שאלה לגבי כיוון אודיסי
היום כיילתי את המערכת ע"י האודיסי בפעם המי יודע כמה. עפ"י עצתו של itay123 ,שנראתה לי הגיונית לחלוטין, רציתי לכוון את הקדמיים ל-60 HZ ע"מ להנות קצת יותר מהבאסים שלהם (קודם היו מכוונים ל-80) הבעיה היא שה-608 לא נותן לרדת מ-80!
כרגע מכוון בסאב ל-80 כאשר האודיסי הגדיר 40 לקדמיים. השאלה שלי היא מה בעצם קובע סופית את התדר? הרסיבר נכון? כלומר כל מה שפחות מ-40 יירד לסאב? האם מומלץ לכוון גם בסאב עפ"י האודיסי (במידה ויישמע לי טוב בימים הקרובים)? ומה בעצם מומלץ לכוון (JAMO D450)?
תוצאות אודיסי: קדמיים 40 , סנטר 40 , אחוריים 80.
אם בעצם הרסיבר שולט על כל רמקול והכיוונים שונים ביניהם, מה נותן הכיוון בסאב עצמו שהינו אחיד??
הכיווןן מחדש בוצע היום עקב כניסת שולחן לסלון. מדידה ראשונה קבעה 80 לקדמיים ולאחר כניסת השולחן קבעה 40. היתכן כי עצם בודד בסלון ישפיע כך על המדידה?
דבר נוסף מוזר שקרה לאחר אחת המדידות: הסאב הוגדר במרחק של 30 ס"מ מעמדת האזנה! לדעתי ה-HTPC שפעל ליד הרסיבר השפיע על המדידה. הגיוני?
תודה לעונים.
כרגע מכוון בסאב ל-80 כאשר האודיסי הגדיר 40 לקדמיים. השאלה שלי היא מה בעצם קובע סופית את התדר? הרסיבר נכון? כלומר כל מה שפחות מ-40 יירד לסאב? האם מומלץ לכוון גם בסאב עפ"י האודיסי (במידה ויישמע לי טוב בימים הקרובים)? ומה בעצם מומלץ לכוון (JAMO D450)?
אם בעצם הרסיבר שולט על כל רמקול והכיוונים שונים ביניהם, מה נותן הכיוון בסאב עצמו שהינו אחיד??
הכיווןן מחדש בוצע היום עקב כניסת שולחן לסלון. מדידה ראשונה קבעה 80 לקדמיים ולאחר כניסת השולחן קבעה 40. היתכן כי עצם בודד בסלון ישפיע כך על המדידה?
דבר נוסף מוזר שקרה לאחר אחת המדידות: הסאב הוגדר במרחק של 30 ס"מ מעמדת האזנה! לדעתי ה-HTPC שפעל ליד הרסיבר השפיע על המדידה. הגיוני?
תודה לעונים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
ההמלצה של אודסי היא חד משמעית
כוון את הקרוס בסאב למקסימום או תבטל אותו . את כל הרמקולים ברסיבר תחתוך ב 80hz ואת ערוץ ה lfe תחתוך ב 120hz. הכל בהנחה שיש לך סאב איכותי.
לאחר סיום הכיול ( בהנחה שכיוונת את הוליום בסאב ל 75db לפני התחלת הכיול) תגביר את עוצמת ערוץ הסאב ברסיבר בכ 2-3db.
בהצלחה
כוון את הקרוס בסאב למקסימום או תבטל אותו . את כל הרמקולים ברסיבר תחתוך ב 80hz ואת ערוץ ה lfe תחתוך ב 120hz. הכל בהנחה שיש לך סאב איכותי.
לאחר סיום הכיול ( בהנחה שכיוונת את הוליום בסאב ל 75db לפני התחלת הכיול) תגביר את עוצמת ערוץ הסאב ברסיבר בכ 2-3db.
