בקשה כול הפקודות לראוטר/ Switch (סיסקו)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, אני צריך בבקשה אתר עם כול הפקודות שאני אמור לדעת בתור מנהל רשת (CCNA)
לראוטר ו Switch., עם אפשרי לקבל את כול הפקודות עם תרגום לעברית מה זה כול פקודה.
עם אין אפשרות, לקבל בבקשה אתר טוב באנגלית...
חיפשתי באינטרנט ומצאתי מלא פקודות אבל זה היה קובץ PDF ענק ומחוברש.. עם גם מלא דברים
לא קשורים.. לא טוב...

ועוד שאלה קטנטונת.. מישהו בבקשה יכול לפרט לי מה זה הפקודה dhcp excluded?

תודה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #2 

dhcp excluded, זה כתובות שלא נכנסות בטווח הקצאת dhcp, הן לא מחולקות לציוד שמתחבר ומבקש כתובת. בציוד סיסקו אתה מגדיר רק כתובות שלא ניתן להקצות, וזאת להבדיל מציוד הביתי בו בד"כ מגדיר טווח שממנו ניתן להקצות.

http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_ ... ml#wp22658

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

dima_vy כתב:dhcp excluded, זה כתובות שלא נכנסות בטווח הקצאת dhcp, הן לא מחולקות לציוד שמתחבר ומבקש כתובת. בציוד סיסקו אתה מגדיר רק כתובות שלא ניתן להקצות, וזאת להבדיל מציוד הביתי בו בד"כ מגדיר טווח שממנו ניתן להקצות.

http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_ ... ml#wp22658
...
תודה, אבל למה לי להגדיר כתובות שלא נכנסות ב DHCP?
מה זאת אומרת בציוד סיסקו אני מגדיר רק כתובות שלא ניתן להקצאות? מה הכוונה במפורט?
ואיך אני אמור לדעת איזה כתובות עליי להגדיר? יש שיטה?

תודה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4884
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #4 

אם אתה רוצה שיהיה לך מכשיר עם IP סטטי ברשת,
תן לו IP מחוץ ל- DHCP.
אחרת בכל פעם שיתחבר לרשת הוא יקבל IP מוגרל מהטווח שמוגדר ב- DHCP.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #5 

אביCCNA כתב:היי, אני צריך בבקשה אתר עם כול הפקודות שאני אמור לדעת בתור מנהל רשת (CCNA)
חיפשתי באינטרנט ומצאתי מלא פקודות אבל זה היה קובץ PDF ענק ומחוברש.. עם גם מלא דברים
לא קשורים.. לא טוב...

ועוד שאלה קטנטונת.. מישהו בבקשה יכול לפרט לי מה זה הפקודה dhcp excluded?

תודה.
...
חבר ....באמת שאני כותב לך זאת בידידות ,
זה לא הפוסט הראשון שלך בשאלות כאלו וזה בסדר אבל תקשיב לעצה:
מנהל רשת לא משנן פקודות (אולי רק למבחן הסמכה) הוא לומד אותן עם הזמן והנסיון .
מנהל רשת הוא שלב הבא לאחר טכנאי pc/טכנאי רשתות והוא "טייטל" שצריך הרבה עבודה/זמן/נסיון וידע להרוויח אותו.
לקנפג פיירוול בחברות smb וגדולות זו משימה לא פשוטה הקשורה בהיבטי אבטחת מידע והיא הרבה יותר מסתם אוסף חוקים וקינפוג dhcp.

