שרשור תגובות: מדוע אנחנו לא מצליחים לראות HD ברשת Wi-Fi?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 141
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

זיו,

לצערי הבעיות עם אדימקס חזרו בשני מכשירים אצלי ואחד אצל ההורים. אצלי הם נדדו איתי ל-3 דירות שונות (כלומר תנאי סביבה מאוד שונים) ובילוי שלי בפורומים, עדכוני קושחה ועוד דרכים לנסות לפתור את המצב.
יכול להיות שנפלתי רע (כמה פעמים) או שאתה נפלת טוב (פעם היו לי במקביל מאזדה לאנטיס ורנו קליאו. הרנו היתה אמינה יותר, כך שיש יוצאי דופן :) )
בכל-אופן, בקשר לניסיון הטוב שלך, כמה פעמים בחודש אתה נאלץ לעשות ריסט לראוטר (או להוציא מהחשמל ולהחזיר)? כמה פעמים נתקעת בצפיה ישירה או ב-VOIP בגלל שכלי הורדות כלשהו (טורנט, הורדה ישירה) תופס את כל הרוחב פס? אם התשובה היא אפס על שתי השאלות - תפתיע אותי.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46429
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #22 

1. התשובה לשאלה הראשונה הינה 0 אתחולים (7 שנים, 2 נתבים שונים של אדימקס) - אולי היו איזה 2-3 אתחולים במהלך השנים האלו, לא רוצה להתחייב בצורה כזאת חד משמעית. יש עוד 2 סביבות של קרובי משפחה עם נתבים דומים.
2. אם קליינט ההורדות תופס 100% מרוחב הפס כי כך הוא הוגדר, אז ברור שכל אפליקציה אחרת שתרצה לעשות שימוש באינטרנט תגמגם, זהו מצב תקין. ה- Scheduler שלי מוגדר לעבור ב- 80% מרוחב הפס בשעות מסויימות ובשעות אלו שאר האפליקציות מקבלות באמת 20% משארית הקו.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

תודה עופר על המאמר (Y)
בנוסף לדברי Uval , בפועל יש לנו כ 3 תדרים שאנו יכולים להשתמש בהם בכל אזור נתון ללא הפרעות:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _WLAN).png
ממליץ להשתמש בתוכנה החינמית הזאת כדי לבדוק מה פנוי:
http://www.metageek.net/products/inssider/
ברוב המקרים של רשתות WIFI עמוסות עדיף לדעתי לעבוד עם תדר אחד ברוחב פס של 20MHZ
לעיתים אגב שווה להוריד את עוצמת השידור בנתב כדי למנוע רוויה של ציוד הקליטה והפרעה למוצרים אחרים.
התקן בארץ מדבר על שידור של 100 מילי וואט אבל בפועל ניתן לעבור את עוצמת השידור הזאת אם מתקינים קושחה חליפית כגון DDWRT.

BlkBrd
לרשתות ביתיות היום אני דווקא ממליץ על 1043 של TPLINK ו DIR-655 של DLINK, זה שהמוצר כתוב עליו CISCO
(לשעבר LINKSYS)או NETGEAR לא אומר בהכרח שמדובר בציוד איכותי יותר, כל מקרה לגופו.
מה שיותר משנה היא באיזה ציפסט מדובר כמה זכרון RAM יש למכשיר והאם הקושחה שלו יציבה.
רוב הנתבים הביתיים מיועדים לעד 2 או 3 מחשבים בלבד ואולי 2 מוצרים המחוברים באלחוטי במיוחד אם מדובר בצרכנים של תקשורת מרובת חיבורים, כמו למשל טורנט או P2P כלשהוא וחיבור מהיר במיוחד 15 מגה ומעלה.
ברור שעדיף איזה CISCO RV042 או נתב מסדרה 800 ומעלה אבל אלא מוצרים שלא מיועדים לשוק הביתי והתיצור שלהם במיוחד של סדרת ה 800 לא מיועדת לאנשים ללא רקע מתאים בתקשורת, שלא לדבר על העלויות.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 19/03/2012 20:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #24 

