שרשור תגובות: מדוע אנחנו לא מצליחים לראות HD ברשת Wi-Fi?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #1 

למאמר: מדוע אנחנו לא מצליחים לראות HD ברשת Wi-Fi?

תמונה
רשת 802.11N? יש. סטרימר? יש. תוכן HD? יש.אז למה אי אפשר לראות בסטרימר HD מעל הרשת שלכם?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

מאמר מצוין - נקווה שהוא יחסוך כמה שירשורים בעתיד...

רק מנסיון אישי וגם ממעקב אחרי הנושא בפורום (ושוב מתוך תקווה לחסוך שירשורים...) אני חושב שיש הסכמה שתוכן HD 720 עובר בצורה טובה באלחוטי. 1080 - לא!

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #3 

1. שרשורים בפורום זה לא דבר רע...

2. לא חושב שזה מוסכם, זה יותר קשור כאמור ב-latency וברוחב הפס מאשר ברזולוציה. תוכן 1080i/p בקצב נתונים נמוך עלול לעבור, בעוד שתוכן איכותי יותר של 720P יכול לגמגם דווקא.

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

אני משתמש ב - boxee עם ראוטר של ASUS RT-N16. הוא אוכל בקלות 720p ו - 1080p (למרות שאני מודה שרוב הסרטים הם 720P).
זה פשוט עובד מצוין. ה HDD מחובר ישירות לראוטר עצמו והראוטר מזרים את זה ברשת האלחוטית הקלילות.

יכול להיות שהועבדה שה - HDD מחובר ישירות לראוטר מאפשרת את זה?

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

זה תלוי ביותר מדי גורמים ומשתנים, תשמח על זה שעובד לך.

כמו כן בלו ריי מלא סביר להניח שלא יעבוד.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #6 

ברור שבלו ריי ריי לא עבוד. יש בסביבה שלי כ - 5 - 6 רשתות זמינות בכל נקודת זמן והראוטר עצמו דיי קרוב ל - BOXEE... אבל עובד.:)
וכן בהחלט שמח על כך.

guye2
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #7 

אם אני מנגן קובץ של 12GB זה נחשב BLUE-RAY מלא?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #8 

יש BDrip שאלו קבצים שעברו קידוד מחדש לביטרייט נמוך יותר כדי לחסוך בנפח של הקובץ ,BD מלא זה קובץ ISO שהוא העתק של הדיסק המקורי ,ויש כמובן גם קבצים שנקראים BDremux ופה מדובר על אותו הוידאו רק שהורידו חלק מהקבצים המיותרים מהדיסק ויצרו קובץ MKV אחד במקום מבנה של תיקיות כמו שאפשר לראות בסרטי BD .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #9 

בהקשר של MKV REMUX,אם תראה MKV שהביטרייט של הוידאו הוא לפחות 25MBIT ןמעלה כנראה שזה בלוריי מלא - גודל הקובץ יהיה גדול מאוד, מ20 ומעלה בד"כ.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

וידאו לא עובד טוב

שליחה #10 

ברשת אלחוטית ביתית משתי סיבות עיקריות:
1. הוידאו נשלח בפרוטוקול TCP, הסטרימר בבית הוא לא ממש סטרימר אלא DECODER שקורא DATA מתוך ספריה משותפת ממש כמו שמעתיקים קובץ ממחשב אחד לשני. STREMING נעשה כאשר בצד אחד יש תוכנה שקוראת את הקובץ מהדיסק ובצד השני יש CLIENT שמקבל את הוידאו בפרוטוקול UDP ומנגן אותו. ב-TCP יש בעיית OVERHEAD של הפרוטוקול עצמו ולכן רוחב הפס הנדרש גדול משמעותית ממה שצריך בפועל (בד"כ קצב הוידאו ועוד קצת).
2. BURSTINESS - הקובץ נקרא מהדיסק במהירות גדולה מאוד, הרבה יותר גדולה ממהירות הרשת ובוודאי הרבה יותר גדולה מקצב הוידאו. יוצא שמגיע לDECODER הרבה DATA שממלא את הבאפר שלו ולכן כאשר אין יותר מקום DATA נזרק ומצד שני ישנם מצבים שבהם הDECODER זקוק לDATA אבל כלום לא מגיע כי הבאפר של הרשת מלא.
בעיה זו נפתרת ע"י מנגנון SMOOTHING שמוודא שקצב יציאת הוידאו לכיוון ה-DECODER הוא תמיד קבוע ומתאים לקצב הסרט. לצערי או למיטב ידיעתי אין תוכנה כזו לשוק הביתי.
הדבר הכי קרוב לSTREAMING נעשה ע"י הסטרימר של יס, אני לא משתמש בו ולכן איני יודע אם מומש בו מנגנון SMOOTHING אבל לא בעיה לבדוק.
דודי.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #11 

