איך מקציפים עם שלושה חרירים ???
בוקר (מוקדם)
עברתי מהפינוקיו ל BEZZERA99
לפינוקיו מקציף עם חרירי אחד. שיטת ההקצפה שם היתה להתחיל עם הקצפה בה הפיה נוגעת לא נוגעת בשכבה העליונה של החלב וכך נוצר קצף מעולה בועיות קטנות. התהליך לשתי כוסות לקח כ 2 דקות.
בבזרה, שלושה חרירים ועוצמת קיטור שיכולה להניע רכבת.
לא מצליח להקציף כראוי.
מה השיטה שלכם ?
תודה
עברתי מהפינוקיו ל BEZZERA99
לפינוקיו מקציף עם חרירי אחד. שיטת ההקצפה שם היתה להתחיל עם הקצפה בה הפיה נוגעת לא נוגעת בשכבה העליונה של החלב וכך נוצר קצף מעולה בועיות קטנות. התהליך לשתי כוסות לקח כ 2 דקות.
בבזרה, שלושה חרירים ועוצמת קיטור שיכולה להניע רכבת.
לא מצליח להקציף כראוי.
מה השיטה שלכם ?
תודה
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
טוב זו שאלה ששאלתי את עצמי כשקיבלתי את האלקטרה ולה יש 4 חרירים.
בעקרון הכיוון שלך נכון אבל צריך לזכור שאין צורך להקריב את הצינורית לצד הכד ואין צורך בהטיה מוגזמת כדי ליצור סירקולציה.
צריך למצוא sweet spot קרוב לפני שטח החלב פחות או יותר במרכז הכד ולהטות מעט את הכד ולוודא שלא יברח הרבה אוויר החוצה כי העסק עם קיטור חזק כזה עלול להשתבש מהר ואין הרבה זמן לתקן את ההקצפה.
בהצלחה והמון סבלנות...
בעקרון הכיוון שלך נכון אבל צריך לזכור שאין צורך להקריב את הצינורית לצד הכד ואין צורך בהטיה מוגזמת כדי ליצור סירקולציה.
צריך למצוא sweet spot קרוב לפני שטח החלב פחות או יותר במרכז הכד ולהטות מעט את הכד ולוודא שלא יברח הרבה אוויר החוצה כי העסק עם קיטור חזק כזה עלול להשתבש מהר ואין הרבה זמן לתקן את ההקצפה.
בהצלחה והמון סבלנות...
תודה כפיר. אכן אין הרבה זמן לתקן אלא אם מקציפים ליטר......
בעיה המכונות המקצועיות הללו, הכל קשה איתן :
לקנות גם מטחנה
להדליק שעה מראש
לקנות קפה טרי כל פעם
קולינג פלאש ומציאת הרגע הנכון לחלוט
לטחון לדחוס
לדפוק, לנקות
לנסות לייצר קצף מעולה ב 30 שניות כשפעם היו לי 2 דקות.
........
אבל מה הקפה יותר טעים מהפודים.
לקנות גם מטחנה
להדליק שעה מראש
לקנות קפה טרי כל פעם
לטחון לדחוס
לדפוק, לנקות
........
אבל מה הקפה יותר טעים מהפודים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ואפשר גם ללכת לחנות ולקנות פייה עם חריר אחד - זה יקל עליך בהתחלה ואם אתה לא הולך להקציף ליטר שלם זה יפריע לך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
גילוי נאות: אני צילמתי את הווידיאו, והוא צולם במפגש שנערך אצל אילן שנהב (כשעדיין היה הבעלים של "אילנ'ס").
ליאור "סקוטי" היה פעם מנהל פורום קפה ב"תפוז" והוא עובד ברשת "ארומה".
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
Re: תודה כפיר. אכן אין הרבה זמן לתקן אלא אם מקציפים ליטר......
העיקר שיורדים כל הזמן הסילביה שכל כך קשה להכין בה קפה ראוי ולשמור על עקביות.kobbi כתב:בעיה המכונות המקצועיות הללו, הכל קשה איתן :
לקנות גם מטחנה
להדליק שעה מראש
לקנות קפה טרי כל פעם
לטחון לדחוס
לדפוק, לנקות
........
אבל מה הקפה יותר טעים מהפודים....
משתפר אך לא הסתדר עדיין....
concordia כתב:באמת אחלה מכונה ה BEZZERA99 אמינה ובנויה נהדר וגם הגימור טוב, אתה תהנה ממנה שנים רבות. ובאשר להקצפה, בעודי כותב שורות אלה אני משוכנע שהעניין כבר הסתדר.....................
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
Re: תודה כפיר. אכן אין הרבה זמן לתקן אלא אם מקציפים ליטר......
כל מה שהוא כתב תקף בריבוע גם לסילביה רק שאני רואה את קיצור זמן ההקצפה כיתרון בטווח הארוך ולא כחיסרון.detailer כתב:העיקר שיורדים כל הזמן הסילביה שכל כך קשה להכין בה קפה ראוי ולשמור על עקביות.kobbi כתב:בעיה המכונות המקצועיות הללו, הכל קשה איתן :
לקנות גם מטחנה
להדליק שעה מראש
לקנות קפה טרי כל פעם
לטחון לדחוס
לדפוק, לנקות
........
אבל מה הקפה יותר טעים מהפודים.......
בנוסף גלישת טמפרטורה זה הליך מסורבל יותר מקולינג פלאש.
עם הזמן כשנסיון עם הבזרה יגיע אז הקפה שיצא ממנה יהיה רחוק שנות אור מהפודים.
לוחצים על מתג ההקצפה,מוציאים מהמקרר את החלב, מוזגים אותו לכד ההקצפה, מחזירים למקרר, מחכים עוד 10 שניות ואפשר להקציף אפילו לפני שנורת החיווי כבית.
אפשר גם להקציף ורק אחר כך לחלוט, זה מקצר את זמן ההמתנה.
לא מרגיש צורך גדול להתגבר על זה, אבל בניגוד לקולינג פלאש או גלישה, יש חיווי ברור מתי להקציף.
לא מרגיש צורך גדול להתגבר על זה, אבל בניגוד לקולינג פלאש או גלישה, יש חיווי ברור מתי להקציף.
זה לא מה ששאלתי !
השאלה היא כיצד מקציפים כראוי - שיצא קצף סמיך ולא רק חלב חם עם מעט בועיות.detailer כתב:לוחצים על מתג ההקצפה,מוציאים מהמקרר את החלב, מוזגים אותו לכד ההקצפה, מחזירים למקרר, מחכים עוד 10 שניות ואפשר להקציף אפילו לפני שנורת החיווי כבית.
לא מרגיש צורך גדול להתגבר על זה, אבל בניגוד לקולינג פלאש או גלישה, יש חיווי ברור מתי להקציף....
צפיי בסרטון
אני מכיר את התאוריה וגם הצלחתי בה מצויין עם חריר אחד במכונת הפינוקיוjoncafe כתב:צפית בסרטון? ניסית להקציף כמו שמתואר שם?...
הבעיה כאן :
1. לא מצליח עם פיית (מסתבר 4 חורים ולא 3) להחזיק את הפיה על קו החלב ולבצע את ההקצפה. זה מבעבע לי.
2. הקצב מהיר מאד, יש ממש מספר שניות לביצוע.
3. יתכן שכד הMOTTA 750 מ"ל גדול מידי ואני שם בו מעט מידי חלב ? בסרטון הוא מדבר על מינימום חלב מסויים ??