Croc כתב:אם זה "כישלון גמור" מעניין למה חברות הקלטה ממשיכות להדפיס את הדיסקים האלו ואף להוציא חדשים?
אולי כדי שתעדכנו אותם ותפתחו את עינייהן
...
ממשיכות כי הם מושקעות המון בציוד ויש גם כמה אמנים וחברות תקליטים שלוחצות על הפורמט הזה.
בפועל, למעט מספר אודיופילים בודדים הפורמט הזה לא מאיים על ה-CD.
שיטת השיווק לדעתי היתה מוטעית. לו סוני היתה מוכרת את הציוד הקלטה ועריכה בזול מספיק כך שאוטומאטית כולם היו עוברים לעשות דיסקי HYBRID כך שכשהצרכן ההדיוט היה הולך לחנות הוא פשוט היה קונה את הדיסק ככה, גם אם היה רוצה או לא, אולי היה סיכוי לפורמט להפוך ל-MAIN STREAM, כלומר, אם היה לך נגן DVD או CD פשוט - היית מנגן את שכבת הסטריאו הרגילה ואם היה לך נגן אוניברסאלי (היום כבר בפחות מ-200$) אז היית גם נהנה משכבת ה-SACD בסראונד....
למה כדי להצליח צריך לאיים על CD?
LP לא מאיים ולא מתיימר לאיים והוא מצליח יפה.
אפשר להיות בחיים גם מבלי להרוג את קודמייך.
ולמיינסטרים זה כרגע לא הולך בכלל - לא מבחינת מבחר המוזיקה ולא מבחינת זמינות על מדפים בחנויות רגילות, לאמרות שבארה"ב יש אותם בכל BESTBUY ובכל TOWERS ועוד במחירים מצחיקים.
גנאדי
----------------------------------------------
let the sun shine, let the tube glow, let the life flow
מאחר ואחרי מספר לא מבוטל של שנים הופץ במס עותקים בדיחתי ביחס להבטחות ולצפי המקובל מפורמט שאמור היה להיות פורמט העתיד.
יתרה מכך לא מעט הקלטות רגילות נישמעו יותר טוב מהמקבילות ב SACD וכמו שמרטין ציין העריכה והמסטרינג לא נעשו במקצועיות.
בנוסף לכך הרבה חברות לא מיהרו לשדרג את מוצריהם ל SACD וגם אם יצרו כאלה היו אלה דגמים נחותים בבניתם ואיכותם ומחירם מהמקבילים להם בפורמט ה CD הרגיל וזאת על מנת לספק את דרישות השוק של ה SACD למורת רוחם של היצרנים שאינם רואים ולא מאמינים כי הSACD יתפוס את מקומו של ה CD .
אמיר,
אני לא מסכים איתך לגבי "לא מעט הקלטות רגילות נישמעו יותר טוב מהמקבילות ב SACD וכמו שמרטין ציין העריכה והמסטרינג לא נעשו במקצועיות".
תן לי דוגמאות.
אני מכיר SACD אחד שנעשה גרוע ועוד 2 שפשוט שוכפלו מ-CD רגיל.
זו כמובן לא השמתו של הפורמט אלא של חברת ההקלטה.
חוץ מזה לא שמעתי על תופעה של SACD נשמע גרוע יותר מ-CD...............
ואפשר לקרוא לו בהרבה שמות ולקבור אותו כל חודש מחדש - ממשיכים לצאת נגנים חדשים וגם דיסקים.
לי זה מספיק כדי להשתמש בו וליהנות ממינו.
גנאדי
גנאדי ידידי
עדיין לא ברור לי למה אתה מגן בצורה גורפת על פורמט ה SACD כאשר ברור לך וזו עובדה
שנוכח מס העותקים שיצאו בשנים האחרונות אינו מעיד אלא על כישלון הפורמט.
לגבי דוגמא :<הודעה מבעל אינטרס - מרטין>
יש לי 2 חברים עם מכשיר SACD (שלא אצין את שם החברות מטעמים מובנים) יקרים
מאד שירדו מחיפוש תקליטורים ב SACD מאחר והרבה הקלטות רגילות שלא לדבר על
הקלטות ב XRCD וכו פשוט נותנות נוק-אווט ל SACD .
הריי זו עובדה מוגמרת שהפורמט לא הצליח ברמה המצופה ואגב אם ההקלטות בפורמט
הזה ימשיכו לצאת בקצב הנוכחי הריי זה ברור לך שהSACD ידביק את הCD מבחינת
המבחר ואולי יצדיק את עצמו ואת רכישת מכשיר HI-END בפורמט הנ"ל אולי בשנת 2035 ....
אמיר התכוונת בשנת 3335
אין סיכוי בעולם שכמות ההוצאותSACD תדביק את ה CD גם בעוד מיליון שנה .
ולדעתי הפורמט הזה בדרך למוות טוטאלי בעקבות טכנולוגיות הבלו ריי.
ואכן אני מסכים איתך כי תקליטי MFSL נשמעים טוב יותר .
arama-audio כתב:גנאדי ידידי
עדיין לא ברור לי למה אתה מגן בצורה גורפת על פורמט ה SACD כאשר ברור לך וזו עובדה
שנוכח מס העותקים שיצאו בשנים האחרונות אינו מעיד אלא על כישלון הפורמט.
