האם לדעתכם SACD כישלון
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- The-Fox
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 183 פעמים
מבחינה טכנולוגית אין ספק שזו קפיצה ברמה ומשהוא מיוחד, רק מלנסות להבין איך זה עובד ניתן להבין שזה שיטה מתוחכמת מאד.
אישית לא שמעתי עדיין בחיים SACD.
אבל מבחינה שייוקית הפורמט הוא כישלון חרוץ !!!
סוני אוהבת להוציא פורמטים שלא תופסים, אוהבת להלחם בכל העולם עם הפורמטים שלה, עוד מימי ה BetaMax !
הסיבה לכך בעיקר היא שיש מבחר דל מאד ורוב "המבחר" הזה מרוכז בתחום מאד מאד מצומצם של ז'אנרים מוזיקליים בודדים (קלאסי, ג'אז ובלוז עד כמה שאני ראיתי).
אישית לא שמעתי עדיין בחיים SACD.
אבל מבחינה שייוקית הפורמט הוא כישלון חרוץ !!!
סוני אוהבת להוציא פורמטים שלא תופסים, אוהבת להלחם בכל העולם עם הפורמטים שלה, עוד מימי ה BetaMax !
הסיבה לכך בעיקר היא שיש מבחר דל מאד ורוב "המבחר" הזה מרוכז בתחום מאד מאד מצומצם של ז'אנרים מוזיקליים בודדים (קלאסי, ג'אז ובלוז עד כמה שאני ראיתי).
יכול להיות שהוא נכשל מבחינה שיווקית כפי שכתב THE FOX לפניי
אבל מי ששמע את הפורמט הזה "כמו שצריך" לא יכול להישאר אדיש לסאונד הנפלא הזה.
או יותר נכון לתחושה הממכרת של להיות ממש בארוע עצמו...
אבל מי ששמע את הפורמט הזה "כמו שצריך" לא יכול להישאר אדיש לסאונד הנפלא הזה.
או יותר נכון לתחושה הממכרת של להיות ממש בארוע עצמו...
052-4200610
כשאומרים SACD אפשר להתייחס גם ל DVD-A כאשר נראה שהפורמטים הללו כרגע די נכשלו למרות שכמו שאמרו , שעל הנייר זו טכנולוגיה עם הרבה יתרונות ואמורה להשמע יותר טוב מ CD , אבל כאמור הכשלון הוא שיווקי נטו מאחר ויש לי כמה כותרים משני הפורמטים שנשמעים מעולה ועולים על CD.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
יש לי כמה כותרים שנשמעים טוב, לא יודע אם יותר טוב מ CD רגיל. (לא עשיתי השוואה A/B עם שכבת ה CD).
אולי, כי אני מנגן אותם מנגן אוניברסלי ב 200$ (פיוניר 575) שבטח לא עושה המרה הכי מוצלחת לאנאלוג. (לא ששומעים רע...).
מה שכן, הפרזנטציה בסראונד זה העניין בעיני, ובזה אין עוררין, החוויה מגניבה.
אני חושב שמוזיקה בסראונד לא תעלם, אבל נראה לי שהיא תשאר נישה, כי רוב צרכני המוזיקה ממילא שומעים באייפוד או ברדיו...
אישית, אני מאד אוהב את תחושת ה SPACE שסראונד נותן, וכשזה עשוי טוב, אין על זה. אבל יש מעט דיסקים שעומדים בפיתוי לא לרדת לרמת האפקט, ולהשאר ב ambiance ותוקעים לי חצוצרה באוזן שמאל...
בקיצור, גם עניין האיכות האודיופילית וגם איכות המיקס המרחבי, שני היתרונות של הפורמטים האלה (DVD-A), הם גם העקב אכילס שלהם.
הציפיות גבוהות מאד מדיסק כזה, וכשזה לא עשוי טוב, אז תחושת הבזבוז והפספוס גדולה מ CD רגיל, ויש חשש לקנות עוד דיסק וכו' וכו', ויחד עם חוסר המגוון, זה מעגל סגור שעלול לגווע כשלמישהו (סוני) ימאס מלתמוך בזה.

אולי, כי אני מנגן אותם מנגן אוניברסלי ב 200$ (פיוניר 575) שבטח לא עושה המרה הכי מוצלחת לאנאלוג. (לא ששומעים רע...).
מה שכן, הפרזנטציה בסראונד זה העניין בעיני, ובזה אין עוררין, החוויה מגניבה.
