בקשה כול הפקודות לראוטר/ Switch (סיסקו)
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
1. אתה יכול להתקשר ולשאול אם יש לך IP קבוע או משתנה.
2. מה זאת אומרת "מה אומר לי ה254", לא הבנתי את השאלה. 254 כתובות שונות, מ1 עד 254, מ00000001 עד 11111110. 254 HOSTים פוטנציאליים.
3. VLAN לא קשור לניתוב כלל. VLAN בא בעיקרון לחסוך משאבים (כמובן שיש לו ערך מוסף של אבטחת מידע וכו'). במקום לקנות שני מתגים אתה משתמש במתג אחד ומחלק אותו לVLANים. הVLANים השונים שקופים אחד לשני, יש הפרדה מוחלטת ביניהם, כאילו שתי רשתות המחוברות למתגים שונים.
ולא, התפקיד של ראוטר הוא לחבר בין רשתות ולא להפריד.
4. אתה לא חייב להגדיר subnet שונה.
לבחור subnet זה כמו לבחור IP, תלוי כמה כתובות אתה צריך, מבחינה תפעולית זה לא משנה.
subnetting בא לחסוך בכתובות, כדי שלא תבזבז כתובת רשת עם 16 מליון HOSTים פוטנציאלים (CLASS A) על רשת עם 8 מחשבים אתה משנה את הsubnet mask וכך מקטין את כמות הHOSTים האפשריים ברשת ומשחרר את שאר הכתובות לשימוש ברשתות אחרות
2. מה זאת אומרת "מה אומר לי ה254", לא הבנתי את השאלה. 254 כתובות שונות, מ1 עד 254, מ00000001 עד 11111110. 254 HOSTים פוטנציאליים.
3. VLAN לא קשור לניתוב כלל. VLAN בא בעיקרון לחסוך משאבים (כמובן שיש לו ערך מוסף של אבטחת מידע וכו'). במקום לקנות שני מתגים אתה משתמש במתג אחד ומחלק אותו לVLANים. הVLANים השונים שקופים אחד לשני, יש הפרדה מוחלטת ביניהם, כאילו שתי רשתות המחוברות למתגים שונים.
ולא, התפקיד של ראוטר הוא לחבר בין רשתות ולא להפריד.
4. אתה לא חייב להגדיר subnet שונה.
לבחור subnet זה כמו לבחור IP, תלוי כמה כתובות אתה צריך, מבחינה תפעולית זה לא משנה.
subnetting בא לחסוך בכתובות, כדי שלא תבזבז כתובת רשת עם 16 מליון HOSTים פוטנציאלים (CLASS A) על רשת עם 8 מחשבים אתה משנה את הsubnet mask וכך מקטין את כמות הHOSTים האפשריים ברשת ומשחרר את שאר הכתובות לשימוש ברשתות אחרות
נערך לאחרונה על ידי harari ב 22/10/2011 21:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
זאת לא השאלה אם תשאל או לא תשאל ....אנחנו מסבירים שהתשובות שלנו לא מספקות ולא יוכלו לספק ולא משנה כמה אנחנו יודעים , זה לא אפשרי להסביר בצורה כזו אם אתה רוצה לעבוד במקצוע ובאמת לדעת וללמוד.
אם היית שואל סתם בשביל הסקרנות וההגדרה אז מילא....אבל זה לא המצב.
עושה רושם שאתה מחפש דרכים קלות ומהירות להבין , זה לא עובד ככה , גם כשתדע (תחשוב שאתה יודע..) ותעבור את ההסמכה ....יקחו מספר שנים עד שבאמת תדע....זו האמת.
לבנתיים תקרא!
http://www.petri.co.il/csc_setup_a_vlan ... switch.htm
http://www.computing.net/cgi-bin/AT-sea ... &forum=ALL
http://www.freesoft.org/CIE/Topics/24.htm
http://www.ralphb.net/IPSubnet/
אם היית שואל סתם בשביל הסקרנות וההגדרה אז מילא....אבל זה לא המצב.
עושה רושם שאתה מחפש דרכים קלות ומהירות להבין , זה לא עובד ככה , גם כשתדע (תחשוב שאתה יודע..) ותעבור את ההסמכה ....יקחו מספר שנים עד שבאמת תדע....זו האמת.
