שאלה לגבי כיוון אודיסי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 442
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

היום כיילתי את המערכת ע"י האודיסי בפעם המי יודע כמה. עפ"י עצתו של itay123 ,שנראתה לי הגיונית לחלוטין, רציתי לכוון את הקדמיים ל-60 HZ ע"מ להנות קצת יותר מהבאסים שלהם (קודם היו מכוונים ל-80) הבעיה היא שה-608 לא נותן לרדת מ-80!
כרגע מכוון בסאב ל-80 כאשר האודיסי הגדיר 40 לקדמיים. השאלה שלי היא מה בעצם קובע סופית את התדר? הרסיבר נכון? כלומר כל מה שפחות מ-40 יירד לסאב? האם מומלץ לכוון גם בסאב עפ"י האודיסי (במידה ויישמע לי טוב בימים הקרובים)? ומה בעצם מומלץ לכוון (JAMO D450)?
תוצאות אודיסי: קדמיים 40 , סנטר 40 , אחוריים 80.
אם בעצם הרסיבר שולט על כל רמקול והכיוונים שונים ביניהם, מה נותן הכיוון בסאב עצמו שהינו אחיד??

הכיווןן מחדש בוצע היום עקב כניסת שולחן לסלון. מדידה ראשונה קבעה 80 לקדמיים ולאחר כניסת השולחן קבעה 40. היתכן כי עצם בודד בסלון ישפיע כך על המדידה?

דבר נוסף מוזר שקרה לאחר אחת המדידות: הסאב הוגדר במרחק של 30 ס"מ מעמדת האזנה! לדעתי ה-HTPC שפעל ליד הרסיבר השפיע על המדידה. הגיוני?

תודה לעונים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

ההמלצה של אודסי היא חד משמעית

כוון את הקרוס בסאב למקסימום או תבטל אותו . את כל הרמקולים ברסיבר תחתוך ב 80hz ואת ערוץ ה lfe תחתוך ב 120hz. הכל בהנחה שיש לך סאב איכותי.

לאחר סיום הכיול ( בהנחה שכיוונת את הוליום בסאב ל 75db לפני התחלת הכיול) תגביר את עוצמת ערוץ הסאב ברסיבר בכ 2-3db.

בהצלחה

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #3 

Jackel כתב:היום כיילתי את המערכת ע"י האודיסי בפעם המי יודע כמה. עפ"י עצתו של itay123 ,שנראתה לי הגיונית לחלוטין, רציתי לכוון את הקדמיים ל-60 HZ ע"מ להנות קצת יותר מהבאסים שלהם (קודם היו מכוונים ל-80) הבעיה היא שה-608 לא נותן לרדת מ-80!
כרגע מכוון בסאב ל-80 כאשר האודיסי הגדיר 40 לקדמיים. השאלה שלי היא מה בעצם קובע סופית את התדר? הרסיבר נכון? כלומר כל מה שפחות מ-40 יירד לסאב? האם מומלץ לכוון גם בסאב עפ"י האודיסי (במידה ויישמע לי טוב בימים הקרובים)? ומה בעצם מומלץ לכוון (JAMO D450)?
תוצאות אודיסי: קדמיים 40 , סנטר 40 , אחוריים 80.
אם בעצם הרסיבר שולט על כל רמקול והכיוונים שונים ביניהם, מה נותן הכיוון בסאב עצמו שהינו אחיד??

הכיווןן מחדש בוצע היום עקב כניסת שולחן לסלון. מדידה ראשונה קבעה 80 לקדמיים ולאחר כניסת השולחן קבעה 40. היתכן כי עצם בודד בסלון ישפיע כך על המדידה?

דבר נוסף מוזר שקרה לאחר אחת המדידות: הסאב הוגדר במרחק של 30 ס"מ מעמדת האזנה! לדעתי ה-HTPC שפעל ליד הרסיבר השפיע על המדידה. הגיוני?

תודה לעונים.
...
א. הרסיבר אכן שולט על חלוקת התדרים.

