בוקר טוב...אני מהמשכמי קום
אכן כן, האודיסיי בהחלט "משפר" טונאלית את ההרמוניה בין הרמקולים, מצליח לאחד אותם וליצור "משפחה" אחת
ואכן כן, רמקולים מאותה המשפחה, מן הסתם מומלץ ביותר (אמנם זה לא קריטי, וההוכחה לכך היא בשטח

)
מה עוד שכאשר ישנם רמקולים מאותה המשפחה, ה-audussey פחות מתאמץ ויכול להגיע לרזולוציות עוד יותר משובחות...זה וודאי ונכון.
בכל אופן, גם כאשר ה-audyssey אצלי "משוטט" ומצליח להגיע ל-timber matching מוצלח ולאחידות מצויינת, עדיין בכדי להגיע לאותה הדינאמיות של ה-801 לצורך העניין, אני יושב ידנית ועושה fine tuning בכל הנושא של הקרוסים לכל הערוצים (פרט ל-801 שפשוט נשמע נפלא וטבעי as is ב-full range), בכדי להגיע לאותו הנפח שנמצא מקדימה, אני משנה את הקרוסים בהתאמה עם הסאב והרמקולים האחרים במערכת, ומצליח להגיע לבמה רחבה, עשירה ומפורטת יותר מאחור/מהצד וכמובן הסנטר.
אנשים עושים הרבה "טעויות" בחישוב הקרוסים והכמות שצריך לחתוך...זה שרמקול X יורד עד 40hz לצורך העניין, זה לא אומר ששם צריך לחתוך אותו...מאוד קשור האקוסטיקה והאך היא משפיעה על סביבת הרמקול, מאוד יכול להיות שבגלל קרבה לאיזה קיר/חלון/גובה מסויים, דווקה ייוצר הרושם שהרמקול אפילו יורד עוד נמוך יותר או להפך נקטם לפני...תלוי מאוד אך רמקול משפיע על רעהו, אילו בין הסיבות העיקריות שהצלחתי להפריד טוטלית בין ה-BACK ל-SIDE, וליצור תחושת סראוונד עשירה ביותר...
ראבק אני שומע אצלי יותר הפרדה מאחור ומהצד, מאשר בחלל ייעודי שהרמקולים האחוריים רחוקים ממך בכשני מטרים כפי שאתמול שמעתי אצל חבר...
שיהיה המשך יום מקסים...