לבנתיים תקרא!
http://www.petri.co.il/csc_setup_a_vlan ... switch.htm
http://www.computing.net/cgi-bin/AT-sea ... &forum=ALL
http://www.freesoft.org/CIE/Topics/24.htm
http://www.ralphb.net/IPSubnet/
מה זה VLAN:
תחשוב על סוויץ שכבה שניה לא מנוהל, הדבר הכי פשוט שיש.
עכשיו תחשוב על ערמה של סוויצים כאלה, כשלכל אחד מהם יש ID ז"א 1 2 וכו.
כל עוד הסווצים לא מחוברים, נקודות קצה שמחוברות רק לאחד מהם - לא יכולה להגיע כמובן לנקודות קצה שמחוברות לסוויצים האחרים שבערמה.
VLAN זה דרך לממש את מה שכתבתי - בסוויץ אחד. פשוט לכל פורט יש שייכות רק ל VLAN אחד (נניח שזה נכון, למרות שזה לא מדוייק בהכרח, אבל לשם הפשטות), לכן נקודת קצה שמחוברת לפורט שמשוייך ל VLAN X - תוכל להגיע רק לנקודות קצה (על אותו סוויץ) שמשוייכות לאותו VLAN X. היא לא תוכל להגיע לנקודת קצה שמחוברת לפורט שמוגדר על VLAN Y.
אנשים מסתבכים הרבה עם ההבנה של VLAN, בפועל VLAN זה סוויץ וירטואלי, לא יותר מזה.
אם אתה רוצה הסבר נוסף: בסוויץ פשוט, לא מנוהל, שיש בו בעצם רק VLAN אחד - יש טבלת MAC אחת ( מקווה שאתה מכיר את המושג הזה, הוא בסיסי), בסוויץ שיש בו VLANS יש טבלת MAC עבור כל VLAN ( או טבלת MAC אחת שיש בה גם טור של שיוך ה VLAN - זה שקול).
תחשוב על סוויץ שכבה שניה לא מנוהל, הדבר הכי פשוט שיש.
עכשיו תחשוב על ערמה של סוויצים כאלה, כשלכל אחד מהם יש ID ז"א 1 2 וכו.
כל עוד הסווצים לא מחוברים, נקודות קצה שמחוברות רק לאחד מהם - לא יכולה להגיע כמובן לנקודות קצה שמחוברות לסוויצים האחרים שבערמה.
VLAN זה דרך לממש את מה שכתבתי - בסוויץ אחד. פשוט לכל פורט יש שייכות רק ל VLAN אחד (נניח שזה נכון, למרות שזה לא מדוייק בהכרח, אבל לשם הפשטות), לכן נקודת קצה שמחוברת לפורט שמשוייך ל VLAN X - תוכל להגיע רק לנקודות קצה (על אותו סוויץ) שמשוייכות לאותו VLAN X. היא לא תוכל להגיע לנקודת קצה שמחוברת לפורט שמוגדר על VLAN Y.
אנשים מסתבכים הרבה עם ההבנה של VLAN, בפועל VLAN זה סוויץ וירטואלי, לא יותר מזה.
אם אתה רוצה הסבר נוסף: בסוויץ פשוט, לא מנוהל, שיש בו בעצם רק VLAN אחד - יש טבלת MAC אחת ( מקווה שאתה מכיר את המושג הזה, הוא בסיסי), בסוויץ שיש בו VLANS יש טבלת MAC עבור כל VLAN ( או טבלת MAC אחת שיש בה גם טור של שיוך ה VLAN - זה שקול).
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אביCCNA, מה שuris אומר זה נכון וזה לא מחוסר נכונות לענות.
אני עונה לך כי אני אוהב את הנושא הזה ובתקופה האחרונה אני לא מתעסק איתו ואני נהנה לחזור אליו. אבל כל ההערות כאן נכונות, זה לא רציני, לא לומדים חומר חדש משאלות בפורום, אפשר להבהיר נושאים או לשאול משהו שלא הבנת באיזה מדריך או שיעור אבל לא שאלות רחבות כ"כ, אין אפשרות לענות בצורה מלאה לחלוטין ולכסות את כל הצדדים של הנושא ככה.
כל מה שנאמר כאן הוא לא כי אתה "מציק" או שואל יותר מידי שאלות או כי אין לנו כוח אלא כדי לעזור באמת, יש מדריכים שנכתבו בדיוק למטרה הזו והם מכסים בדיוק את מה שצריך, זה פשוט יותר יעיל.