לכן את הסאב מכוונים למקסימום האפשרי (150 בהרבה סאבים)

הרסיבר לא ישלח לסאב תדרים מעל נקודת החיתוך שנבחרה. לכן אין משמעות לכוון תדרים בסאב, ויש לשים אותו במקסימום.

אם הסאב טוב וממוקם נכון, עדיף לתת לקדמיים (RCL) מה שפחות באס ולהעביר אותו לסאב. מוריד המון עומס מהגברת הרסיבר. אבל כאשר הסאב ממוקם גרוע או שהוא חלש והקדמיים ממש יותר טובים, ישנה אפשרות ל- DUBBLE BASS
תגדיר את הקדמיים Full Band ואת DB ל- ON (עובד רק כאשר קדמיים הוגדרו כ- FB)

ב. שולחן יכול לשבור מסלול של גל עומד בדיוק בתדר הבדיקה. כן - יכולה להיות השפעה.

ג. לא ברור האם הסאב נמדד במרחק קצר או ארוך מעמדת ההאזנה

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

קודם כל תודה לשניכם (Y)

הסאב הינו B&W ASW610 ובצירוף במה קדמית של JAMO D450 ו- C80 CEN כאשר כולם נמצאים בקו ישר מול עמדת האזנה - איני מאמין כי יש לי צורך ב-DOUBLE BASS. יוסי, תקן אותי אם אני טועה.

1. מתשובת שניכם אני מבין כי בכל מקרה רצוי לכוון את חיתוך התדר פיסית בסאב למקס' (כפתור מס' 5 בקובץ מצורף) נכון?
2.
כוון את הקרוס בסאב למקסימום או תבטל אותו . את כל הרמקולים ברסיבר תחתוך ב 80hz ואת ערוץ ה lfe תחתוך ב 120hz. הכל בהנחה שיש לך סאב איכותי.
...
כל זאת לעשות לפני הכיול?? ומה בעצם הרעיון, האם ישנה השפעה לכיוונים לפני כיול האודיסי או שהאודיסי תמיד מתחיל מאיזושהי נק' אפס משלו את הבדיקה?
3.
לאחר סיום הכיול ( בהנחה שכיוונת את הוליום בסאב ל 75db לפני התחלת הכיול) תגביר את עוצמת ערוץ הסאב ברסיבר בכ 2-3db.
...
כאשר הינך אומר הווליום בסאב, הכוונה לווליום ולא לקרוס, כלומר כפתור מס' 3 באיור מצורף? איך אדע מתי הסאב ב-75db? כפתור הווליום קבוע אצלי באמצע בדיוק.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

בשביל לשנות א הנתונים שהכיול עושה אתה צריך לשמור את הכיול ולאחר מכן ללחוץ על כפתור SETUP בשלט.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

Jackel כתב:קודם כל תודה לשניכם (Y)

הסאב הינו B&W ASW610 ובצירוף במה קדמית של JAMO D450 ו- C80 CEN כאשר כולם נמצאים בקו ישר מול עמדת האזנה - איני מאמין כי יש לי צורך ב-DOUBLE BASS. יוסי, תקן אותי אם אני טועה.

1. מתשובת שניכם אני מבין כי בכל מקרה רצוי לכוון את חיתוך התדר פיסית בסאב למקס' (כפתור מס' 5 בקובץ מצורף) נכון?
2.
...
כל זאת לעשות לפני הכיול?? ומה בעצם הרעיון, האם ישנה השפעה לכיוונים לפני כיול האודיסי או שהאודיסי תמיד מתחיל מאיזושהי נק' אפס משלו את הבדיקה?
3.
...
כאשר הינך אומר הווליום בסאב, הכוונה לווליום ולא לקרוס, כלומר כפתור מס' 3 באיור מצורף? איך אדע מתי הסאב ב-75db? כפתור הווליום קבוע אצלי באמצע בדיוק.
...
1. כן
2.את הקרוס בסאב כוון למקסימום לפני הכיול.את הקרוסים ברסיבר אחרי הכיול.
3.כפתור ווליום יש רק אחד וזה כמובן לא כפתור הקרוס. איך תדע מתי יש 75DB ? במידה ויש לך את ה XT32 ברסיבר, לפני התחלת הכיול הוא יראה לך מה העוצמה שהוא מזהה ואתה משנה אותה עד שאתה רואה על המסך 75DB וממשיך משם. במידה ואין לך XT32 אתה זקוק למד SPL על מנת לבצע כיוון מדויק. זה שאתה אומר שהווליום באמצע לא אומר כלום לגבי העוצמה. לאחר הכיול אתה צריך לבדוק בעזרת מד SPL ,שכל הרמקולים מוציאים 75DB יחסית למקום הישיבה שלך ' ,כי לעיתים יש סטיות קלות מבחינת האודסי.

