מחפש מכונת אספרסו + שאלה לגבי אורך חיים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #21 

למה לא אוסקר עם אסקסו מיני בעוד אלפייה בערך ? (תבדוק באותה חנות)

אגב עופר, אני דיי מסכים עם מוטי לגבי הלליט, מנסיון עם הרוקי שהיתה אצלי פעם ואיבריטל שקניתי בזמנו מקפה ג'ו וקצת עם הלליט אני יכול לומר שהלליט עדיפה על האיבריטל בוודאות וגם על האסקסו מיני.

היתרון של הלליט נעוץ במבנה מאסיבי יותר מהקוניות האחרות, מיכל פולים קטן יותר שלטעמי עדיף וגם טחינה ללא גושים ודיי מהירה.

החסרון קודם כל במראה וברעש שהיא מייצרת אבל עדיין פחות מהאיבריטל מחרישת האוזניים.

לדעתי אפשר בהחלט להסתפק באסקסו מיני, גם לליט אופציה טובה אבל כבר מתקרבת ל K3 שהיא התמורה הטובה ביותר ל 1600 שקלים.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

(Y)

גם לסיאט איביזה ולאודי A6 יש את אותו המנוע, אז מה, זה אותו רכב?
יש הרבה מעבר לסכינים בין שתי המטחנות, והלליט בנויה אחרת לגמרי מאיבריטל (מילא, השוואה מול אסקסו, אבל איבריטל?!)

אם הייתי איזה אבשי או משהו כזה (אבשי זה שם תואר :)) הייתי לוקח לליט ומשפצר אותה כדי לפתור את הבעיות המינוריות שלה, ומקבל מטחנת-על שתנצח, קרוב לוודאי, מטחנות במחיר פי-3 ממנה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #23 

לסיאט איביזה יש את השילדה והמנוע של פולקסוואגן פולו וסקודה פאביה - אם תנהג בשלושתן לא תמצא הרבה הבדל חוץ מאולי ההגה הקל יותר של סיאט.
למה לשלם יותר על פולו? מיותר בעיני.
איבריטאל בנויה כמו לליט - אותן דיסקיות ואותו מנגנון סטפלס. נכון שאיבריטאל יותר מכוערת אבל עדיין שתיהן מפזרות את הקפה יותר מדי בסלסלה.
דרך אגב, לא התעמקתי באף אחת מהן יותר מדי אבל ה WPM מרגישה מקבילה להן לגמרי והיא עם סטפים - יותר נוח מהבורג הזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #24 

עופר האיבריטל פלסטיקית וגם התושבת העליונה מפלסטיק, ההופר פלסטיקי ושברירי והיא רועשת באופן חריג (כמו שואב אבק) והקפה שנטחן מתפזר לכל עבר.
הצוואר של תא הטחינה קצר מאוד וכשאתה מגיע לסוף הקפה בהופר הוא פשוט לא נכנס כמו שצריך למטה ואז חצאי פולים קופצים לך בהופר בזמן הטחינה ולא ממש נטחנים.
אני מניח שאם נשווה את איכות הטחינה לא נזהה הרבה הבדל (כדוגמת ההבדלים בשילדה של סיאט ואודי) אבל החוויה היומיומית ונוחות השימוש וההרגשה של המפעיל רחוקה שנות אור בין 2 המטחנות ולכן אני כן מסכים עם מוטי שלא מדובר באותו מוצר גם אם הבסיס דומה.

אל תשכח שצריך לחיות עם הדבר הזה על השיש ביום יום ואני חושב שמרביתנו פה יכולים להשקיע עוד קצת ולהנות ממוצר הרבה יותר נעים ונוח.

guyla פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 52
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #25 

שוב תודה על התגובות. הסיבה שאני לא רוצה אוסקר זה בגלל העיצוב שלה (מסיבי מדי ומכוער לטעמי). לגבי HX, חשוב, אבל יתכן ואני ארכיב את הערכה של הPID למדידת לחץ וטמפ' (ככה אני אוכל כנראה די בקלות להוציא גוד שוט בתדירות גבוהה).

זה כנראה יהיה או הK3 או האסקסו (אם זה ייקר במעל 40% את סה"כ הקנייה, יתכן ואני אוותר על הK3, אבל קודם כל צריך לראות מה ההבדלים בטעם של הקפה, יתכן שאני פשוט לא מספיק אנין).

אני כנראה ארכוש רק שבוע הבא מטעמי עומס לא נורמלי בלימודים

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #26 

moti_r כתב:(Y)

גם לסיאט איביזה ולאודי A6 יש את אותו המנוע, אז מה, זה אותו רכב?
...
כן

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”