אם אתה באמת מתעניין בתחום ורוצה להמשיך ללמוד ולעבוד בו, ולא סתם לכתוב CCNA בקורות חיים, כדאי להתחיל לקרוא.
עוד דבר, זה שאתה CCNA לא אומר שאתה באמת יודע ומוכן לעבודה. יש, למשל, בnet bryce קורס CCNA באורך 3 שבועות. אין שום סיכויי ללמוד את כל החומר ברמת בקיאות גבוהה בשלושה שבועות. הקורס מלמד אותך נטו למבחן (ורוב הקורס זה לימוד עצמי) ואתה חייב לבוא עם ידע מוקדם. הכרתי אנשים שעשו שם קורס כזה עם ידע מינימלי, עברו את הבחינה (יש להם הסמכת CCNA רשמית מCISCO והכל תקין) אבל הבנה אמיתית של החומר - אין. יש ידע - אין הבנה.
הלומדה של CISCO באתר שלהם, לעומת זאת, מצויינת. היא מכסה ה-כ-ל ובביסים קטנים קטנים.
זה הניסיון שלי, אני לא יודע מה יש בבתי ספר אחרים.
אחרי שכל זה נאמר, אתה כמובן מוזמן לשאול כמה שאלות שתרצה, רק קח לתשמת ליבך את ההערות.
בהצלחה.
אני עונה לך כי אני אוהב את הנושא הזה ובתקופה האחרונה אני לא מתעסק איתו ואני נהנה לחזור אליו. אבל כל ההערות כאן נכונות, זה לא רציני, לא לומדים חומר חדש משאלות בפורום, אפשר להבהיר נושאים או לשאול משהו שלא הבנת באיזה מדריך או שיעור אבל לא שאלות רחבות כ"כ, אין אפשרות לענות בצורה מלאה לחלוטין ולכסות את כל הצדדים של הנושא ככה.
כל מה שנאמר כאן הוא לא כי אתה "מציק" או שואל יותר מידי שאלות או כי אין לנו כוח אלא כדי לעזור באמת, יש מדריכים שנכתבו בדיוק למטרה הזו והם מכסים בדיוק את מה שצריך, זה פשוט יותר יעיל.
אם אתה באמת מתעניין בתחום ורוצה להמשיך ללמוד ולעבוד בו, ולא סתם לכתוב CCNA בקורות חיים, כדאי להתחיל לקרוא.
עוד דבר, זה שאתה CCNA לא אומר שאתה באמת יודע ומוכן לעבודה. יש, למשל, בnet bryce קורס CCNA באורך 3 שבועות. אין שום סיכויי ללמוד את כל החומר ברמת בקיאות גבוהה בשלושה שבועות. הקורס מלמד אותך נטו למבחן (ורוב הקורס זה לימוד עצמי) ואתה חייב לבוא עם ידע מוקדם. הכרתי אנשים שעשו שם קורס כזה עם ידע מינימלי, עברו את הבחינה (יש להם הסמכת CCNA רשמית מCISCO והכל תקין) אבל הבנה אמיתית של החומר - אין. יש ידע - אין הבנה.
הלומדה של CISCO באתר שלהם, לעומת זאת, מצויינת. היא מכסה ה-כ-ל ובביסים קטנים קטנים.
זה הניסיון שלי, אני לא יודע מה יש בבתי ספר אחרים.
אחרי שכל זה נאמר, אתה כמובן מוזמן לשאול כמה שאלות שתרצה, רק קח לתשמת ליבך את ההערות.
בהצלחה.
בטח יש דרך לדעת אם יש לי IP ידני או אוטומטי במחשב לא?
אתם צודקים, מי אני שיתווכח אתכם? אני פשוט כול כך רוצה להצליח שאני מפחד להיכשל...
עד לפני הקורס הזה לא ידעתי בכלל מה זה ראוטר Switch וכוך השאר...
אז מה לדעתכם הדרך הכי טובה שאני אצליח להבין?
אתם צודקים, מי אני שיתווכח אתכם? אני פשוט כול כך רוצה להצליח שאני מפחד להיכשל...
עד לפני הקורס הזה לא ידעתי בכלל מה זה ראוטר Switch וכוך השאר...
אז מה לדעתכם הדרך הכי טובה שאני אצליח להבין?
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
לבדוק אם ידני או אוטומטי, מאפיינים על כרטיס הרשת, TCP/IP, אם כתוב אייפי, אז ידני, אם הכל באפור, אז אוטומטי.
