בעיה קריטית במחשב נייד
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 652
- שם מלא: Segev Arye Weiss
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
שלום,
ברשותי מחשב נייד ASUS G51J כבר למעלה משנה.
מאז ומעולם המחשב היה ידוע בפליטת חום רבה.
לאחרונה נתקלתי מספר פעמים בקריסה של המחשב (כלומר המחשב פשוט כבה, כאילו הוצאתי את התקע מהחשמל).
המחשב לא קרס בהכרח רק בפעמים בהן "התאמץ" (המחשב דיי חזק) כמו למשל כששמתי תכנים להמרה ב-MKV2VOB, אלא שהייתה אפילו פעם שבסה"כ צפיתי בסירטון ב-Youtube.
אני מניח כי מדובר בעודף חום?
פתח האוורור של המחשב פתוח, יש לחום לאן להפלט. כמו-כן המחשב יושב על משטח קירור.
האם למישהו יש מושג מה הפתרון לבעיה? אני ממש עובד עצות והאמת שכל העסק הזה גם דיי מפחיד אותי.
יכול להיות שנדפק חלק פנימי כלשהו שקשור לקירור? האם חוץ מלשים מאוורר על המחשב אין עוד פתרונות אחרים? אולי בכלל לא מדובר בבעית חום?
המון תודה.
ברשותי מחשב נייד ASUS G51J כבר למעלה משנה.
מאז ומעולם המחשב היה ידוע בפליטת חום רבה.
לאחרונה נתקלתי מספר פעמים בקריסה של המחשב (כלומר המחשב פשוט כבה, כאילו הוצאתי את התקע מהחשמל).
המחשב לא קרס בהכרח רק בפעמים בהן "התאמץ" (המחשב דיי חזק) כמו למשל כששמתי תכנים להמרה ב-MKV2VOB, אלא שהייתה אפילו פעם שבסה"כ צפיתי בסירטון ב-Youtube.
אני מניח כי מדובר בעודף חום?
פתח האוורור של המחשב פתוח, יש לחום לאן להפלט. כמו-כן המחשב יושב על משטח קירור.
האם למישהו יש מושג מה הפתרון לבעיה? אני ממש עובד עצות והאמת שכל העסק הזה גם דיי מפחיד אותי.
יכול להיות שנדפק חלק פנימי כלשהו שקשור לקירור? האם חוץ מלשים מאוורר על המחשב אין עוד פתרונות אחרים? אולי בכלל לא מדובר בבעית חום?
המון תודה.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
האם זה קורה גם כשהמחשב מחובר למתח AC וגם כשהמחשב רק עם הסוללה?
איזה מעבד יש לך? ייתכן והמעבד מודד טמפרטורה קריטית ומכבה את עצמו לצורך הגנה.
איזה מעבד יש לך? ייתכן והמעבד מודד טמפרטורה קריטית ומכבה את עצמו לצורך הגנה.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אצלי בHP מומלץ פעם בחודש חודשיים להרים את המקלדת (זה מאוד פשוט - רק צריך להזהר) ואז עם ספריי לחץ אוויר להעיף את כל האבק שמצטבר)
מאמין שגם אצלך זו בעייה של אבק.
תכנס גם לSETUP ישר אחרי שהמחשב קורס - תבדוק טמפרטורות ומהירות סיבוב של הFANS
אולי אחד מהם לא תקין וכו'
מאמין שגם אצלך זו בעייה של אבק.
תכנס גם לSETUP ישר אחרי שהמחשב קורס - תבדוק טמפרטורות ומהירות סיבוב של הFANS
אולי אחד מהם לא תקין וכו'
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