אני חושב שמוזיקה בסראונד לא תעלם, אבל נראה לי שהיא תשאר נישה, כי רוב צרכני המוזיקה ממילא שומעים באייפוד או ברדיו...
אישית, אני מאד אוהב את תחושת ה SPACE שסראונד נותן, וכשזה עשוי טוב, אין על זה. אבל יש מעט דיסקים שעומדים בפיתוי לא לרדת לרמת האפקט, ולהשאר ב ambiance ותוקעים לי חצוצרה באוזן שמאל...
בקיצור, גם עניין האיכות האודיופילית וגם איכות המיקס המרחבי, שני היתרונות של הפורמטים האלה (DVD-A), הם גם העקב אכילס שלהם.
הציפיות גבוהות מאד מדיסק כזה, וכשזה לא עשוי טוב, אז תחושת הבזבוז והפספוס גדולה מ CD רגיל, ויש חשש לקנות עוד דיסק וכו' וכו', ויחד עם חוסר המגוון, זה מעגל סגור שעלול לגווע כשלמישהו (סוני) ימאס מלתמוך בזה.
לי יש מספר דיסקים SACD
ושמעתי אותם בסטיראו כי אין לי בפרה כניסה מתאימה ל5.1 בפורמט האמור, והצליל נשמע פנטסטי. נקי, פתוח, איכותי ביותר.
ולמי שאמר שרב המוזיקה בפורמט זה היא לא משהו, . דווקא הדיסקים מסוג זה שנמצאים ברשותי הם ג'אז וקלאסית בעיקר אוספים של כל מיני יוצרים ומבצעים.
ולמי שאמר שרב המוזיקה בפורמט זה היא לא משהו, . דווקא הדיסקים מסוג זה שנמצאים ברשותי הם ג'אז וקלאסית בעיקר אוספים של כל מיני יוצרים ומבצעים.
ביכלל מוזר מה שקורה היום בעולם.. הרבה דברים הישתנו ומושכים לכיוונים מוזרים..
פעם כשהסי די יצא, נידמה לי שהיה ברור לכולם שהמנוע של תעשית המוסיקה זה המוסיקה הקלאסית. הסיפור מספר שהמנהל של סוני פנה למהנדסים שלו ואמר להם שגודל הסי די צריך ליהיות כזה שהסימפוניה התשיעית של בטהובן תעלה עליו בדיוק. הוא שכח להגיד להם איזה ביצוע והם מדדו את הזמן שלוקח לפורטוונגלר (נידמה לי) וכך קיבלנו סי די עים 79 דקות. (הביצוע שהיתכוון אליו המנהל היה מהיר יותר, אז הרווחנו כמה דקות
)
עוד ליפני כן המוסיקה הקלסית (וגם הגז) (וגם מודרנים) שלטו בתרבות. עיסוק הפנאי של שכבות אוכלוסיה מסוימות היה מוסיקה קלאסית, ומי שהישתייך לשכבות אלו אכן שמע מוסיקה קלאסית.
היום זה אחרת.
כשיצא הסי די, די בהתחלת שנות השמונים, מהר מאוד הועברו הרבה הקלטות קלאסיות למדיה החדשה. היה בום למרות המחיר הגבוה. תעשית הסי די היתה בחיתוליה ועלויות היצור גבוהות. אחר כך פשוט לא טרחו להוריד את המחיר. נידמה לי שאפשר להגיד שבהתחלה המוסיקה הקלאסית דחפה את המדיה.
הרבה הפקות בעולם המוסיקה הקלאסית היו מתוכננות לטווח רחוק. הרינג של שולטי שהיה בזמנו, בעידן הוויניל, הפקה ענקית עדיין נימכר ומביא רווחים.
היום המחשבה לטווח קצר. התעשיה שהפסיקה ליהיות מאורגנת ומנוהלת על ידי חובבי מוסיקה, רוצה רווחים מידיים. הרבה מעריכים שההפקה של טריסטן עים דומינגו בשנה שעברה באי אם אי היתה ההפקה הגדולה האחרונה. השוק הקלאסי גוסס.
השוק הקלאסי (וגם הגז כמובן) מטיבעו היה (ועדין) שוק שדורש איכות. איכות בביצוע, איכות בהקלטה וכמובן איכות במדיה. שם יכולות המדיות החדשות לימצא את עתידן. הבעיה שהרווחים לא יהיו מידיים. הבעיה שזה שוק שצריך להיבנות לטווח ארוך. הרבה יותר פשוט לימכור היום שיר דבילי באם פי שלוש לכמה מיליוני נערות מאשר להפיק ריאנצי של וואגנר.
