2 ספקי אינטרנט על קו בזק אחד - אפשרי?
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
אני מעוניין ב 2 כתובות IP שונים בבית. האם ניתן לחבר 2 מודמים שונים על אותו קו? כמובן בנקודות שונות.
ברור לי שרוחב הפס יתחלק בין ה2 במידה וזה אפשרי.
מישהו מכיר\ניסה?
ברור לי שרוחב הפס יתחלק בין ה2 במידה וזה אפשרי.
מישהו מכיר\ניסה?
- giladk
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 523
לא ניתן לחבר 2 מודמים על אותו קו גם אם מדובר על 2 נקודות שונות בקיר (עדיין זה אותו קו) .
אבל אתה יכול לשייך 2 כתובות IP ציבוריות על ה - interface החיצוני של הראוטר , בתנאי שהראוטר תומך בזה.
רוב הראוטרים הביתיים לא תומכים בזה. דוגמא לראוטר שתומך - Cisco 837 .
אבל אתה יכול לשייך 2 כתובות IP ציבוריות על ה - interface החיצוני של הראוטר , בתנאי שהראוטר תומך בזה.
רוב הראוטרים הביתיים לא תומכים בזה. דוגמא לראוטר שתומך - Cisco 837 .
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

הוט יכול לעבוד ליד בזק או שזה רק אחד מהם?
72o
- giladk
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה לא שואל את השאלות הנכונות וקצת קשה לי לפענח מה אתה רוצה , אתה רוצה לחבר 2 ISP לאותו ראוטר כדי להגדיל את רוחב הפס שלך לאינטרנט ?
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
הוט יכול לעבוד ליד בזק באותו הבית, אבל בנקודה נפרדת (על גבי התשתית של הוט, ללא חיבור לתשתית הקיימת בנקודות בבית).
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

בשורה התחתונה, אני צריך 2 כתובות IP שונות בבית.
72o
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5921
אתה חייב שני קוים... לא משנה האם זה מבזק או מהוט, פשוט שני קוים, וגם שני מנויים אצל ספק האינטרנט
- giladk
-
- חבר פעיל במיוחד

חשוב לך ששתי הכתובות יהיו מאותו הספק או שהם חייבים להיות משני ספקים נפרדים ?Avi_h כתב:בשורה התחתונה, אני צריך 2 כתובות IP שונות בבית....
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
dima_vy,
נכון שהוא צריך שני קוים, אבל אם כבר קיימת תשתית הוט אין בעיה להוסיף נקודת טלפון - בעוד שאצל בזק צריך להתחבר בנקודה נוספת למתג האזורי.
נכון שהוא צריך שני קוים, אבל אם כבר קיימת תשתית הוט אין בעיה להוסיף נקודת טלפון - בעוד שאצל בזק צריך להתחבר בנקודה נוספת למתג האזורי.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

כן, זה אומר לעשות עוד קו בזק.uriler כתב:dima_vy,
נכון שהוא צריך שני קוים, אבל אם כבר קיימת תשתית הוט אין בעיה להוסיף נקודת טלפון - בעוד שאצל בזק צריך להתחבר בנקודה נוספת למתג האזורי....
אגב יש עוד פתרון: אם להתקין מודם של כבלים, ואחריו switch, ולדאוג לחיבור ללא חייגן, אז תתקבל הקצאה אוטומטית של עד 3 כתובות IP חוקיות.
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
dima_vy
נכון או לקבל מודם בעל USB ורשת ולחבר ל את שניהם
קומבינה~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
נכון או לקבל מודם בעל USB ורשת ולחבר ל את שניהם
קומבינה~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
לסיכום :
בזק צריך עוד תשתית ועוד תשתית בבזק שמוגדרת ADSL וכמובן ספק, אם זה אותו אחד או אחר.
הוט לא צריך תשתית להוט אבל צריך עוד הגדרת תשתית כבלים בהוט וכמובן ספק כמו הנ"ל.
בזק צריך עוד תשתית ועוד תשתית בבזק שמוגדרת ADSL וכמובן ספק, אם זה אותו אחד או אחר.
הוט לא צריך תשתית להוט אבל צריך עוד הגדרת תשתית כבלים בהוט וכמובן ספק כמו הנ"ל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אתה טועה. בהוט הדבר היחידי שצריך זה חיבור ללא חייגן. אפשר לחבר שני מחשבים, או שני נתבים למודם (באמצעות switch) ויוקצו כתובות IP אמיתיות באופן אוטומטי. וזה גם עם מנוי יחיד אצל ספק האינטרנטagent__smith כתב:לסיכום :![]()
הוט לא צריך תשתית להוט אבל צריך עוד הגדרת תשתית כבלים בהוט וכמובן ספק כמו הנ"ל....
פשוט פעם אחת נתקלתי בזה אצל איזה חבר, שהתלונן שלא מצליח להגיע ממחשב אחד לשני. כשבאתי אליו, ראיתי את התצורת חיבור הזאת, רק שהוא קיבל כתובות מ-poolים שונים לגמרה השייכים לבזק-בינלאומי, ולכן לא הצליח להגיע מחשב אחד למחשב שני.
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
לא דברתי על חיבור מחשבים אלה על שני חיבורי אינטרנט לא תלויים בבית יחיד.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

