תקלה ב Bezzera bz99
-
sgoldfel
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 275
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
לפני שאני פונה למעבדה, אני רוצה לנסות לזהות את הבעיה.
לאחרונה יש תופעה הבאה:
אני מצליח להוציא שוט כפול , איך שוט השני, בזמו קולינג פלאש, יוצאים רק אדים ולא מיים ונשמה רעש מוזר ממכנה זמן די ממושך, כ 5 דקות. מיים מברז מיים חמים ו אדים מסטימר יוצאים כרגיל.
אם אני מקציף כמות גדולה של חלב,לפני השוט,אני לא מצליח להוציאנשוט ממכונה ויש רעש עבודה מוזר ממכונה.
בשני המקרים, לאחר המתנה מסויימת, אני מצליח להוציא עד שוט אספרסו.
אנסה לעלות סרטון בהמשך.
תודה
לאחרונה יש תופעה הבאה:
אני מצליח להוציא שוט כפול , איך שוט השני, בזמו קולינג פלאש, יוצאים רק אדים ולא מיים ונשמה רעש מוזר ממכנה זמן די ממושך, כ 5 דקות. מיים מברז מיים חמים ו אדים מסטימר יוצאים כרגיל.
אם אני מקציף כמות גדולה של חלב,לפני השוט,אני לא מצליח להוציאנשוט ממכונה ויש רעש עבודה מוזר ממכונה.
בשני המקרים, לאחר המתנה מסויימת, אני מצליח להוציא עד שוט אספרסו.
אנסה לעלות סרטון בהמשך.
תודה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נשמע קשור למשאבה או שיש סתימה (אבנית?)
ברגע שיוצאים מים מהדוד (נאמר 2 כוסות) האם המשאבה נכנסת לעבודה וממלאת מים ? אם כן כנראה זו סתימה כלשהי אם לא אז יש מצב שזו המשאבה.
איזה רעש ? רעש של משאבה אבל צורם?
כשהקפה נחלט נראה שהלחץ תקין ? רעשים מוזרים בזמן החליטה?
ברגע שיוצאים מים מהדוד (נאמר 2 כוסות) האם המשאבה נכנסת לעבודה וממלאת מים ? אם כן כנראה זו סתימה כלשהי אם לא אז יש מצב שזו המשאבה.
איזה רעש ? רעש של משאבה אבל צורם?
כשהקפה נחלט נראה שהלחץ תקין ? רעשים מוזרים בזמן החליטה?
-
sgoldfel
-
- חבר פעיל מאוד

יש רעש אחר,יותר שקט מרעש של משאבה
למכונה זו יש התראה על גובה מיים וניתוק עבודה.
האם יש סיכוי שנכנס אויר למערכת?
פעם ראשונה זה קרה לאחר שהקצפתי קרוב לליטר חלב ונגמרו המיים במיכל,אולי ניתוק באה באיחור?
למכונה זו יש התראה על גובה מיים וניתוק עבודה.
האם יש סיכוי שנכנס אויר למערכת?
פעם ראשונה זה קרה לאחר שהקצפתי קרוב לליטר חלב ונגמרו המיים במיכל,אולי ניתוק באה באיחור?
"הרעש" השקט הזה מאפיין מחסור במים,תמיד כשאני מרענן את המסנן הפנימי,והמסנן ריק ממים התופעה הזאת מתרחשת עד שהמערכת מלאה במים שוב,אז יתכן ויש לך מחסור במים במערכת השאלה היא למה?.
האם בזמן ההפעלה הראשונית אתה שומע שהמשאבה ממלאת מים?.
האם המעבר ממיכל המים לדוד פנוי ולא סתום?,איך זה בנוי אצלך יש מסנן?,באיז מים אתה משתמש?.
האם שסתום ה-OPV שלך מחזיר מים למיכל?.
יתכן וגם החישן לגובה המים בדוד תקול או מלא באבנית,ואז רק חישן האדים (הקצר-גבוה יותר) נכנס לעבודה.