התעשיה צריכה אידאליסטים בראשה. שיהיו גם חובבי מוסיקה.
|
פעם כשהסי די יצא, נידמה לי שהיה ברור לכולם שהמנוע של תעשית המוסיקה זה המוסיקה הקלאסית. הסיפור מספר שהמנהל של סוני פנה למהנדסים שלו ואמר להם שגודל הסי די צריך ליהיות כזה שהסימפוניה התשיעית של בטהובן תעלה עליו בדיוק. הוא שכח להגיד להם איזה ביצוע והם מדדו את הזמן שלוקח לפורטוונגלר (נידמה לי) וכך קיבלנו סי די עים 79 דקות. (הביצוע שהיתכוון אליו המנהל היה מהיר יותר, אז הרווחנו כמה דקות
עוד ליפני כן המוסיקה הקלסית (וגם הגז) (וגם מודרנים) שלטו בתרבות. עיסוק הפנאי של שכבות אוכלוסיה מסוימות היה מוסיקה קלאסית, ומי שהישתייך לשכבות אלו אכן שמע מוסיקה קלאסית.
היום זה אחרת.
כשיצא הסי די, די בהתחלת שנות השמונים, מהר מאוד הועברו הרבה הקלטות קלאסיות למדיה החדשה. היה בום למרות המחיר הגבוה. תעשית הסי די היתה בחיתוליה ועלויות היצור גבוהות. אחר כך פשוט לא טרחו להוריד את המחיר. נידמה לי שאפשר להגיד שבהתחלה המוסיקה הקלאסית דחפה את המדיה.
הרבה הפקות בעולם המוסיקה הקלאסית היו מתוכננות לטווח רחוק. הרינג של שולטי שהיה בזמנו, בעידן הוויניל, הפקה ענקית עדיין נימכר ומביא רווחים.
היום המחשבה לטווח קצר. התעשיה שהפסיקה ליהיות מאורגנת ומנוהלת על ידי חובבי מוסיקה, רוצה רווחים מידיים. הרבה מעריכים שההפקה של טריסטן עים דומינגו בשנה שעברה באי אם אי היתה ההפקה הגדולה האחרונה. השוק הקלאסי גוסס.
השוק הקלאסי (וגם הגז כמובן) מטיבעו היה (ועדין) שוק שדורש איכות. איכות בביצוע, איכות בהקלטה וכמובן איכות במדיה. שם יכולות המדיות החדשות לימצא את עתידן. הבעיה שהרווחים לא יהיו מידיים. הבעיה שזה שוק שצריך להיבנות לטווח ארוך. הרבה יותר פשוט לימכור היום שיר דבילי באם פי שלוש לכמה מיליוני נערות מאשר להפיק ריאנצי של וואגנר.
התעשיה צריכה אידאליסטים בראשה. שיהיו גם חובבי מוסיקה.
|
דיעות? את מי זה מעניין?
כל אחד שמשאלות לב שלו לא התגשמו שופך את האכזבות שלו ברשת.
אם הוא כתב באתר ידוע זה לא אומר שהוא לא צריך כמה סשנים אצל פסיכולוג
תבדקו עובדות:
1. נגני SACD מיוצרים ואין מחסור גם בדגמים חדשים
2. תקליטורי SACD מיוצרים ביצור סדרתי, זמינים לרכישה חופשית באתרים רבים
3. דיסקים חודשים של SACD מוכרזים כל הזמן
4. מחירי SACD מצוינים. 1$-2$ בלבד יותר יקר מגרסות CD רגילות. 5$-10$ יותר זולים מ-XRCD.
על ה-downside:
1. מבחינת כמויות זה לא קרוב אפילו ל-CD רגיל - ואף אחד כבר לא מצפה שזה יחליף את CD. האמת ל-CD עצמו יש בעית מכירות קשה
2. מבחר מוזיקה של SACD מוגבל בעיקר לקלאסי (יש הרבה מאוד) וג'אז. יש גם קצת רוק, פולק ופופ. יש הרבה דיסקים DEMO מפגרים בעיניי
3. רוב מוחלט של הדספת חדשות הן של קלאסי עם פה ושם ניצנוץ של ג'אז או פופ/רוק
4. חברות הקלטה אכן מתנהגות שצורה תמוהה מאוד
בשורה תחתונה - אם יש נגנים ויש דיסקים - אז הפורמט חי.
האם הוא רלוונטי לך או לך - בדוק/י לפי מבחר הדיסקים.
