קפה חמוץ
שלום חברים,
בהמלצת הפורום רכשתי אוסקר חדשה לפני כשלושה חודשים ומאז אני נהנה מקפה מעולה.
לפני מספר ימים הקפה התחיל לצאת חמוץ.
מכיוון שאני עושה קולינג פלאש ארוך ומחמם את הידית והמכונה לפני החליטה (חימום של כשעה), המועמד הטבעי שלי היה טריות הקפה. הלכתי אתמול לארקפה וקניתי פולים טריים (על הדרך גם שתיתי שם אספרסו בשביל לעמוד יותר טוב על ההבדלים בין מה שיוצא לי בבית למה שהם מפיקים מאותם פולים).
לצערי זה לא פתר את הבעיה.
דבר נוסף ששמתי לב אליו (אולי זה קשור - אני לא לגמרי בטוח אם הבעיות הללו הופיעו ביחד) הוא שבזמן החליטה יש נזילה של טיפות בודדות של מים (לא קפה) מצידי ידית החליטה.
רעיונות?
מכיוון שאני עושה קולינג פלאש ארוך ומחמם את הידית והמכונה לפני החליטה (חימום של כשעה), המועמד הטבעי שלי היה טריות הקפה. הלכתי אתמול לארקפה וקניתי פולים טריים (על הדרך גם שתיתי שם אספרסו בשביל לעמוד יותר טוב על ההבדלים בין מה שיוצא לי בבית למה שהם מפיקים מאותם פולים).
דבר נוסף ששמתי לב אליו (אולי זה קשור - אני לא לגמרי בטוח אם הבעיות הללו הופיעו ביחד) הוא שבזמן החליטה יש נזילה של טיפות בודדות של מים (לא קפה) מצידי ידית החליטה.
רעיונות?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם תוכל לצלם את כל התהליך בוידיאו, זה יעזור.
השערות שלי (מהניסיון המועט שלי):
1. טחינה עבה מידי, כלומר, זרימה מהירה. האם הזרימה הופכת לבלונד מהר מידי?
2. אתה לא דוחס מספיק, מה שאומר שוב, זרימה מהירה מידי.
3. בעיה באיך שאתה מרכיב את הידית. לא אמור לצרת שום מים מהצדדים.
השערות שלי (מהניסיון המועט שלי):
1. טחינה עבה מידי, כלומר, זרימה מהירה. האם הזרימה הופכת לבלונד מהר מידי?
2. אתה לא דוחס מספיק, מה שאומר שוב, זרימה מהירה מידי.
3. בעיה באיך שאתה מרכיב את הידית. לא אמור לצרת שום מים מהצדדים.
זה הזמן לקנות מברשת.erezvido כתב:שלום חברים,
רעיונות?...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
אני רק דיברתי על הנזילה, הקפה החמוץ זה מולטי-פקטורלי, תנסה את מה שנאמר עד עכשיו, סתם כך יש הרבה פוסטים בנושה.erezvido כתב:יש לי מברשת, אבל אני לא עושה בה שימוש תכוף...
זו הסיבה לבעיה? אני יכול להבין איך זה קשור לנזילה מהצדדים (עודפי קפה שפוגעים באטימה) אבל האם זה יכול לגרום גם לטעם הקפה החמוץ?
תודה...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
תודה רבה על כל התשובות המחכימות.
ניסיתי להאריך את הזמן שעובר מהרגע שאני עושה קולינג פלאש ועד שאני חולט (על מנת שהמים יתחממו יותר) - לא עזר.
לגבי הטעם של הקפה - זה קפה שאני קונה באופן קבוע (וגם שתיתי בארקפה במעמד הקניה) - הטעם שלו לא אמור להיות חמוץ.
ניקיתי עם מברשת ביסודיות את אזור הגומיה (תוך כדי הזרמת מים) - עדיין היתה נזילה קלה - יכול להיות שקשור לטעם החמוץ?
לדעתי (מנסיוני הדל) הזרימה דווקא לא מהירה מדי. למעשה בשילוב בין הטחינה של הקפה לדחיסה שלי, לפעמים כמעט ולא יוצא קפה... (כך שלא נראה לי שהבעיה היא דחיסה לא מספיק חזקה או טחינה גסה מדי).
לגבי העמסת הקפה - יתכן וזו הסיבה. אני אנסה. יש הסבר למה כמות גדולה של קפה יכולה לגרום לחמיצות?
בכל מקרה, תודה על התשובות. אני אשתדל לצלם את התהליך בפעם הבאה על מנת להיות יותר מדויק.
ניסיתי להאריך את הזמן שעובר מהרגע שאני עושה קולינג פלאש ועד שאני חולט (על מנת שהמים יתחממו יותר) - לא עזר.
לגבי הטעם של הקפה - זה קפה שאני קונה באופן קבוע (וגם שתיתי בארקפה במעמד הקניה) - הטעם שלו לא אמור להיות חמוץ.
