סקר:הייתם נוסעים כל יום ברכבת לעבודה ? שעה וחצי + כל כיוון ...
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
מספקת אני משער שהכוונה גם למקום המגורים.
עבודה היא לא חיינו.
עבודה היא לא חיינו.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לדעתי לא שווה לבלות 3-4 שעות בכל יום בנסיעה.
אבל יש הרבה שעושים את זה, בעיקר ביבשות גדולות כמו צפון אמריקה.
אבל יש הרבה שעושים את זה, בעיקר ביבשות גדולות כמו צפון אמריקה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
בהחלט שכן. אפשר לנצל את הנסיעה לעשיית דברים אחרים בניגוד לנהיגה באוטו שבה אי אפשר לעשות כלום חוץ מלהקשיב.
אגב, אני מניח שאתה מתכוון לנסיעה ברכבת כהנסיעה בתחבורה ציבורית סה"כ? או שאחרי זה צריך לרדוף אחרי אוטובוסים? כי זה משנה את התמונה...
אני מניח שזאת לא ממש שאלה לאנשים שהעבודה שלהם מוכנה שיעבדו מהבית והם צריכים להיות במשרד פעם בשבוע- שבועיים. אם מוכנים לגור מחוץ לתל אביב ורוצים חיי פרברים עלות החיים הרבה, הרבה יותר זולה בפריפריה ושווה לרדוף אחרי תחבורה ציבורית פעמיים שלוש בחודש.
אגב שביתת רכבות... ממה שאני הבנתי, מצפות לנו 3 שנים מלאות בשביתות. שינוי מודל חברת הרכבת נועד לעקוף את הועד כמה שיותר, והועד ילחם בדרך היחידה שהוא יכול וזה שביתות - הועד הוא מקור רוב הבעיות בחברה הרכבת, החל מאי דיוקים בזמני נסיעה ועד תחזוקה מאוד לקויה של רכבות. השכר ברכבת הוא מאוד נמוך ומבוסס על שעות מחוץ למסגרת העבודה שמשלימות את השכר למשכורות גבוהות ולכן לקיחת כל כך הרבה דברים מעובדי הרכבת (ולמעשה לעשות להם OUTSOURCING אפילו אם זה פשוט לחברת בת אחרת של הרכבת שתפתח במיוחד בשביל זה) תרצח את השכר של העובדים - הבעיה היא שהם הרוויחו את זה ביושר בגלל הכישלונות שלהם בשנים האחרונות.
דבר אחד כן צריך לשמח אותנו - ההשקעה בתחבורה ציבורית מאוד, מאוד תעלה בשלוש השנים הקרובות מסיבה אחת פשוטה - די סיימו את תשתיות הכבישים ונשארו דברים יחסית קטנים כמו שדרוג כבישים והארכות של קיימים (קטע כביש 4 גהה למשל יהפוך לכביש מהיר, כבישים מהירים בודדים וקצרים וכו' וכו' שנועדו לחבר בין כבישים מהירים קיימים) אבל עיקר הדבר הוא שיתפנה הרבה מאוד כסף לתחבורה ציבורית. גם עם רכבות לא נשאר הרבה (הכפלות קווים נעשות עכשיו, הקו לירושלים נעשה, קו רכבת העמק שכנראה יגיע עד קריית שמונה, הארכת קו דרום לשדרות) ויתחילו לעשות רכבות פרברים קלות (אפשר לראות שבהרבה כבישים יש מקום במיוחד לרכבת קלה שתעבור בין צידי הנסיעה ותעבור בין ישובים - וזה השלב הבא שנראה כנראה תוך 6-10 שנים מבחינת בניית תשתיות הסעה).
תוכנית מקיפה לתל אביב כבר יש (BRT+LRT+SUBWAY), וחלקים ממנו כבר נכנסים להילוך ראשון וזה צריך לשמח אותנו. יכול להיות שאת המציאות של הסתדרות בתחבורה ציבורית בארץ נזכה לראות בימי חיינו (והילדים שלנו יקחו כמובן מאליו).