הנתבים היקרים של NETGEAR אמורים להיות בין הטובים ביותר ,רק שלצערי נתבי Dual Band ולא נמכרים בארץ מסיבות משונות .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #25 

wallalon כתב:אין אולי איזה ראוטר שמפיל לכל השכנים את ה-wifi לשעתיים ואז נוכל להסטרים סרט כמו בני אדם?
...
משבש תדרים יפריע גם לך, מה שכן אתה תמיד יכול למסך את הבית ולהפוך אותו לכלוב פאראדיי :)
מה שכן אם תצליח להשיג DAP-2553 של DLINK והמוצרים שלך תומכים ב 5GHZ תוכל לקבל ביצועים טובים ותחום שידור פנוי יחסית.
אגב ה 2553 יעלה מעל 1000 ש"ח ופועל רק בתחום הנמוך של 5GHZ (דרישה של משרד התקשורת)
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 19/03/2012 20:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #26 

מאמר מצויין, וגם התגובות והתוספות של הגולשים מחכימות. (Y)
וכמובן, יש עכשיו לינק מוכן לכל מי שמנסה להעביר HD על WiFi ולא מבין למה זה לא עובד לו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9464
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1147 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #27 

pixies כתב:מאמר מצויין, וגם התגובות והתוספות של הגולשים מחכימות. (Y)
וכמובן, יש עכשיו לינק מוכן לכל מי שמנסה להעביר HD על WiFi ולא מבין למה זה לא עובד לו.
...
זה החלק הכי חשוב!!! :D

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #28 

(Y)
עפר, תודה על המאמר.
תודה לכל מי שחידד והוסיף.

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

ziv_r כתב:1. התשובה לשאלה הראשונה הינה 0 אתחולים (7 שנים, 2 נתבים שונים של אדימקס) - אולי היו איזה 2-3 אתחולים במהלך השנים האלו, לא רוצה להתחייב בצורה כזאת חד משמעית. יש עוד 2 סביבות של קרובי משפחה עם נתבים דומים.
2. אם קליינט ההורדות תופס 100% מרוחב הפס כי כך הוא הוגדר, אז ברור שכל אפליקציה אחרת שתרצה לעשות שימוש באינטרנט תגמגם, זהו מצב תקין. ה- Scheduler שלי מוגדר לעבור ב- 80% מרוחב הפס בשעות מסויימות ובשעות אלו שאר האפליקציות מקבלות באמת 20% משארית הקו.
...
אז בקשר ל-1 אכן אני מופתע. אבל אם זה המצב - הרווחת.
בקשר ל-2, גם אם הקליינט מוגדר ל-100% רוחב פס, יש מה לעשות. ראוטרים עם קושחה טובה (מהיצרן או דרך DDWRT/TOMATO) מכילים מנגנון (QOS (Quality Of Service. המנגנון מזהה תהליכים "קריטיים יותר" למשתמש שחייבים לעבוד חלק (צפייה ישירה, סטרימינג, VOIP, HTTP וכו) ו-"קריטיים פחות" (הורדות, העתקות), מדרג אותם ע"פ חשיבות ושומר רוחב פס ע"פ הצורך שלהם. כך, לדוגמה, אתה יכול לא להגביל את הקליינט אולם כשהראוטר מזהה שאתה צופה בקטע וידאו ביוטיוב הוא שומר 50% מרוחב הפס שלך לטובת העניין וחונק אוטומטית את הקליינט (עד שתסיים לצפות כמובן).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #30 

BlkBrd,
אתה מתאר התנהגות שכנראה נשמעת לך הגיונית, אך נתבים לא עובדים כך. נתב לא מחליט לבד מה חשוב ומה לא, אומרים לו. ישנם נתבים עם אישורי WMM אשר מעניקים עדיפות לחבילות אשר מזוהות כמולטימדיה. אי המצאות אישור כזה לא אומרת שהנתב לא טוב, אלא שהאישור בסך הכל לא קיים באותו נתב.