ניקיתי עם מברשת ביסודיות את אזור הגומיה (תוך כדי הזרמת מים) - עדיין היתה נזילה קלה - יכול להיות שקשור לטעם החמוץ?
לדעתי (מנסיוני הדל) הזרימה דווקא לא מהירה מדי. למעשה בשילוב בין הטחינה של הקפה לדחיסה שלי, לפעמים כמעט ולא יוצא קפה... (כך שלא נראה לי שהבעיה היא דחיסה לא מספיק חזקה או טחינה גסה מדי).
לגבי העמסת הקפה - יתכן וזו הסיבה. אני אנסה. יש הסבר למה כמות גדולה של קפה יכולה לגרום לחמיצות?
בכל מקרה, תודה על התשובות. אני אשתדל לצלם את התהליך בפעם הבאה על מנת להיות יותר מדויק.
חליטה גרועה, למשל כזו בה המים זולגים מחוץ לראש, או עקב עודף קפה שנדבק לראש לפני החליטה והורס העוגיה, מובילה לטעמי לוואי.
אגב בנושא אחר, קליה בהירה היא לא חמוצה. קליה בהירה שלא צלחה, בהחלט כן. זה לא קל לקלות בהיר, ואחד המאפיינים של קפה מקליה ישראלית - בהיר מידי ומאוד לא מדוייק, שהולך לא רע בקפוצינו, ורע מאוד באספרסו. זה לא המצב אצלך (ארקפה)
אגב בנושא אחר, קליה בהירה היא לא חמוצה. קליה בהירה שלא צלחה, בהחלט כן. זה לא קל לקלות בהיר, ואחד המאפיינים של קפה מקליה ישראלית - בהיר מידי ומאוד לא מדוייק, שהולך לא רע בקפוצינו, ורע מאוד באספרסו. זה לא המצב אצלך (ארקפה)
what's next?
הייתה לי אותה התופעה בדיוק עם הסילביה.
בסוף גיליתי שלא סגרתי חזק מספיק את ידית החליטה והתופעה נעלמה לחלוטין.
תנסה להדק את ידית החליטה חזק ככל האפשר לראש של המכונה ולחלוט שוב.
אם זה לא יעזור, יתכן בהחלט שהגומייה של הראש לא אוטמת מספיק וגורמת לתופעה.
בסוף גיליתי שלא סגרתי חזק מספיק את ידית החליטה והתופעה נעלמה לחלוטין.
תנסה להדק את ידית החליטה חזק ככל האפשר לראש של המכונה ולחלוט שוב.
אם זה לא יעזור, יתכן בהחלט שהגומייה של הראש לא אוטמת מספיק וגורמת לתופעה.
- מורגן
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- שם מלא: אורן רון
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
בעיית אטימה באוסקר
שלום,
כתבת שהמכונה חדשה יחסית- יש סיכוי שהגומייה עדיין לא "התרגלה" ואתה זקוק להידוק יותר חזק. כמה הכנסות והוצאות של הידית יפתרו את הבעייה, תן לזה קצת זמן. לגבי החמיצות- אולי תנסה תערובת אחרת עם אחוז קטן יותר של ארביקה. אני בופן אישי חובב רובוסטה מושבע (ויסלחו לי אניני הבלוטות) כי אני אוהב את המרירות. אולי תשחק עם תערובות אחרות שיתאימו יותר אליך. מנסיון עם האוסקר היא מכונה מדהימה ואני בטוח שאלה רק קשיי הסתגלות שייפתרו מהר...
כתבת שהמכונה חדשה יחסית- יש סיכוי שהגומייה עדיין לא "התרגלה" ואתה זקוק להידוק יותר חזק. כמה הכנסות והוצאות של הידית יפתרו את הבעייה, תן לזה קצת זמן. לגבי החמיצות- אולי תנסה תערובת אחרת עם אחוז קטן יותר של ארביקה. אני בופן אישי חובב רובוסטה מושבע (ויסלחו לי אניני הבלוטות) כי אני אוהב את המרירות. אולי תשחק עם תערובות אחרות שיתאימו יותר אליך. מנסיון עם האוסקר היא מכונה מדהימה ואני בטוח שאלה רק קשיי הסתגלות שייפתרו מהר...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נזילה לא צריכה להיות מהגומיה במכונה חדשה גם אם יש קצת לכלוך (למשל לא ראיתי שמישהו בבית קפה מנקה את ראש המכונה במהלך היום).
יכול להיות שהגומיה זזה ממקומה או שניזוקה, יש לך אחריות אז למה שלא תיקח אותה למעבדה של היבואן ? לא צריכה להיות שום נזילה מהידית.
ברגע שתפתור את בעית הנזילה אז תבדוק שוב את הקפה וננסה לעזור, אולי אתה לא חולט בטמפרטורה נכונה ? למשל האם אתה זוכר לנקז אדים במהלך החימום של המכונה כי אין לה שובר ואקום ?