בהצלחה
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
א. הרסיבר אכן שולט על חלוקת התדרים.Jackel כתב:היום כיילתי את המערכת ע"י האודיסי בפעם המי יודע כמה. עפ"י עצתו של itay123 ,שנראתה לי הגיונית לחלוטין, רציתי לכוון את הקדמיים ל-60 HZ ע"מ להנות קצת יותר מהבאסים שלהם (קודם היו מכוונים ל-80) הבעיה היא שה-608 לא נותן לרדת מ-80!
תודה לעונים....
לכן את הסאב מכוונים למקסימום האפשרי (150 בהרבה סאבים)
הרסיבר לא ישלח לסאב תדרים מעל נקודת החיתוך שנבחרה. לכן אין משמעות לכוון תדרים בסאב, ויש לשים אותו במקסימום.
אם הסאב טוב וממוקם נכון, עדיף לתת לקדמיים (RCL) מה שפחות באס ולהעביר אותו לסאב. מוריד המון עומס מהגברת הרסיבר. אבל כאשר הסאב ממוקם גרוע או שהוא חלש והקדמיים ממש יותר טובים, ישנה אפשרות ל- DUBBLE BASS
תגדיר את הקדמיים Full Band ואת DB ל- ON (עובד רק כאשר קדמיים הוגדרו כ- FB)
ב. שולחן יכול לשבור מסלול של גל עומד בדיוק בתדר הבדיקה. כן - יכולה להיות השפעה.
ג. לא ברור האם הסאב נמדד במרחק קצר או ארוך מעמדת ההאזנה
קודם כל תודה לשניכם
הסאב הינו B&W ASW610 ובצירוף במה קדמית של JAMO D450 ו- C80 CEN כאשר כולם נמצאים בקו ישר מול עמדת האזנה - איני מאמין כי יש לי צורך ב-DOUBLE BASS. יוסי, תקן אותי אם אני טועה.
1. מתשובת שניכם אני מבין כי בכל מקרה רצוי לכוון את חיתוך התדר פיסית בסאב למקס' (כפתור מס' 5 בקובץ מצורף) נכון?
2.
3.
הסאב הינו B&W ASW610 ובצירוף במה קדמית של JAMO D450 ו- C80 CEN כאשר כולם נמצאים בקו ישר מול עמדת האזנה - איני מאמין כי יש לי צורך ב-DOUBLE BASS. יוסי, תקן אותי אם אני טועה.
1. מתשובת שניכם אני מבין כי בכל מקרה רצוי לכוון את חיתוך התדר פיסית בסאב למקס' (כפתור מס' 5 בקובץ מצורף) נכון?
2.
כל זאת לעשות לפני הכיול?? ומה בעצם הרעיון, האם ישנה השפעה לכיוונים לפני כיול האודיסי או שהאודיסי תמיד מתחיל מאיזושהי נק' אפס משלו את הבדיקה?כוון את הקרוס בסאב למקסימום או תבטל אותו . את כל הרמקולים ברסיבר תחתוך ב 80hz ואת ערוץ ה lfe תחתוך ב 120hz. הכל בהנחה שיש לך סאב איכותי....
3.
כאשר הינך אומר הווליום בסאב, הכוונה לווליום ולא לקרוס, כלומר כפתור מס' 3 באיור מצורף? איך אדע מתי הסאב ב-75db? כפתור הווליום קבוע אצלי באמצע בדיוק.לאחר סיום הכיול ( בהנחה שכיוונת את הוליום בסאב ל 75db לפני התחלת הכיול) תגביר את עוצמת ערוץ הסאב ברסיבר בכ 2-3db....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

1. כןJackel כתב:קודם כל תודה לשניכם![]()
2.כל זאת לעשות לפני הכיול?? ומה בעצם הרעיון, האם ישנה השפעה לכיוונים לפני כיול האודיסי או שהאודיסי תמיד מתחיל מאיזושהי נק' אפס משלו את הבדיקה?כוון את הקרוס בסאב למקסימום או תבטל אותו . את כל הרמקולים ברסיבר תחתוך ב 80hz ואת ערוץ ה lfe תחתוך ב 120hz. הכל בהנחה שיש לך סאב איכותי....
