לי מכונה כזו ואני חושב שהיא מעולה, ועומדת בתחרות מול כל e61 שתביא גם ב 4000 ש"ח יותר ממחירה.
ויש בארץ יבואן מסודר עם מעבדה מורשת של לספזילה כך שאין צורך ליבא , יש לי מכונה כזו ואני חושב שהיא מעולה, ועומדת בתחרות מול כל e61 שתביא גם ב 4000 ש"ח יותר ממחירה.
ראשית, תודה רבה על התגובות.
הצלחתם קצת לבלבל אותי
מוטי, נתקלתי במידע אודות Alexia בזמן החיפוש וקצת חושש מיבוא. מעדיף לשלם טיפה יותר ולקבל שירות ואחריות מקומיים. כמו שציינתי, לא מפריע לי לשלם על משהו שלא יהיה לי שימוש רציף בו, דהיינו – הקצפה.
לגבי הסמיאוטומטיקה היא באמת נראית פחות נוחה לשימוש אישי.
גונן, לא הכרתי את המכונה ואין ספק שהיא נראית בעלת יכולות גבוהות. קצת חושש מלוח המגעים הדיגיטלי ותכנות.
לא מצאתי מחירים שלה כמו מכונות אחרות, אני אבדוק מול גסטרוליין. יש לך הערכה לגבי מחיר?
הצלחתם קצת לבלבל אותי
מוטי, נתקלתי במידע אודות Alexia בזמן החיפוש וקצת חושש מיבוא. מעדיף לשלם טיפה יותר ולקבל שירות ואחריות מקומיים. כמו שציינתי, לא מפריע לי לשלם על משהו שלא יהיה לי שימוש רציף בו, דהיינו – הקצפה.
לגבי הסמיאוטומטיקה היא באמת נראית פחות נוחה לשימוש אישי.
גונן, לא הכרתי את המכונה ואין ספק שהיא נראית בעלת יכולות גבוהות. קצת חושש מלוח המגעים הדיגיטלי ותכנות.
לא מצאתי מחירים שלה כמו מכונות אחרות, אני אבדוק מול גסטרוליין. יש לך הערכה לגבי מחיר?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
ראשית אני ממש לא רואה סיבה לדאגה מכיוון לוח המקשים של המכונה , זו מכונה שנימכרת כבר שנים באותה התצורה , ובאה"ב היא אפילו משווקת שם עם שנתיים אחריות , החברה עצמה(לה ספזילה) זוהיא חברה איטלקית שמיצרת בעיקר לשוק המיסחרי, ומכאן בפועל המכונה מוכרת גם בעולם כמכונה מאוד אמינה .
אני חושב שהמכונה אצלי בסביבות שנתיים ולא ניתקלתי עד עכשיו בשום בעיה .
בקשר למחיר אינני יודע היום מה מחירה אבל אני יכול להעריך שזה דומה למחיר בארה"ב שעומד על 2000$ . שזה ניראה לי בערך 8500 ש"ח כולל מע"מ ,
אבל צריך לברר בגסטרוליין הם היבאנים של לה ספזילה .
אגב אתה מוזמן אלי אם תירצה לקבל היתרשמות מהמכונה , יש גם אצל היבואן מכונה מאוד ישנה , אבל היא מוזנחת והקפה גרוע , כך שאני מעריך שההיתרשמות שם עלולה לצערי להטעות.
http://www.chriscoffee.com/products/hom ... inivivaldi
אני חושב שהמכונה אצלי בסביבות שנתיים ולא ניתקלתי עד עכשיו בשום בעיה .
בקשר למחיר אינני יודע היום מה מחירה אבל אני יכול להעריך שזה דומה למחיר בארה"ב שעומד על 2000$ . שזה ניראה לי בערך 8500 ש"ח כולל מע"מ ,
אבל צריך לברר בגסטרוליין הם היבאנים של לה ספזילה .
