שאלת המיליון...אוטומטית או ידנית...עצתכם בבקשה
חברים שלום,
אני חובב קפה שנים ונרשמתי היום לפורום..
בשעה טובה, מתה המכונה הקודמת שלי (והמאכזבת..) ביאלטי מוקונה . כבר יומיים אני במחשבות מה הלאה..בנתיים עובד עם מקינטה ומקציף ביאלטי שבשימוש רציף אצלנו .
אני מתלבט בין שתי מכונות:
דילונגי אוטומטית ESAM 3000 שקיבלה פה ביקורת טובה (2800 ש"ח במבצע כרגע)
או
ידנית : אסאקו בייסיק + מטחנה אסאקו (2500) ש"ח הסט
כמובן שיש חסרונות ויתרונות פה ולפה, אבל רציתי , חו"ד מבעלי המכונות הנ"ל בשתי סוגיות שחשובות לי :
האם תמצית האספרסו יוצאת מספיק חמה ?
האם הסטימר חזק ורציף?
תודה מראש!
אני חובב קפה שנים ונרשמתי היום לפורום..
בשעה טובה, מתה המכונה הקודמת שלי (והמאכזבת..) ביאלטי מוקונה . כבר יומיים אני במחשבות מה הלאה..בנתיים עובד עם מקינטה ומקציף ביאלטי שבשימוש רציף אצלנו .
אני מתלבט בין שתי מכונות:
דילונגי אוטומטית ESAM 3000 שקיבלה פה ביקורת טובה (2800 ש"ח במבצע כרגע)
או
ידנית : אסאקו בייסיק + מטחנה אסאקו (2500) ש"ח הסט
כמובן שיש חסרונות ויתרונות פה ולפה, אבל רציתי , חו"ד מבעלי המכונות הנ"ל בשתי סוגיות שחשובות לי :
האם תמצית האספרסו יוצאת מספיק חמה ?
האם הסטימר חזק ורציף?
תודה מראש!
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
אם אתה שותה אספרסו אין מה להתלבט בכלל רק ידנית!
בתור אחד שהיה לו אוטמטית ועכשיו עם ידנית האספרסו באוטמטית(אם אפשר לקרוא לזה אספרסו)
יוצא לרוב דלוח, ללא גוף וטעם שטוח לחלוטין.
במשקאות על בסיס חלב זה כבר פחות חד משמעי אבל שוב במרה שלך שזה כבר אופצייה
מבחינתך אני הייתי הולך על ידנית.
בתור אחד שהיה לו אוטמטית ועכשיו עם ידנית האספרסו באוטמטית(אם אפשר לקרוא לזה אספרסו)
יוצא לרוב דלוח, ללא גוף וטעם שטוח לחלוטין.
במשקאות על בסיס חלב זה כבר פחות חד משמעי אבל שוב במרה שלך שזה כבר אופצייה
מבחינתך אני הייתי הולך על ידנית.
אם המוקונה היתה מאכזבת, אוטומטית היא לא אופציה. ובכלל, אם מישהו בכלל מתלבט לגבי ידנית, כנראה שידנית מתאימה לו.אוטומטיות הן לרוב פשרה לא מאוד מוצלחת.
התמצית באסקסו יוצאת בטמפ' הנדרשת לאספרסו...יש מי שיקרא לזה קר. ההקצפה טובה מאוד יחסית למכונות ביתיות. קרא את הסקירה שלנו לבייסיק ותחכים.
התמצית באסקסו יוצאת בטמפ' הנדרשת לאספרסו...יש מי שיקרא לזה קר. ההקצפה טובה מאוד יחסית למכונות ביתיות. קרא את הסקירה שלנו לבייסיק ותחכים.
what's next?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תודה!
אשלח תמונה היום . עוד לא הספקתי הרבה לתרגל , כרגע עוד לא הגעתי לארומה עבה..גם הטמפרטורה של התמצית לא מספיק חמה (50) אני אתרגל ואנסה כמה פעמים היום...
האם מותר לטפל במכונה במלח לימון ? כי בחברה מתעקשים על חומר ייעודי בטענה שמלח לימון יכול להסב נזק לדוד..
אשלח תמונה היום . עוד לא הספקתי הרבה לתרגל , כרגע עוד לא הגעתי לארומה עבה..גם הטמפרטורה של התמצית לא מספיק חמה (50) אני אתרגל ואנסה כמה פעמים היום...
האם מותר לטפל במכונה במלח לימון ? כי בחברה מתעקשים על חומר ייעודי בטענה שמלח לימון יכול להסב נזק לדוד..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לאסקסו יש דוד נחושת - אין בעיה עם מלח לימון
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- shlomyga
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 126 פעמים
תתחדש.sh101 כתב:תודה!
האם מותר לטפל במכונה במלח לימון ? כי בחברה מתעקשים על חומר ייעודי בטענה שמלח לימון יכול להסב נזק לדוד.....
כלל חשוב כדי לקבל שוט בטמפ' נכונה הוא שהמכונה תהיה דלוקה לפחות 30 דקות רצוף
לפני שוט ראשון.
בנוסף במכונות מסוג זה מומלץ לעשות גלישת טמפ' לפני חליטה. קרא את המאמר הזה:
http://www.htcafe.co.il/p1.article01704