כל סנריו (תרחיש) יאלץ אותך להשתמש בפקודות/GUI אחרים/ות והתמודדות מסוג אחר (לוגית מחשבתית ידע וכו').מנהל רשת חייב לדעת אנגלית טוב ....אין דבר כזה חיפוש ידע והסברים בעברית (כמעט)
dhcp excluded מושג פשוט שהוסבר לך נכון על ידי חבריי בפורום , מושג בסיסי ביותר בתחום הרשתות ואינו קשור בהכרח לראוטרים/ציוד של סיסקו.
עוד עצה קטנה , כל מנהל רשת חייב להיות בעל יכולות חיפוש (מתונות עד מתקדמות...) בגוגל...
בהצלחה.
נערך לאחרונה על ידי uris ב 19/10/2011 20:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

אתה בכלל לא עברת על הלינק שנתתי לך :(
בסיסקו אתה מגדיר רק רשת ב-DHCP, אבל אם לדוגמא אתה עובד ברשת class C אתה לא תרצה שכל הכתובת (254 כתובות) יהיו זמינות עבור DHCP, אלא רק חלק מהכתובות. לכן אתה אומר איזה כתובות לא להקצות.
אם לדוגמא אתה רוצה שטווח DHCP יהיה 10.0.0.30-10.0.0.40, אתה תגדיר dhcp exclude 10.0.0.0-10.0.0.29, וגם 10.0.0.41-10.0.0.254
בכתובות שלא מוקצות ל-dhcp אתה יכול להשתמש עבור תחנות קבועות, נתבים, מתגים וכד', וכתובות מ-dhcp עבור ציוד מזדמן לדוגמא.

תשמע, ניהול ציוד סיסקו טיפה יותר מסורבל מהרשת הביתית :). שאלה "למה לי להגדיר?" היא טיפה לא נכונה, אתה תאלץ לשחק לפי כללים שלהם.

ושוב, תקרא את הלינק, יש שם הסבר של כל הפקודות הקשורות ל-DHCP

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

dima_vy כתב:אתה בכלל לא עברת על הלינק שנתתי לך :(
בסיסקו אתה מגדיר רק רשת ב-DHCP, אבל אם לדוגמא אתה עובד ברשת class C אתה לא תרצה שכל הכתובת (254 כתובות) יהיו זמינות עבור DHCP, אלא רק חלק מהכתובות. לכן אתה אומר איזה כתובות לא להקצות.
אם לדוגמא אתה רוצה שטווח DHCP יהיה 10.0.0.30-10.0.0.40, אתה תגדיר dhcp exclude 10.0.0.0-10.0.0.29, וגם 10.0.0.41-10.0.0.254
בכתובות שלא מוקצות ל-dhcp אתה יכול להשתמש עבור תחנות קבועות, נתבים, מתגים וכד', וכתובות מ-dhcp עבור ציוד מזדמן לדוגמא.

תשמע, ניהול ציוד סיסקו טיפה יותר מסורבל מהרשת הביתית :). שאלה "למה לי להגדיר?" היא טיפה לא נכונה, אתה תאלץ לשחק לפי כללים שלהם.

ושוב, תקרא את הלינק, יש שם הסבר של כל הפקודות הקשורות ל-DHCP
...
תודה, סוף סוף הבנתי :D , לוקח לי זמן לקלוט, אבל להגנתי אוכל לומר לפחות שאני קולט, אני קולט!! :wink:

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #8 

...
לא מדוייק....אם הגדרת טווח של 30-40 ל dhcp הוא לא יחלק מחוץ לטווח זה , אין צורך ב exclude!!

אבל .....אם הגדרת טווח שהינו (לדוגמא) 10.0.0.2-10.0.0.200 וחשקה נפשך לתת למדפסת/למשתמש מסויים (שלעיתים יש צורך כזה) או לכל device אחר ברשת כתובת קבועה (מהscope ) לדוגמא 10.0.0.40 שנכלל בתוך טווח ה שרת ....אתה "אומר" לשרת ..."נכון תחלק את הטווח 2-200 כפי שבקשתי , למעט כתובת 40 ! והיא תוגדר ב exclude )