איינשטיין - נכון להיום קרה לי רק כשהמחשב מחובר למתח AC. מעבד i7-720QM.
Itay_Pollak - יש טעם לעשות עם ספרי לחץ אוויר ללא הרמת המקלדת? יהיה אפקטיבי? אני לא מוצלח במיוחד בכל הקשור לחלקים הקטנים...^^ . לגבי טמפרטורות ומהירות סיבוב של הFANS - מהם הערכים התקינים לפרמטרים הללו? והיכן בדיוק ניתן לראות אותם בתפריט ה-SETUP?
המון תודה.
Itay_Pollak - יש טעם לעשות עם ספרי לחץ אוויר ללא הרמת המקלדת? יהיה אפקטיבי? אני לא מוצלח במיוחד בכל הקשור לחלקים הקטנים...^^ . לגבי טמפרטורות ומהירות סיבוב של הFANS - מהם הערכים התקינים לפרמטרים הללו? והיכן בדיוק ניתן לראות אותם בתפריט ה-SETUP?
המון תודה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
ממליץ לך לבדוק בגוגל בעיות התחממות בדגם הספציפי
לדעתי בלי פירוק כלשהו - מתקשה להאמין.
בכל SETUP אמור להיות מקום עם הנתונים הללו.
למה אתה לא פונה ליבואן?
בASUS האחריות היא בינלאומית
לדעתי בלי פירוק כלשהו - מתקשה להאמין.
בכל SETUP אמור להיות מקום עם הנתונים הללו.
למה אתה לא פונה ליבואן?
בASUS האחריות היא בינלאומית
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

תוך כדי כתיבת התגובה כאן המחשב קרס שוב. כמה אירוני...
לגבי האבק - אטפל בעניין בקרוב מאוד.
לגבי ה-SETUP - לא מצאתי את הפרטים...
מה בדיוק אני יכול להגיד ליבואן? יש לי מחשב נייד שלכם כשנה וחצי והוא ככל הנראה קורס מעודף חום?...
לגבי האבק - אטפל בעניין בקרוב מאוד.
לגבי ה-SETUP - לא מצאתי את הפרטים...
מה בדיוק אני יכול להגיד ליבואן? יש לי מחשב נייד שלכם כשנה וחצי והוא ככל הנראה קורס מעודף חום?...
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

אם הבעיה אכן תימשך גם אחרי שאנקה את המאווררים אפנה אליהם.
ד"א - האם רכישת משטח קירור איכותי יותר יכול לפתור את הבעיה? אני שוקל רכישה של משטח קצת יותר רציני מהנוכחי, סביב ה-200 ש"ח+-.
ד"א - האם רכישת משטח קירור איכותי יותר יכול לפתור את הבעיה? אני שוקל רכישה של משטח קצת יותר רציני מהנוכחי, סביב ה-200 ש"ח+-.
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

טוב, השלב הראשון כרגע הוא ניקוי המאווררים של המחשב בשביל שאוכל לכבות את המאוורר העצום שכרגע פועל על הנייד (הוא לא קרס מאז שהפעלתי אותו ד"א...). אם גם אחרי ניקוי המצב לא ישתפר - לדעתך עדיף לשלוח לתיקון? הוא אפילו לא בן שנתיים, זה ממש מתסכל.
במידה והמכשיר ניקנה מהיבואן הרשמי (רונלייט) אמור להיות לך שנתיים אחריות על הנייד.
גם אם יש רק שנה אחריות, שווה להכניס אותו למעבדה , גם אם החלטת שלא לתקן אותו , עלות בדיקה היא כ 150 שקל. אם המחשב ניקנה בחול רונלייט גם תיתן עליו את השירות .
אם המחשב ניקנה בארץ שלא דרך היבואן רונלייט אז הם לא יסכמו לגעת בו.
לדעתי משם תוכל להתקדם .... (אני אישית הייתי קודם מבצע פורמט למחשב , מתקין מערכת הפעלה מ 0 ורואה האם התופעה חוזרת, זה גם הדבר הראשון שבמעבדה יעשו) .
גם אם יש רק שנה אחריות, שווה להכניס אותו למעבדה , גם אם החלטת שלא לתקן אותו , עלות בדיקה היא כ 150 שקל. אם המחשב ניקנה בחול רונלייט גם תיתן עליו את השירות .
אם המחשב ניקנה בארץ שלא דרך היבואן רונלייט אז הם לא יסכמו לגעת בו.
לדעתי משם תוכל להתקדם .... (אני אישית הייתי קודם מבצע פורמט למחשב , מתקין מערכת הפעלה מ 0 ורואה האם התופעה חוזרת, זה גם הדבר הראשון שבמעבדה יעשו) .
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