guye2 כתב:אם אני מנגן קובץ של 12GB זה נחשב BLUE-RAY מלא?
...
ממש לא ואפילו רחוק מזה.
בסופו של דבר מה שקובע זה קצב הנתונים ולא גודל הקובץ הסופי.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

סליחה על הטרחנות, אבל ישנן כמה טעויות/אי-דיוקים במאמר (ויכול להיות שגם בתשובה שלי המתבססת על ידע אישי):
1. תקן N אכן פועל בשני התדרים, אבל מספר האנטנות קשור למספר התדרים שהראוטר תומך בהם והאם יש לו MIMO. כלומר - לראוטר תקן N העובד רק על 2.4GHZ וללא MIMO תהיה אנטנה בודדת. למהירות של 300Mbps צריך MIMO, ולכן תהיה יותר מאנטנה אחת. בכל מקרה לא ניתן לשדר לאותו לקוח (למשל סטרימר) בשני התדרים בו זמנית. לסיכום - 300Mbps = MIMO. לא שני תדרים.
2. MIMO הן ראשי תיבות של Multiple Inputs, Multiple Outputs. כלומר, היכולת לשדר בו-זמנית את אותו מידע דרך מספר אנטנות וגם לקלוט דרך מספר אנטנות. שידור דרך מספר אנטנות נותן כיסוי יותר טוב של החלל באותות (למשל הפניה של כל אנטנה בניצב לאחרות עוזר להתגברות על תופעות של כיווניות בשידור). קליטה דרך מספר אנטנות ושימוש במנגנוני מזעור שגיאה נותן שחזור טוב יותר של אותות חלשים וממזער כישלונות בקליטה. כל זאת מעלה את הקצב המקסימלי (התיאורטי) ל-300Mbps.
3. כפי שציינתי, MIMO או לא אומר שידור ביותר מתדר אחד. לראיה - מספר גדול של ראוטרים (רובם) עדיין תומכים רק ב-2.4Ghz אך מצויידים ב-MIMO. מספר דברים שכן משפיעים מאוד על קצב העברת המידע ואיכות הקליטה ולא מופיעים במאמר:
א. היצרן - לא כל הראוטרים עם נתונים זהים נוצרו שווים. קחו ראוטר של סיסקו (לינקסיס) וראוטר של אדימקס עם אותם נתונים, ותגלו שהראשון מספק מהירות גבוהה יותר ואיכות קליטה משופרת. הרבה תלוי ב-"שכל" של הראוטר: דברים כמו QOS, עוצמת המעבד ואלגוריתמי תיקון שגיאות.
ב. תדר העבודה - תקן N בתדר 5GHZ מהיר יותר מתקן N ב-2.4GHZ. הראוטר שלי (Linksys E3000) עובד במהירות מקסימלית של 450Mpbs ב-5GHZ ו-300Mbps ב-2.4GHZ.
ג. הפרעות סביבה גדולות יותר ב-2.4GHZ. זהו תדר המשותף למספר גדול של מכשירים - טלפון אלחוטי, בלוטות', מיקרו וכו. הפרעות אלו לא קיימות ב-5GHZ, אבל החדירות (דרך קירות) של תדר זה נמוכה יותר.