3.כאשר הינך אומר הווליום בסאב, הכוונה לווליום ולא לקרוס, כלומר כפתור מס' 3 באיור מצורף? איך אדע מתי הסאב ב-75db? כפתור הווליום קבוע אצלי באמצע בדיוק.לאחר סיום הכיול ( בהנחה שכיוונת את הוליום בסאב ל 75db לפני התחלת הכיול) תגביר את עוצמת ערוץ הסאב ברסיבר בכ 2-3db.......
2.את הקרוס בסאב כוון למקסימום לפני הכיול.את הקרוסים ברסיבר אחרי הכיול.
3.כפתור ווליום יש רק אחד וזה כמובן לא כפתור הקרוס. איך תדע מתי יש 75DB ? במידה ויש לך את ה XT32 ברסיבר, לפני התחלת הכיול הוא יראה לך מה העוצמה שהוא מזהה ואתה משנה אותה עד שאתה רואה על המסך 75DB וממשיך משם. במידה ואין לך XT32 אתה זקוק למד SPL על מנת לבצע כיוון מדויק. זה שאתה אומר שהווליום באמצע לא אומר כלום לגבי העוצמה. לאחר הכיול אתה צריך לבדוק בעזרת מד SPL ,שכל הרמקולים מוציאים 75DB יחסית למקום הישיבה שלך ' ,כי לעיתים יש סטיות קלות מבחינת האודסי.
אכן כן, ולרוב אני גם משנה מס' פרמטרים לאחר הכיול.DorM כתב:בשביל לשנות א הנתונים שהכיול עושה אתה צריך לשמור את הכיול ולאחר מכן ללחוץ על כפתור SETUP בשלט....
אין את ה-XT 32 ואין מד SPL - יש לי אפליקציות לאייפון אשר מודדות DB, בוא נאמר שאני לא מסתמך עליהן יותר מדי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

האפליקציה באייפון מספיק טובה אתה יכול להשתמש בה רק תקפיד למדוד איתה את כל הרמקולים ואז לא תהיה בעיה.Jackel כתב:אכן כן, ולרוב אני גם משנה מס' פרמטרים לאחר הכיול.DorM כתב:בשביל לשנות א הנתונים שהכיול עושה אתה צריך לשמור את הכיול ולאחר מכן ללחוץ על כפתור SETUP בשלט....
אין את ה-XT 32 ואין מד SPL - יש לי אפליקציות לאייפון אשר מודדות DB, בוא נאמר שאני לא מסתמך עליהן יותר מדי....
OK...אז הכל עבר בהצלחה וללא ספק הבדל משמעותי בשמע, אפילו ההנהלה אישרה !!!istarmini כתב:ההמלצה של אודסי היא חד משמעית
בהצלחה...
מה שכן, חתכתי את כל הרמקולים ב-70 ע"מ לתת להם קצת יותר.
שאלה נוספת שעלתה לי: אם אני חותך את הרמקולים ב-80 ברסיבר (כל מה שמתחת יילך לסאב) ושוב ברסיבר את ה-LFE ב-120(כל מה שמתחת יילך לסאב), אני לא יוצר פה איזשהו "חור" ?
כלומר, לא "מבלבל" את הרסיבר: מצד אחד אני "אומר" לו לשלוח כל מה שמתחת ל-80 לסאב ומצד שני כל מה שמתחת ל-120.
נראה כי יווצר איזשהו פער בין 80 ל-120 בו הרסיבר "כאילו" לא קיבל הוראה מפורשת מה לעשות בתחום זה. לא?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא מבלבל כי מדובר על ערוצים נפרדים אין קשר בניהם. ה 120 הוא עבור ה 0.1 בלבד.Jackel כתב:OK...אז הכל עבר בהצלחה וללא ספק הבדל משמעותי בשמע, אפילו ההנהלה אישרה !!!istarmini כתב:ההמלצה של אודסי היא חד משמעית
בהצלחה...
מה שכן, חתכתי את כל הרמקולים ב-70 ע"מ לתת להם קצת יותר.
