מחפש מכונת אספרסו + שאלה לגבי אורך חיים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
guyla פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הג'אגייה שלי היא בת יותר משנתיים, והיא החליטה לשבוק חיים (היא מוציאה אספרסו סביר מינוס, ולא מצליחה להקציף). השנה היא בילתה יותר מדי באספרימסו ולכן החלטתי לזרוק אותה.

אז השאלה שלי מתחלקת לשתיים:

1. האם יש עוד מכונות בסגנון הסילביה והאוסקר. הבנתי שהסילביה פחות סלחנית מהאוסקר מבחינת איכות הקפה. אבל מצד שני האוסקר היא די מכוערת. אני מחפש משהו בין עיצוב יותר נורמלי, לקפה סביר פלוס, בטווח מחירים האלה. אחרי שקראתי את המאמר של ההשוואה של כפיר ומוטי זה קצת הוריד לי את הרוח מהמפרשים מלרכוש ישר את את הסליביה (ואני כנראה מוכן להוציא את האקסטרה 1500 בשביל סלחנות).
2. שאלה לגבי אורך חיים: מכונת אספרסו היא למעשה מערכת דוודים. שכזו, היא נתונה להמון לחצים, לאבנית, לבעיות כלליות באלקטורניקה וכיו"ב. רציתי לדעת, מהו אורך החיים שאתם חושבים שהוא סביר למכונה (אני בטוח אקבל דוגמאות של לה פבוני בת 40 שעושה קפה מעולה, אבל אני מדבר על המכונות הפופלריות היום)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #2 

אם אתה מוכן להשקיע מעט יותר, אז לא הייתי מתלבט והייתי קופץ ישר אל מחוזות ה-E61.
תקבל קפה מעולה, מכונה יפה, נוחה לשימוש ואמינה יחסית.
(אניטה, ECM או VBM).

לגבי אורך חיים: שאלה טובה. לדעתי לא צריכה להיות סיבה שמכונה לא תחזיק הרבה מאוד שנים כי למרות הלחצים וכו' מדובר בסופו של דבר במכשיר מאוד בסיסי וטיפש. מה שמתקלקל הוא בד"כ זול לתיקון והחלפה, בהנחה שאתה משתמש במכונה בצורה נורמאלית.
אבל אני מדבר מהגיון ולא מנסיון אישי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

guyla כתב:הג'אגייה שלי היא בת יותר משנתיים, והיא החליטה לשבוק חיים (היא מוציאה אספרסו סביר מינוס, ולא מצליחה להקציף). השנה היא בילתה יותר מדי באספרימסו ולכן החלטתי לזרוק אותה.

אז השאלה שלי מתחלקת לשתיים:

1. האם יש עוד מכונות בסגנון הסילביה והאוסקר. הבנתי שהסילביה פחות סלחנית מהאוסקר מבחינת איכות הקפה. אבל מצד שני האוסקר היא די מכוערת. אני מחפש משהו בין עיצוב יותר נורמלי, לקפה סביר פלוס, בטווח מחירים האלה. אחרי שקראתי את המאמר של ההשוואה של כפיר ומוטי זה קצת הוריד לי את הרוח מהמפרשים מלרכוש ישר את את הסליביה (ואני כנראה מוכן להוציא את האקסטרה 1500 בשביל סלחנות).
2. שאלה לגבי אורך חיים: מכונת אספרסו היא למעשה מערכת דוודים. שכזו, היא נתונה להמון לחצים, לאבנית, לבעיות כלליות באלקטורניקה וכיו"ב. רציתי לדעת, מהו אורך החיים שאתם חושבים שהוא סביר למכונה (אני בטוח אקבל דוגמאות של לה פבוני בת 40 שעושה קפה מעולה, אבל אני מדבר על המכונות הפופלריות היום)
...
השאלה שאני הייתי שואל (את עצמי, לו הייתי אתה...) היא האם יש סיבה למה המכונה החזיקה כשנתיים ומדוע הקפה שהיא מוציאה הוא "סביר מינוס" והיא לא "מצליחה להקציף". אני רושם זאת לא מתוך ציניות או יוהרה אלא כשאלה שאתה צריך לברר לעצמך:

האם טיפלת במכונה כראוי?
האם הזנת אותה במיים מתאימים?
האם ניקית וטיפלת בה כראוי?
האם למדת להוציא ממנה את המכסימום?
האם בתפקוד לקוי אשמה המכונה - דפקט בייצור, או לא?

והשאלה האולטימטיבית - מה זה אומר לגבי ההמשך... או במילים אחרות, בהנחה שיש לך אחריות כלשהי, האם תרצה לפעול בדרך שונה עם המכונה הבאה בתור?