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אם אתה עובד עם סיסקו, למה שלא תלך לקורס אצלם...
בזמנו עשיתי קורס בחברה לציוד שאני עובד איתו, בנוסף באתר יש מלא מדריכים כיצד לבצע קונפיגורציות שונות...
מנהל רשת חייב לדעת אנגלית טכנית לפחות, כך שאם אתה יודע רק עברית יש לך בעיה... בכל מקרה תפנה ביום ראשון לבחור בשם אמיר, טלפון תוכל לקבל דרך מייל (שלח לי דרך הפרופיל). הוא מהנציגות של סיסקו ישראל, תשאל אותו לגבי קורסים...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #10 

JEXY כתב:אם אתה עובד עם סיסקו, למה שלא תלך לקורס אצלם...
בזמנו עשיתי קורס בחברה לציוד שאני עובד איתו, בנוסף באתר יש מלא מדריכים כיצד לבצע קונפיגורציות שונות...
מנהל רשת חייב לדעת אנגלית טכנית לפחות, כך שאם אתה יודע רק עברית יש לך בעיה... בכל מקרה תפנה ביום ראשון לבחור בשם אמיר, טלפון תוכל לקבל דרך מייל (שלח לי דרך הפרופיל). הוא מהנציגות של סיסקו ישראל, תשאל אותו לגבי קורסים...
...
הבחור בקורס ccna ....
לדעתי לפני שלומדים brand name מסויים צריך לדעת networking ברמה סבירה , אחרת מדובר בלרתום עגלה לפני הסוסים,
מן הראוי לדעת מושגי יסוד בתקשורת ומה בעצם הם אומרים (ברמה טובה) , מומלץ "לגעת" בהם קצת לפני , להתקין , לקנפג , להבין.... לדוגמא:
IP
TCP
UDP
SUBNET
GATEWAY
VPN
ROUTING
DNS
BRIDGING
DMZ
DHCP
ועוד רבים רבים וטובים אחרים..

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

uris כתב:
...
לא מדוייק....אם הגדרת טווח של 30-40 ל dhcp הוא לא יחלק מחוץ לטווח זה , אין צורך ב exclude!!

אבל .....אם הגדרת טווח שהינו (לדוגמא) 10.0.0.2-10.0.0.200 וחשקה נפשך לתת למדפסת/למשתמש מסויים (שלעיתים יש צורך כזה) או לכל device אחר ברשת כתובת קבועה (מהscope ) לדוגמא 10.0.0.40 שנכלל בתוך טווח ה שרת ....אתה "אומר" לשרת ..."נכון תחלק את הטווח 2-200 כפי שבקשתי , למעט כתובת 40 ! והיא תוגדר ב exclude )
...
אולי אני טועה, אבל אני מכיר ב-cisco, רק אפרשרות להגדרת רשת בה יעבוד DHCP, ואפשרות הגדרת טווחי כתובות שלא יחולקו. אני אישית לא מכיר דרך אחרת...
http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_ ... ml#wp22712
מגדרירים רק רשת, subnet ו-exclude... האם יש דרך אחרת להגדיר DHCP ב-cisco?

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

רק התחלתי ללמוד CCNA.. המרצה חילק לנו חומר והחלטתי לקרוא קצת יותר את ממה שלמדנו
ראיתי את זה וישר נלחצתי... (אני תמיד נלחץ משטויות).. שוב, תודה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

אביCCNA
בהצלחה!!!

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #14 

dima_vy כתב:
uris כתב:
...

...
אולי אני טועה, אבל אני מכיר ב-cisco, רק אפרשרות להגדרת רשת בה יעבוד DHCP, ואפשרות הגדרת טווחי כתובות שלא יחולקו. אני אישית לא מכיר דרך אחרת...
http://www.cisco.com/en/US/docs/ios/12_ ... ml#wp22712
מגדרירים רק רשת, subnet ו-exclude... האם יש דרך אחרת להגדיר DHCP ב-cisco?
...

הפקודה network בסיסקו מגדירה למעשה את ה-interfaces שעליהם יאזין ה-service הספציפי.
דוגמה טובה היא בהגדרת routing כמו EIGRP או OSPF.