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

DorM כתב:בשביל לשנות א הנתונים שהכיול עושה אתה צריך לשמור את הכיול ולאחר מכן ללחוץ על כפתור SETUP בשלט.
...
אכן כן, ולרוב אני גם משנה מס' פרמטרים לאחר הכיול.
אין את ה-XT 32 ואין מד SPL - יש לי אפליקציות לאייפון אשר מודדות DB, בוא נאמר שאני לא מסתמך עליהן יותר מדי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

Jackel כתב:
DorM כתב:בשביל לשנות א הנתונים שהכיול עושה אתה צריך לשמור את הכיול ולאחר מכן ללחוץ על כפתור SETUP בשלט.
...
אכן כן, ולרוב אני גם משנה מס' פרמטרים לאחר הכיול.
אין את ה-XT 32 ואין מד SPL - יש לי אפליקציות לאייפון אשר מודדות DB, בוא נאמר שאני לא מסתמך עליהן יותר מדי.
...
האפליקציה באייפון מספיק טובה אתה יכול להשתמש בה רק תקפיד למדוד איתה את כל הרמקולים ואז לא תהיה בעיה.

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

מעולה....נתת לי עבודה לשבת....אשתי בטח תשמח :oops:
מזמן לא ראתה אותי מתעסק עם האשה השנייה
בכל מקרה, כל תלונה מחר מופנית אליך Istarmini :lol: . רק לידע כללי...

תודה ושבת שלום

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

istarmini כתב:ההמלצה של אודסי היא חד משמעית

בהצלחה
...
OK...אז הכל עבר בהצלחה וללא ספק הבדל משמעותי בשמע, אפילו ההנהלה אישרה !!!
מה שכן, חתכתי את כל הרמקולים ב-70 ע"מ לתת להם קצת יותר.

שאלה נוספת שעלתה לי: אם אני חותך את הרמקולים ב-80 ברסיבר (כל מה שמתחת יילך לסאב) ושוב ברסיבר את ה-LFE ב-120(כל מה שמתחת יילך לסאב), אני לא יוצר פה איזשהו "חור" ?
כלומר, לא "מבלבל" את הרסיבר: מצד אחד אני "אומר" לו לשלוח כל מה שמתחת ל-80 לסאב ומצד שני כל מה שמתחת ל-120.
נראה כי יווצר איזשהו פער בין 80 ל-120 בו הרסיבר "כאילו" לא קיבל הוראה מפורשת מה לעשות בתחום זה. לא?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #11 

Jackel כתב:
istarmini כתב:ההמלצה של אודסי היא חד משמעית

בהצלחה
...
OK...אז הכל עבר בהצלחה וללא ספק הבדל משמעותי בשמע, אפילו ההנהלה אישרה !!!
מה שכן, חתכתי את כל הרמקולים ב-70 ע"מ לתת להם קצת יותר.

שאלה נוספת שעלתה לי: אם אני חותך את הרמקולים ב-80 ברסיבר (כל מה שמתחת יילך לסאב) ושוב ברסיבר את ה-LFE ב-120(כל מה שמתחת יילך לסאב), אני לא יוצר פה איזשהו "חור" ?

כלומר, לא "מבלבל" את הרסיבר: מצד אחד אני "אומר" לו לשלוח כל מה שמתחת ל-80 לסאב ומצד שני כל מה שמתחת ל-120.
נראה כי יווצר איזשהו פער בין 80 ל-120 בו הרסיבר "כאילו" לא קיבל הוראה מפורשת מה לעשות בתחום זה. לא?
...
לא מבלבל כי מדובר על ערוצים נפרדים אין קשר בניהם. ה 120 הוא עבור ה 0.1 בלבד.