לי אישית יש יותר מ-100 דיסקים ו-wishlist די ארוך..........
אם הוא כתב באתר ידוע זה לא אומר שהוא לא צריך כמה סשנים אצל פסיכולוג
תבדקו עובדות:
4. מחירי SACD מצוינים. 1$-2$ בלבד יותר יקר מגרסות CD רגילות. 5$-10$ יותר זולים מ-XRCD.
על ה-downside:
1. מבחינת כמויות זה לא קרוב אפילו ל-CD רגיל - ואף אחד כבר לא מצפה שזה יחליף את CD. האמת ל-CD עצמו יש בעית מכירות קשה
2. מבחר מוזיקה של SACD מוגבל בעיקר לקלאסי (יש הרבה מאוד) וג'אז. יש גם קצת רוק, פולק ופופ. יש הרבה דיסקים DEMO מפגרים בעיניי
לי אישית יש יותר מ-100 דיסקים ו-wishlist די ארוך..........
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2082
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הסיפור נחמד (אני שמעתי אותו בגרסה דומה) אבל לא מדויק:ramkol כתב:הסיפור מספר שהמנהל של סוני פנה למהנדסים שלו ואמר להם שגודל הסי די צריך ליהיות כזה שהסימפוניה התשיעית של בטהובן תעלה עליו בדיוק. הוא שכח להגיד להם איזה ביצוע והם מדדו את הזמן שלוקח לפורטוונגלר (נידמה לי) וכך קיבלנו סי די עים 79 דקות. (הביצוע שהיתכוון אליו המנהל היה מהיר יותר, אז הרווחנו כמה דקות)
|...
אורך CD רשמי הוא 74 דקות ולא 79 דרות, ואורך CD-ROM רשמי הוא 650MB ולא 700MB.
מתי שהוא ב-5-7 שנים האחרונות החלו לצאת דיסקים של 700MB עם ספירלה צפופה יותר. בהתחלה הדיסקים הללו נמכרו לצד הדיסקים הרגילים שמכילים 650MB. בשלב מסוים הדיסקים של ה- 650MB פשוט נעלמו.
יש לי עדיין כמה עשרות דיסקים לצריבה Kodak Gold בגודל 650MB בהם אני צורב חומר חשוב (תמונות משפחתיות וחומר אחר שלא ניתן לשחזור ממקום אחר).
מבחינה מסחרית- כן. מבחינת איכות הצליל- כלל לא....
תומר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מצטרף לתומר,
מבחינה מסחרית, תפוצה, מבחר - כישלון גמור.
מבחינת איכות - יותר טוב על הנייר מ-CD, אבל אני טוען שההבדל בעריכה ובמאסטרינג יהיה גדול יותר מההבדלים הטכנולוגיים. כלומר, יש CDים רגילים שנשמעים זהה או טוב יותר מ-SACD (ללא קשר לרב-ערוצי).
מבחינה מסחרית, תפוצה, מבחר - כישלון גמור.
מבחינת איכות - יותר טוב על הנייר מ-CD, אבל אני טוען שההבדל בעריכה ובמאסטרינג יהיה גדול יותר מההבדלים הטכנולוגיים. כלומר, יש CDים רגילים שנשמעים זהה או טוב יותר מ-SACD (ללא קשר לרב-ערוצי).
אם זה "כישלון גמור" מעניין למה חברות הקלטה ממשיכות להדפיס את הדיסקים האלו ואף להוציא חדשים?
אולי כדי שתעדכנו אותם ותפתחו את עינייהן
אולי כדי שתעדכנו אותם ותפתחו את עינייהן
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
http://sites.google.com/site/crocweb
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לאחר שמנפים את הקישקושים מה שאומר הבחור שם והוא לדעתי צודק ש:Croc כתב:דיעות? את מי זה מעניין?
אם הוא כתב באתר ידוע זה לא אומר שהוא לא צריך כמה סשנים אצל פסיכולוג![]()
תבדקו עובדות:
על ה-downside:
לי אישית יש יותר מ-100 דיסקים ו-wishlist די ארוך.............
המדיום הוא מצוין וזה מה שמחזיק אותו בחיים.
הכשלון הוא בהפיכתו למדיום השמע העיקרי, כמו שה DVD בפחות שנים סגר את הקלטת וה- LD.
מה יהיה הלאה?
- כנראה שה- DVD אודיו מת לגמרי.
- SACD ממשיך לדשדש, אי אפשר לדעת עם DVD משופר יותר לא יהרוג אותו יום אחד.