אחרים יכולו לרשום מנסיונם, אך למיטב זכרוני, מקריאה בפורום, אנשים רבים מצליחים להוציא ממכונות כמו שלך קפה לא רע בכלל וגם הקצפה ראויה, ללמוד את רזי הקפה והקלייה עימן ולהיות מרוצים בסך הכל מהתוצאה (נגיד שהקריטריון הוא "קפה טוב יותר מכל בית קפה ממוצע...").

סליחה על הנימה העניינית, ראה הודעה זו ככתובה בידידות ומתוך נסיון לסייע,
בברכה,
ראובן

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

יש בבתי קפה מכונות שעובדות מעל 20 שנה (לי בעצמי יש 2 מכונות משנות ה 60).
בקיצור - אם המכונה טובה ולא מחומרים שמתכלים היא תחזיק הרבה זמן עם תחזוקה נכונה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

guyla פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

היי ראובן,

1. התייחסתי למכונת קפה כמוצר חשמלי לכל דבר. בעיקר שמתי מים מבריטה, אבל לא ניקתי וטיפלתי בה כראוי. (למרות שהיא עברה פעמיים ניקוי אבנית רציני).

מצד שני, מדובר על מכונת כניסה, ולכן לא היו לי ציפיות מראש.

גיא.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #6 

הגישה שלי בנושא זה ובנושאים נוספים היא שמוצר כל שהוא,
אם הוא מיועד לשוק ה"מקצועי" הוא מחויב לרמת אמינות גבוהה והמותג לא יכול להרשות לעצמו תקלות.
לעומת זה אם הלקוח הוא פרטי או ביתי ,אמינות נמוכה לא ממש מעניינת את היצרן כיוון שלא ממש סופרים את הלקוח הקטן אחרי שהוא כבר ביצע את הרכישה של אותה מכונת קפה עשויה מפלסטיק שעולה 1000 שקל ומוציאה קפה מזעזע,

לכן,אם תקנה מכונה שמסוגלת לשמש בית קפה קטן ונדרשת לספק 100 ולפעמים יותר כוסות קפה ביום בהכרח היא תשרת אותך נאמנה גם 30 שנה.זאת כמובן אם תיחזקת אותה כמו שצריך.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #7 

אני יכול להעיד רק על זו שלצדי...מיס סלביה.

אנו ביחד כבר יותר מ-5 שנים. אני מנקה לה

אבנית פעמיים בשנה, ראש פעם בחודש (עם אבקה)

משתדל לשמן לה בין החיבורים בכדי למנוע חלודה,

אבל - וזה העיקר - אני מקפיד להשתמש בה בכל יום, לפחות פעמיים, כדי שהיא לא תעלה קורים...

לפני שבועים החלפתי לה ברז קיטור יחד עם הפיה, וסילבי שלי

נעורה לחיים חדשים וחזקים אף יותר מהסט המקורי (סידרה 1)

אם מכונה כה נפוצה ויחסית פשוטה וזולה, מחזיקה כך, הרי שמכונות ה-E 61 אמורות לעלות עליה בעמידותן.

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

אי-אפשר לראות הנדסת חומרים

שליחה #8 

nimitzg כתב:הגישה שלי בנושא זה ובנושאים נוספים היא שמוצר כל שהוא,
אם הוא מיועד לשוק ה"מקצועי" הוא מחויב לרמת אמינות גבוהה והמותג לא יכול להרשות לעצמו תקלות.
לעומת זה אם הלקוח הוא פרטי או ביתי ,אמינות נמוכה לא ממש מעניינת את היצרן כיוון שלא ממש סופרים את הלקוח הקטן אחרי שהוא כבר ביצע את הרכישה של אותה מכונת קפה עשויה מפלסטיק שעולה 1000 שקל ומוציאה קפה מזעזע,

לכן,אם תקנה מכונה שמסוגלת לשמש בית קפה קטן ונדרשת לספק 100 ולפעמים יותר כוסות קפה ביום בהכרח היא תשרת אותך נאמנה גם 30 שנה.זאת כמובן אם תיחזקת אותה כמו שצריך.
...
לא צריך מרכאות במילה מקצועי. ציוד שמיועד להחזיק יותר זמן, יותר יקר מלכתחילה ואני חושב שהיצרן עונה לדרישה צרכנית שאומרת "אל תתן לי משהו יקר וטוב, תן לי משהו זול וטוב" ואת הפרדוקס של גם זול וגם טוב אף יצרן לא באמת יצליח לפצח. הוא כן יתן משהו זול ובהתאם למחיר גם טוב. VALUE FOR MONEY זה לא סיסמא למכונות מעולות, רק מעולות במחיר שלהן. אין ספק ש"חינם" המפורסם שמופיע על כל שלט חוצות למתחתיו המילה "ב-36 תשלומים שווים של" או "בהתחייבות לתשלום של..." הוא משהו שאנו בישראל בוחרים בו במודע ולא קיים בהרבה מדינות אחרות בעולם. כך בסלולר וכך גם במכונות אספרסו, לצערי.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #9 