הדרך הכי טובה ? אתה כבר בקורס, שזה הכי טוב (לטעמי) אז להתמיד.
ושיש לך זמן, תריץ Packet Tracer או אמולטור אחר (GNS\IOL/IOU) ולשחק, זה דיי מעניין
אני נפתסתי כמוך לפני3 שנים, ותאמין לי השמיים הם הגבול
הדרך הכי טובה ? אתה כבר בקורס, שזה הכי טוב (לטעמי) אז להתמיד.
ושיש לך זמן, תריץ Packet Tracer או אמולטור אחר (GNS\IOL/IOU) ולשחק, זה דיי מעניין
אני נפתסתי כמוך לפני3 שנים, ותאמין לי השמיים הם הגבול
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
אני מתכוון בראוטר.
בלשונית WAN בראוטר כתוב לי שתי שורות של ספק האינטרנט, והטכנאי שם הכניס IP.
ולא ראיתי שהוא התקשר לספק האינטרנט שלי, אז איך הוא ידע איזה IP להכניס בשני השורות הללו?
ותודה באמת שתודה לכולכם.. אני אקרא יותר ואצפה יותר בסרטונים, ואנסה להבין יותר לעומק.
ובקשר לאתר CBT nuggets, האם יש סרטונים מלאים בחינם? כי כול מה שהצלתי למצוא בעיקר
בקשר לCCNA, זה סרטונים של שתי דקות, יש סרטונים מלאים, ובחינם?
תודה.
בלשונית WAN בראוטר כתוב לי שתי שורות של ספק האינטרנט, והטכנאי שם הכניס IP.
ולא ראיתי שהוא התקשר לספק האינטרנט שלי, אז איך הוא ידע איזה IP להכניס בשני השורות הללו?
ותודה באמת שתודה לכולכם.. אני אקרא יותר ואצפה יותר בסרטונים, ואנסה להבין יותר לעומק.
ובקשר לאתר CBT nuggets, האם יש סרטונים מלאים בחינם? כי כול מה שהצלתי למצוא בעיקר
בקשר לCCNA, זה סרטונים של שתי דקות, יש סרטונים מלאים, ובחינם?
תודה.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
באתר שלהם זה בתשלום, זה העבודה שלהם.
אבל במקומות אחרים זה עשוי לעלות פחות עד חינם...
אתה מגדיר את הנתב עם ממשק גרפי או בCLI ?
אמרת לשונית וזה כיוון אותי לSDM (ממשק גרפי לניהול הנתב)
אמרת לשונית וזה כיוון אותי לSDM (ממשק גרפי לניהול הנתב)
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
הממשק הגרפי הרגיל.. (איפה שאני רושם בדפדפן שם משתמש וסיסמה כדי להיכנס לראוטר).Chura כתב:באתר שלהם זה בתשלום, זה העבודה שלהם.
אמרת לשונית וזה כיוון אותי לSDM (ממשק גרפי לניהול הנתב)...
אפשר לקבל אתרים טובים כמו זה רק בחינם? תודה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
+2 CLI 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- TomerP
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 422
- שם מלא: תומר
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
הבחור מדבר על הנתב שיש לו בבית (מתחבר ל GUI בבית) - לא על הנתב שעליו הם לומדים בקורס.agent__smith כתב:+2 CLI...
אביCCNA, אם תציין את סוג הנתב שיש לך בבית, יהיה אפשר לעזור לך יותר.. בכללי, אם בנתב מוגדר שהכתובת היא Automatically assigned (כל נתב והדרך שלו לציין את זה) בהגדרות WAN, סימן שהוא מקבל את כתובת ה IP מהספק אוטומטית (DHCP).
הייתי מציע לך להתחיל להבין מה כתובות ip פרטיות / ציבוריות rfc 1918
בכל מקרה אם אתה צריך עזרה / סיוע בסיסקו /juniper fortinet וכל ציוד אחר אשמח לעזור
החוסר בפיסוק בגלל שאני מתעמר לעבור במקלדת של האיפד
החוסר בפיסוק בגלל שאני מתעמר לעבור במקלדת של האיפד
- yaronkadem
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
אם אתה מתחיל התחום הסיסקו אז אני יכול להציע לך לחפש אתרים בתחום הביבקו למתחילים, הצעה שלי היא www.newbie.co.il שזה בלוג שמסביר את הבסיס ומעבר לכך.
- yaronkadem
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0