אגב אם מקפידים על גומיה נקיה בסיום יום אז ממש רצוי שלא לסגור את הידית חזק מידי כי הגומיה תיהרס הרבה יותר מהר ככה.
עדיף לסגור עם רגש ולא חזק חזק כמו שסוגרים איזה בורג ...
יכול להיות שהגומיה זזה ממקומה או שניזוקה, יש לך אחריות אז למה שלא תיקח אותה למעבדה של היבואן ? לא צריכה להיות שום נזילה מהידית.
ברגע שתפתור את בעית הנזילה אז תבדוק שוב את הקפה וננסה לעזור, אולי אתה לא חולט בטמפרטורה נכונה ? למשל האם אתה זוכר לנקז אדים במהלך החימום של המכונה כי אין לה שובר ואקום ?
אגב אם מקפידים על גומיה נקיה בסיום יום אז ממש רצוי שלא לסגור את הידית חזק מידי כי הגומיה תיהרס הרבה יותר מהר ככה.
עדיף לסגור עם רגש ולא חזק חזק כמו שסוגרים איזה בורג ...
שוב תודה לכולם על התגובות.
ניקיתי הבוקר את המכונה עם coffee clean ונראה שבעיית הזליגה של המים נפתרה. לגבי בעיית טעם הקפה - מכיוון ששתיתי הפוך הבוקר, אני לא בטוח האם הבעיה נעלמה או לא. בערב אני אשתה את האספרסו המסורתי ואדווח.
ניקיתי הבוקר את המכונה עם coffee clean ונראה שבעיית הזליגה של המים נפתרה. לגבי בעיית טעם הקפה - מכיוון ששתיתי הפוך הבוקר, אני לא בטוח האם הבעיה נעלמה או לא. בערב אני אשתה את האספרסו המסורתי ואדווח.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כמו שכפיר כתב, אין לך שובר וואקום. תוודא שאתה מנקז אדים כשהמכונה מראה שהיא מתחממת ואז נותן למכונה להתחמם חצי שעה כשהידית בפנים.
ניסית לקצר את הקולינג פלאש?
ניסית לקצר את הקולינג פלאש?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
עבדתי בקפדנות עם ההוראות שלכם
- אני אכן מנקז אדים בתחילת החימום ולאחר מכן מחכה להתחממות של המכונה. סה"כ המכונה מתחממת כשעה לפני ניקוז האדים (שעון שבת...) וכעשרים דקות לאחריהן.
ניסיתי לקצר את הקולינג פלאש ולהאריך את הזמן בין ביצוע הקולינג פלאש לחליטה. לא עזר...
אני מקווה שהיום בערב, אחרי הניקוי שעשיתי, האספרסו יהיה יותר מוצלח. בכל מקרה, אני אנסה לצלם את התהליך ולהעלות אותו לפורום לקבלת המלצות נוספות.
ניסיתי לקצר את הקולינג פלאש ולהאריך את הזמן בין ביצוע הקולינג פלאש לחליטה. לא עזר...
אני מקווה שהיום בערב, אחרי הניקוי שעשיתי, האספרסו יהיה יותר מוצלח. בכל מקרה, אני אנסה לצלם את התהליך ולהעלות אותו לפורום לקבלת המלצות נוספות.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
בואו נחשוב בהגיון: כל הנסיונות עם cooling flush לא הצליחו לבטל את החמיצות. אני הייתי מגזים, ולא מבצע כלל את התהליך. אם אז יצא מריר, אדע שצריך ללכת אחורה, אם ללא התהליך, עדיין חמוץ, אין לנו העברת חום נורמלית בין הדוד וצינור הנחושת, ואולי יש אבנית שגורמת לבידוד הזה. אם זה המצב, הייתי מבצע טיפול אבנית. אני עושה זאת לבד, אבל לאחרים מומלץ על טיפול מקצועי.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
אני משתמש בבריטה כך שקשה לי להאמין שאבנית זו הבעיה אחרי זמן כל כך קצר.
הקיטור חזק ויציב - הקצפות החלב יוצאות אחלה.
הרעיון של לא לעשות קולינג פלאש בכלל נשמע הגיוני (למרות שאני מניח שאם זה יעבוד זה אומר שיש בעיה בטמפרטורה וזה מצריך טיפול).
אני אכין היום בערב אספרסו (לאחר הניקוי שעשיתי בבוקר למכונה) ואדווח.
הקיטור חזק ויציב - הקצפות החלב יוצאות אחלה.
הרעיון של לא לעשות קולינג פלאש בכלל נשמע הגיוני (למרות שאני מניח שאם זה יעבוד זה אומר שיש בעיה בטמפרטורה וזה מצריך טיפול).
אני אכין היום בערב אספרסו (לאחר הניקוי שעשיתי בבוקר למכונה) ואדווח.