שאלה נוספת שעלתה לי: אם אני חותך את הרמקולים ב-80 ברסיבר (כל מה שמתחת יילך לסאב) ושוב ברסיבר את ה-LFE ב-120(כל מה שמתחת יילך לסאב), אני לא יוצר פה איזשהו "חור" ?
כלומר, לא "מבלבל" את הרסיבר: מצד אחד אני "אומר" לו לשלוח כל מה שמתחת ל-80 לסאב ומצד שני כל מה שמתחת ל-120.
נראה כי יווצר איזשהו פער בין 80 ל-120 בו הרסיבר "כאילו" לא קיבל הוראה מפורשת מה לעשות בתחום זה. לא?...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הם יכולים לרדת עד 75 ולכן תחתוך ברסיבר על 80 . כל התדרים מתחת ל 80 ילכו לסאב.DorM כתב:תן לי להידחף
הרמקולים שלי יורדים לרדת עד 75 ( סטליטים ) לחתוך את כולם על 80 או 70? לסאב נתתי 120....
יש לי שאלה... ברגע שאני מפעיל את אודיסי ברסיבר הוא מבקש לכוון את את הווליום של הסאב על 75 דציבל.
אני מגביר את הווליום של הסאב עד שאני מגיע לתוצאה, אך בבדיקת SPL הוא לא נתן לי יותר מ54 דציבל.
על מה אני אמור לסמוך על האייפון או על אודיסי ?.
אני מגביר את הווליום של הסאב עד שאני מגיע לתוצאה, אך בבדיקת SPL הוא לא נתן לי יותר מ54 דציבל.
על מה אני אמור לסמוך על האייפון או על אודיסי ?.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

על האודסי+אייפוןmwafak כתב:יש לי שאלה... ברגע שאני מפעיל את אודיסי ברסיבר הוא מבקש לכוון את את הווליום של הסאב על 75 דציבל.
על מה אני אמור לסמוך על האייפון או על אודיסי ?....
את הסאב לפי האודסי וכל היתר לפי האייפון
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 19/12/2011 15:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

If you’re using a THX-certified subwoofer, set the “THXmwafak כתב:תודה רבה...
טוב כיוונתי הכל לפי ההמלצות עכשיו כשאני נכנס להגדרות של הרסיבר יש לי את המסך הזה
מישיהו יכול להסביר מה הפונקצייה השנייה ? ומה אני אמור להגדיר בכל פונקצייה ?...
Ultra2/Select2 Subwoofer” setting to “Yes”. You can
then apply THX’s Boundary Gain Compensation (BGC)
to compensate the perceived exaggeration of low frequencies
for listeners sitting very close to a room boundary
(i.e., wall).
You can also set the THX Loudness Plus. When the
“Loudness Plus” is set to “On”, it is possible to enjoy
even subtle nuances of audio expression at low volume.
This result is only available when the THX listening mode
אפליקציות ה- SPL של האייפון (או המיקרופון שלו) לא מספיק רגישות לתדר הנמוך שמוציא הבאס ולכןistarmini כתב:על האודסי.mwafak כתב:יש לי שאלה... ברגע שאני מפעיל את אודיסי ברסיבר הוא מבקש לכוון את את הווליום של הסאב על 75 דציבל.
על מה אני אמור לסמוך על האייפון או על אודיסי ?....
במידה ואתה רוצה להסתמך על האייפון אז ברגע שאתה מכוון 75 DB בהתחלה גם אותו תכוון לפי האייפון.
בכל מקרה עדיף מד SPL רגיל ,כמו של רדיו שיק למשל, שהסטיה בינו לבין האודסי היא של מספר DB קטן ביותר ולא הפרשים כאלו....
תמיד יקראו לא נכון את העוצמה של הבאס. ברמקולים האחרים זה פחות או יותר בסדר.
אחת משתיים - או לרכוש מד SPL כמו שהוזכר כאן או להשתמש באייפון לכל הרמקולים פרט לסאב ולסמוך על האודיסי בנושא הסאב
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נמחק