בכל מקרה, כיוון שמידע שעובר בכל פרוטוקול תקשורת מורכב ממידע "אמיתי" ועוד הרבה שכבות מידע המולבשות עליו - גם אם הראוטר שולח 300Mbps, יכול להיות שרק 200Mbps הם מידע אמיתי. השאר - ביטים המסמנים תחילת חבילה, סוף חבילה, CRC, PARITY ועוד ראשי תיבות מוזרים. תוסיפו כשלונות קליטה לעסק ותגיעו מהר מאוד לאיזור ה-150.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3875
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #13 

תודה עפר על המאמר המקצועי ,נהנתי לקרוא ולהבין יותר.....
And the meek shall inherit the earth
...

saar156
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 966
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 73 פעמים

שליחה #14 

יופי של מאמר (Y)

מה קורה עם הטכנולוגיה של AMIMON?

בעבר היו לפנסוניק וגם לסוני מסכים עם יכולות שידור אלחוטי של וידאו HD (לפי זכרוני הם היו מבוססים על AMIMON),
אבל בשנים האחרונות אנו לא רואים מסכים עם יכולות אלו

עזי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
שם מלא: עזי
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #15 

BlkBrd כתב:לסיכום - 300Mbps = MIMO. לא שני תדרים.
...
לא מדויק לגמרי - אמנם השידור הוא רק מסביב לתדר 2.4GHz אך ב-300Mbps משתמשים בשני ערוצים ולא אחד (רוחב של 40MHz לעומת 20MHz).

ניתן לראות זאת בצילום מסך זה.

wallalon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1925
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 147 פעמים

שליחה #16 

אין אולי איזה ראוטר שמפיל לכל השכנים את ה-wifi לשעתיים ואז נוכל להסטרים סרט כמו בני אדם?

Uval
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #17 

מאמר יפה, רק כמה תוספות ותיקונים:
1. כפי שכבר ציינו כאן - 300 Mbps הוא לא רק תוספת של MIMO, אלא גם של הכפלת רוחב הפס מ20 מגה הרץ ל40.
טכנולוגיית MIMO בהחלט משפרת את איכות הסיגנאל באמצעות דגימה שלו ממקום פיזי נוסף ובקיטוב שונה במקצת, וכך ניתן למדוד יותר במדויק את הרעשים שנובעים מהחזרים, לקזז אותם בקליטה ולצפות אותם בשליחה, וכך להגיע למרחק גדול יותר (וכפועל יוצא גם לקצב גבוה יותר במרחק נתון).

2. באופן כללי - אין שום בעיה מעשית להגיע לקצב קבוע של 50 Mbps וגם 100 Mbps מעל קישור WIFI מודרני בטווח קצר, הבעיה היא שקשה להבטיח את הקצב הזה לאורך זמן מעל TCP.
הבעיה של TCP היא דווקא לא שהוא מספק רוחב פס נמוך יותר לעומת UDP. מדובר בשני פרוטוקולים שבאים לשרת מטרות שונות.
TCP הוא פרוטוקול ששם דגש על העברת מידע באופן אמין. משתמשים בו כשרוצים לוודא שכל המידע יגיע מצד לצד.
מבחינת OVERHEAD הוא לא כל כך שונה מUDP (בTCP יש OVERHEAD נוסף של 20 בתים לעומת UDP. זה יחסית זניח לעומת חבילה של 1500 בתים).

יש לו מס' בעיות קשות, שנובעות בעיקר מצורת המימוש שלו,שדורשת אישור הגעה על כל חבילה, שלא ממש מתאימה להעברת וידאו באופן כללי ובוודאי שלא על מדיה שהיא לא בדיוק אמינה:
אם חבילת מידע הולכת לאיבוד בדרך - הפרוטוקול בגדול מכתיב שצריך לחכות עד שהצד השולח יבין שהיא נאבדה, כי לא נתקבל עליה אישור קבלה, וישלח אותה שוב. כמובן שהמצב הזה קורה לא מעט, מה שמגדיל את זמן הLATENCY בכל פעם שזה קורה ומוריד את רוחב הפס בצורה רגעית, ומביא לBURST של מידע מיד לאחר מכן.

מצד שני, שימוש בTCP מביא איתו Flow Control, שמונע איבודי מידע שנגרמים משליחה מהירה מדי.
ישנן עוד כמה בעיות ספציפיות לTCP מעל WIFI, אבל הן יחסית זניחות.