ב-DHCP, הגדרות ברירת המחדל היא להשתמש בכל הרשת המקונפגת על ה-interfaces המוגדרים.

אפשר לקנפג תחום ספציפי ל-DHCP:
[left]
ip dhcp pool INTERNAL_NET
network 192.168.0.0 255.255.255.0
default-router 192.168.0.254
dns-server 8.8.8.8 8.8.4.4
lease 0 2
class DHCP_RANGE
address range 192.168.0.100 192.168.0.199
!
!
ip dhcp class DHCP_RANGE
![/left]

בדוגמה הזאת, אם יש לך למשל interface עם הכתובת 172.16.1.1, התחנות שמחוברות ל-interface הזה לא יקבלו כתובות בכלל. אם יש interfaces עם כתובת IP בתחום 192.168.0.1-192.168.0.253 - התחנות המחוברות מאחורי ה-interfaces האלו יקבלו כתובות בתחום 192.168.0.100-192.168.0.199.

שים לב שהפקודה exclude היא להגדרת תחומי כתובות שאתה לא רוצה שה-DHCP יחלק. אתה עדיין יכול לתת כתובות קבועות לתחנות, גם בתוך תחום ה-DHCP, כיוון שהראוטר של סיסקו בודק שכתובת אינה בשימוש לפני שהוא מחלק אותה.

Batnun

.

Chura
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4777
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #15 

אביCCNA כתב:היי, אני צריך בבקשה אתר עם כול הפקודות שאני אמור לדעת בתור מנהל רשת (CCNA)
לא קשורים.. לא טוב...
תודה.
...
ענק ומחורבש, זה בערך מה שביקשת.
כמות הפקודות שיש בIOS הוא אינסופי.
ממליץ ללכת לג'ון ברייס ושות' לטובת קורס בסיס אם זה מה שאתה מחפש.

אביCCNA פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

תודה רבה על כול התגובות המפורטות והדיון המעניין, לא יכולתי להבין את זה יותר טוב :D
dima_vy, תודה רבה :)

התחלנו ללמוד לא מזמן בקורס תוכנה בשם Cisco Packet Tracer, ולא הבנתי משהו מסוים.
בתוכנה למשל הצבו כמה ראוטרים (לדוגמה 10). כמובן מחובר ל Switch, גם הצבנו בתוכנה גם
מחשבים נידיים שרת DNS, וכמובן DHCP. חיברנו את הראוטרים ונתנו לכול ראוטר IP (כמובן).
מה שהתקשיתי בו זה:
1. המרצה אמר לנו שלכול ראוטר יש רגלים, מה הכוונה ברגלים? אם הבנתי נכון, כול פורט של ראוטר
הוא בעצם "רגל".. לכול "רגל" נתנו IP, ואז נגיד בתוך ראוטר(נקרא לו מספר אחד) יש לי
FastEthernet 0/0, ו FastEthernet0/1, ולכול אחד נתנו IP, למה זה מבלבל אותי?
למה בתוך ראוטר 1 יש שני FastEthernet שאני יכול לתת להם IP? וגם אני יכול להוסיף לראוטר כרטיסים
וגם להוסיף FastEthernet או לחלופין, להוסיף כרטיסים אחרים, אז שוב, למה יש כמה FasEthernet
בתוך ראוטר?

2. המרצה שאל חבר שלי בקורס והוא התבלבל, היה לחבר שלי ראוטר אחד עם כמה FastEthernet
בתוכו, והוא נתן לכול FastEthernet כתובת IP, ואז המרצה שלי שאל אותו: מהי כתובת הIP של הראוטר שלך?
מרוב שלחבר שלי היה כמה FastEthernet ולכול אחד מהם כתובת IP, הוא לא ידע מה לעשות?
אז מה התשובה? איך אפשר לדעת מהי הכתובת IP של הראוטר(לפי Packet Tracer)?
או יש פקודה או משהו?