לגבי דוגמא :<הודעה מבעל אינטרס - מרטין>
יש לי 2 חברים עם מכשיר SACD (שלא אצין את שם החברות מטעמים מובנים) יקרים
מאד שירדו מחיפוש תקליטורים ב SACD מאחר והרבה הקלטות רגילות שלא לדבר על
הקלטות ב XRCD וכו פשוט נותנות נוק-אווט ל SACD .
הריי זו עובדה מוגמרת שהפורמט לא הצליח ברמה המצופה ואגב אם ההקלטות בפורמט
הזה ימשיכו לצאת בקצב הנוכחי הריי זה ברור לך שהSACD ידביק את הCD מבחינת
המבחר ואולי יצדיק את עצמו ואת רכישת מכשיר HI-END בפורמט הנ"ל אולי בשנת 2035 ....
...
אז אני אומר לך שוב - זה קישקוש שיש CD רבים שנשמעים יותר מ-SACD.
ולי יש לפחות 2 אלבומים גם ב-SACD וגם ב-XRCD ובשני המקרים SACD אני אוהב יותר (לאמרות ש-XRCD נשמע טוב - אבל סקאד מגרד עוד קצת).
ושכחת ש-XRCD יקרים יותר.
תקליטים - זה בכלל אופרה אחרת.
לאמרות שלדעתי שוב SACD נשמע הרבה יותר "פאטיפוני" מ-CD.
ומבחינת הכמויות הוא לא לא מתכוון אפילו לגבור על CD - סתאם הכנסת לך את זה לראש ולפי זה אתה שופט.
אתה בואתה צורה יכול להגיד ש-BETAMAX הוא כישלון.
בתחום האולפני יגידו לך אחרת לגמרי.
לדעתי סוני חייבת להפסיק לשווק את הפיתוחים שלה, או להפסיק לפתח פורמטים יחודיים משלה שהולכים נגד כל העולם.
מאז תקופת ה BETAMAX ועד היום הם עשו לנו את הקטעים האלה !
הם תוקעים את השוק, גורמים לקרע שיווקי ומסחרי, היחידים שסובלים מזה הם הצרכנים, אנחנו !
אנחנו רק יכולים לחלום על מה היה גורלו של מחליף ה DVD אם סוני לא היו מחליטים להלחם עם ה בלו ריי שלהם. בקיצור, זאת לא פעם ראשונה שאני אומר את זה
תסלח לי גנאדי אבל..מה הכוונה שלך בזה שה SACD לא אמור לגבור על ה CD ?
הרי כל הרעיון בSACD הוא בכך שמדובר בפורמט העתיד שאמור (וכך הובטח)להישמע יותר טוב מה CD
ואם האחרון היה מצליח לטענתך אזיי אחרי כל השנים הללו נידמה לי שהוא היה אמור להחליף
את ה CD וחברות התקליטים היו אמורים להוציא לאור את כל התקליטורים החדשים וכל שכן את הישנים להדפיס בSACD או לפחות ב 2 הפורמטים ע"ג אותו הדיסק (כמו הDOLBY DIGITAL ו ה DTS ) לא?
כניראה ידידי הנך במקרה זה למרות עקשנותך והתלהבותך בעמדת מיעוט ואין מה לעשות נגד עובדות מוצקות ותרד מהעניין כאילו שחלילה אני תוקף אותך בעניין או שיש לי משהוא נגד ה SCAD , נהפוך הוא אך כרגע זה המצב וכניראה שאין מה לעשות בנדון.
אגב , את התשובה שאני נותן לך כאן נתן לי היצרן של המוצרים שאני מיבא ומיכאן ברור לך שה CD שאני מיבא בשנת 2006 שהוא HI-END לכל דבר לא מגיע או מוצע בגרסת SCAD.
ובא לא נמשיך א הדיון הזה שלדעתי מיצה את עמדתנו בנושא , נמשיך הלאה ,ובא לציון גואל...
כמעט כל אולפן על פני הגלובוס הצטייד ועדיין מצויד בבטאמקס - זה שנמע לך כמו פורמט נכשל?
כבר אמרנו שלא סקאד ולא בטהמקס לא נכנסו למיינסטרים. זו עבודה שלדעתי האישית מוגמרת ולא תשתנה.
למה?
אלף סיבות.
אחת הסיבות שאתם לא לא חושבים עליה זו תשלום תמלוגים ע"י היצרנים.
על כל נגן שתומך ב-SACD היצרון חייב לשלם 10$ או 20$ לסוני/פיליפס - נראה לכם שיש יצרן שמתלהב מזה?
לי מספיק שזה ישאר פורמט נישה.
מה איכפט לי האם זה מיינסטרים או לא?
כל עוד יש נגנים ומבחר דיסקים והכל במחירים סבירים - מבחינתי זה אומר שאני יכול ליהנות ממינו.
אם אתם חייבים להשתמש רק במה שכבר נחתם כמיינסטרים וכל מה שנישה זה מפריע לכם ברמה הרעיונית - זה פסדר, זו גם טפיסה לגיטימית.
גנאדי