אגב אתה מוזמן אלי אם תירצה לקבל היתרשמות מהמכונה , יש גם אצל היבואן מכונה מאוד ישנה , אבל היא מוזנחת והקפה גרוע , כך שאני מעריך שההיתרשמות שם עלולה לצערי להטעות.
http://www.chriscoffee.com/products/hom ... inivivaldi
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אם אתה רוצה שירות ואחריות מקומיים אז אין אפשרות של E61 SBDU כי לא תמצא כזו עם PID.rano כתב:מוטי, נתקלתי במידע אודות Alexia בזמן החיפוש וקצת חושש מיבוא. מעדיף לשלם טיפה יותר ולקבל שירות ואחריות מקומיים. כמו שציינתי, לא מפריע לי לשלם על משהו שלא יהיה לי שימוש רציף בו, דהיינו – הקצפה.
לגבי הסמיאוטומטיקה היא באמת נראית פחות נוחה לשימוש אישי....
ממליץ לך בכל זאת לבדוק את הסמי. היא פחות נוחה אבל הקפה שלה מנצח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
למה לקנות סינגל בוילר ולא דאבל? הקפה אותו קפה בסוף ןמרויחים הקצפה.
בסכום הזה או אקספובר ברוטוס מקפה רות\דאדא או מיני ויואלדי מגסטרוליין.
בסכום הזה או אקספובר ברוטוס מקפה רות\דאדא או מיני ויואלדי מגסטרוליין.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אני מתחיל לפזול רציני לכיוון של הויולדי , למרות שמבחינה ויזואלית היא לא "עושה" לי את זה כמו האחרות וממתין לתשובה מהיבואן ביום א.
מצאתי אניטה חדשה בקרטון פגום ב-5900 ₪ . נשמע מפתה מבחינת מחיר ואולי ישאיר פתח לקניית מטחנה חדשה.
אני רוצה להודות שוב על התגובות ובייחוד על ההזמנה של גונן.
מצאתי אניטה חדשה בקרטון פגום ב-5900 ₪ . נשמע מפתה מבחינת מחיר ואולי ישאיר פתח לקניית מטחנה חדשה.
אני רוצה להודות שוב על התגובות ובייחוד על ההזמנה של גונן.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
רני לא אמליץ על מכונה שלי , כי מחוברת ישירות למים(וטראנו), אבל היתי ממליץ על מכונה e 61 ,מחליף חום מהמבחר החדש יחסית ומרשים של בזרה .הם יתנו לך קפה מצויין,המכונות עם ג׳ויסטיקים נראות מיליון דולר.יש יבואן ויש מעבדות רציניות אחרות שיתנו תשובה.
avshalog כתב:???rano כתב:gedkoz, גם אני נוטה (לא בטוח שבצדק) לכיוון ה e61. על איזו QuickMill דיברת עם pid שצריכה להגיע?
אישתי חסרת סבלנות...
אשתך צריכה לקבל את אות יקירת הפורום - היחידה שלא מגלגלת עיניים על התחביב......
תודה לכולכם!
זהו, נפלה החלטה!
לאחר התלבטויות רבות ושיקולים שונים נפלה ההחלטה לצידה של אניטה. כנראה יישאר כסף למטחנה חדשה.
אני רוצה שוב להודות לכל האנשים החביבים כאן שממשיכים לספק תשובות מחכימות ותורמים מזמנם וניסיונם. בהחלט גרמתם לי ללמוד ולהכיר את עולם הקפה הרבה מעבר למצופה.
זוהי החליטה הראשונה:
לאחר התלבטויות רבות ושיקולים שונים נפלה ההחלטה לצידה של אניטה. כנראה יישאר כסף למטחנה חדשה.
אני רוצה שוב להודות לכל האנשים החביבים כאן שממשיכים לספק תשובות מחכימות ותורמים מזמנם וניסיונם. בהחלט גרמתם לי ללמוד ולהכיר את עולם הקפה הרבה מעבר למצופה.
זוהי החליטה הראשונה:
-
- Espresso