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

ziv_r כתב:BlkBrd,
אתה מתאר התנהגות שכנראה נשמעת לך הגיונית, אך נתבים לא עובדים כך. נתב לא מחליט לבד מה חשוב ומה לא, אומרים לו.
...
הגזמת זיו - אנו חיים במאה ה-21. וודאי שראוטרים יכולים להחליט לבד מה חשוב. כלומר, להחליט לבד = מה שהחליט המתכנת של הקושחה.
חומר קריאה:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/QoS
http://home.cisco.com/en-mea/products/routers/E4200

ציטוט מ-WRT:
Quality of Service (QoS) is a method to guarantee a bandwidth relationship between individual applications or protocols. This is very handy when you max out your connection so that you can allow for each application to have some bandwidth and so that no single application can take down the internet connection. This allows, for example, a full speed download via FTP without causing jittering on a VOIP chat. The FTP will slow down slightly as bandwidth is needed for the VOIP, provided VOIP was given greater priority.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #32 

BlkBrd,
אתה חוזר על דברי ומבטל את הדברים הקודמים שלך. מנגנוני QoS צריכים שיגידו להם כיצד לפעול. מכיוון שסביר להניח שהצרכן הביתי לא יגדיר פרופילי QoS, נולד אישור WMM אשר מראש מבטיח עדיפויות לפי סוג המידע. מנגנוני QoS יש כיום בכל נתב. אישור WMM לא - וזה לא אומר שנתב מסויים טוב יותר או לא לפי קיום האישור הזה.

כל הדיון החל כאשר רשמת שכאשר קליינט הורדות עובד אצלך, הוא תופס את כל רוחב הפס ואז לא נשאר רוחב פס זמין לאפליקציות אחרות. זהו מצב תקין בהחלט. מנגנוני QoS צריכים לעבוד לא כברירל מחדל, אלא מתוך בחירה של המפעיל. הנתב אליו החלפת, כנראה שמפעיל מנגנון QoS כברירת מחדל ואתה משליך מכאן שהוא טוב יותר בגלל זה.

Avishay1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

מאמר מעניין ומעשיר

שליחה #33 

רציתי לתרום לשרשור ע"י הוספת החוויה האישית שלי בנוגע לסטרימינג של HD.

לטלוויזיה אני מחובר עם מחשב נייד חדש יחסית, כאשר את המדיה אני מזרים Over The Air מהמחשב השולחני (שהוא הראשי שלי להכל).
דווקא הראוטר שלי הוא Edimax פשוט יחסית.

בכל אופן, בהתחלה כשניסיתי להזרים סרטים באופן אלחוטי חוויתי גמגומים בצפיה. לאחר שינויים שביצעתי בהגדרות המחשב, העליתי את קצב השידור וכיום אני רואה סרטים באופן חלק לחלוטין ללא שום גמגום.
הסרטים שאני צופה בהם הם לרוב 1080p בגודל של 8-10GB.

יש לי תוכנה קטנה שהורדתי מהאינטרנט שבודקת את קצב השידור בין שני מחשבים. בהתחלה כשהיא מדדה 60Mbps היו כאמור גמגומים, כיום אני עומד באופן קבוע על קצב שנע בתחום של 80-85Mbps ורואה חלק ב-100% מהמקרים.

