בקרוב יהיה גם חלק א'1 - שיכלול רשמים נוספים מה-ML Vantage.
ביום שישי יצאתי למסע האזנות, ארזתי את המגבר שלי ומספר אלבומים מובחרים ויצאתי לדרך.
להלן רשמים עיקריים מכל האזנה:
תחנה ראשונה - פיוז:
רמקולים: ProAc Response D25
ציוד נלווה:
הגברה: Rogue Tempest II
מקור: Musical Fidelity A3.5

יתרונות:
הצליל שבוקע מהרמקול מאוד לא מעייף, ונעים לאוזן. הרמקול יורד נמוך.
חסרונות:
הרמקול מאוד מאוד Laid Back והגבוהים לוקים בחסר. הפירוט טוב אבל בכלל לא מרשים ביחס לתחרות. לעיתים המיד בס והבס משתלטים על הצליל מה שגורם למיד ולגבוהים כמעט ולהיעלם. הבמה קטנה וממוקמת מאחורי הרמקול ( פרזנטציה שלא היתה לטעמי ).
סיכום:
גודל הציפייה כגודל האכזבה. הייתי מצפה להרבה יותר מרמקול שעולה כמעט 34 אלף שקל, אם להיות כן, הייתי מצפה להרבה יותר מרמקול שעולה 15 אלף שקל. ייתכן וגורמים כמו אקוסטיקה, מקור והגברה גרמו לרמקול להישמע כך - אבל את חתימת הצליל הכללית של הרמקול שמעתי - והתאכזבתי.
תחנה שנייה - סטריאוטיפ:
רמקולים: DeVore Fidelity Gibbon Super 8 & Gibbon 8
ציוד נלווה:
מקור: Mark Levinson כלשהו
כאן הצטרפו לחגיגה אביעד ואסף.

יתרונות:
מיד מאוד חם ונעים, הגבוהים אינם צורמים, הפירוט טוב, במה לא קטנה שנתחמת בין הרמקולים.
חסרונות:
הרמקול עדין מידי, ולוקה בדינמיות ובס. הגבוהים טיפה חתוכים. התמונה הנוצרת מאוד "מעורפלת" וקשה לזהות מיקום כלים\נגנים.
סיכום:
ה-Gibbon Super 8 וה-Gibbon 8 רמקולים מאוד כיפיים להאזנה, הגורמים לך לרצות לשמוע עוד ועוד. אבל (מדובר ב'אבל' גדול), כל זה בא על חשבון, גבוהים, דינמיות, ובס.
בנוסף, למרות שאני לא אוהב להיכנס לכיסי היבואנים, התמחור של הרמקולים הללו בארץ שערורייתי לטעמי. ה-Gibbon Super 8 בגימור רגיל עולה $4000 בארה"ב - בארץ $5900 ! ה-Gibbon Super 8 בגימור מיוחד (זה שנמצא בתצוגה) עולה $5000 בארה"ב - בארץ $7300 !
מבחינת תמורה הולמת יותר לכסף בין הדגמים הללו - ה-Gibbon 8 רמקול מוצלח יותר, הוא מתומחר בארץ $4300 ($2900 בארה"ב).
תחנה שלישית (ואחרונה להפעם): מאסטרו-אודיו
רמקולים: VSA VR-4jr
ציוד נלווה:
מקור: Duevel Shuttle

יתרונות:
במה ע-נ-ק-י-ת, עמוקה ורחבה. פירוט מרשים, מיד חם. הרמקול מאוד דינמי ומצליח לרדת לתדרים נמוכים ללא כל קושי.
חסרונות:
לא ממש הצלחתי למצוא כאלה - אבל אם ממש מתאמצים אז לעיתים הרמקול יכול להישמע יותר מידי חם במיד (למי שאוהב את רמקולים ללא טיפת 'צבע' - זה עשוי להפריע). אבל איך נוהגים לומר - YMMV
סיכום:
הרמקול היחיד בחבורה לעיל שמצדיק את מיקומו בטווח המחירים המדובר. הרמקול סוחף אותך אל תוך המוסיקה - ושובה אותך בקסמו. שימוש נוסף בסופרלטיבים פשוט יהרוס את הפואנטה...
Stay tuned for:
מבחן הרמקולים - חלק א'1 - האזנה נוספת ל-ML Vantage, הפעם עם ציוד צנוע יותר.
המשך מבחן הרמקולים, כאשר עוד בתפריט:
Acoustic Zen Adagio
Focal JMlab 926 (במידה וניתן להשיגו)
Living Voice Avatar 2
Nola Viper
שבת שלום וסופשבוע שקט לכלום.