תנסה את הדברים הבאים.
א. פרק את הרשת של הראש בעדינות תבדוק אם אתה רואה סימני אבנית,בכל מקרה תנקה אותנ טוב וגם את הראש עצמו.
ב. בדוק בצנרת אם אתה רואה סימני אבנית או נזילות חריגים,או צינור מוביל מים מזיל.
ג. לפני הפעלת המכונה פתח את ברז האדים ותן למכונה להתחממם ככה עד שיצאו אדים בכמות נכבדה,סגור את ברז האדים וחמם רגיל-תמיד כשיש לי בעיה אני עושה את התהליך הזה והכל מסתדר,אני לא יודע למה?.
בהצלחה.
האם בזמן ההפעלה הראשונית אתה שומע שהמשאבה ממלאת מים?.
האם המעבר ממיכל המים לדוד פנוי ולא סתום?,איך זה בנוי אצלך יש מסנן?,באיז מים אתה משתמש?.
האם שסתום ה-OPV שלך מחזיר מים למיכל?.
יתכן וגם החישן לגובה המים בדוד תקול או מלא באבנית,ואז רק חישן האדים (הקצר-גבוה יותר) נכנס לעבודה.
תנסה את הדברים הבאים.
א. פרק את הרשת של הראש בעדינות תבדוק אם אתה רואה סימני אבנית,בכל מקרה תנקה אותנ טוב וגם את הראש עצמו.
ב. בדוק בצנרת אם אתה רואה סימני אבנית או נזילות חריגים,או צינור מוביל מים מזיל.
ג. לפני הפעלת המכונה פתח את ברז האדים ותן למכונה להתחממם ככה עד שיצאו אדים בכמות נכבדה,סגור את ברז האדים וחמם רגיל-תמיד כשיש לי בעיה אני עושה את התהליך הזה והכל מסתדר,אני לא יודע למה?.
בהצלחה.
-
sgoldfel
-
- חבר פעיל מאוד

אני משתמש במיים ממרכך מיים,
לפני כמה ימים עשיתי בקפלאשים יראתי שמיים חוזרים למיכל, אני אבדוק עוד הפעם
גם לי יש הרגשה שברגע שאני מתחיל חימום מכונה עם סטיימר פתוח, נראה שעובד טוב יותר.
מזמנן שמתי לב ששובר ואקואום לא עושה את העבודה ואני דועג לשחרר אדים
לפני כמה ימים עשיתי בקפלאשים יראתי שמיים חוזרים למיכל, אני אבדוק עוד הפעם
גם לי יש הרגשה שברגע שאני מתחיל חימום מכונה עם סטיימר פתוח, נראה שעובד טוב יותר.
מזמנן שמתי לב ששובר ואקואום לא עושה את העבודה ואני דועג לשחרר אדים
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

המשאבה נשמעת בסדר ונראה שיש סתימה, אולי משהו סתום בהזנת המים למכונה או שיש אבנית או שיש לכלוך תקוע במעבר לראש.
קח אותה למעבדה לבדיקה, על הדרך בקש שיבדקו את מצב האבנית וגם שינקו/יחליפו לך את שובר הואקום.
אם זה אבנית זה סיפור של כ 600-700 שקלים + השארת המכונה יומיים שלושה במעבדה.
בהצלחה!
קח אותה למעבדה לבדיקה, על הדרך בקש שיבדקו את מצב האבנית וגם שינקו/יחליפו לך את שובר הואקום.
אם זה אבנית זה סיפור של כ 600-700 שקלים + השארת המכונה יומיים שלושה במעבדה.
בהצלחה!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תבדוק את מה שיוסי הציע יכול להיות שזה אויר במערכת ולכן כדאי שתבדוק את ההזנה של המים.
בלי קשר כדאי לבדוק מה חוזר מה OPV.