3. אני באמת מתנצל על החפירות שלי, אני פשוט נורא רוצה להצליח וקצת מתקשה ושמתי לב (זמן כבר)
שהפורום הזה מעולה, עם אנשים חכמים, שלוואי שיסכימו לתת לי מעט מהידע האישי שלהם.
שוב, תודה לכם ואשמח אם תמשיכו לעזור לי (ככול שתוכלו).. וגם מי שלא רוצה, לא חייב, אבל עדין תודה :)

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

1. נתחיל מהייעוד של ראוטר.
ראוטר מיועד לחבר בין רשתות שונות. כל פורט (אפשר לקרוא לזה רגל) בראוטר מחובר לרשת שונה, לכל פורט בראוטר כתובת IP שונה בהתאם לרשת אליה הפורט מחובר.
לא תראה ראוטר שמחובר ע"י שני פורטים לאותה רשת (אלא אם מדובר בחיבור כמה פורטים לצורך שרידות, במצב כזה רק פורט אחד פעיל בכל רגע נתון)(שכח כרגע ראוטרים ביתיים - נגיע לזה בהמשך)
כל פורט בראוטר מהווה gateway לרשת אליה הוא מחובר, במקרה של LAN, הdefault gateway שתגדיר לרכיבים השונים הוא הIP של הפורט בראוטר שאליו הרשת מחוברת.

כן, יש ראוטרים מודולריים שאפשר להוסיף להם כרטיסי הרחבה מכל מיני סוגים, בין היתר כרטיסים המספקים עוד פורטים.

2. שוב, לראוטר יכולות להיות כמה כתובות בהתאם למספר הרשתות אליהן הוא מחובר. השאלה "מה היא כתובת הIP של הראוטר שלך" היא לא פוליטיקלי-קורקט, אני מניח שהכוונה שלו היתה לdefault gateway של הרשת הספציפית.

בנוגע לראוטר ביתי, ראוטר ביתי הוא לא ממש ראוטר, הוא הרבה דברים במקביל ובקושי ראוטר - הוא סוויץ', AP, שרת NAT, שרת DHCP, פיירוול, ועוד תפקידים נוספים המשתנים מדגם לדגם.
לראוטר ביתי יש בעצם שתי רגליים, רגל אחת לLAN ורגל אחת לWAN. לכל אחת מהן כתובת משלה, רגל הLAN מהווה את הdefault gateway של הרשת והיא משמשת גם לגישה לממשק הניהול. רגל הLAN מחובר לסוויץ' פנימי בעל 5 פורטים (כאשר אחד כאילו מחובר לראוטר) לכן, בראוטר ביתי אין IP לכל פורט - כי זה בעצם סוויץ' לא מנוהל.
תפקיד נוסף של ראוטר הוא ניתוב, כלומר, בחירת הנתיב המתאים ביותר להעברת המידע. הראוטר אמור להיות מחובר להרבה רשתות ולהרבה ראוטרים נוספים המחוברים ביניהם ויוצרים רשת מסועפת של נתיבים אפשריים, הראוטר משתמש בפרוטוקולי ניתוב על מנת למצוא את הנתיב המתאים ביותר וכך להחליט לאיזה פורט למתג את המידע. משום שראוטר ביתי מחובר רק לשתי רשתות הוא לא מבצע שום פעולת ניתוב, יש לו רק ברירה אחת - להעביר את המידע לWAN וזהו.