אחד הסיבות שאנשים מצליחים להוציא ממכונות כמו גאג׳יה,אסקסו וסאקו קפה ״יותר טעים מבית קפה ״ זה רק טיפול מסור, ניקוי מתמיד והכירות מצויין עם המכונה... ברור שיש בעיות יצור,אבל צריך לחפש גורם אנושי שמפשל לפני החומרה... ועם אתה הולך לשדרג מכונה לדגם טוב ויקר יותר( ונתנו לך דוגמנות כאן) אתה חייב קודם כל לשנות גישה ולטפל במכונה מיום ראשון וכל יום כמו שצריך....

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

Re: אי-אפשר לראות הנדסת חומרים

שליחה #10 

Alex_Neni כתב:
nimitzg כתב:הגישה שלי בנושא זה ובנושאים נוספים היא שמוצר כל שהוא,

...
לא צריך מרכאות במילה מקצועי. ציוד שמיועד להחזיק יותר זמן, יותר יקר מלכתחילה ואני חושב שהיצרן עונה לדרישה צרכנית שאומרת "אל תתן לי משהו יקר וטוב, תן לי משהו זול וטוב" ואת הפרדוקס של גם זול וגם טוב אף יצרן לא באמת יצליח לפצח. הוא כן יתן משהו זול ובהתאם למחיר גם טוב. VALUE FOR MONEY זה לא סיסמא למכונות מעולות, רק מעולות במחיר שלהן. אין ספק ש"חינם" המפורסם שמופיע על כל שלט חוצות למתחתיו המילה "ב-36 תשלומים שווים של" או "בהתחייבות לתשלום של..." הוא משהו שאנו בישראל בוחרים בו במודע ולא קיים בהרבה מדינות אחרות בעולם. כך בסלולר וכך גם במכונות אספרסו, לצערי.
...
יקר = אמין? ממתי? גם המשוואה יקר = טוב כבר מזמן לא עובדת.
אולי האשם האמיתי הוא המצב בו יותר מידי יצרנים משקיעים בלמתג ולא באיכות המוצר? תכלס, זה לקשור את העגלה לפני הסוסים, כי ברור שצרכן מחפש מותג טוב, אבל לצערנו מותג טוב הוא לאו-דוקא כזה שהוכיח את עצמו. ואז היצרן נפגע, והוא בחיים לא יודה שזה בגלל איכות ירודה (רק אם הXרא צף).
ואולי האשם האמיתי הוא היצרן שבכוונה מייצר באיכות נמוכה, כדי למכור יותר? הזוי ככל שיישמע, אפילו מכונית היא מוצר מתכלה.
בוא ניקח דוגמה, יצרן כמו גאגיה, שבעבר ייצר מכונות שהחזיקו מעל חמש שנים מנסיוני האישי, צריך להתמודד עכשיו עם לקוח שטוען שטיפל במכונתו כראוי, היא החזיקה רק שנתיים, והוא אף מקבל את זה בהשלמה כי מבחינתו גאגיה = איכות נמוכה.
אני אגב טוען שסביר להניח שהמכונה ברת תיקון, ולא במאמץ גבוה מידי, כי כמו שדבוטאנט אמר, מכונת קפה זה מוצר די בסיסי ועמיד, בלי עודף אלקטרוניקה או חלקים נעים. רק לכלוך או מים בעייתיים מזיקים לו, ותחזוקה סבירה אמורה לפתור את שניהם.

guyla פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

hosq אני באופן עקרוני לא מסכים, יש חברות גדולות שעושות פילוח שוק ולכן מוציאות דגמים שונים, כמו לקסוס וטויטה נניח. זה עניין כלכלי נטו.

ברור שזה בר-תיקון, אבל העלות המצטברת כבר מצדיקה קניית מכונה חדשה (אני השבוע הולך לחפש חנות)

אני באופן אישי אלך על הסילביה, כי אני לא באמת מחפש משהו כמו ה E-61, (אבל כנראה שזה יגיע תוך כמה שנים). אני אציין שאם האוסקר הייתה נראית קצת יותר טוב כנראה שהייתי רוכש אותה, אבל בעיני היא פשוט פסגת הכיעור (אפילו לדירה הסטודניאלית שלי יש סנטדרטים, אנחנו לא רוצים להפוך אותה לפיצוציה).

עוד סיבה לרכישה של הסילביה, זה שלמרות שאני מעריך שאני כן אעשה ניקוי ראש כל חודש (ז"א לפרק את הבורג ולנקות את הראש, למיטב הבנתי), אני עדיין לא יודע כמה באמת אני אקפיד להשתמש בה כמו שצריך (בדיוק כמו שgedkoz הציע).

