2 ספקי אינטרנט על קו בזק אחד - אפשרי?
לא ניתן לחבר 2 מודמים על אותו קו גם אם מדובר על 2 נקודות שונות בקיר (עדיין זה אותו קו) .
אבל אתה יכול לשייך 2 כתובות IP ציבוריות על ה - interface החיצוני של הראוטר , בתנאי שהראוטר תומך בזה.
רוב הראוטרים הביתיים לא תומכים בזה. דוגמא לראוטר שתומך - Cisco 837 .
אבל אתה יכול לשייך 2 כתובות IP ציבוריות על ה - interface החיצוני של הראוטר , בתנאי שהראוטר תומך בזה.
רוב הראוטרים הביתיים לא תומכים בזה. דוגמא לראוטר שתומך - Cisco 837 .
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
כן, זה אומר לעשות עוד קו בזק.uriler כתב:dima_vy,
נכון שהוא צריך שני קוים, אבל אם כבר קיימת תשתית הוט אין בעיה להוסיף נקודת טלפון - בעוד שאצל בזק צריך להתחבר בנקודה נוספת למתג האזורי....
אגב יש עוד פתרון: אם להתקין מודם של כבלים, ואחריו switch, ולדאוג לחיבור ללא חייגן, אז תתקבל הקצאה אוטומטית של עד 3 כתובות IP חוקיות.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לסיכום :
בזק צריך עוד תשתית ועוד תשתית בבזק שמוגדרת ADSL וכמובן ספק, אם זה אותו אחד או אחר.
הוט לא צריך תשתית להוט אבל צריך עוד הגדרת תשתית כבלים בהוט וכמובן ספק כמו הנ"ל.
בזק צריך עוד תשתית ועוד תשתית בבזק שמוגדרת ADSL וכמובן ספק, אם זה אותו אחד או אחר.
הוט לא צריך תשתית להוט אבל צריך עוד הגדרת תשתית כבלים בהוט וכמובן ספק כמו הנ"ל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אתה טועה. בהוט הדבר היחידי שצריך זה חיבור ללא חייגן. אפשר לחבר שני מחשבים, או שני נתבים למודם (באמצעות switch) ויוקצו כתובות IP אמיתיות באופן אוטומטי. וזה גם עם מנוי יחיד אצל ספק האינטרנטagent__smith כתב:לסיכום :![]()
הוט לא צריך תשתית להוט אבל צריך עוד הגדרת תשתית כבלים בהוט וכמובן ספק כמו הנ"ל....
פשוט פעם אחת נתקלתי בזה אצל איזה חבר, שהתלונן שלא מצליח להגיע ממחשב אחד לשני. כשבאתי אליו, ראיתי את התצורת חיבור הזאת, רק שהוא קיבל כתובות מ-poolים שונים לגמרה השייכים לבזק-בינלאומי, ולכן לא הצליח להגיע מחשב אחד למחשב שני.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
לא דברתי על חיבור מחשבים אלה על שני חיבורי אינטרנט לא תלויים בבית יחיד.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

טוב, בשביל שני ספקים צריך שני קוים בבזק זה בטוח. בהוט - אני בספק שהם יאפשרו חיבור על אותה תשתית עם שני ספקים שונים, אבל אף פעם לא בדקתי. אני אפילו לא יודע האם שני מודמים של כבלים יכולים הסתנכרן על אותו קו...agent__smith כתב:לא דברתי על חיבור מחשבים אלה על שני חיבורי אינטרנט לא תלויים בבית יחיד....
אבל פתרון שהצעתי הוא הכי זול נראה לי, ונותן שתי כתובות אמיתיות, אומנם מאותו ספק... אני מקווה שזה יספק את פותח השירשור, אחרת הוא יכנס להוצאות
-
Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
dima_vy כתב:טוב, בשביל שני ספקים צריך שני קוים בבזק זה בטוח. בהוט - אני בספק שהם יאפשרו חיבור על אותה תשתית עם שני ספקים שונים, אבל אף פעם לא בדקתי. אני אפילו לא יודע האם שני מודמים של כבלים יכולים הסתנכרן על אותו קו...agent__smith כתב:לא דברתי על חיבור מחשבים אלה על שני חיבורי אינטרנט לא תלויים בבית יחיד....
אבל פתרון שהצעתי הוא הכי זול נראה לי, ונותן שתי כתובות אמיתיות, אומנם מאותו ספק... אני מקווה שזה יספק את פותח השירשור, אחרת הוא יכנס להוצאות...
דימה, לא כל כך הבנתי מה הפתרון שאתה מציע
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

Avi_h
אתה יכול לחבר בבית מודם כבלים, אחריו לחבר switch. כל מה שאתה צריך זה לדאוג מול כבלים או מול ספק (אני לא יודע פשוט מול מי סוגרים את זה) על תצורת חיבור ללא חייגן.
ל-switch תוכל לחבר שני מחשבים שיקבלו מספק כתובות אמיתיות באופן אוטומטי. או שבאותה מידה אתה יכול לחבר לאותו switch שני נתבים במקום המחשבים.
כך יותר ברור, או שצריך לצייר?
אתה יכול לחבר בבית מודם כבלים, אחריו לחבר switch. כל מה שאתה צריך זה לדאוג מול כבלים או מול ספק (אני לא יודע פשוט מול מי סוגרים את זה) על תצורת חיבור ללא חייגן.
ל-switch תוכל לחבר שני מחשבים שיקבלו מספק כתובות אמיתיות באופן אוטומטי. או שבאותה מידה אתה יכול לחבר לאותו switch שני נתבים במקום המחשבים.
כך יותר ברור, או שצריך לצייר?