הפקודה לצפיה בכל הממשקים היא show ip interface brief, או בקיצור sho ip int br, אם אני לא טועה.
הפקודה תיתן לך רשימה של כל הפורטים עם השם שלהם, הכתובת ואם הם up או down.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #18 

harari כתב:1.בנוגע לראוטר ביתי, ראוטר ביתי הוא לא ממש ראוטר, הוא הרבה דברים במקביל ובקושי ראוטר - הוא סוויץ', AP, שרת NAT, שרת DHCP, פיירוול, ועוד תפקידים נוספים המשתנים מדגם לדגם.
לראוטר ביתי יש בעצם שתי רגליים, רגל אחת לLAN ורגל אחת לWAN. לכל אחת מהן כתובת משלה, רגל הLAN מהווה את הdefault gateway של הרשת והיא משמשת גם לגישה לממשק הניהול. רגל הLAN מחובר לסוויץ' פנימי בעל 5 פורטים (כאשר אחד כאילו מחובר לראוטר) לכן, בראוטר ביתי אין IP לכל פורט - כי זה בעצם סוויץ' לא מנוהל.
תפקיד נוסף של ראוטר הוא ניתוב, כלומר, בחירת הנתיב המתאים ביותר להעברת המידע. הראוטר אמור להיות מחובר להרבה רשתות ולהרבה ראוטרים נוספים המחוברים ביניהם ויוצרים רשת מסועפת של נתיבים אפשריים, הראוטר משתמש בפרוטוקולי ניתוב על מנת למצוא את הנתיב המתאים ביותר וכך להחליט לאיזה פורט למתג את המידע. משום שראוטר ביתי מחובר רק לשתי רשתות הוא לא מבצע שום פעולת ניתוב, יש לו רק ברירה אחת - להעביר את המידע לWAN וזהו.
...
תרשה לי לחלוק עליך - ראוטר ביתי לחלוטין עונה להגדרה של ראוטר.

ברגע שראוטר ביתי מחובר לשתי רשתות, הרי שהוא מבצע פעולת ניתוב. פקטים שכתובת היעד שלהם היא האינטרנט מנותבים ל-WAN, ופקטים שכתובת היעד שלהם ברשת הפנימית מנותבים ל-LAN. לגמרי עונה להגדרה של ראוטר.

רוב הראוטרים של סיסקו יכולים למלא עוד תפקידים כגון DHCP, NAT ואפילו פיירוול (עם Access Lists או מודול מיוחד). הסדרות של סיסקו שמיועדות לשוק הביתי או לארגונים קטנים כוללות גם AP (יחידת גישה אלחוטית) וגם סוויץ׳ (מנוהל או לא).

Batnun

.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה #19 

מחזק את Batnun ,
ראוטר ביתי הוא ראוטר לכל דבר ועניין.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #20 

לא אמרתי שראוטר ביתי הוא לא ראוטר כלל ולא אמרתי שראוטרים מקצועיים לא משלבים תפקידים נוספים, אבל ראוטר ביתי ממלא רק תפקיד אחד של ראוטר וזה חיבור בין רשתות, הוא לא מבצע ניתוב -
הפעולה של העברת מידע לפורט כזה או אחר נקראת מיתוג ולא ניתוב, פעולת הניתוב היא חישוב דרך איזו רשת מבין הרשתות המרובת שמחוברות לראוטר הכי כדאי ונכון להעביר את המידע, חישוב כמה hopים יש עד רשת היעד, האם יש רשתות עמוסות בדרך, האם יש רשתות איטיות בדרך, האם יש רכיבים לא פעילים בדרך, האם יש דרך לעקוף וכו'.. לאחר חישוב ומציאת הנתיב האידאלי המידע ממותג לפורט המתאים. ראוטר ביתי לא עושה את זה כי יש לו רק ברירה אחת כמו שאמרתי. (יותר מזכיר גשר)
הוא בעצם עושה בדיוק מה שהמחשב עושה לפני שהוא שולח מידע - משווה את כתובת היעד של המידע לכתובת שלו, אם היעד נמצא באותה רשת הוא שולח את המידע לאותו יעד, אם היעד לא באותה רשת הוא שולח את המידע לdefault gateway (או במקרה של הראוטר default route) - זה לא ניתוב.
בראוטר ביתי יותר חשובים כל הפיצ'רים שמסביב.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”