בקיצור אני ביום ראשון, אחפש חנות וכנראה שכבר בשני אני אזמין. אני גם אחליף מטחנה, יש לי הרגשה שאני לא אלך על הרוקי אלא על אסקסו מיני או על גרינטה (יש איזו העדפה מבין השתיים? , שניהם נראות לי ברמה יחסית גבוהה למה שאני צריך).

תודה על העזרה!

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יש הבדל מהותי במבנה של מטחנות שציינת:
גרינטה היא יקרה יותר ויש לה סכינים שטוחות
אסקסו מיני זולה יותר( ולא פחות אובה!) ויש לה מהגנון קוני וכיוונים רציף... במחיר של גריניטה יש לליט -- הכי טובה בקטגוריה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #13 

רוקי וגרינטה די מקבילות.
אינ מעדיף את הרוקי על כל קונית קטנה כמו אסקסו לליט וכל אלה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #14 

כשרוקי עולה בארץ בסביבות 1500 אני מעדיף קומפאק k3.

הלליט לדעתי גם עדיפה על הרוקי והיא גם זולה יותר ומבחינת מראה שתיהן לא פסגת היופי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #15 

קופמק K3 עדיפה על רוקי וגרינטה בזה אין ספק.
מקצת משחקים עם האסקסו מיני, לליט ואיבריטל לא ראיתי יותר מדי הבדל. כולן רועשות ומפזרות את הקפה בצורה לא אחידה בסלסלה.
הלליט מנירוסטה - בסדר. חוצמזה בטחינה היא מתנהגת כמו האחרות ולכן עדיף בעיני משהו כמו רוקי (רק במחיר נמוך מקופמאק K3)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

זה פשוט לא נכון עובדתית.

היתה לי איבריטל, יש לאח שלי לליט ועבדתי עם אסקסו מיני די הרבה.
ההבדלים עצומים ממש.

איבריטל מלכלכת את כל המטבח, מעיפה קפה לכל עבר. היא גם מרגישה כפלסטיק זול ביד שעשוי להשבר בכל רגע.
האסקסו משמעותית יותר איכותית ממנה וגם לא מפזרת קפה בטירוף.

הלליט ליגה אחת מעל. טוחנת מדהים, פלאפי מאוד, מאוד אחיד בסלסלה ולא מפזרת בכלל קפה.

החסרון היחיד של הלליט הוא שהיא נמוכה, ואין מספיק גובה בין פתח יציאת הקפה לסלסלה. זה לא מאוד בעייתי אבל קצת מציק - יותר נוח ברוקי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #17 

אגב - הלליט טוחנת משמעותית יותר מהר ממאצר מיני וגם הרבה פחות גושים... וגם מה-K3.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

מה זאת אומרת לא נכון עובדתית? ! ...מי קובע עובדות לעיניים ולידיים שלי? העיניים של מישהו אחר? נו באמת.
זה לא מקריאה, הפעלתי אותן - כל אחת במשחקים כמעט שעה. הן מרגישות כולן אותו דבר.
יש להן בדיוק אותם דיסקיות בפנים - ורואים את זה גם בטחינה.

guyla פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

דבר ראשון, אני מודה לכם על האיכפתיות ועל התגובות המהירות.

יש מבצע מאוד טוב על אסקסו מיני + סילביה (3.5K) בקאסטלו. מה דעתכם? אציין, שאני מוכן (כנראה) להשקיע יותר, עבור מטחנה יותר טובה, למרות שאני אדע את ההבדל רק אחרי שאני אראה ואטעם.

אני מחר אגיע לשם, ובעיקר אחפש מטחנה נורמלית. כאן, מאוד חשוב לי הלכלוך.. הייתה לי מטחנה די פשוטה של דה לונגי (אבל מזן ישן יותר, לא כמו השיט שמוכרים היום). והיתרון העצום בה הוא שהטחינה נעשית לתוך תא נפרד (וזה כבר דיון אחר למה המטחנות הבייתיות לא טוחנות לתא (כמו במחלק מנות, רק שזה לא באמת מחלק) , אלא לתוך הידית ישירות. יש יתרנות לכאן ולכאן, אבל לפחות לי, הניקיון יותר חשוב מהאחוז קפה שאני אזרוק בגלל שטחנתי יותר)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

יופי של מבצע : סילביה אסקסו מיני הם סט איכותי מאוד ובלימוד מסור תגיע לקפה מצויין
ואין טעם לחפש מטחנה אחרת. אסקסו תעשה עבודה טובה. עם היתה הולך על סט של מכונה HX, אז היה אפשר לשדרג לk3 או ואריו.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”