בקפלאש גם יכול לפתור חסימות בברז חליטה\ שסתום תלת ראשי.
בלי קשר כדאי לבדוק מה חוזר מה OPV.
בקפלאש גם יכול לפתור חסימות בברז חליטה\ שסתום תלת ראשי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תכניס את המסננת, ידית החליטה וכל החלקים הפנימיים שמתחת לראש לכלי עם מים חמים שבתוכו כף של קופי קלין (רק את החלק המתכתי)לאחר כ-20 דקות שפשף היטב ושטוף.כפיר_ש כתב:תפרק את המסננת (אולי היא סתומה) ......
כמו כן לאחר פרוק חלקי הראש,לנקות את החלק העליון החשוף של הראש,תהליך הבאק פלאשינג לא תמיד מצליח להמיס גושי שומן של קפה.
אין בעיה להסיר אבן בדוד בעצמך ובלי לפרקו,אבל זה תהליך ארוך מיגע ומעצבן,בפרט תהליך השטיפה הסופי שבו צריך שכל המים הירוקים (מהתקפת חומצת הלימון על הדוד נחושת)ישטפו החוצה,אבל אולי זה שווה חסכון של כ-800 ש'ח.
כאשר הראש מפורק תזרים מים אם המים יוצאים בזרם נורמלי מארבעת החרירים בראש אז הכל בסדר במערכת.
למה שתי המנורות אצלך אדומות-הימני צריך להיות ירוק לא?,או שזה מהצילום.
בהצלחה.
כנראה שיש לך סתימות רבות כתוצאה מאבן.
איך לטפל ?, תלוי בך.
רעיון,אם יש לך מזרק,תכניס דרך החרירים מים חמים מהולים במלח לימון כאשר המכונה חמה,תשהה כ-15דקות,הזרם מים וחזור על הפעולה הזאת שוב עד שכל האבנית תישטף החוצה.
היתרון בתהליך הזה שלא תכניס מלח לימון לדוד,בתקווה שגם הוא לא מלא באבנית.
אגב, גם הדופן העליונה של הראש שנראית בסרטון מלאה באבנית.
אגב 2 ,אם אתה מספיק טכני ,אז מאוד פשוט לפרק את הראש,ארבעה ברגים 10 מ'מ צנרת וזהו.
איך לטפל ?, תלוי בך.
רעיון,אם יש לך מזרק,תכניס דרך החרירים מים חמים מהולים במלח לימון כאשר המכונה חמה,תשהה כ-15דקות,הזרם מים וחזור על הפעולה הזאת שוב עד שכל האבנית תישטף החוצה.
היתרון בתהליך הזה שלא תכניס מלח לימון לדוד,בתקווה שגם הוא לא מלא באבנית.
אגב, גם הדופן העליונה של הראש שנראית בסרטון מלאה באבנית.
אגב 2 ,אם אתה מספיק טכני ,אז מאוד פשוט לפרק את הראש,ארבעה ברגים 10 מ'מ צנרת וזהו.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

נסה את קופיקס בבנימינה, אם אתה יכול לגשת לאור יהודה אני מאוד ממליץ על אספרסימו.
מחירים כפי שכתבתי 600-700 שקלים, המכונה תפורק וכל החלקים (כולל הצנרת והראש) יושרו יומיים בתמיסה.
על הדרך בקש שיבדקו לך את שאר הרכיבים ושיטפלו גם בשובר הואקום היות ואמרת שהוא לא מתפקד כמו שצריך (כנראה גם בגלל אבנית/לכלוך).
בהצלחה.
מחירים כפי שכתבתי 600-700 שקלים, המכונה תפורק וכל החלקים (כולל הצנרת והראש) יושרו יומיים בתמיסה.
על הדרך בקש שיבדקו לך את שאר הרכיבים ושיטפלו גם בשובר הואקום היות ואמרת שהוא לא מתפקד כמו שצריך (כנראה גם בגלל אבנית/לכלוך).
בהצלחה.