קפה חמוץ
הבעיה לא היתה בקנקן הבריטה - אנחנו שותים ממנו מים בלי קשר לקפה, ואיכות המים טובה.
אתמול בלילה צילמתי את תהליך הכנת הקפה, וכמיטב חוקי מרפי, הקפה הפעם היה לא חמוץ.
ההבדל בין ההכנה הנוכחית להכנות הקדמות - חימום יותר ארוך של המכונה אחרי שבירת הואקום (במקום רבע שעה חיכיתי כשעה), קולינג פלאש יותר קצר (למרות שיכול להיות שעדיין ארוך מדי) והמתנה יותר ארוכה מהרגיל בין הקולינג פלאש לחליטה.
בכל מקרה, מכיוון שכבר צילמתי, אשמח לקבל הערות כלליות לגבי אופן הכנת האספרסו - יש משהו שאני יכול לשפר?
תודה
אתמול בלילה צילמתי את תהליך הכנת הקפה, וכמיטב חוקי מרפי, הקפה הפעם היה לא חמוץ.
ההבדל בין ההכנה הנוכחית להכנות הקדמות - חימום יותר ארוך של המכונה אחרי שבירת הואקום (במקום רבע שעה חיכיתי כשעה), קולינג פלאש יותר קצר (למרות שיכול להיות שעדיין ארוך מדי) והמתנה יותר ארוכה מהרגיל בין הקולינג פלאש לחליטה.
בכל מקרה, מכיוון שכבר צילמתי, אשמח לקבל הערות כלליות לגבי אופן הכנת האספרסו - יש משהו שאני יכול לשפר?
תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין הרבה טעם להשאיר מכונה דלוקה ללא ניקוז האויר כי הדוד לא מספיק חם - נראה לי שעלית על הבעיה.
צריך פשוט לחמם יותר.
חוצמזה צילום החליטה קצצת חשוך אבל היא נראית טובה.
רק דבר אחד הייתי מקצר - הזמן בין הרגע שאתה שם את הידית בראש ועד לרגע הפעלת המשאבה צריך להיות קצר - לא יותר מ 2,3 שניות כי הקפה כבר מתחמם.
אז תכין כוסות ליד מראש, חבר את הידית ןתפעיל חליטה - עכשיו יש לך זמן למקם את הכוסות.
מעבר לזה - הכל נראה טוב ואם הקפה טעים אז אין בעיות יותר.
צריך פשוט לחמם יותר.
חוצמזה צילום החליטה קצצת חשוך אבל היא נראית טובה.
רק דבר אחד הייתי מקצר - הזמן בין הרגע שאתה שם את הידית בראש ועד לרגע הפעלת המשאבה צריך להיות קצר - לא יותר מ 2,3 שניות כי הקפה כבר מתחמם.
אז תכין כוסות ליד מראש, חבר את הידית ןתפעיל חליטה - עכשיו יש לך זמן למקם את הכוסות.
מעבר לזה - הכל נראה טוב ואם הקפה טעים אז אין בעיות יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מסכים עם עופר שצריך לחכות יותר אחרי ניקוז האדים וכנראה שזו היתה הבעיה.
לגבי החליטה, העובי נכון ואפשר לשים אפילו עוד איזה גרם קפה, זרימה טובה ובעובי המתאים אבל ידידי הקפה שלך לא כל כך טרי כי הבלונד מגיע מהר מידי.
לגבי החליטה, העובי נכון ואפשר לשים אפילו עוד איזה גרם קפה, זרימה טובה ובעובי המתאים אבל ידידי הקפה שלך לא כל כך טרי כי הבלונד מגיע מהר מידי.
האמת היא שהקפה הספציפי הזה יצא מוצלח יחסית - כאמור, חוקי מרפי.
לגבי טריות הקפה - אני משתדל לקנות קפה טרי פעם בשבוע ולאחסן אותו בבקבוק יין עם אטימת וואקום (פקק של ואקובין). מצד שני - אני לא מקבל שקית אטומה מארקפה אלא מהסטוק הפתוח שלהם שאני לא יודע כמה זמן הוא עמד (למרות שאני יכול להניח שלא יותר מדי זמן לאור העובדה שמדובר בתערובת שבה גם הם משתמשים).
יכול להיות שהבלונד מגיע מהר מדי בגלל כמות קפה לא מספקת או שזה בבירור עניין של טריות הקפה?
לגבי טריות הקפה - אני משתדל לקנות קפה טרי פעם בשבוע ולאחסן אותו בבקבוק יין עם אטימת וואקום (פקק של ואקובין). מצד שני - אני לא מקבל שקית אטומה מארקפה אלא מהסטוק הפתוח שלהם שאני לא יודע כמה זמן הוא עמד (למרות שאני יכול להניח שלא יותר מדי זמן לאור העובדה שמדובר בתערובת שבה גם הם משתמשים).
יכול להיות שהבלונד מגיע מהר מדי בגלל כמות קפה לא מספקת או שזה בבירור עניין של טריות הקפה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יכול להיות שזה בא בגלל כמות קפה קטנה ואז טוחנים קצת יותר גס ומוסיפים יותר קפה.
תלוי בדוד. מים מבריטה הם חומציים, ועלולים לאכל מתכות מסויימות.gedkoz כתב:איך בדיוק, אפשר הרחבה?...
היה את המקרה המפורסם שהתגלה ניקל (רעל) בקפה שהוציאה אחת המכונות. התברר שזה כתוצאה משימוש במי בריטה חומציים שגרמו לזה.
בנוסף, מניסיון, לאורך זמן מי בריטה יהרסו דוודיי אלומיניום (כמו שיש בחלק ממכונות גאג'ה) ותמצא עם הזמן חלקיקי מתכת קטנים במים שלך.
בקיצור, לא הייתי מתקרב עם בריטה לשום דוד, רק בשביל לא לקחת סיכון, למרות שיש דוודים שאמורים להיות עמידים לחלוטין.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

קנקן בריטה או מרכך שרף 8 ליטר ולמלא בקבוקים למכונה.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

בריטה אחרי טיפול במי מלח לא אמור להיות חומצי, אני מכיר כמה אנשים שכבר משתמשים בבריטה במכונה שלהם כבר כמה שנים ושום גרגיר מתכת לא נפל למים (מוטי לדוגמה).
גם אני בזמנו השתמשתי קצת מעל שנה בבריטה שעברה טיפול במלח עם האניטה ולא קרה שום דבר ...
גם אני בזמנו השתמשתי קצת מעל שנה בבריטה שעברה טיפול במלח עם האניטה ולא קרה שום דבר ...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

תמיס כף גדושה של מלח בחצי כוס מים רותחים ותן להם להתקרר.erezvido כתב:אני משתמש בבריטה (בעקבות קריאה בפורום), אבל לא מבצע טיפול במי מלח.
תוכלו בבקשה להרחיב מה זה הטיפול הזה וכיצד מבצעים אותו? תודה!...
אחר כך שפוך לבריטה והמתן עד שיחלחלו ולאחר מכן העבר כשתי ליטר מים מהברז כדי לשטוף את המליחות.
טיפול כזה יש לבצע פעם בשבוע עד 10 ימים תלוי בהיקף השימוש.