אגב, אני מניח שאתה מתכוון לנסיעה ברכבת כהנסיעה בתחבורה ציבורית סה"כ? או שאחרי זה צריך לרדוף אחרי אוטובוסים? כי זה משנה את התמונה...
אני מניח שזאת לא ממש שאלה לאנשים שהעבודה שלהם מוכנה שיעבדו מהבית והם צריכים להיות במשרד פעם בשבוע- שבועיים. אם מוכנים לגור מחוץ לתל אביב ורוצים חיי פרברים עלות החיים הרבה, הרבה יותר זולה בפריפריה ושווה לרדוף אחרי תחבורה ציבורית פעמיים שלוש בחודש.
אגב שביתת רכבות... ממה שאני הבנתי, מצפות לנו 3 שנים מלאות בשביתות. שינוי מודל חברת הרכבת נועד לעקוף את הועד כמה שיותר, והועד ילחם בדרך היחידה שהוא יכול וזה שביתות - הועד הוא מקור רוב הבעיות בחברה הרכבת, החל מאי דיוקים בזמני נסיעה ועד תחזוקה מאוד לקויה של רכבות. השכר ברכבת הוא מאוד נמוך ומבוסס על שעות מחוץ למסגרת העבודה שמשלימות את השכר למשכורות גבוהות ולכן לקיחת כל כך הרבה דברים מעובדי הרכבת (ולמעשה לעשות להם OUTSOURCING אפילו אם זה פשוט לחברת בת אחרת של הרכבת שתפתח במיוחד בשביל זה) תרצח את השכר של העובדים - הבעיה היא שהם הרוויחו את זה ביושר בגלל הכישלונות שלהם בשנים האחרונות.
דבר אחד כן צריך לשמח אותנו - ההשקעה בתחבורה ציבורית מאוד, מאוד תעלה בשלוש השנים הקרובות מסיבה אחת פשוטה - די סיימו את תשתיות הכבישים ונשארו דברים יחסית קטנים כמו שדרוג כבישים והארכות של קיימים (קטע כביש 4 גהה למשל יהפוך לכביש מהיר, כבישים מהירים בודדים וקצרים וכו' וכו' שנועדו לחבר בין כבישים מהירים קיימים) אבל עיקר הדבר הוא שיתפנה הרבה מאוד כסף לתחבורה ציבורית. גם עם רכבות לא נשאר הרבה (הכפלות קווים נעשות עכשיו, הקו לירושלים נעשה, קו רכבת העמק שכנראה יגיע עד קריית שמונה, הארכת קו דרום לשדרות) ויתחילו לעשות רכבות פרברים קלות (אפשר לראות שבהרבה כבישים יש מקום במיוחד לרכבת קלה שתעבור בין צידי הנסיעה ותעבור בין ישובים - וזה השלב הבא שנראה כנראה תוך 6-10 שנים מבחינת בניית תשתיות הסעה).
תוכנית מקיפה לתל אביב כבר יש (BRT+LRT+SUBWAY), וחלקים ממנו כבר נכנסים להילוך ראשון וזה צריך לשמח אותנו. יכול להיות שאת המציאות של הסתדרות בתחבורה ציבורית בארץ נזכה לראות בימי חיינו (והילדים שלנו יקחו כמובן מאליו).
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
מקום ישיבה שמור זה כבר ענין זניח...השאלה היא לגבי הזמן הרב (קרוב ל3.5שעות ברכבת בכל יום...) וכל זאת בהנחה ומדובר בתפקיד נחשק ובתנאים מצויינים.sam22 כתב:3 שעות ביום וזה רק הרכבת
בלי המתנות ומעברים מהבית ולעבודה מהתחנות!!
אין מצב
רק אם מקום ישיבה שמור, אפשרות לעבוד בטלפון ומקום ללפטופ...
(תודה על תשובתכם עד כה , אשמח לנוספות)
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
אורי,
שאלה קשה
כי אצלי השאלה היא מה אני עושה ב3 שעות האלו?