Jackel פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

(Y) (Y) (Y)
Today is a good day to be a great day

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #13 

תן לי להידחף :)

הרמקולים שלי יורדים לרדת עד 75 ( סטליטים ) לחתוך את כולם על 80 או 70? לסאב נתתי 120.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

DorM כתב:תן לי להידחף :)

הרמקולים שלי יורדים לרדת עד 75 ( סטליטים ) לחתוך את כולם על 80 או 70? לסאב נתתי 120.
...
הם יכולים לרדת עד 75 ולכן תחתוך ברסיבר על 80 . כל התדרים מתחת ל 80 ילכו לסאב.

mwafak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #15 

יש לי שאלה... ברגע שאני מפעיל את אודיסי ברסיבר הוא מבקש לכוון את את הווליום של הסאב על 75 דציבל.
אני מגביר את הווליום של הסאב עד שאני מגיע לתוצאה, אך בבדיקת SPL הוא לא נתן לי יותר מ54 דציבל.
על מה אני אמור לסמוך על האייפון או על אודיסי ?.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #16 

mwafak כתב:יש לי שאלה... ברגע שאני מפעיל את אודיסי ברסיבר הוא מבקש לכוון את את הווליום של הסאב על 75 דציבל.
אני מגביר את הווליום של הסאב עד שאני מגיע לתוצאה, אך בבדיקת SPL הוא לא נתן לי יותר מ54 דציבל.
...
על האודסי+אייפון

את הסאב לפי האודסי וכל היתר לפי האייפון
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 19/12/2011 15:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

mwafak
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 400
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #17 

תודה רבה...
טוב כיוונתי הכל לפי ההמלצות עכשיו כשאני נכנס להגדרות של הרסיבר יש לי את המסך הזה
מישיהו יכול להסביר מה הפונקצייה השנייה ? ומה אני אמור להגדיר בכל פונקצייה ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

mwafak כתב:תודה רבה...
טוב כיוונתי הכל לפי ההמלצות עכשיו כשאני נכנס להגדרות של הרסיבר יש לי את המסך הזה
מישיהו יכול להסביר מה הפונקצייה השנייה ? ומה אני אמור להגדיר בכל פונקצייה ?
...
If you’re using a THX-certified subwoofer, set the “THX
Ultra2/Select2 Subwoofer” setting to “Yes”. You can
then apply THX’s Boundary Gain Compensation (BGC)
to compensate the perceived exaggeration of low frequencies
for listeners sitting very close to a room boundary
(i.e., wall).
You can also set the THX Loudness Plus. When the
“Loudness Plus” is set to “On”, it is possible to enjoy
even subtle nuances of audio expression at low volume.
This result is only available when the THX listening mode

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #19 

istarmini כתב:
mwafak כתב:יש לי שאלה... ברגע שאני מפעיל את אודיסי ברסיבר הוא מבקש לכוון את את הווליום של הסאב על 75 דציבל.
...
על האודסי.

במידה ואתה רוצה להסתמך על האייפון אז ברגע שאתה מכוון 75 DB בהתחלה גם אותו תכוון לפי האייפון.

בכל מקרה עדיף מד SPL רגיל ,כמו של רדיו שיק למשל, שהסטיה בינו לבין האודסי היא של מספר DB קטן ביותר ולא הפרשים כאלו.
...
אפליקציות ה- SPL של האייפון (או המיקרופון שלו) לא מספיק רגישות לתדר הנמוך שמוציא הבאס ולכן
תמיד יקראו לא נכון את העוצמה של הבאס. ברמקולים האחרים זה פחות או יותר בסדר.
אחת משתיים - או לרכוש מד SPL כמו שהוזכר כאן או להשתמש באייפון לכל הרמקולים פרט לסאב ולסמוך על האודיסי בנושא הסאב

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

נמחק

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”