טוב, בשביל שני ספקים צריך שני קוים בבזק זה בטוח. בהוט - אני בספק שהם יאפשרו חיבור על אותה תשתית עם שני ספקים שונים, אבל אף פעם לא בדקתי. אני אפילו לא יודע האם שני מודמים של כבלים יכולים הסתנכרן על אותו קו...agent__smith כתב:לא דברתי על חיבור מחשבים אלה על שני חיבורי אינטרנט לא תלויים בבית יחיד....
אבל פתרון שהצעתי הוא הכי זול נראה לי, ונותן שתי כתובות אמיתיות, אומנם מאותו ספק... אני מקווה שזה יספק את פותח השירשור, אחרת הוא יכנס להוצאות
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

dima_vy כתב:טוב, בשביל שני ספקים צריך שני קוים בבזק זה בטוח. בהוט - אני בספק שהם יאפשרו חיבור על אותה תשתית עם שני ספקים שונים, אבל אף פעם לא בדקתי. אני אפילו לא יודע האם שני מודמים של כבלים יכולים הסתנכרן על אותו קו...agent__smith כתב:לא דברתי על חיבור מחשבים אלה על שני חיבורי אינטרנט לא תלויים בבית יחיד....
אבל פתרון שהצעתי הוא הכי זול נראה לי, ונותן שתי כתובות אמיתיות, אומנם מאותו ספק... אני מקווה שזה יספק את פותח השירשור, אחרת הוא יכנס להוצאות...
דימה, לא כל כך הבנתי מה הפתרון שאתה מציע
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

Avi_h
אתה יכול לחבר בבית מודם כבלים, אחריו לחבר switch. כל מה שאתה צריך זה לדאוג מול כבלים או מול ספק (אני לא יודע פשוט מול מי סוגרים את זה) על תצורת חיבור ללא חייגן.
ל-switch תוכל לחבר שני מחשבים שיקבלו מספק כתובות אמיתיות באופן אוטומטי. או שבאותה מידה אתה יכול לחבר לאותו switch שני נתבים במקום המחשבים.
כך יותר ברור, או שצריך לצייר?
אתה יכול לחבר בבית מודם כבלים, אחריו לחבר switch. כל מה שאתה צריך זה לדאוג מול כבלים או מול ספק (אני לא יודע פשוט מול מי סוגרים את זה) על תצורת חיבור ללא חייגן.
ל-switch תוכל לחבר שני מחשבים שיקבלו מספק כתובות אמיתיות באופן אוטומטי. או שבאותה מידה אתה יכול לחבר לאותו switch שני נתבים במקום המחשבים.
כך יותר ברור, או שצריך לצייר?
-
Avi_h
-
- חבר ותיק

הבנתי.
אני אצור קשר עם הוט ונראה במה מדובר.
תודה!
אני אצור קשר עם הוט ונראה במה מדובר.
תודה!
72o