3. אע"פ שכל יצרן מדבר על מאות רבות של מגה ביטים לשניה - גם בתנאים הכי אופטימיים קשה מאוד להגיע אפילו לשני שליש מהקצבים האלו. הסיבה לכך היא שהקצבים האלו נמדדו במעבדות עם תנאים אופטימליים ובלי לקחת בחשבון OVERHEADS אלא רק את הקצב של המודם עצמו...

4. כל הרשתות, למעשה משתמשות באותם ה12 תדרים שמוגדרים בתקן ומותרים לשימוש בארץ.
המשמעות היא למעשה שאם לשכנים שלי יש AP בטכנולוגיה ישנה יותר - כל שידור מידע של השכנים שלי יהיה ארוך יותר משידור מידע שלי, וכך הקצב שלי יפגע...

5. 2.4 גה"צ הוא טווח תדרים שמשתמשים בו להרבה מטרות נוספות - טלפונים אלחוטיים, אזעקות, תנורי מיקרוגל וכו' - יש ציוד שעובד בתדרים חופפים ומפריע, ולעתים ציוד שעובד בטווח תדרים סמוך (בד"כ ציוד זול) גם הוא מרעיש את הטווח.

כמה טיפים לשיפור הקצב:
1. רכשו ראוטרים שתומכים בMIMO - הטכנולוגיה הזו עושה פלאים לקצב ולטוח השידור
2. הגדירו את הראוטר שלכם לעבוד ב40 מגה הרץ, לעתים זה לא הDEFAULT
3. נסו לרכוש אנטנה כיוונית - אנטנות סטנדרטיות קולטות את השידורים שלכם ושל כל השכנים שלכם בעוצמה דומה - אנטנה כיוונית שמכוונת לכיוון הAP תשפר משמעותית את איכות הסיגנאל שלכם ואת הקצב
4. בחרו תדר פנוי לרשת האלחוטית שלכם, וכמה שיותר רחוק מהתדרים העמוסים (להימנע מערוץ מס' 6)
5. נסו למקם את הAP כמה שיותר קרוב לסטרימר
6. אם יש עוד מחשבים ברשת האלחוטית - דאגו שגם הם יקלטו באיכות גבוה. כל מחשב נוסף ברשת משפיע לרעה על הקישור, ובמיוחד אם הוא עובד בקצב נמוך יותר.
7. נסו לזהות תופעות שנגרמות מציוד אלחוטי אחר - אם בעיות קצב מתרחשות בכל פעם שמפעילים את המיקרוגל, או שנכנסת שיחה לטלפון האלחוטי - החליפו את הציוד הבעייתי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #18 

Uval :אחלה:

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #19 

Uval, תודה על החידודים והטיפים.
אני חוזר על הלקח הכי חשוב שאני למדתי במהלך השנים - קנו ראוטר של חברה טובה. פעם חשבתי שהנתונים הטכנים הם חזות הכל ולכן קניתי ראוטרים עם מקסימום ביצועים "על הנייר" ומינימום חור בכיס. קיבלתי בד"כ *** (כל ה-EDIMAX, TPLINK, DLINK ודומיהם).
מאז שהחלטתי להוסיף עוד 20% תשלום ולקנות מחברות נחשבות יותר (CISCO/LINKSYS או NETGEAR) גם הביצועים עלו מדרגה וגם לא חווה יותר ניתוקים בתקשורת, חלוקת עומס לא טובה ותקיעות המחייבות ריסט לראוטר. מנסיוני האישי בלבד - עדיף להוסיף 100 ש"ח עבור ראוטר מחברה טובה יותר מאשר את אותו סכום על MIMO. כמובן שהכי טוב גם וגם :)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46391
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5079 פעמים

שליחה #20 

בניגוד לנאמר מעלה, לי יש נסיון טוב מאוד עם Edimax.

BlkBrd,
כנראה שהסביבה אצלך מאוד רועשת או שערוץ ברירת המחדל של הנתב החדש שונה מהערוץ של הישן ולכן השיפור.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”