BlkBrd
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

זיו, הנתב שאליו עברתי (Linksys E3000) אכן מפעיל QOS כברירת מחדל. עד כמה שידוע לי אין לו אישור WMM ולמרות זאת לא צריך להגדיר שום פרופיל. כפי שאמרתי, מי שמגדיר את הפרופיל הוא ספק הקושחה ולא הצרכן. אי-לכך, אם יש או אין יכולת QOS בכל נתב, מה שחשוב (כפי שציינת) הוא האם הוא עובד ועובד טוב Out-of-the-box. בנתבים של Linksys זה עובד מצויין. בנתבים של אדימקס ו-DLINK (שאני בדקתי בכל מקרה) זה לא עובד. לפי מה שרשמת על כיווני הקליינט שלך לפי שעות, אני מניח שתסכים איתי.

ido111
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

Re: מאמר מעניין ומעשיר

שליחה #35 

Avishay1 כתב:רציתי לתרום לשרשור ע"י הוספת החוויה האישית שלי בנוגע לסטרימינג של HD.

לטלוויזיה אני מחובר עם מחשב נייד חדש יחסית, כאשר את המדיה אני מזרים Over The Air מהמחשב השולחני (שהוא הראשי שלי להכל).

בכל אופן, בהתחלה כשניסיתי להזרים סרטים באופן אלחוטי חוויתי גמגומים בצפיה. לאחר שינויים שביצעתי בהגדרות המחשב, העליתי את קצב השידור וכיום אני רואה סרטים באופן חלק לחלוטין ללא שום גמגום.

יש לי תוכנה קטנה שהורדתי מהאינטרנט שבודקת את קצב השידור בין שני מחשבים. בהתחלה כשהיא מדדה 60Mbps היו כאמור גמגומים, כיום אני עומד באופן קבוע על קצב שנע בתחום של 80-85Mbps ורואה חלק ב-100% מהמקרים.
...
תוכל לשתף קצת באיזה תוכנה אתה מנגן/מערכת הפעלה ?

Avishay1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

Re: מאמר מעניין ומעשיר

שליחה #36 

ido111 כתב:
Avishay1 כתב:רציתי לתרום לשרשור ע"י הוספת החוויה האישית שלי בנוגע לסטרימינג של HD.

...
תוכל לשתף קצת באיזה תוכנה אתה מנגן/מערכת הפעלה ?
...
מחשב שולחני עם מערכת הפעלה Win7-32Bit, בו אני משתמש כמחשב ראשי, מבצע ממנו הורדות מהאינטרנט ועליו אני גם מאחסן את כל המדיה.
לטלוויזיה מחובר מחשב נייד עם מערכת הפעלה Win7-64Bit, ועליו בעזרת נתב אלחוטי אני מנגן את הקבצים דרך ה-Homegroup של Win7 באמצעות תוכנת VLC Media Player.

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

שליחה #37 

בהמלצתו של אריה arotman רכשתי היום נתב tplink 1043 שישמש אותי כ AP לצורך סטרימינג אלחוטי. (הראוטר שיש לי הוא dlink 655).
הראוטר נמצא אצלי בסלון, וה AP נמצא בחדר השינה.
חיברתי ל AP את ה TVIX 6600 והצלחתי לנגן ברשת האלחוטית תכני 1080p ללא שום קרטוע.
ניסיתי מספר קבצים וכולם נוגנו באופן תקין :D

בהזדמנות זו אני גם רוצה להודות לאריה על הסיוע בהגדרת ה AP (Y)

bezzat
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 383
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

יש תקן חדש 802.11ac

שליחה #38 

הסברים באתר הנפלא הזה

http://www.netcheif.com/Articles/80211ac/80211ac.htm\

לפי תקן זה אמור לתמוך בסרטי HD
הלואי...

alicenir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 570
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #39 

לי יש XTREAMER ULTRA בסלון מחובר למודם נתב DLINK 6470 גרסת קושחה 2.55(האחרונה), יש לי XBMC בסלון ובחדר שינה.
אני רואה סרטי 1080P כל הזמן ללא בעייה, ללא גמגומים, העברה קדימה ואחורה היא מיידית בתגובה.

בדיוק רואה כרגע IRON MAIDEN - EL VIVO 1080P בחדר שינה....
"Assumption Is The Mother Of All Fuckups"

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”