לא יודע כמה מערכות מדוגמות ומכוילות יצא לכם לשמוע.
אתמול שמעתי את אחת המערכות הטובות ביותר בסטראו והטובה ביותר בק"ב ששמעתי עד כה.
בסלון ממוצע או אפילו טיפה קטן מהממוצע, ללא טיפול אקוסטי (חוץ מלוכד באסים אחד ), הוצבה מערכת ק"ב שנראית גדולה בכמה מספרים על החדר.
רמקולים B&W דגם 801 מחוברים לפאואר גמוט, פרוססור אינטגרה, מגבר כח 5 ערוצים של TAG MCLAREN , סנטר וסאב משובחים של AVANCE ורמקולים נוספים (מפירמות שונות) להשלמת תצורה 9.1 .
יש מישהו פה שלא מזהה של מי המערכת?
מרחק ישיבה מה 801 כ 2-2.5 מ'.
במבט ראשון - נראה מוגזם על גבול ההזוי.
אז לפני תיאור החוויה, לא אחסוך במילים על המארח.
יצא לי כבר בעבר להתכתב איתו, גם בפרטי, ובכל פעם קיבלתי את התחושה שהבן אדם יודע על מה הוא מדבר.
אז חוץ מידע וניסיון, מצאתי גם בן אדם חם ולבבי שפשוט כיף להיות במחיצתו ומארח למופת. השיחה היתה קולחת ולבבית, כמו שיחה בין מכרים וותיקים.
ביקשתי תחילה לשמוע משהו בדו ערוצי.
במילה אחת - מדהים.
בשתי מילים - הוא קוסם.
לא מצליח להבין איך בחלל כל כך לא מתאים לזוג המפלצות הנקראות B&W 801 אפשר לשמוע כל כך טוב.
אז מה היה לנו פה?
איזון טונאלי - שום תחום לא בולט או משתלט על פני שאר התחומים.
רמקולים שנבלעים - תחושה מופלאה של סאונד שמגיע מקדימה אבל לא מהרמקולים.
במת צליל מסודרת - אין בעיה לדמיין את מיקום הכלים.
תלת מימד - זה רק ההכנה לקראת הבאות....
פרטים - אוי, איזה פרוט מדהים והכל מסודר כל כך.
לאחר מכן, עברנו לק"ב.
יש מעט מאוד בתי קולנוע שיכולים להתחרות בסאונד ששמעתי אתמול. אולי סינמקס...
הסאונד הגיע מכל מקום. תחושה של קיר של סאונד עומד לפניך או בעצם עוטף אותך. בשלב מסוים היתה לי תחושה שיש רמקולים גם בספה...
האיזון הטונאלי בין הרמקולים פשוט מדהים. איך סנטר של AVANCE שמוגבר ע"י פאור 5 ערוצים של TAG יכול להשמע כמו חלק מה B&W801 המוגבר ע"י הגאמוט?
לא יודע, אבל אני לא הצלחתי להבחין בהבדל.
אולי במוזיקה רב ערוצית יש מצב להבחין בהבדל (ואני בספק) אבל עבודת הכיול שנעשתה פה היא עבודת אמנות. כמובן שצריך גם פרוססור ברמה גבוהה על מנת להגיע לאיזון כזה.
שעה קלה של צפיה בסרט עמוס באפקטים עברה כל כך מהר....ולא דיברתי בכלל על איכות התמונה...
מסתבר שהפרוססור אינטגרה יודע גם לעבד תמונה בצורה טובה. אינני יודע איך הייתה התמונה אמורה להיות ללא התערבות הפרוססור. התוצאה הסופית הייתה מצוינת.
אז למי שטרם זכה לבקר במעונו של itay123 , מומלץ בחום, רק שייקח בחשבון שאחרי חוויה כזאת יש בעיה לחזור לשמוע במערכת בבית. פתאום זה נשמע לא מספיק חוויתי....
תודה, איתי, על הארוח וההזדמנות להאזין למערכת ברמה כל כך גבוהה. זה בהחלט נותן מושג לגבי הפוטנציאל שניתן להגיע אליו במערכת ביתית.
נדמה לי שהבנתי את החשיבות של כיול , למרות שלא ניתן היה להשוות כיצד ה 801 נשמעים בסטראו ללא כיול.
אני מציע שתתעניין מתי יוצא דגם חדש של אינטגרה...
שמחתי גם לפגוש מכר וותיק מהעבודה, את ניר, שלא ידעתי שהוא עמוק בתחום...
ארז