עכשיו לפרמט?..זה כל-כך לא מתאים לי בימים אלו
. איך התקנה מחדש של מערכת ההפעלה תפתור לי את בעיית ההתחממות?.
בכל מקרה אגש אליהם רק אחרי שניקיון לא יעזור...בינתיים אני עם מאוורר על המחשב :/ .
בכל מקרה אגש אליהם רק אחרי שניקיון לא יעזור...בינתיים אני עם מאוורר על המחשב :/ .
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
תבדוק באתר של אסוס אם יש עדכון ביוס למחשב. יכול להיות שהוא פותר בעיות של חימום על ידי שליטה במאווררים ובהארד דיסק.
שים לב גם אם אתה שומע את הרעש של המאוורר בתוך המחשב אם הוא באמת מסתובב.
שים לב גם אם אתה שומע את הרעש של המאוורר בתוך המחשב אם הוא באמת מסתובב.
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

אינשטיין - נכון לכרגע עם מאוורר חיצוני המחשב לא קרס. בכל מקרה אנקה אבק עם ספרי לחץ אוויר בקרוב מאוד.
toxin - לא הצלחתי למצוא את העדכון המדובר. לגבי רעש המאוורר בתוך המחשב - שומעים בבירור שהוא עובד...
toxin - לא הצלחתי למצוא את העדכון המדובר. לגבי רעש המאוורר בתוך המחשב - שומעים בבירור שהוא עובד...
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

אוקיי, כן מצאתי עדכונים ל-BIOS, לא ברור לי איך/מה להתקין..אשמח לעזרה.
http://www.asus.com/Notebooks/Gaming_Po ... /#download
http://www.asus.com/Notebooks/Gaming_Po ... /#download
-
segev_weiss
- חבר פעיל במיוחד

ביצעתי ניקוי אבק. ככל הנראה הלחץ היה חזק ביותר ושבר מעט פלסטיקה בפנים (שומעים רעשי חתיכות פלסטיק שבורות עם מזיזים קצת את המחשב).
אחרי הפעלה רגילה לאחר הניקוי, המחשב אמנם היה מאוד מאוד שקט, אך לא שרד יותר מ-10 דק' וקרס.
אשלח אותו למעבדה של ASUS עוד השבוע...
אחרי הפעלה רגילה לאחר הניקוי, המחשב אמנם היה מאוד מאוד שקט, אך לא שרד יותר מ-10 דק' וקרס.
אשלח אותו למעבדה של ASUS עוד השבוע...
עם מה ניקית את המחשב? ספריי או קומפרסור?segev_weiss כתב:ביצעתי ניקוי אבק. ככל הנראה הלחץ היה חזק ביותר ושבר מעט פלסטיקה בפנים (שומעים רעשי חתיכות פלסטיק שבורות עם מזיזים קצת את המחשב).
אשלח אותו למעבדה של ASUS עוד השבוע......
לפני שאתה שולח למעבדה, כמה אפשרויות:
1. תשחזר הגדרות BIOS ל DEAFULT, תבודד זכרונות במידה ויש לך יותר מאחד. מנסיון שלי נייד שקורס בגלישה באתרים זה לא בגלל חימום אלא בעיות אחרות.
2. אם אתה יודע בדיוק מתי החלו הבעיות תנסה לשחזר אחורה, אולי נובע מבעיית דרייבר כזה או אחר.
3. אם זה לא עזר אני חושב שבכל זאת תשקול פרמוט עצמאי, בכל מקרה מה שיעשו במעבדה יהיה לפרמט (זה בד"כ הכיל קל ונוח להריץ IMAGE חדש).
1. תשחזר הגדרות BIOS ל DEAFULT, תבודד זכרונות במידה ויש לך יותר מאחד. מנסיון שלי נייד שקורס בגלישה באתרים זה לא בגלל חימום אלא בעיות אחרות.
2. אם אתה יודע בדיוק מתי החלו הבעיות תנסה לשחזר אחורה, אולי נובע מבעיית דרייבר כזה או אחר.
3. אם זה לא עזר אני חושב שבכל זאת תשקול פרמוט עצמאי, בכל מקרה מה שיעשו במעבדה יהיה לפרמט (זה בד"כ הכיל קל ונוח להריץ IMAGE חדש).