אם אני מקדם את העבודה או שזה נוסף לזמן העבודה
כי אם זה אומר לראות הרבה פחות את הילדים.... יש דברים שהזמן לא מחזיר
שאלה קשה
כי אצלי השאלה היא מה אני עושה ב3 שעות האלו?
אם אני מקדם את העבודה או שזה נוסף לזמן העבודה
כי אם זה אומר לראות הרבה פחות את הילדים.... יש דברים שהזמן לא מחזיר
העם דורש..... כל מיני דברים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78929
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
גם אני מסכים שהשאלה הקריטית היא מה תנאי הנסיעה ומה אפשר לעשות בזמן הזה.
אם אתה יכול לקרוא ספרים או לגלוש בנוחות על טאבלט או לאפטופ, אז הזמן לא מבוזבז והנסיעה גם "תעבור מהר". מעבר לכך, אפשר להגיד שזה יאפשר לך לעשות פעילות (קריאת ספרים) שלא היית מפנה לה הרבה זמן בבית. בלי היכולת הזו זה קשה מאוד להחזיק לאורך זמן.
כל מי שנסע ברכבות התחתיות והפרברים בחו"ל, ראה את אחוז האנשים שראשם לא יוצא מהספר לאורך כל הנסיעה (גם כשהם עומדים). זה נושא קריטי.
אם אתה יכול לקרוא ספרים או לגלוש בנוחות על טאבלט או לאפטופ, אז הזמן לא מבוזבז והנסיעה גם "תעבור מהר". מעבר לכך, אפשר להגיד שזה יאפשר לך לעשות פעילות (קריאת ספרים) שלא היית מפנה לה הרבה זמן בבית. בלי היכולת הזו זה קשה מאוד להחזיק לאורך זמן.
כל מי שנסע ברכבות התחתיות והפרברים בחו"ל, ראה את אחוז האנשים שראשם לא יוצא מהספר לאורך כל הנסיעה (גם כשהם עומדים). זה נושא קריטי.
משה
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
אני עובד 20 שניות מהבית (עולה קומה
) ואין לי נסיעות בד"כ,
אבל כל פעם שאני מקפיץ את אישתי לעבודה שלה אני נכנס לשוק מחדש, נסיעה מפ"ת לרמת החייל לוקחת מעל שעה בשעות העומס (נסיעה שאמורה לקחת לא יותר מ 20 ד' בכביש פנוי).
כואב לי הלב לראות כמה זמן אנשים מבזבזים על נסיעות כל יום.
אבל כל פעם שאני מקפיץ את אישתי לעבודה שלה אני נכנס לשוק מחדש, נסיעה מפ"ת לרמת החייל לוקחת מעל שעה בשעות העומס (נסיעה שאמורה לקחת לא יותר מ 20 ד' בכביש פנוי).
כואב לי הלב לראות כמה זמן אנשים מבזבזים על נסיעות כל יום.
שחר
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אם לסכם לדעתי, אז זה שילוב של:
מתי צריך לקום בבוקר (אם צריך להגיע ב9 לעבודה צריך לקום בסביבות 6 וחצי בערך)
נוחות ותנאי נסיעה (אם אפשר לקרוא לגלוש וכד')
שהעבודה באמת שווה את זה
שזה לטווח של עד שנתיים (שוחק בטווח הרחוק)
והכי חשוב צריך לבדוק מה הדלתא בין זמן נסיעה בעבודה אחרת, כי זה הזמן שפחות מבלים עם המשפחה...
מתי צריך לקום בבוקר (אם צריך להגיע ב9 לעבודה צריך לקום בסביבות 6 וחצי בערך)
נוחות ותנאי נסיעה (אם אפשר לקרוא לגלוש וכד')
שהעבודה באמת שווה את זה
שזה לטווח של עד שנתיים (שוחק בטווח הרחוק)
והכי חשוב צריך לבדוק מה הדלתא בין זמן נסיעה בעבודה אחרת, כי זה הזמן שפחות מבלים עם המשפחה...
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...